Холандска тема - 33

• 32 881
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
За дрехите- и аз съм на същото ,мнение,затова си купих оверлог машината.Вече купувам само белъо и чорапи.

До нас в МАрияХуве винкелцентрум всяка събота,понякога и неделя, но по-рядко, има базар.Има 2-3 лелчета,които много хубави плетат и шият и не продават никак скъпо.Освен това дрешките са хубави, не са убийствено съчетание от светло синьо и тъмно кафяво,или зелено и червено, а са красиво подбрани материи и цветове.

В Ханс текстил от скоро има много хубави неща за бебета/че и за майки/.Качеството е доста по-добро от преди,въпреки,че и цените са се вдигнали.Но имат редовно намаления и голям избор.
Аз за 2 евро купих 9 чифта чорапи на Себастиан.

# 646
Аз съм много доволна от H&М и C&А.Не е скъпо и има изобилие-като качество,първите са по добри.Но като цяло купувам отвсякъде,стига нещо да ми хареса.Ако някой ден започна работа,тя ще е в магазин за дрехи,искам цял ден да ги сгъвам,подреждам,нагласям....някои ще си кажат -таз пък откачената Joy Joy Joy
Ама пък да си кажа,никога не са ми правили впечатления шевовете(за бебета имам впредвид),или пък етикети НИКОГА не съм рязала..и децата са си свикнали с тях.Обаче имам познати,които първо изрязват всичко до  последното конче.... newsm78
Снощи Елисе пак стана към 3,като аларма на часовник е....и сутрин в 7 без 10.Изпиша се(имам чувство,че при нея си остана като навик това будене ooooh!),легна и заспа пак

# 647
Илче, на мен пък за момченца по-хубави ми се струват, а със Софи беше обратното. Но на мен ярко розовото и лилаво ми бъркат в здравето и сигурно за това . Както и туники, клинчета, болерца и т.н.  И мен много ме учуди, че почти всичко на бебешкия щанд в Х&М е в бежавата гама.
Спомням си преди имаше много хубави безшевни ританки в Н&М. Преди и във Вила Хап имаше готини неща, сега е отврат. Иначе мен качеството ме устойва, щом издържат на пране, не избеляват  бързо и не си променят формата са ок.
На теб написа ли ти гинеколога,коя компресия трябва да са чорапите. Защото без това не могат да ти поръчат, а тези които мерят, не могат да определят. Всъщност аз за това трябваше да ходя на преглед при личния лекар.

Милика, ако намериш някъде нещо свястно свиркай. Софи все още кара на тениски с дълъг ръкав. Аз дори свестен суичър не мога да намеря.  Crazy
На мен свеки ми подари старата си шевна машина, освен и аз да взема да шия. Гледам има разни оверлози, зиг заг,ама аз даже не знам как да я вкюча.  hahaha Съседката е обещала да ме научи .... някой ден. Но като я гледам как от лятото се кани да си подгъне пердетата- няма да е скоро.

# 648
Така като ви  чета, по-добре да пазаря зимни дрехи за детето от България.
Аз си мислех,че там са по-добри. Тук купувам от Окаиди.
Цените не са ниски, но много як дизайн. Но цветовете са точно - сиво,черно,кафяво,оранжево.
Мене детските апликациики ме дразнят.

Скоро гледах бебешки дрехи в Mothercare.Много са добри.
Обаче какви цени.  #Crazy

# 649
Мопси - никаква компресия не са ми изписали  Confused , еее аз още срещата не сым я уговорила, сега ако и за компресия ще трябва да ходя..........пффффф

Не мога да намеря безшевни ританки и това си е. И това сиво и бежаво е ужасно скучно. То и без това всичко ще ми е мытно и сиво в болницата, поне бебето да е по-весело облечено ........

# 650
Уфф, ами то на мен ми бяха сбъркали комперсията. Понеже ме прегледа не личния, а асистента му (личния почиваше след дежурство) и си беше дописал първа  на ръка, а те на самата бланка почват от втора. Първа доколкото разбрах от жената, която ми мери бутчетата се купува директно от аптеката или специализиран магазин, но тя самата не може да ми я изпише на своя глава, защото не е лекар.  Crazy Както и не може да ми определи компресията. Та при мен едното забавяне беше заради уточняване на компресията,   Crazy защото трябваше да издирят асистента и т.н. Та питай личния дали той може да ти я опердели и дали пък няма някой в болницата на разположение да я определи като ти взимат мярка за да не стане като моята работа. Е, все пак станаха готови преди да родя.  Mr. Green
Ами то и в България бяха същите цветове това лято. Колкото подаръци получих-все цикламено лилави. Като поогледах магазините-пак същата работа. Преди една приятелка ми носеше да си избирам дрешки Гап и Ошкош (май беше), че работеше в шивашка фирма, която шие за разни чуждестранни фирми- тази година и при тях цветовете са убийствени... както и модата.  Ще чакам по-добри времена и мода.  Grinning

# 651
Аааа,говорим си за мода,добре ,че не е за готвене Mr. Green
Мда,и аз не съм очарована от предлаганото в магазините.Имам си няколко любими места от които пазарувам,само при намаленията Бенг пер принцес,Петит бато,Рирър ууд...и още няколко
Мопси,вЕрвай ми там розово нЕма - аз не мога да го дишам....но съм й купила едно розово манто  Mr. Green,просто защото беше много красива дреха,а каква подплата има.... Grinning
Но много неща купувам от Франция,там ставам разногледа... #Crazy,а в България не харесвах това,че всички дрешки са с надписи,лепенки, ooooh!,това ми беше най-големия проблем преди.
Сега съм се увлякла в купуването на панталони-8  Shocked,нали са по-удобни за училище  ooooh!
Аз днес бях с вдъхновение и готвих телешко със сос,пийнах 2 чаши вино на обяд и подремнах след това.Опитвам се да разбера какво ще е времето другата седмица във Франция,ама нещо много се разминават  Grinning,а трябва да събирам багажа.
Моето дете е само с лека хрема,мисля,че като остава на обяд в училище и играят на двора,пада голямо викане и тичане....и от там дойде проблема
Успешна седмица на всички   bouquet

# 652
Ох,аз цял ден чистя,готвя,подреждам...чувствам се като наказана. Rolling EyesСутринта малкото като никога пропълзя по главите ни в нашто легло.Скоро не ни беше "идвал на гости".Опита се да ни избута и двамата.Мъжът ми стана да се радва на новата придобивка, аз почнах уж като за неделя да ги глезя,после като се почна пране,готвене,подреждане и въпреки,че почти не съм сядала цял ден,пак не ми остана време да пусна прахосмукачката.Утре.

Днес получих новия брой на Книп моде.Има много интересни идеи, за всеки вкус.
Малкото заспа и аз отивам да шия на спокойствие.Никак не обичам да сменям черен цип вечер,ама просто няма кога.Денят ми трябва да е 30 часа, от които поне 20 на дневна светлина.

Успешна седмица от мен! Hug

# 653
На мен така ми минава "свободният понеделнишки ден" - сутрин - разходка с Виктор, пране, гладене, оправяне; следобед - яко готвене за цялата седмица, и помежду би трябвало да си "почивам" този ден. И като си помисли човек, че всичко го правя 3 пыти по бавно заради корема. Най-много се дразня, че не мога да се навеждам вече - нито банята, нито тоалетната мога да измия като хората. И като отида на работа и като ме видят колегите дето никога не са имали и гледали деца и като се почне " ехххх блазе ти, Сыб, Нед и Пон в кыщи, разкош"  Shocked . Иди им обяснявай, като ставаш през нощта през  3 часа до  smile3550 , като ти се сыбужда детето на всеки 2 часа с хрема и после "отпочинала" выртиш кыщата, и на работа следващите дни ....и трыгнали да ми завиждат за отпочиването  Laughing  Ако им кажа, че выпреки лудницата в работата аз там си отпочивам ще ме линчуват  Joy

kate - при нас дрехите с лепенки са голям хит! Отскоро Виктор отказва да носи нещо, което няма колички и влакчета, евентуално може да склони на Боб де Бауыр или Мечо Пух (а аз хич не си пдаам по тези Дисни неща). Обаче всичко стилно и не строго"технически тематично" бива веднага отхвырляно. Така че , за да си спестявам 10 мин модна дискусия сутрин " мамо, това не е хубава блуза, няма количка, тези чорапи не са на футболист, не са за големи деца а за бебета", купувам стикерите , даже допылнително лепя за да станат дрехите " за големи момчета"  Laughing

Това да са ни проблемите  Peace , като се замисля как има деца, които няма какво да облекат и да ядат. Да сме живи и здрави, пык ще се оправим някак си с модата  Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 00:09 от Илче

# 654
Привет девойки Hug

Имам една не толкова приятна новина за тортената агитка Confused Получих си програмата за предстоящия в курс и има изменения. Освобождава се 28-ми ноември за сметка на 7-ми. Това прави неосъществими плановете ни за тортена неделя (8-ми). На мен психически и физически не ми е възможно да изкарам два дена между 4 стени, говорейки и правейки торти и захарни цветя. За вас това е сигурно голямо разочарование Sad Но за мен така ми се нареждат нещата много добре, защото седмицата между 29.11 и 6.12 имам 4 торти за правене. Така поне аз мога да подготовката една седмица по- рано.

Както и да го мисля, не виждам друга възможност да се съберем преди Коледа.

Чухме се с Илчето по телефона вече и решихме, че това, което аз мога да направя в предвид на ситуацията е едно видео на това как обличам торта. Това е лесно за реализиране. Мога след това да кача видеото в You Tube. Тя иска и да изготвя списък на най- необходимите инструменти, това е също лесно изпълнимо. Като мога да го придружа с линк към онлайн магазина за да се види нагледно кое как изглежда. Обещах и да попитам за добри курсове в  Хага. След 24-ти ще пиша какви курсове са ми препоръчали там

Съжалявам, че така се получи Confused Но моят горчив опит е, че всеки път като направя някакви планове, те се провалят.
А вчера дори се чухме с Карилуис за да обсъдим как моите мъже ще ги пратя при нея и нейните мъже и как биха изкарали деня, ако времето е лошо или хубаво Thinking

Надявам се, че малки и големи сте здрави. Спорна седмица от мен Hug

# 655
Да, много жалко. Аз страшно се навих.
А и готин начин да се запознаем.
Нищо. Може да се отвори и друга възможност.

# 656
Милена, аз ти казах онлай да се сбирката!  Wink Laughing
Нали знаеш, че най-лесния начин да разсмееш Господ е да му кажеш за плановете си.  Laughing
После искам линк към youtube.
Видях не лоши неща в каталога за VD и мисля утре да се занеса до там за нещо зимно за Софи.
Тая ваканция ще ми дойде нанагорно. Изпратихме съседите на почивка до петък, а аз си правех планове да си играе с децата.  Сега ше мисля какво ще я занимавам.  Crazy
Кейт, сега до Париж ли да ходя на шопинг. Не, че не бих, ама нали знаеш,че съм 2в1 и деня Х наближава.

# 657
Мопси, за теб и твоя онлайн конферентен разговор се сетихме като си говорихме с Илчето. Не е лоша идея, но доста често връзката има смущения и картината "замръзва" Rolling Eyes. А аз имах едни опасения, че така ще се получи, защото досега винаги е имало промени в програмата на РМЕ курсовете. Инге е единствената, която ги води в Холандия и идват жени от цялата страна. Винаги се намира някой, заради когото се нагажда програмата. 
А ако това е начина да разсмеем Господ, той явно му е много забавно с нас, като се има предвид как тук винаги един месец предварително се правят уговорки, които и почти винаги се провалят Crazy

# 658
Милена, хахаха, ами той Господ сигурно най-много из Холандия се смее!  Laughing  Crazy

# 659
Здравейте на всички!

Милена-не се ядосвай,всяко зло за добро.Може пък като сме много хора да направим такъв калъбълък,че никой да не научи нищо.
Като направиш видеото ще го разгледаме и който се престраши- да пуска снимка на тортата,която сам си направи.

Тази ваканция много натоварена ми дойде-няколко майки ми се обадиха да съберем децата да играят.Те другите деца са момиченца,ама питали за Себастиан и аз мисля някой от следващите дни да събера майките у дома на кафе, а децата да си играят около нас.Поне играчки има достатъчно, за всеки,дори и количка за кукли имаме-с нея проходи Себастиан.

Илче-отстрани винаги чуждата хапка е по-голяма и по-сладка.Моят мъж веднъж ми каза,че никога не казва нито,че сме купили нещо ново или скъпо,нито,че сме спечелили нещо,нито,че сме изкарали много хубава ваканция за малко пари.Хората наистина са много завистливи и колкото по-малко знаят за теб толкова по-добре.Мен са ме питали дали мисля да имам деца и колко и кога ще се местим.Все неща,които касаят мен, мъжа ми и никой друг.На него пък му звънят,когато има свободен следобед.Винаги ме пита дали да се обади-това е нашето време за семейството,дали ще правим секс или ще пазаруваме си е наша работа,но хората питат ли питат...
Когато детето се роди казах на мъжа ми да каже в работата,че не искам никакви крамбезукерс.Бях у една приятелка,която тъкмо се беше прибрала от болницата.Колегите на мъжа й дойдоха,почнаха да коментират колко малка е стаята на бебето,как с неговата заплата очаквали,че има голяма къща,как без градина нямало детето да играе на въздух,как имало нужда от боядисване,понеже от влагата с настоящата мазилка ще се натрупа мухъл и куп други глупости...за бебето нищо не казаха,освен,че им надуло главите от рев.Като си тръгнаха родилката се разплака.Не,че всички гости са такива простаци,но не винаги можеш да си избереш колегите да не са такива, а те се чувстват в правото си да използват момента да ти огледат къщата.И много често да злословят след това.
В предишната работа на мъжа ми трябваше веднъж годишно да ходим на фирмен банкет-голям ужас.Всеки коментира някого,обсъжда кое ,как,колко, а ако не те познават разпитват до девето коляно.Една от секретарките беше попитала мъжа м дали косата ми е естествена, или присадена.Казах му,че ако посегне да ме оскубе,за да провери,ще я зашлевя.Какво толкова ме разглеждаше, все едно те си няма собствена глава, при това с коса.

Общи условия

Активация на акаунт