Холандска тема - 33

• 32 891
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Виктор не е правил гырч, но вдига страхотни температури от по 40.5 и 41.5 градуса. Основното ми лекарство е парацетамол (в различни форми, Панадол, Синасприл), но когато стане 40 градуса редувам сыс Нурофен. Обикновено ползвам 2-3 дни Парацетамол, като когато е температурният пик (обикновено е един ден или една нощ при Виктор), давам един или два пыти Нурофен. Така че, и аз го използвам в крайни случай. Няколко лекари в Холандия са ми казвали, че за редовно лечение е по-добре парацетамол отколкото Нурофен (но тогава нямах време и нерви за обширни дискусий защо), но ако се сетя ще питам домашният лекар при някое посещение. Това , което са ми казвали е , че след като Виктор вдига толкова висока температура, толкова бырзо, ако чакам да стане 39 градуса и чак тогава дам парацетамол е малко кысно и той така или иначе ще си вдигне пак 40-41 (не че това ги притеснява, но за комфорт на детето). Така че, аз давам парацетамол като има 38.5 и така успявам да го дыржа в границите на 40 градуса и не ми е вдигам скоро 41 градуса. Но това моеж да си е и защото вече израства, а и от вида на вируса....

# 616
Илче, да оздравявя Виктор. Котелите винаги се развлят в ''най-подходящия'' момент.
Картинка, аз до сега не съм давала Нурофен. Даже и Парацетамол давам в краен случай. Установих, че сладоледа на водна основа и Парацетамола свалят еднакво добре температурата на Софи, дори сладоледа и действа по-добре и хем веднага си набавя вода за да не се обезводни. Температурата наистина пак се вдига след -3-4 часа с или без температуропонижаващо. Аз я усещам чак към 39.5, защото почва да реве (вдига главно нощем), по-ниската явно не и пречи.  Thinking Това е моя опит.
Нурофен не съм давала поради причините, които ти си изброила. Знам,че в България някои педиатри дори съветват да се редуват.  ooooh!
Снощи не стига,ч е си легнах в 12, ами се събудих в 4. ДНес едвам гледам и ме боли кръста яко. За капак цял следобед имам разни ангажименти, които няма как да отменя.  Crazy

# 617
Абе то и аз като стане 38 почвам да се напрягам и давам парацетамол,но понеже ми дадоха две...не знам как да ги нарека,тубички,които се слагат в дупето с Диазепам, в случай,че направи гърч у дома Shocked и ми казаха да му ги сложа докато спре да се тресе,правя всичко възможно да не се стига чак до там.Изобщо не мога да си представя как детето ми ще се тресе, а аз най-спокойно ще му сложа лекарството,което ако не подейства трябва да повторя бързо.Хич не ставам за лекар,като го видях как изведнъж си изплю биберона и почна да издава нечленоразделни звуци,да се тресе и да си върти очите на всички страни имах чувството,че времето спря.Добре,че още бяхме в болницата тогава и ако не ми бяха отворили на третото позвъняване сигурно щях да разбия вратата-ужасно чувство е.От тази нощ имам един дебел бял кичур на слепоочието.

Дано никоя майка не го изпитва. Praynig

Мопси,кажи,че ти се спи.Аз вчера бях на курс до 11 вечерта,тази сутрин станах с мъжа ми в 5,20.И се чудя дали да водя Себастиан на училище днес или не-тъкмо се пооправи, а там пак ще дойдат сополиви  и кашлящи деца.Във вторник едно момиченце както си играло заспало на пода и Себастиан я завил с одеалцето за куклите.Учителката мислела,че си играят,после преместила детето на едноа малко креватче.Но ми казаха,че бил много грижовен към другите деца.Ми как да не е, те само момиченца и все плачат,той ходи да ги успокоява.

# 618
Картинка, гърч може и при ниска Т да се получи. На моя приятелка детето получава при 38.5-39.00.  Аз пък в такива моменти ставам дебил и действам като робот правя моментално каквото трябва и като свърши всичко удрям един рев.
Наистина на никой да не се случва. Аз мисля да помоля за рецепта за  свещичка за диазепам за да имам за всеки случай, че никога не се знае.  По-добре да си подсигурен.

# 619
Доколкото на нас ни обясниха, гырч се получава много често от скоростта, с която се вдига и сваля температура. Може да се получи и от много бырзо сваляне. Затова аз никога ама никога не бих пробвала "бабините" мерки - увиване в студен чаршаф, и студени вани, понеже освен гырч, може да стане нещо и на сырцето на детето.......

Мопси - диазепам не дават за всеки случай, а само ако детето е имало вече гырч ( даже и тогава не знам дали винаги дават). Страх ги е, че родителите моеж да го използват превантивно и затова го дават мноого рядко. В детските градини сыщо имат (за всеки случай , ако някое дете получи гырч).

абе да са ни живи и здрави.......... Peace

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 13:56 от Илче

# 620
да не чуе Дяволът, но аз акто стане напеченос е стягам... парвя всичко акквото трябва... а като се отпусна се разболявам Crazy
Но и аз акто Мопси, докато не стане наистина напечено хапчета не давам Blush

Илче, да оздравявате Hug

# 621
Такааа, аз май оправих кетела  Laughing  поразрычках, намерих една трыба, дето я свырзах с друга и готово. Водата си тече кыдето трябва вече  smile3508

виктор - все едно ни лук ял ни лук мирисал. Играе на електронни игри,хапва, пие....май е било настинкаи ако не вдигне довечера температура, утре с бодра стыпка ще си е на детска градина. Simple Smile Сега проблема е да го откысна от игрите, да го сложа да спи  1crib,за да мога и аз да подренма, че едваааам гледам  newsm09

# 622
Илче, браво на теб! thumbsup Хубаво, че Виктор е вече по- добре. Една тревога по- малко Hug

Картинка, мога да си представя как ти е било като си видяла Себастиан да се гърчи ooooh! Hug Дано не се повтаря повече!

Нашата дом. лекарка, която е и педиатър и дежури в детската консултация ни беше казала, че Нурофена вреди на стомаха. А наш Алекс е с много чувствителен стомах. Бях купила в интерес на истината Нурофен, но той не го хареса на вкус и отказа да го пием. Така, че за нас единствените лекарства за сваляне на Т са парацетамол и панадол, но на свещички. Панадола го купувам от БГ, тук поне не съм го виждала Thinking

Мопси, лоша работа е безсънието. Ние предната вечер почти не спахме и дори през деня няма как да се дремне от всички тия строителни мероприятия на нашата улица и като гледам поне още една седмица ще се с окопи Crazy

# 623
Браво Илче,бременна,с болно дете и с технически дух   bouquet
Радвам се за Виктор.
Относно температурите,всичко си е до дете.Някои са по-склонни да вдигат-други-не.Да благодаря на Бог,такива преживявания като на Картинка са ме подминали в ранните детски години...дано и за в бъдеще да ми се разминат.
Нурофена ,наистина доста се предписва в БГ-има детски вариант и аз съм редувала при високи температури,рядко.Но Панадола също съдържа парацетамол,всъщност си е парацетамол и трябва да се внимава и с него.
За гърч,знам,че след 3-годишна възраст шанса да се случат са много по-малки,понеже децата вече имат изграден температурен регулатор.
Аз в мокри чаршафи не съм завивала,но още помня един вирус-без никакви други симптоми,освен висока температура.Беше лятото,а детето беше на 4.Цяла нощ яде сладолед,оставих я гола и дадох да си играе с ледени кубчета в един леген.Не можех да сваля температурата с нищо ooooh!-бях дала всички възможни лекарства и свещички.И трябваше да чакам 4 часа до следващия прием,а температурата се беше заковала на 39,8 и не мърдаше.
Тогава ми хрумна "гениална идея"-свалих я в колата и включих климатика на 14 градуса.Свалихме си играчките,сока,сладоледа,аз си облякох блуза с дълъг ръкав,а нея я оставих по къси панталонки и тениска.Така успях да овладея положението.След като свали Т-постепенно увеличавах климатика,за да я аклиматизирам....нали се сещате какви са температурите лятото в БГ.
И после пробих дупка на главата на мъжа ми за климатик и вкъщи.
А към днешна дата и моята е нещо като болна-прегракнала е,но сутринта направи цирк,като исках да остане вкъщи и отиде на училище.Няма температура,гърлото не е зачервено.... newsm78
Никнат й кътниците.... Thinking-незнам.
Аз от БГ съм си взела много хубав спрей за гърло-Тантум верде-много съм доволна от него.Щом започне да се сополиви,освен капки за нос(които слагам само първите 3 дни),пръскам и веднъж дневно с него,за да спра евентуално слизане надолу на инфекцията.
Сетих се и нещо още за Т-вечер винаги е леко завишена до 1-1,5 градуса,това е естествена реакция при децата.
Ух,надух ви главите  Grinning,сори,ама се увлякох....

# 624
Kartinka, реших да послушам съвета ти, отмених всички ангажименти, закарах Софи на ПЗ,че е последен ден преди ваканцията, сложих пижама завих се, тамън задрямах и звъни телефона- чорапите ми най-накрая са готови....та няма сън за мен. Дано поне тая нощ да дремна. Ама гледам, че и мъжа ми не спи. Явно не е само от тумбата.  Thinking
Много са секси чорапите, даже отгоре имат нещо като дантелка.  Mr. Green
Милена, съчувствам ви. Аз изобщо не мога да спя на шум. Аз мисля, че мернах Панадол в нашата аптека. Ще видя пак, ако има ще ти пиша. Наистина вкуса е много по- мек и приятен. Аз бях взела в България и нали първо всичко опитвам... а и с тая спринцовка е лесно.  Laughing Течния Синасприл е доста гаден.  Sick
Илче, знам за лекарствата, но мислех да излъжа благородно личния.Те и в Бъглария са с жълта рецепта. Обаче ме е страх да не предизвикам съдбата. Браво за котела.
Моето дете нищо не дава да му бутна в дупето  (ох, как звучи само) . Като беше на 1 год. се разболя и тогава трябваше да и слагам парацетамол и свещички против повръщане. Сега почва да буйства и да крещи само като ги види. А свещичките са най-щадящи и най-бързо действащи.

Кейт, какво ли не измисля човек за детето.  Crazy Тоя спрей става ли за деца? Аз имам един спрей Прополис+билки за болно гърло, който лично мен много ме облекчава, обаче пише, че не става за деца под 6 г-не знам дали заради спирта или за да не се задави от пръскането (не пише).  Thinking
Аз вани още не съм пробвала, знам че  Т трябва да е 2 градуса по-ниска от температурата на детето, не студена.  Тогава е опасно.Но при нас екшъна е винаги нощем и просто омухва сладоледа, смъква Т и заспива.

# 625
Мопси,прочетох листовката,за да съм сигурна-за деца НАД 5 години е спрея.
Желая ти хубаво наспиване,независимо по кое време и честито за чорапките  Grinning
Аз не я сложих в легена при леда-а я оставих да играе с него,да бърка,да си топи ръцете и с кубчетата да си трие крачетата....
Милена,аз съм намерила решение-имам много лек сън-всичко ме буди,а ако не се наспя съм като мечка стръвница.Та,спя с тапи за уши.Всичко знам за тях.Тези дето са силиконови,въпреки че се нагаждат все пак убиват и после болят ушите.Дунапреновите-имам чувството,че ми скърцат и не ги препоръчвам.Най-удобни са едни,които са за плуване.Сега спя с такива.
Лека нощ   bouquet

# 626
Kate, мерси! Явно е заради задавяне все пак.  Thinking Въпреки, че Софи е почти на 3 и едва ли би се задавила.

Аз имах предвид, че детето не се слага във вана със студена вода, а в топла. Вашите игри с легена с лед ги разбрах.  Даже ако се наложи ще го имам предвид.
Аз да взема да купя тапи за уши на мъжа ми, че напоследък ако успея да заспя хъркам.  Crazy  Бях забравила тая екстра от бременеенето.  Mr. Green Сега пък не ми се спи.  Crazy

# 627
Обикновен памук не е ли по-добре?Не скърца, не  е неудобен и притъпява звука.
Сега да не ми се смеете,ама аз докато пеех съм ходила на репетиции с памук в ушите-иначе шеще да ми хвръкне главата,чак болка изпитвах от звука.

Мопси-най-накрая са ти готови чорапките.То още малко и вече нямаше да ти трябват. Mr. Green
Аз като бях бременна спях по цял ден,нощем бях като сова-готвя,ям,пак готвя,пак ям и така 3-4 пъти.

Аз мога да спя на шум (спала съм в дискотека),обаче не мога на светло.Мъжът ми става много рано и всеки път ме предупреждава да не сиотварям очите,че ще светне лампата.Един ден му се развиках,че ми писна с неговите лампи в 5 сутринта и му светнах нощната лапма.Резултата беше покъртителен-като се прибра вечерта видях,че си беше обул два различни чорапа (аз винаги ги прибирам един в друг по чифт).Каза,че било заради мен.Аз мога и в тъмното да се оправя,нали аз подреждам....даже като се замисля май в тъмното се справям много по-добре,отколкото на светло.Знам къде стои всяко нещо,много обичам да ми е подредено,ама мъжа ми е много разпилян и му трябва доста време да намери нещо,даже да му е под носа. ooooh!

# 628
Аз мога и в тъмното да се оправя,нали аз подреждам....даже като се замисля май в тъмното се справям много по-добре,отколкото на светло.Знам къде стои всяко нещо,

Това ме разсмя Joy..и аз съм така.А ако ми трябва светлина посред нощята...тел.ми е винаги на но6тното шкафче,и си светя с него.Между другото и ние като ставаме рано,не светваме лампа,на мен не ми пречи,ама на мъжо да...той дори и в толате не светва,докато не се разсъни,като прилеп е. hahaha
Днес ще е коварно мокър ден.Гледам навън,опитва се да светне..ама небето мрачно,мрачно..и духа..и прикапва Sick.Добре че Елисе е втора,че няма да се чудя какво да е правя следобеда.
Моята свекърва снощи звъня,че ще q вземе понеделник за 3 дена...,а в четвъртък сме на детския психолог.Страх ме е да се похваля...ама вече 4 нощи не се е будила Praynig Rolling Eyes.Спрях и следобедния сън,едвам е удържам до вечерта..става ужасно раздразнителна,ама се надявам да е период,докато и свикне организма.Верно става в 6.30(днес дори в 7.10),ама си спи детето...дори вчера се беше напикала...ама нищо,то тя кога е спала така добре.Като ставаше по няколо пъти,все е карах да пиша.Абе дано свикне да спи .Стискайте палци,да продължава така.Направо ще се родя отново. Praynig Praynig

# 629
Kartinka, и мое мъж е като твоя. Понякога като не може намери нещо и иска  да светне тока ме кара да се завивам през глава и аз ръмжа като мечка под юргана.  Mr. Green Преди беше много подреден, а  аз не, сега гледам, че бавно ни се разменят ролите.  hahaha
За спането през деня и будуването нощем-хубава идея, но неизпълнима. Първия път и аз бях горе-долу така.
Софи още спи!  Shocked А аз съм и поканила дружки да си играят рано заран. Другата седмица е ваканция и съседите няма да ги има, тежко ми-как ще я забавлявам цяла седмица. Дано поне да е сухо.
Мегън, прочетох, че ще родиш отново!  Mr. Green Стискаме палци Елисе да си оправи съня. Софи е точно обратната-ако не дремне поне час следобед, цяла нощ се буди, реве, сънува кошмари т.е. трябва стриктно да си спазава режима за сън. Напоследък  много лесно е взела да заспива-прочитаме една малка книжка или я питам за разни думички на български от книжка с картинки (това и е любимо)  и като затворя книгата ми дава целувка, объща дупара, казава лека нощ и си ме праща в стаята.  Shocked А бе порасна ми момичето.  Heart Eyes
Тия чорапи е цяло изкуство да ги сложиш, но добре, че си взех черни та мога да ги нося и с рокля, само трябва да сложа нещо като клинче,, че са ми до под дупето. Направо ми спират кръвопотока в краката.  Crazy Взех да се чудя дали не са ми обръкали поръчката Thinking  или просто съм качила много докато станат готови. Пише размер S, аз небременна не нося размер S. 
При нас е сравнително топло и ръми.

Общи условия

Активация на акаунт