Холандска тема - 33

• 32 930
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Kartinka, да ти е жив и здрав малкия именник!  Hug

Мегън, какви стълби изкачваш. Луд умора нЕма. АМа ме нахъсваш от сега за спорт ... усещам как от категория хипопотам влизам в категория слон.  Confused Ще се гладува после -то се е видяло, ама пустия му шоколад.  Tired
От глад не си спала да ти кажа аз. НИе днес също се излюпихме в 5.30 наспани. То при мен вече е един сън. 1/2 минава във ВЦ-то, а останлата част се вътря да си намеря място.  Crazy

Кейт, знаеш ли Софи иска да играем футбол по цял ден в двора и аз бях същата като малка. Ако продължава да има интерес като порасне, направо я записвам да тренира футбол.  Laughing Тя пък за мой ужас си избира постоянно розови дрехи от гардероба  (подарък са и- аз ненавиждам розовото и не купувам) . Всяка сутрин се поча -иска розо. Може и пижама да е.  Mr. Green
Има си книжка кыдеот те ( и ние) пишем какво е ял, как е спал и т.н.. и те казаха, че ако искаме, може даже да пишем какви игри си е играл в кыщи, за да могат те в детската градина да наддграждат над това, което ние правим. но на холандски и да допылват по този начин. Дано и в училището после да е така. Peace
Това много по Оруелски звучи за свободолюбива личност като мен.  Rolling Eyes Ох, аз явно не съм за тоя свят. Мисля, че нашето семейсто трябва да отидем да живеем в някоя комуна за да може Софи поне детството да си изживее пълноценно без да бъде обект на непрестанни и задълбочени наблюдения.

Милика, добре, че подсети за промоцията, запасих се с няколко бои и кремчета за мама.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 08:13 от Мопси

# 571
Мопси аз преди много харесвах розовото...и млечно синьото.Но покрай момите,туй розово така ми се е набило в мозъка,че съм на вълна-сиво,кафяво,зелено.
За стълбите-в близост до нас има тунел,с ескалатори вътре.Ама доста дълги ескалатори Rolling Eyes.Та с бягане до там..там едно 7-8 пъти надолу,нагоре....и бягане обратно(с изплезени езици)...събират се пак едно 40 мин.

# 572
Мопси-мерси Hug

Меги-как издържаш без да спиш?Аз ако не се наспя ходя като дрогирана.Имах някакъв голям късмет да ми се падне поспаливо дете.
Днес не знам как ще издържа,като не съм се наспала.Ама първата доза мъфини е във фурната.Надуха се като балони,изглеждат вкусни,нямам търпение да станат и да опитам поне един.
И аз не обичам розово,освен,ако не е убито пастелно пепел от рози.Майка ми казва,че е "умряло розово".Виж обаче,всички нюанси на зелено и червено ми харесват, а напоследък нещо много ми харесва лилаво,ама по-тъмно,като люляк.Сиво не харесвам изобщо,въпреки,че имам много сиви дрехи,черно избягвам,че все ме питат дали някой е умрял.

Аз никога не съм обичала футбол,едва сега почна да ми харесва да ритам покрай хлапето.Между другото,много се отслабва от ритане на топка с деца.

Кате-Себастиан като ни види да се целуваме и иска и той да ни целува.Още не прави разлика момичета- момчета,щом са приятелчета наред ги целува.

# 573
картинка - честит имен ден на Себастиан !!!!!!!

kate - това се казва истински майстор - без яйца питка да стане  Grinning, сега остава картинка да пробва дали става и без брашно и еот ти подобрена рецепта за хляб в кризисно време.  Joy

Мопси - аз не ги вызприемам тези сывети и методи за наблюдаване като пречка "да си изживее пълноценно детството". Като се замислиш ако ние с децата си бяхме в БГ, с цялото сыседско, родителско и роднинско поколение, което за щяло и нещяло би споделяло какви ли не наблюдения и безкраен вызпитателен "опит" (не визирам конкретно моето семейство а говоря по принцип), не виждам кой знае каква вреда, ако някой го прави по професионален и често доста по-обективен начин. В крайна сметка никой не ми казва " това ще правиш с детето си и край" , а отстрани и в различни ситуаций, както картинка беше писала, децата понякога се дыржат по един начин, отколкото пред родителите си. Аз лично не виждам нещо лошо в малко повече инфо, а какво родителя реши да прави с нея си е отделен выпрос. Peace

картинка - аз мыфини не сым правила досега, все ме е било страх че няма да бухнат така както са в супера. Кажи рецептата, ако твоите станат.

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 10:03 от Илче

# 574
Картинка, после снимка на мъфините.
Илче, аз не сравнявам България и Холандия (това отдавна се отказах да го правя, защото знам последствията), а като цяло на къде върви света. Всичко се усложнява прекалено много и става много научно. На мен не ми допада като метод и изказвам неангажиращо мнение.  Laughing Знам, че повечто хора го намират за нормално.
Наскоро си говорехме със съседа за онлайн достъпа до базата данни на училището. Как веднага може да видиш оценки, отсъствия, присъствия и т.н. и се засмислих-ами къде отива кефа от първото бягство от час и страха да не разберат вашите, първия тайно  изпушен фас  след училище ей така да видиш какво е, скития бележник заради първата двойка. Ясно е, че света върви  напред, но явно на мен ще ми трябва повече време за да свикна.  Laughing

# 575
Mopsi - аз сым сигурна, че малките ни палавници сыс сигурност ще направят 100 неща, за които ние сыс сигурност няма никога и да научим  Laughing > (то и аз не сравнявах БГ с НЛ, само го дадох като пример). Мен ме обхвана нова вылна на гнездене, така ми се боядисва всичко около мен - най-вече вратите, че са станали много грозно петнисто-бели. Мисля си да взема една боя на водна основа и да подхвана нещата......И сега и тия мыфини като са ми в главата...........

# 576
Картинка, да вие жив и здрав именника! Hug

Илче, в готварския има специална тема за мъфини и кексчета: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369826.0
Това е първата, а има вече и втора. Аз като един експерт в тази област Blush Mr. Green писах там. Идеше реч за разликите между мъфини и кескчета. Аз правя повече кексчета, защото ги шприцовам с крем, обличам с фондан или ги заливам с глазура. Те са с по- фина консистенция. По принцип всяка рецепта за блат може да използваш да направиш кексчета Wink
Мъфините са джаста- праста, трикът е да не се бърка много за да не се получи компактна маса.
В блога ми има доста неща за кексчета, включително и съвети и само три рецепти за мъфини.
Мъфини всеки може да направи. За кексчета си има тънкости и всичко зависи от как искаш да ги украсиш. Кесчетата за по- официален повод. Докато мъфините стават за всекидневна консумация и не изискват украса.
Аз мислех по този повод да почна собствен бизнес с къпкейкс. Но тук не са толкова популярно и холандците ги намират за много сладки Crazy Чуждестранните колеги на половинката пък питат най- редовно кога ще правя пак кексчета Mr. Green
А аз не правя от диетична гледна точка, че уж да опитам как са станали на вкус...и те свършили Embarassed
Та за сега никакви торти или кексчета, освен ако не е за подарък.

Спорна седмица от мен Hug

# 577
Илче, тъкмо добоядисвах вратата на банята. Joy Честно казано на мен боите не ми миришат почти.Бялото много се цапа -нещо хеброкен вит, форел и т.н. - няма да ти се налага да ги миеш толкоз често.  Laughing
Милена, ще заложиш само само на интернешенъл клиентела. За холандците -само апълтарт и томпуси.  Mr. Green

Последна редакция: пн, 12 окт 2009, 14:05 от Мопси

# 578
Милена, ще заложиш само само на интернешенъл клиентела. За холандците -само апълтарт и томпуси.  Mr. Green
Joy Joy Joy
За целта трябва да се преместим в Амстердам, а там къщите са неприлично скъпи Crazy Thinking

# 579
Mopsi - значи гнезденето протича по план график  Joy На мен винаги много ми миришат боите, но ще взема от на водна основа, може тогава да се трае. При нас и чисто бяла боя да сложа, сым сигурна, че скоро ще стане хеброкен вит така или иначе Simple Smile.

Миленски - посетих блога , оххх какви изкушения  Laughing . И точно се тюхках как имам само едно яйце и гледам и твоята рецепта е с едно - супер!! Значи, както разбирам мыфините са по-лесно за правене,а?) Аз имам една тефлонова тавичка с дупки ( но нямам от хартийките, дали ще стане и така? И имам шоколодов хагеслаг - ще стане ли?

# 580
Илче, без хартиените чашки пак ще стане, но после ще падне едно миене на тавата ooooh! Ако е силиконова формата за мъфини. няма нужда от хартиените чашки. А хартиените чашки са практични и от друга гледна точка, така кексчетата/мъфините не изсъхват толкова лесно Wink Във всеки супермаркет ги продават, е в специализираните готварски магазини са по- шаренки Grinning
А за шоколада- дори и начупен на парчета обикновен шоколад става. И хахелслах става Grinning, само че той е много фин и ще се разтопи. Не е драма, само парчетата няма да се виждат, но ще се усеща шоколада на вкус. А ако ги искаш много шоколадови- добави и какао. Нали ти казвам- с мъфините няма как да стане фалс. Там ръчкаш каквото се сетиш, бъркаш колкото да се смесят само продуктите и буф в тавата. Ако се бърка дълго време, стават едни сухи и сбити Rolling Eyes

# 581
Отрочето изяде 4 мъфина преди да иде на училище.Примляскваше и се тупаше по бузата-значи стават за ядене.Не станаха кой знае колко красиви,ама като се има предвид,че за първи път правя мъфини в хартиени формички,стана добре.Не сложих много захар,компенсирах с шоколадови пръчици.И много какао.Понеже хартийките са шарени изглеждаха весело.Занесох ги,учителката каза да не се съмнявам,че ще ги изядат.
Ако знаех,че става и само в силиконовата тава щях да съм по-чевръста-имам цели две,подарък от свеки за по-миналия Сента Клаас. Laughing

Стига с толкова сладко, не е полезно.
Довечера ще готвя сьомга.С гарнитура варени моркови и картофено пюре.Че моя мъж като види,че съм правила нещо с тесто докато не го изяде не се отказва- да не мухляса.То няма шанс да изтине даже....

Милена-ще ти станем редовни клиенти,още от сега ни имай впредвид. bowuu

Мопси-аз последното такова чистене го направих преди да родя.От тогава не ме е страх от изцапани врати-нашта кухня е бяла...т.е.била е бяла е по-точно да се каже.Днес тъкмо си мислех,че трябва да намеря време да измия шкафовете.Миналата седмица мих пода-все едно ходих на екскурзионно летуване,така се изморих.

# 582
Илче, то при мен гнезденето вече година продължава. Направо тапия за майстор-бояджия мога да взема. Все нещо шкуря и пребоядисвам. Сега имам нова идея, но мъжа ми каза да я отложа с година две. Искам от 2-те малки детски стаи да направя една голяма за девойките. А  преди месец приключих с боядисването на бебшката стая.  hahaha
Картинка, аз нямам нищо бяло вкъщи затова такива идеи давам. В предишаната къща кухнята ни беше бяла,  а  преди да имаме дете и двамата пушехме и просто търкането и ми беше хоби. Какъв цвят добиваше за седмици. ТОгава си каза ако се преместим-бяло -невър ъгейн.  Crazy

# 583
kartinka
честит ти именник! - да е здрав и усмихнат!   bouquet

аз как обичах да си поспивам, ама малкия ме вкара в правия път Mr. Green -  аз затова казвам, че година и половина се носих в мъгла. от недоспиване не бях на себе си Blush... за мен е особено важно сутрешното спане, нбез него съм като с половин мозък Crazy Mr. Green

Мопси

браво на теб -  бременна, ама се сети преди всички за именният ден bowuu

# 584
Милен@, и аз си позволих да разгледам блога ти.
Твориш невероятни неща.
Ако реша да се поглезя, мога ли наистина да поръчам нещо? Сериозен е въпроса. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт