Холандска тема - 33

• 32 889
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Мопси-те точно това трябва да правят чорапите.Да те успокоя- с времето се отпускат,както и след пране.Даже в пералня могат да се перат и излизат почти сухи,ама без центрофугиране,че ще излязат само на ластик.

Меги-стискаме ти палци.Всичко ще е наред.Децата просто си имат разни фази и при някои са по-кратки,при други по-дълги.Явно сега наесен има някакъв такъв момент-аз забелязвам всяка седмица някаква промяна в Себастиан-сега е станал по-любопитен,интересува се повече какво правим,как става,все наблюдава баща си и го имитира даже,ако се почесва по главата.Само с него иска да ходи да си ляга-мъжа ми му разказва разни приказки и после Себастиан му ги преразказва.Почнал е да говори много по-добре на холандски, на български обаче не иска изобщо нищо да каже,освен,ако не е в игра с деца, а тук няма бг-приятелчета, с които да си играе.

Купихме му колело.Стори ми се толкова голям,вече ми стига до кръста,че и над него.

Ох, отивам да се метна под завивките- в това време най-хубаво се спи. Wink

# 631
Kartinka, добре, че ме успокои. Иначе са като светата инквизиция. Момаата там пък ми каза само на ръка да ги пера и че не обичат топла вода.
Софи наследи едно колело лятото от братовчедка си, научи се да кара, но в парка до нас е забранено карането на колело, та кара само в двора и на улицата чат пат. Аз понеже не знаех (до сега си паркирах колелото пред парка и се разхождахме покрай езерата) я замъкнах там, а на връщане не искаше да кара  Twisted Evil  ... как съм го мъкнала това колело. Трябва някоя връзка да си пъхна в чантата следваия път за да го дъпам.  Crazy

# 632
Мопси-мойто свеки има нужда от един час,за да си обуе чорапа.Мъжът ми от 30 секунди,ама е обучен от мен Wink
Трябва да си легнала,да събереш чорапа така,че да стане колкото ластик за коса и така да го обуеш,като просто си изправяш крака нагоре..Понеже като лежиш се получава отгоре-надолу,а ако си седнала-отдолу-нагоре и е по-трудно.А когато крака е във въздуха е по-лек и по-тесен.

Колелото,което купихме е на много удобна за мен височина да го тикам,мъжа ми се изгърбва с него.В сряда като се видим с Кате ще напиша как е минало.Дано не се наложи да го тикам.

Днес като заведох хлапето на училище и се прибрах и съм заспала.По едно време ми звъни телефона,учителките ме питат няма ли да го прибирам...след 1 минута бях там,(е,имаше вятър точно в мойта посока)но съм летяла като Бен Джонсън.Добре,че ми се обадиха и училището не е далече.Обаче май и аз трябва да взема мерки да не се разболея-днес ми е едно такова тежко,все към кревата ме влече...
Отивам да си направя един фервекс.

Пазете се да не се разболеете за 8-ми, Praynigсън,витамини,топли дрехи и напитки.

# 633
Картинка, о да, обуването както го показват там е цяло изкуство.  Laughing Даже тренирахме вчера.  Mr. Green А за мен е цяла финтес тренировка с тоя корем. Едно пуфкане и охкане в легнало положение, понеже не мога седнала. Но ще взема да го слагам както казваш  ти като нормален чорап. Явно тоя дето е измислил професионалното обуване е имал на разположение негораничено свободно време  и много богата фантазия.  Joy
Ти си вземи едно въженце за колелото за всеки случай.  Laughing При нас пече яко слънце, но също започна да духа вятър, направо ми замръзнаха ушите. Май ще трябва скоро да изкарвам зимните шапки на Софи, макар октомври да ми се струва прекалено рано.  Thinking

# 634
Мопси,Елисе също така до скоро,ако не спеше следобеда,нощите ставаха още по ужасни Cry.То и за какво това ми е вече 3-4 опит за следобедния сън.Но явно и е време да го маха..и затова минава по гладко ноща..знам ли.То какво ли не пробвам ,постоянно съм в матрицата с нея. newsm78
Картинка,другия път да знаеш,часовника се навива.... Joyама добре  че вятарът е бил с теб....Аз така веднъж реших да полежа и да погледам тв..ама бях ужасно изморена и предположих ,че мога да заспя..и телефона веднага за събуждане беше нагласен. Rolling Eyes

# 635
Като сте заговорили за чорапите - аз не мога от две седмици да намеря време, да ми вземат мярка. Имам вече разширени вени и .....не мога и не мога да намеря свободна сутрин. Ама май ще трябва да го направя другата седмица, че така...ще си родя без чорапите, а току виж нещата станали сериозни последните седмици преди раждането.

Офф много ми тежи корема, отивам да полегна.........

# 636
Илче, ходи, че ако ти ги забавят като мойте може да ти дойдат преди раждането. Май трябва да си запазиш час. Поне нашите са винаги много друк, а като отида съм само аз и някое бабе да чакаме.  Laughing
Мегън, може пък да и е дошло време да спре да спи. Ако се откаже сега, после ще и е по-лесно като тръгне на училище. Тя Софи до 2 спеше и сутрин и следобед.  Crazy

# 637
Илче- на теб болницата, в която вземат мерки ти е под носа,можеш и пеша да стигнеш до там.Обади се да ти направят час и някой ден преди работа може да минеш-не отнема много време.
Антониус хуве има много добри лекари,специалисти по заболявания на крайниците.На мен там ми правиха операцията на ръката,на мъжа ми му направиха чорап за 3 седмици.Понеже и на него времето му е проблем,първия възможен час сутрин се оказа идеалната възможност,даже не чакаш-ти си първи.

Момичета,не отлагайте това с вените и чорапите.Понякога дори от много студено време може да се получи възпаление на вената и после много дълго време се лекува.Спестете си болките,това поне е възможно.

/И аз да вляза в роля на мърмореща баба/

# 638
Добро утро  Hug
Тамън е похвалих госпожицата,и снощи в 3 скочи...пи6а,полегнах до нея да е погаля за малко....после заспа.И в 6.20 айде пак при нас,наспано вече Joy.И Емича доста се дави(има сополки и храчки)и похашля,е сега даже пак е чувам Cry...преди малко и дадох бутилката с млекце,изпи си я и сега трябва да откара до към 9. Laughing
На последните намаления понакупих бая дрехи за децата,и вчера се сещам ,че имам още 4 кутии с дрехи на Елисе -размер 92 и 98(бях запазила най хубавите дрешки)...олeeе отварям снощи -дрехи,дрехи....нямат износване.Мъжо вика-е това е предимството да имаш две еднакви,едно след друго и в един месец родени. hahaha Joy
За сега гледам навън тихо и спокойно..не съм гледала прогнозите за днес,дано да е хубаво да врътнем едно кръгче с децата...може и до Киндербордерай.Много ми се стои в къши,ама с двете принцеси по добре навън да минава времето.Мъжо както обикновено е на бач Rolling Eyes

# 639
Картинка  - аз си имам рецепта за чорапи, ама не знам дали в болницата при нас взимат само мярка без преглед ( на мен не ми трябва преглед). На мен ми дадоха два телефони за ортопедични магазини, кыдето да ми вземат мярка, но и двата са далече от тука. На вас ортопеда ли ви е взел мярка, или някой друг? На мен рецептата ми е от Броново, гинекологията, така, че аз не се квалифицирам за преглед при ортопед, а само мярка за чорап... Thinking

Меган - дааа и аз си мислех, че като са две момчета ще сым пылна с дрехи и......се оказва, че нищо нямам за бебето. Понеже ще са в различни месеци и за Виктор всичко беше леко памучно, с кыс рыкав. Сега ме чака много як шопинг за зимното бебе  Laughing Сигруно по-нататык като израстне , нали носят един размер по-дылго, ще се застыпят. Аз все искам да изчакам, да пазарувам "на едро" , като дойдат намаленията (знам точно какви дрехи ми трябват за бебето, но поне по 10 парчета от размер трябва да осигуря), обаче като се замисля колко ще ми тежи корема....дали ще мога да обикалям магазините тогава.  Thinking

След кетела се развали ютията (нея обаче не мога да оправя) - обаче добре че я имахме тази дискусия за ютийките, сега се заислвам кым магазина и избирам една с покритие тефал  Laughing

# 640
Добро утро!
Илче, мерки взимат в ортопедичните магазин. На мен ми бяха казали, че за 2 седмици ще са готови, но естествено не бяха.  Twisted Evil
По принцип трябва да те прегледа съдов хирург, не ортопед. Но тъй като при нас става въпрос за вени при бременност не е нужно, тъй като на този етап не може да се направи почти нищо освен да се носят чорапи. Аз се мажа и с разни кремове на билкова основа, последния от които ми помага учидващо много (купих си го като бяхме в Германия обаче -съдържа екстракт от див кестен, екстракт от лозови листа и арника).
А бе Софи като беше бебе имаше толкова сладки бебешки дрешки, сега гледам и нищо не може да ми хване окото.  Те и моите моми ще са с месец разлика, та ще купувам дрехи само за София в близките години, поне докато дребното не почне да се усеща.  Joy
Софи пък тази сутрин дойде в 7.30 в стаята с пълно бойно снаражение (2 книги+играчка), отвори вратата с все сила и завика-Вакър ворден -куку рику.  Mr. Green

# 641
Илче- на мъжа ми в Антониус хуве са му взели мярка за чорапа,жената,която му е взела мярката е била от фирмата,която изпълнява поръчките за чорапите.Имал е рецепта от лекаря и с нея и с мерките след 3 седмици отиде пак в болницата да си вземе чорапа.На мен пък същата жена ми се обади у дома да микаже,че след три месеца пак трябва да му вземе мярка и да му направят още един чорап-такава била процедурата,понеже застраховката плаща чорапите.

Мисля,че в твоето положение най-добре да се обадиш и да попиташ кога в болницата има човек от фирмата за чорапите,за да ти вземе мярка.Мъжът ми каза,че ще потърси дали няма телефона на тази жена,дето му взе мярка и ще ти го дам да й се обадиш.Щом имаш рецепта няма смисъл да си разхождаш корема насам-натам.

И на свекито и вземаха мерки за нения чорап пак в Антониус хуве,хем тя живее близо до ортопедичен магазин.

Аз имам много бебешки дрешки,за всякакви сезони.Кумата ми ми даде от нейното дете неносени 56,62,68 номер.После ми подариха един бебешки ескимос,който ми вършеше чудесна работа докато Себастиан беше на 6 месеца и стана голям за номер 68.Детето на брат ми като бебе изкара почти с дрехите на Себастиан.Оказаха се много качествени,издържаха на 90 градусово пране и гладене и дори сега изглеждат почти като нови.

Аз предвидливо съм прибрала пак в кутии омалелите дрешки на племенника ми,изпрани и изгладени.За следващото бебе,когато и да се появи.Аз доста неща си шия сама за детето.Панталонки му шия за два часа, малките парчета качествени платове са направо без пари-30 цента метъра,от 1,20 правя два чифта.

Писах,писах и забравих най-важното-преди малко си купихме система за домашно кино, с двд,сд-спелер още някакви екстри,дето не съм ги чувала и довечера ще имаме домашно парти. 1dating Two Hearts  bigdance2 dance  ura  Hands Clap  Hands Clap Hands Clap newsm36 ukliam1 #Milti  jumpuu icanfly dancing dancing dancing

Илче-забравих- в Кайкшоп в момента има голямо намаление на хубави ютии.Ние купихме на свекито,нейната гръмна Shocked
Сега глади по цял ден и е много доволна.Не си купувай Филипс.

Весела събота от мен!

# 642
Картинка - ако го намериш телефона на жената - давай  Simple Smile

За ютийте - аз много сым доволна от нашата Филипс - изкара май 7 години, супер лека и с автоматично изключване. Сега се врыщам от магазините - нищо не харесах  Confused Искаме да е с автоматично изключване, че иначе досега да сме подпалили кыщата 100 пыти, а тези са или УЖАСНО тежки, или много скыпи, или и двете. та сега половинката пак трыгна да проверява, дали ще намери нещо леко, с изключването и да струва нещо нормално.

# 643
  • NL
Цитат
А бе Софи като беше бебе имаше толкова сладки бебешки дрешки, сега гледам и нищо не може да ми хване окото
Мопси,това си мислех но не само за детето а и за мен.Обикалях онзи ден,добре,че поне панталони и взех но пак с едни дълги крачоли ooooh!,3 пъти трябва да ги навивам.Жилетки и пуловери исках и за двете да купя,е такива модели -три четвърти ръкави,едни клоширани,деколтета до към пъпа.Отказах се,просто не ми се носят такива.Възглавница и взех от Пренатал.Защо си мислех,че имаме Бейтер Бед а то като го наближих се оказа магазин за кухни.Толкова ми беше студено,че директно към Пренатал  та там поне ме зарадваха.
Картинка тъкмо за зимата ще наваксате с филмите.

# 644
Kartinka - честито с покупката, да си я ползвате с голямо удоволствие!

Мопси, Милика - абсолютно сыщото и аз се тюхкам. Даже се чудех - аз ли сым станала толкова претенциозна, или модата се е променила. Преди имаше много сладки неща за новородени с жирафчета, котенца, колички, едни весели... Сега за новородените момченцата, са едни ....скучни, все сиви и бежави неща и има много малко избор. Уж пылен магазина, а като трыгна да трыся нещо конкретно и няма толкова. Особенно много грубо ги шият тези целите ританки от хавлиеният плат за зимата - супер мекички и приятни отвын, а ако пипнеш отвытре шева по половин сантиметыр...мен такова нещо би ме дразнило, пык бебешката кожа.........За Виктор имаше по магазините ританки, - отвын от хавлиен плат, а от вытре целите обшити с много меко трико и всички шевове бяха скрити, нямаше нищо какво да дразни - супер приятно за кожата. Обаче никыде сега не мога да видя такива. Тогава бях чела как особенно за деца с екземи, тези подшити дрешки са направо спасение, така че явно би трябвало и трысене да има....но....явно няма произодство. Аз се каня като почнат намаленията да се запася с блузки с дылбоките деколтета - с един потник отдолу са супер удобни за кырмене през пролетта и лятото  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт