Холандска тема - 33

• 33 017
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
Аз обичам да гладя,ама зорът ми е да се хвана...... #2gunfire

# 391
не обичах да гладя, вече да... Crazy
 ама имаме някаква тефл=ка с много пара...мина със силната пара и всичко става пИрфект.

вчера ходихме на панкукхаус с невероятна детска площадка в една гора... голяма тичане, катерене падна Party
вечерта малкия се събужда в 3 и опаааа топличък  - температура 37.6( дадох му аз едно спешни капки). днес без температура и енергия за двама, но не спря да вика "мамаааааа" Mr. Green
 та по случая се замъкнахме на плаж...не мога да кажа, че беше топло, но не беше и студено...
 но ме притеснява,ч е е пил само 1/6 от нормалните за деня течности...
 да видим как ще е довечера Rolling Eyes

# 392

Kartinka, voor- en vroegschoolse educatie. Но аз мисля, че сина ти послещва такива занятия. Нали ходи 4 пъти? Как вървят урицоте по пеене?

Е, те такова животно у наше село нЕма! И не само няма, ами и мен ме гледат като някакво извънземно като попитам, даже в общината се обаждах на отдела им за образование и там също ме сметнаха за леко шашава  #Cussing out Честно казано понякога много се дразня, само защото се обажда някой, който не говори перфектен холандски и веднага гледат да не се занимават повече с тебе. Значи ако има такава форма на обучение тя би трябвало поне да е известна, въпреки, че тук, например, я няма в нито едно училище  ooooh! Предполагам, че е по-разпространена в големите градове, знам ли  newsm78
Илче, в този смисъл напълно те разбирам за изследванията. Всеки ти казва нещо различно и накрая ти си си виновен  Rolling Eyes На мен ми се е случвало да имам час за преглед за специалист в болницата и като отидох там се оказа, че въобще ме няма записана и не "съм разбрала"  Close И не че казаха, така и така сте дошла ще ви вместим, дадоха ми нов час за след месец  Sad И понеже ставаше дума за нещо, което можеше да се окаже и доста сериозно личният ми лекар се ядоса много и се обади той и веднага ми дадоха час в друга болница за следващия ден... Слава Богу, че подобни неща не се случват често...

Гладих дрешките на малките първите 3 месеца и го слятам за голямо постижение  bowuu Сега не гладя нищо, само ако е риза, ленен панталон или нещо подобно...

Мопси, аз така си бях избрала 15-и август за рожденна дата и те тогава се родиха  Heart Eyes Ти вкъщи ли смяташ да раждаш? (ако не е много личен въпрос)

# 393
Най-накрая попаднах на човек в болницата дето си знае протоколите Simple Smile и ми дадоха резултата, който както потвырдиха бил готово още в Петык.

Момичета имам зелена светлина да ям на корем каквото си искам - нямам диабет!!!! Grinning Сега като ги почна солени торти, сладки мыфини, пыржени патладжани с плынчица.....направо не мога да я мисля печката какво я чака   chef  chef  chef
Остава выпроса защо бебето излиза толкова голямо, но май ще се окаже, че или измерването не е точно или ме чака голям гладник ( какывто беше и Виктор) и пак ще сым млекоцентрала на пылни обороти и преизпылняване на плана. Joy
Попаднах на тази страничка выв форума и си обличвам прыстите само като ги чета рецептите - www.bg-mamma.com/index.php?topic=258128.0

Картофеният венец и солените мыфини изглеждат много добре  Laughing

# 394
Илче,супер. Да дойда да похамнем заедно като сготвиш.  Joy
Звезди, точно с Тефал съм, с много пара, мо на мен самото действие ми е досадно, еднообразно. Crazy
Как успяваш да уловиш толкова ниска Т. Личи ли му веднага на Ерик. Аз под 38.5-6 изобщо не я усещам Софи.  Confused Нито знам колко вода пие. Направо се засрамих. СЪвсем на самоотглеждане съм я оставила.
Фата Мограна, ще раждам в Хеборте центрум. Откриха съвсем нов до нас юли месец, та смятам да се възползвам. На 5 минути с кола е от вкъщи, а май има и топла връзка с болницата. Другия месец ще ходя да разгледам, че дори още няма сайт. Обаче няма екстри като да раждаш във вода и т.н. Може, но трябва да си наемеш всичко и да монтираш там сам. Та може и да родиш преди да се напълни басейна.  hahaha

Тия от краамзорха ме разбиха. Първо акушерката 100 пъти ми повтори как предпочитат да работят с Naviva, избирам ги полудоброволно и ми пращат някаква дама чак от Дейвентър, което е на около 100 км от нашия град, а в града ни има офиса на въпросната организация. Като я питах, защо идва чак от там, ми отговори, че централния офис с мениджмънт отдела и ПР били там. Не разбрах аз каква връзка имам с двата отдела, освен да съм много важен клиент. Може ли такова разхищение по време на криза-за да донесе 1 папка и да прочете 5 въпроса и да маркира отговор. А и за капак бях единствената, която ще посети за целия си престой в Еншхеде.
После ми обясни, че ако нямам 18 пелени и  2 топлещи бутилки същинската краамверзорхенде можела да откаже да работи у нас. Обясних и , че имам 12 пелени и 1 неуоптребявана бутилка за топлене и повече няма да купя, та се поздърпахме. Освен това нямало да водят Софи на ПЗ (не влизало в задълженията, а залата е на 5 мин пеш ).Ами то нищо няма да прави тази дама. Няма да пазарува, защото ще е напазарувано или мъжа ми ще го направи, няма да къпе бебето, защото аз няма да дам докато не падне пъпа, а и държа да го правя сама, няма да посреща гости, защото те ще идват след 17-18 като прикючат работа, а тя ще си тръгва в 14.30-15.30.  Че и накрая трябва да доплатя  близо 200 евро.    Money А ако се откажа сега, трябва да платя неустойка 150 евро.  Crossing Arms
Оплаках  ви се, но така се нервирах. #Cussing out

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 11:07 от Мопси

# 395
МопсиRolling Eyes извинявай за тъпия въпрос Blush, ама ти ме уби с разказа за краамзорха...та какви пелени имаш предвид, че искат?  Shocked аз преди близо 10 г. не помня да съм повивала бебе...и никой не ми е искал да купувам, а направо памперс и дрешки...засрамих се, ей! ...и още, какви топлещи бутилки? Това пък какво е? Уж не се забравяло, ама не е така, много от детайлите са някъде в прашните ъгли на паметта.

# 396
Magi, hydrophile luiers . Ами аз също ще ползвам памперси от самото раждане, затова ми беше странно защо са ми толкова много. Трябва ли и. Казах като и трябват и ако свършат -пуска пералня,после сушилня и готово.
Другото е baby kruik. Щели да слагат от двете страни на бебето като спи да не му било студено. При нас парното в спалните работи цяла зима. То това бебе ще е като в сауна, ако му сложат и 2 бутилки отстани.
Трябва и да и повдигна леглото на мин 90 см, за което има право, но не много.  Laughing Все пак няма да раждам вкъщи, а и тя колко пъти ще ми провери там долу подробностите след раждането, че чак кръста да я заболи.  Crossing Arms
Наблегнах, че бебето ще се кърми на поискване и няма да му се дава чай за колики, вода и т.н., за да си нямаме после разправии после.

Фата Мограна, сега ти видях лентичката за Поли. Миналат седмица звъня на една приятелка и се оказа, че са и направили хистеректомия заради плацента инкрета и, че се е получило заради секцио . А аз я бъзиках по телефона дали няма да си раждат 3 дете.  ooooh!

# 397
  • Nederland
За всички варненки и фенове на Варна   Laughing - http://dariknews.bg/city2009.php?city=2

# 398
Мопси
ами... добре, че ми е музиката за фон иначе и на мен би ми дотегнало гладенето( то отскоро гладя де Mr. Green)

На дечко веднага му личи температурата -  зачервява нос и бузи и погледът му потъмнява.
За течностите, знаем понеже сме още на...шише Crazy Mr. Green

И мен много ме тормозиха какво трябвало да имам... че и леглото да вдигам - не е понежеще раждаш в къщи, ами че доакто те изпратят в болницата да не им се сецне кръстта... че и за след раждането като те преглеждат... да  не сядат на ниско легло. Въпреки, че с мойте килца и леглото което е огромно... мисията да се повдигне леглото беше невъзможна... и накрая въпреки заплахите, че може да ми откажат преглед не го повдигнахме  Crazy с предтекста, че почти се е разпаднало при опита да му слагаме"устройствата".

а крюка( за майското нибебе), вземехме назаем Mr. Green

# 399
Мопси, аз нямах нито едно от изброените неща. Пелени да съм имала най-много 5-6, бутилката така и не я купих, защото нали все пак се родиха през август  Simple Smile. Като дойде жената от крамзорха каза, че все пак трябвала и ползвахме пластмасови бутилки с топла вода увити в хавлия  Simple Smile Те после към 2-я ден малките вече си поддържаха телесната температура и нямаше нужда, при по-големи бебета може да е още по-рано. Леглото също не съм повдигала, доколкото разбрах е по-важно при раждането иначе след това тя наистина няма какво чак толкова да се навежда над тебе, веднъж дневно най-много, за да провери как се прибира матката... Не знам за отказване, но мисля, че все още можеш да намалиш часовете. Моята идваше за по 3 часа, някъде към 10 часа, за да поспим  Party Тя като не готви, не пазарува и т.н. няма за какво да стои повече, проверяваше децата, вдъхваше ми кураж за кърменето и после бърборехме... Но по цял ден си е още един човек вкъщи, който ние по българска традиция искаме да забавляваме и обгрижваме  Wink

# 400
Мопси-крамзорха не е задължителен.Аз ако знаех изобщо нямаше да я пускам у дома-стоеше по 8 часа вместо по 3.
И това за наустойката ако се откажеш не е съвсем така,защото може още след първия ден,когато прецениш,че не искаш крамзорх да се откажеш,след  втория ден не може.Хич не и давай да те плаши с неустойки.Ако толкова е зор бебето да има две грейки ще ти пратя мойта-никога не съм я ползвала,само дето я купих.
Мойта крамзорх имаше фирма за крамзорх и дойде предварително да ни пита дали имаме други деца и дали има кой да се грижи за тях.После и тя почна да ни обяснява как трябва да вдигнем леглото /много е неудобно,ако си още бременна,аз едва се качвах и слизах,даже паднах веднъж/.Като почна и че няма да прави това,няма онова и аз й казах,че като има токлова  претенции по-добре да си стои у тях и тя много мека стана,само и само да не се откажа.Ако имам второ дете няма да имам крамзорх,със сигурност.Идват да си хапнат,да си побъбрят и работното им време свършило.Нито могат да сготвят,нито чистят,само акъл дават,при това понякога съветите им са доста глуповати.Веднъж акушерът/мъж/дето ми следи бременността дойде у дома да вземе кръв от бебето и се засякоха с крамзорха.Акушерът ми каза да давам на бебето вода,защото беше 30 градуса, тя му отговаря,че няма,понеже нямало да яде.И се скараха.Крамзорха каза,че нищо не разбирал от бебета,той каза,че всеки случай е индивидуален и ако беше зима бебето можеше и само с кърма да мине,но сега е горещо и се поти повече и има нужда от повече течности.И понеже на акушера от болницата имах повече доверие послушах него и не съжалявам.
А крамзорха ми беше медицинска сестра,едвам я изтърпях,казах на мъжа ми,че ако не я изгони ще скоча от балкона-много неприятна жена,говори силно,навсякъде пипа,разпитва като следовател,през по-голямата част от времето ядеше каквото съм сготвила и всеки път,когато понечех да взема Себастиан ми го дърпаше от ръцете,че трябвало да спи.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 12:46 от kartinka

# 401
Мдаа, аз още не сым имала честта да быда посетена от краамзорга, но очаквам сыщата история. Двете бутилки са сыщинска глупост, при нас не използваха нито една. Обаче аз си купих една супер вызглавничка за бебето от две части, като хем го поддыржа да спи на едн страна ( и не може да се обырне по корем), хем е много топличка. Тази вызглавничка ми свыши супер работа и благодарение на нея, крамзорга се отказа да ми рекламира всякакви бутилки с врели води. Имам чувството , че и много леко минаха коликите , защото вызглавничката ти бебето се чувства, все едно е в коремчето на мама ( понеже и от пред и отзад е поддыржано от меката вызглавничка). Мопси, ако те интересува, можеш да ги видиш в магазините на tuiszrog, www.thuiszorgwinkel.nl/shop/store/kussen_4462.htm и някоде в инетернета имаше описание за + на вызглавницата, тук например има едно картко описание www.babyreflux.co.uk/products/BEBECAL-Baby-Back-and-Side-Sleep-Positioner.html

картинка -  за нас пык краамзорга е почти задылжителен, защото verloskundige, което пое нещата след операцията, още от самото началот каза, че тя поема пациенти, само ако знае, че са си уредили краамзорга. Краамозрга, трябвало поне да провери, дали всичко е ОК с майката и детето и ако не е, да и се обади веднага. Иначе каза, че хем носи отговорност за нас, хем ако няма краамзорг, трябва да разчита ние да си определим всичко ОК ли е или не е, а ние не сме професионалисти. Та така.. искам не искам, и аз се записах на краамзорг.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 12:35 от Илче

# 402
Мопси, разсмя ме с твоите перипетии около краамзорха, макар че на теб едва ли ти е било смешно Hug
На мен краазорха ми помогна само за кърменето....и с нищо друго. С такова облекчение я изпратих по живо, по здраво. Но освен да повдигнем леглото, други претенции не са имали Thinking А леглото половинката повдигна чак след раждането и то на каси от бира, заети от местния АН Mr. Green

Кой каза гладене? Това и чистенето на прозорци са мръсни думи за мен ooooh! Последното ми напомня да си възобновя абонамента за чистене на прозорци Grinning

Тони,  Hug

Илче, чудесна новина Hug Хапвай на воля Wink

Спорна седмица от мен Hug

# 403
Картинка, аз прочетох в условията, че има неустойка и че , ако не си избереш ти, ти избират някоя си фирма, а моите акушерки не искат да работят с които и да е.  Crazy Т.е. явява се задължителен  Thinking Въпреки, че като няма да раждам вкъщи не разбирам какво ги вълнува. Нищо няма да взимам, достатъчно глупости накупих първия път, сега гърмян заек, трудно ще лъжат.  Laughing .
Звезди, ние за  акушерката бяхме рещили да подготвим друго легло в друга стая и да вдигнем на  каси същите като на Милена от АХ.  Laughing  Обаче пък тя каза, че щом ще раждам в Хебортецентрум-а да съм си ходела направо там и нямало да идва вкъщи да проверява за разкритие защото ми е второ раждане и щяло да стане много бързо, щом първото било за 6.30 часа.  Thinking Дано да е така.
Тъй, че верзорхендето ще трябва да ми пипа корема от ниско легло или ако много мрънка ще метнем още един матрак на леглото от моята страна само. Само да не тупна с всичките си телеса върхи мъжа ми някоя вечер, че ще го смачкам.

Милена, я кажи за прозорците. Колко пари, колко често. И отвътре ли ги мият или само отвън.

Тормозих беластингдинст по телефона и кво мислите -получих писмо, че дължим пари за 2006. Януари връщахме за 2005.  Може след някоя друга година да стигнат до 2008.  Аз тъкмо се зарадвах, че в писмото ще пише, че най-накрая ще превеждат.  Crossing Arms

# 404
Илче, супер новина. Хапвай на воля. Нямам търпение да те видя. Дано е скоро.  Hug

Топлещи бутилки и на мене ми се наложи да използвам, по настояване на краамзорха.
Взех назаем, мислех си че такова нещо не ми трябва.
Като цяло бях доволна от тази услуга, е със забележки съм де.
Но реално повече от час нямат работа вкъщи.
Аз леглото също не го вдигнах. И това остава...
Помрънкаха малко, ама казахме че не става и спряха. Simple Smile

Toni Nl, гласувах вече, но за Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт