Холандска тема - 33

• 32 926
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Mila-Elainе - идвайте по-бырзо насам и ние ще помогнем в глезенето !!!!  Hug

Миленка - направих мыфините с крема -сиренето - ама страаашно вкусни!!!! Изядох наведныж 4 мыфина и половинката и той омете 3!!! Само нещо не ми бухнаха много - не знам дали сложих малко бакпулвер, или трябваше да напылня догоре хартийките с тестото.......Трябва да се чуем да ми обясниш тынкостите!  Peace

# 586
Добро утро. Hug
Картинка,честит ти именник на патерица  bouquet.Как изкарахте празника?
А за спането,мога да кажа само на едно-неволята учи на абсолютно всичко. ooooh!
Миленка ...Аз съм те признала за красотите,които правиш Hug.Кога ли ще успeeм да се видим с вас,,нямам идея.Ние сме абсолютно всеки уикенд в ремонт #Cussing out,а така ми се ходеше скоро на Blijdorp,докато не е хванал студа....на пролет ще е май. Thinking
Мопси,остави си засега 2 -те стаи.Представи си,че едната е поспаланка,а другата кокорка(като Елисе).И аз мислех по въпроса за 1 голяма стая,вместо двете малки,които имат..но се отказах.Това значи Емма да ходи постоянно крива от недоспиване.Сега като е събудя сутрин в 8.30 за да заведем Елисе на училище подивява... Shockedтя си спи до 9..9.30.А си преставям да се буди постоянно посред нощята..ужас ooooh!

# 587
Добро утро!
Вече втори ден всички се събуждаме в 5 . Shocked  София я приспах, но с мъжа ми сме като 2 пенсии на дивана сутрин рано. Явно и това бебе ще е ранобудно и ни подготвя от сега.  Crazy

Мегън, права си. Май ще поотложим. То бебето първо ще е при нас де, че мен ме мързи да ходя нон стоп до другата стая. И ние все си ремонтираме нещо всеки уикенд. Като хоби ни стана. Но като гледам съседите наооколо и те все нещо ръчкат. Тези пред нас сега ги осени музата да си слагат шадраванчета в предния двор, то скоро сняг ще завали.
Много поспалива тая Емма бе. И аз искам такава.   Heart Eyes
Милена, елате при нас. Къщите са евтини и има много чужденци -такива, които биха се заинтересовали от красотите ти, не от ония   Wink , тях ги има в изобили навсякъде.
Внимавайте, че ще ни преместят темата в Готварския.  hahaha Аз пък вчера пекох пиле с картофи, от ония най-големите в АХ (scharel kip). Та за първи път от почти 2 месеца хапнах месо. Ного кусно (както казва Софи). Илче, тичай към магазина.  Joy  Mr. Green

# 588
Привет, девойки Hug

На мен вчера ми беше много зле и 22.30 ч. след горещ душ и един парацетамол се тропясах да спя Crazy Днес съм вече добре.

Илче, чак в 22.2о получавам известие, че имам съобщение на гласовата поща Rolling Eyes Бях към Ориндж и Телфорт ги купиха преди две месеца, но още има много неуредици Crazy
Но за тия мъфини с крема сиренето- не се надигат много, заради пълнежа. Щом сте ги омели толкова бързо, значи резултата е бил страхотен Grinning

Мопси, много сте далече. Да се преместим, но на половинката 3 часа няма да му стигнат да отиде на работа Crazy Като говорим за местене, главния проблем е колко далеч сме от Аймауден, където той работи. Дори и в Амстердам да отидем (мечтата ми) пак е добре, щото на излизане от града няма задръствания и за 20 мин е на работа. А честно казано за мен е Амстердам и всички останали села.  Холандия я намирам за едно голямо село, така или иначе Crazy

Меги, и ние все се каним да дойдем още веднъж до зоо-то ви, но или сме болни или времето не е за навън Confused Ако не успеем да се видим до пролетта, остава варианта лятото във Варна Mr. Green

Milla Elaine, мерси за милите думи Hug Аз не вземам поръчки, защото не ми е рентабилно. Продуктите са много скъпи и ако реша да припечеля нещо....то няма клиенти, които да искат да платят толкова пари Joy Отделно, че съм тиха, кротка и мързелива Blush Много си ми далече освен това и дори да направя я торта, я къпкейкс докато дойдат до Хага (нали си там) става дълга и широка Thinking 

Аз предлагам да се съберем на един уоркшоп за кексчета и торти. Хем ще ви покажа едно друго, хем ще си направи един купон Thinking Flutter Mr. Green

От мен Hug

# 589
Милен@, идеята за workshop е супер. Аз първа ще се запиша. Laughing

Можем ли верно да си организираме нещо подобно?

Иначе да, аз съм до Хага. Наистина много ми харесаха нещата ти.
Тук винаги са ми липсвали подобни красиви торти.
Когато реша да купувам торта по повод, вече се чудя от къде да я намеря.

# 590
Аз намерих решение как да накарам Себастиан да яде моркови-варя ги и ги пасирам.Той си мисли,че е оранжево картофено пюре.И яде. PraynigДнес ще пробвам същото с цветно зеле.

Милена-идеята за уоркшоп е супер, аз съм навита.

Преди няколко месеца ходих на уоркшоп за детския обяд-лунчбокса-как и какво.Там много интересни идеи ми дадоха.Че от хляб,филии и сандвичи нещо май няма как да се порастне кой знае колко,децата нали растат,трябва по-разнообразна храна да поемат.

Днес едно от децата в групата на Себастиан ме попита дали не нося мъфинчета,понеже видяло,че вчера останаха няколко. Mr. Green
Другата седмица може да им направя морковена торта, ей така, без повод.

Рецептата за мъфинчетата

1 ч.ч. захар
2 яйца/може и с едно/
1 кофичка кисело мляко с една лъжица сода в него
малко какао
малко шоколадови пръчици
малко олио
малко се разбърква да стане хомогенно

Пече се в предварително загрята фурна в хартиени формички около 25-30 минути.Слага се на дъното около една лъжица смес,после стават големи като снежни топки.Може да се направят и без какао, а с ванилия и да се сложат стафиди вместо шоколадови пръчици.
Мойте станаха около 40 бройки,още имам останали 4-5.

После като станат готови ги покривам с една кърпа,да постоят да не спадат.Като поизстинат малко са мнооого вкусни.И не са много сладки,вкъса им е леко подсладен.

# 591
Milenka - az 100 % iskam takyv workshop, predi 28 dekemvri ako moje Simple Smile. Napravo i list s vyprosi moga da ti podgotvia otsega - za oblichane na myfini i tortis fondan (ako taka se kazvashe), ukrasa s figurki, pravene na torti vlakche i kolichka i vyobshte trikove za neshto mnogo krasivo i efektno, i ne neveroiatno trudno...Simple Smile  Samo triabva da namerim goliama kuhnia za workshopa  Thinking

# 592
Да,Милена-замисли се за идеята.И аз съм навита да дойда на уоркшоп.Кажи ,ако трябва да се наеме помещение и да се купят продукти колко ще излезе,да се включим.

# 593
Аз идеята за уоркшоп на шега я подхвърлих, като нямах идея за ентусиазма ви Grinning Hug
Хайде идвайте на гости, тогава. Аз съм вързана с училището на Алекс, а и нямам кола. Освен това малко трудно мога да си понеса всички тортени играчки с мен, че са 4 големите кутии Blush. Няма как да декорираме торти без оборудване иначе Grinning. Кухнята ми не е голяма, но масата в хола е 180 см дълга Grinning Ще купя фондан от съседното село. А тортата/тите и кексчета ще направя предварително, за да не губим време. Ще остане само обличането на тортата, някоя лесна декорация и разни други неща за пробване. Аз си поръчвам нещата онлайн в този сайт (с най- голям асортимент за Холандия) и си вземам сама поръчката, защото склада им е в съседното село. Те вече ме знаят там Heart Eyes Там карах и курсовете.
Вторник или четвъртък мога да оставя Алекс да обядва в училище. И така съм до 15 ч. свободна.
Поне на мен през седмицата ми се вижда най- подходящо, защото уикендите всеки е зает със задачки или заминава на някъде.
Жалко, че не живея по- близо до вас. Кога е при вас училищната ваканцията? При нас е другата седмица.

Milla Elaine, мерси Hug Знаеш ли защо трудно се намират хубави торти? Заради закона за авторските права. Не мога да правя комерсиално торти с героите на Уолт Дисни, например. Запазена марка са. Еле пък холандски герои като Кабаутер Клоп, или Найнче- там направо ще ме съдят. А иначе глобите са от няколко стотин евро ooooh! Отделено, че самите продукти са много скъпи. Одеве бях споменала, че за последната торта на близичките платих 30? само за продукти, без да смятам ел.ток и времето, което вложих. Правило в тортения бизнес е разходите умножени по 3 дават цената. Значи аз за тази торта трябва да искам минимум 90?. Малко са хората, които биха платили такава сума Thinking Във всички други страни- Англия, Германия, Белгия, Америка, Австралия и т.н. такива торти от фондан започват от 100 ? нагоре. Колкото по- сложна и с повече ръчно изработени украси, толкова по- скъпо. За това и всички бакет-бакерайен тук правят обикновени торти със сметана- бързо, евтино и не е трудоемко. А и холандците са практични, да не кажа стиснати Mr. Green
На мен за една 3Д торта Томас парният локомотив ми искаха 120 ? + сама да си я взема от Ротердам. Така реших да карам курсове и сама да направя тортата за РД на Алекс. Еееее, за тази торта ми отидоха само 8 часа да я облека Tired. Не смятам времето за печене, пълнене с крем и карвинг. Такава торта сега и аз не бих направила за по- малко от 100? Money. Но сега вече знам как се правят такива неща и се замислям защо са и толкова скъпи Grinning.

Та, казвайте как да се организираме за този уоркшоп/седянка Mr. Green

# 594
На мен събота и неделя са ми по-удбни,понеже няма за къде да се бърза,трафика не е толкова натоварен и има кой да гледа Себастиан- мъжа ми.За през седмицата мога да намеря кой да го гледа,но само следобед,Ако само до 15 ч,значи преди това около 1-2 часа,предполагам.
С хлапето не бих рискувала да дойда-не,че прави бели,кротък е,ама няма да иска да си ходи после.

# 595
Аз нямам претенции за ден. С кола съм.
Но, моля ви, момичета - нека да бъде след като се прибера от България.
Не искам да изпусна нещо толкова интересно.  Laughing

# 596
Milla Elaine, кога се прибираш? Ние докато се организираме, ти ще си се прибрала сигурно Grinning

Картинка, в съботите ние пазарим и сме все насам- натам. В неделя би било възможно, но за целта трябва да пратя Алекс с баща си на някъде, че да не ми се мотат из краката  Crazy То и без това половинката като чуе колко жени ще се съберем сам ще избяга Mr. Green
А и моят курс започва на 24.10 (събота) и до края на ноември ще съм всяка събота на курс. С изключение на 7 ноември. Декември е вече много празничен, Илчето ще ражда Hug и ние пътуваме на 18-ти за БГ.
През седмицата верно, че задръстванията започват около 17 ч. Но аз дори и да прибера Алекс след училище, той няма да ни пречи. Обикновено e толкова каталясал и поне един час гледа тв като хипнотизиран Crazy
А ние е хубаво да се съберем поне за 5 часа. Те дори няма да стигнат  blahblah  lalalala

# 597
На 25 октомври, живот и здраве, съм в Холандия.
Чакайте меее!

# 598
Аз мога само Сыб и Нед.  не е лоша идеята, да ги пратим мыжете някыде с децата да се забавляват (в накой speeltuin, на закрито около вас), а ние да кулинарстваме. Така или иначе, мен някой трябва да ме докара до вас, или половинката, или може от тук да се организираме в една кола няколко човека (само че аз не карам, така че трябва да сым от возещите се)  Laughing   На мен ми се иска да имам идея как да правя торти за момче, но май тази Томас изглежда много сложна.........Може да го сычетаем и с посещение до магазина за кулинарските неща ( но едва ли е работи в неделя), а на теб да ти направят отстыпка за продуктитем понеже им правиш такава реклама  Joy

# 599
Иии сега без мен ще правите уъркшоп!  Crossing Arms  Mr. Green Викнете ме поне да ям, де!  Mr. Green
Милена, аз се чудех защо не ми се наду много блата за тортата за Софи, а то било заради сиренето.  Thinking Аз даже сложих малко повече...да има.  ooooh!
Аз пък чопля бг семки и ям лютеница от Тони  и хич не можете да ме съблазните с разните торти! smile3534
Илче, почвай да се упражняваш да правиш фигурки с пластелин до уъркшопа.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт