Холандска тема - 33

• 32 970
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
звездичка - месебето няма голяма философия, а и аз давам да миксера ( на бавни оборти) да ми свырши половината работа Simple Smile. Да оздравява бырзо детенце!!! Hug

мопси, кате, картинка - успешно готвене. И аз като си гледам питката и пак един апетит ме хваща....да взема пак да врытна втора партида ли.....  Laughing мен пык ме е страх, че половинката бременее на сыщите обороти като мен  Joy Аз поне ям за двама (и казват че бебето щяло да се роди голям, направо отгледан мыж  Shocked), обаче половинката никакво извинение си няма за лакомията.....

# 436
Илче, зариби ни всички!  Laughing  Той моя мъж си яде за двама по принцип, но само аз дебелея, даже и да не ям.  Crossing Arms  За последните 20 години не е качил нито грам.  Crossing Arms
Мен тъкмо една форумска мама ме светна с какво да заменя точилката, реших да запретна ръкави и мъжа ми реши първо сам да види какво и е на миялата и сега е разглобил половината кухня за да я изкара, че е вградена. Аз вече от зор за питка взех да намилам онтбайткук.   Crazy
Кейт, да не ти се привиждат питки докато плуваш.  Laughing
Днес казах на майка, че ще правя пита слънце и тя ми каза, че щяла да ми поръча и да ми донесе една като идва, да не се мъча, само да устискам 2 месеца.  Joy
Някой от вас получил ли е покана за ваксинация за свински грип? Днес дойде една за мъжа ми и гледам, че пише за над 60 годишни и рискови групи, но как определят кой е рисков?  Thinking Oпределено професият му не изисква кой знае какъв многоброен контакт с хора. Главно с компютъра си контактува. Не е хронично болен, освен да е грешка или ще ваксинират всичко живо наред и просто използват стара бланка?

# 437
Мопси
 аз си имам едни любими -  исла - някъв мъх -  ама са страхотни бонбонки Crazy
Ама как ще постригваш снахата... косата е задължителен атрибут...ъъъ я е пострижи, че да се сеща от време на време за мама Mr. Green

иии хайде научи се питка да правиш, тамън ще сме тандем свеки-тъща за милион bowuu Mr. Green

# 438
  • Nederland
Момичета, ами аз да слагам масата вече  Laughing гледам сте запретнали ръкави и готвите ли готвите... Simple Smile Браво!

Картинка, съгласна съм с теб за Коде - и аз съм супер доволна от учебниците. В холандското посолство в София още миналата година звънях а те и представа си нямаха че може някъде да има курсове. Те са над тези неща. Не бяха много любезни, но ще взема пак да им звънна.

Маги, това самоучители ли са? Май на Розета съм попадала newsm78

Благодаря на всички за съпричастността. Ще се хвана да уча сама а пък ако нещо не разбирам ще помагате Mr. Green

Приятна вечер от мен Hug

# 439
Mopsi - за информациа за рисковите групи и ваксинация отиди на тази страницата www.rivm.nl/cib/themas/nieuwe-influenza/professionals.jsp
тук са документите публикувани по дати  и по тези протоколи работят всички лекари в Холандия. Тук са и официалните препорыки изпратени на лекарите в Холандия.
Мопси - нас бременните, моят гинеколог в болницата ми каза, че ако сме в последният триместыр и имаме какыво и да било грип с температура около 38.5 трябва непременно да се обадим на лекаря  той моментално ще ни изследва дали е H1N1 ( резултата ставал доста бырзо) и ако е, ще ни дадат веднага Тамифлу, без да се чака. Но понеже, както той каза Тамифлу е много малко изследвано на бременни жени, по-добре било да не се разболяваме  Confused Каза, че не температурата била опасна за жената и бебето в този случай, а действието на самия вирус е рисково. Иначе бременни жени няма да се ваксинират, а само бременни с разни рискови заболявания/сыстояния. Това ти го казвам като инфо за всеки случай и с пожелание да сме си здрави като камык  Peace

# 440
Здравейте на всички!

Надявам се да сте  здрави и да не се разболявате,особено тези,дето са 2 в 1.
Мойто дете вчера имаше висока Т,днес нищо му няма-малко панадол и мнооого гушкане свършиха работа.
Снощи бях на Фемили Констелейшън-много интересно преживяване,много има за разказване,но като имам повече време.Никога е съм и предполагала,че може да изпитваш чувствата и усещанията на напълно непознати хора и то толкова силно.Обаче се запознах с много приятни хора,върнах се много весела у дома Wink.

Следващата седмица почвам един курс "Дайте на децата си корени и криле".Много ми е интересно още от сега.

Себастиан вече казва доста руски думи и даже прави кратки изречения.Само да е здрав,сигурна съм,че лесно ще учи езици като стане малко по-голям,от сега му е интересно и понякога,когато мен ме няма ходи след баща си да го пита как се казва това или онова на друг език.Ако не знае му се кара и иска да повтаря след него Laughing

# 441
Звезди, сетих се исла моос. Ама аз за кашлица ги смучех.
Софи, цяла нощ рева. От сополив нос, от това, че и се обърка тотално режима от тая ПЗ, при нея неспането следобед води до много неспокоен съм вечер. А бе рева все едно я колят. Не знам мъжа ми как се замъкна на работа сутринта. Аз едвам гледам, цепи ме глава. Изобщо тренирам за бебе Но 2.
Илче, знам го този сайт, но пак не ми отговаря на въпроса. Освен, че всички под 57 набор са рискови. Ама никой друг освен мъжа ми не е получил около нас. В работотата му също. Затова ми беше интересно. Съседката е с МС и тя не е получила. Та си мисля вече, че е грешка.  
Иначе аз лично не съм очарована от Тамифлуто. Миналата година баща ми пи, че след байпаса грипа е доста опасен за него. Кара го точно толкова дълго, колкото и когато се лекуваше с греяно вино  Mr. Green и фервекс и не се чувстваше по-леко, дори го напроти, кара го по-дълго, но това вероятно е заради отслабналия имунитет след операцията. Накрая стигна до антибиотик.  Както казваш, да не се раболяваме.  Praynig
А на колко градуса се пече питката?
Тони, аз като звънях преди години в посолството за курс и тогава пак си нямаха представа.  hahaha Явно ситуацията не се е променила за няколко години.  Confused
Картинка, какво е това фемили констелейшън?

# 442
Mopsi - otgovorih ti na lichni, za pitkata - az ia peka na 150 C, na hetelucht pechka (druga niamam),

kartinka - mnogo e silen tozi proces, sega razbirash kakvo izpitvame terapevtite kato rabotim s klienti  Simple Smile i zatova i triabva mnogo trening da si razgranichavash sobstenite emocii ot tezi na drugia chovek, bez da se zatvariash ili da si pogylnat ot tiah+ da pravish analiz i da vodish procesa. Goliama otgovornost, goliamo udovolstvie,  i goliamo uvajenie kym klientite s koito rabotish i koito ti se doveriavat napylno.

sorry za latinicata (niamam kirilica na rabotata)

# 443
Мопси

другот за какво беше? Thinking

kartinka
 сподели повече за курсовете Hug

Илче

Hug

# 444
Здравейте момичета,
извинявайте че нахълтвам в темата ви, но имам голяма молба. Обмисляме кратко пътуване до Айндховен и търся информация за скромно, но прилично хотелче (или алтернатива), с дете на 3 години сме. Нямам идея как е в Холандия, дават ли се например квартири за седмица, семейни хотелчета и т.н.
Ако някой може да ми даде съвет или да ме насочи къде да търся, ще съм безкрайно благодарна!
Засега ровя из Гугъла напоски, но така нищо не откривам.

Приятен ден на всички.

# 445
  • Там,където се събуждам щастлива.
http://www.bedandbreakfast.nl/plaats/Eindhoven
http://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast/4458
http://www.vvveindhoven.nl/nl/overnachten/overnachten-in-eindhov … n/pensions-b-en-b

arlena,
Препоръчвам ти Б & Б. Винаги съм била доволна.
Имам списание с оферти за хотели. Като се прибера, ще ти пиша дали има нещо и за там.

# 446
Kalinka,

Много ти благодаря!   bouquet

# 447
Илче, мерси, сега ще разгледам. Проблема е, че за мъжа ми щом го викат, значи трябва и като нищо ще отиде да се ваксинира, иначе и парацетамол не може да го накараш да изпие, а аз не съм убедена в ефикасността на ваксините против грип. А да се свържа с нашия личен е почти невъзможно. Днес висях 15 мин на телефона и даваше заето, после още 10 чаках и слушах музика.

Питката втасва.  Laughing Нещо не ми се запълни тавата обаче.  Thinking Сигурно като се изпече. Мая на кубче нямаше ни в АХ ни в Дирк и взех гранулирана. Следващия път ще купя от турския магазин, сега ме домързя. Тва месенето не било щега работа. Контаракции получих, сериозно. Корема ми стана трърд.  Crazy Ако се получи ще снимам. Поне се престраших да сготвя нещо.
Звезди, кое друго за кое е?

# 448
Mopsi - s granuliranata maia ne buhva taka, kakto s istinskata, no pak stava vkusno. Ama ti iako mesene si mu udarila Joy, davai po-poleka. Az predlojih pitakata kato za razvlechenie, ne za uskoriavane na rajdaneto.... Wink Imash oshte vreme da si mytish iaiceto  Peace

# 449
Не мога да не се похваля.    Laughing

Естествено вече не изглежда така.  Mr. Green A  на мен ми е тежко, много тежко.   261uu Animal Pig smile3535
Илче, бухна задоволително. Аз сложих 2 пакетчета, но ги разтворих в мляко, а не както пише да ги разбъркам в брашното. Ами бая зор видях с месенето, пък съм ячка доста. Явно, `щото нямам тренинг.

Общи условия

Активация на акаунт