Заключвате ли винаги когато сте си в къщи.....

• 5 993
  • 121
  •   1
Отговори
# 15
не заключвам. и в софия като сме, пак не заключвам, ама там има портиер и камери. на село пък като сме, хич. там баща ми заключва като излиза и после окачва ключа на видно място до вратата Mr. Green но престъпност в селото няма, не съм чувала някой нещо да е откарднал откакто се помня.

само като си помисля, че трябва да живея в зандан с решетки, ротвайлери и блиндирани врати и ми прилошава.

Ама моят ротвайлер е много симпатичен....
И аз съм се упоявала от мисълта за пълна свобода, но ми убягва нещо...
И ми прилошава като се сетя как влязоха докато майка ми спеше преди 6 години...През прозореца и то през зимата.... #Cussing out

# 16
Винаги съм се чудила за чий са ви камери ако нямате жива охрана.

# 17

Moже би искаше да кажеш "ако ИМАТЕ жива охрана"?
 Ами за да се следи какво прави живата охрана... hahaha
 Вкъщи винаги е заключено-няма друг начин, съвсем близо до блока ни има ромски квартал, от чийто жители са писнали всички от Люлин 10 до Надежда 5...Преди 2 години, посред бял ден, най-нагло едно ромче измъкна телефона от вратлето на сина ми, щеше да го удуши...

# 18
  • София
Не заключвам никога.Отвън бравата е с топка и като излизам само дръпвам, докато щракне езичето.Вратата е от талашитените, дето се изтърбушват от един ритник, но никой не знае, че под боята е подсилена с 3 милиметров стоманен лист.На няколко пъти ми се е случвало от бързане да не дръпна вратата добре и съм я намирала зяеща, като се върна, но за мой луд късмет, нищо не беше откраднато.А и смее ли някой да влезе при питбул, колкото и да е кротък и добър.Той сам си отваря вратата и седи и чака да се върнем.Колко пъти ми е отварял, като съм си забравяла ключа.Превъртам ключа само ако заминаваме някъде за по-дълго.

# 19

има и жива охрана, денонощна. камерите не съм ги слагала аз, има ги в цялата сграда. определено не се кефя много, че ги има, но и ние сме по за седмица в това жилище.
иначе по постоянно местоживеене няма нищо, ни камери, ни портиери, ни проблеми и кражби, а ротвайлерите са малко позабранени Mr. Green Mr. Green
иначе много обичам кученца, ама с ровайлерите имам лееееееееееек проблем.
не се чувствам комфортно с малко дете и ротвайлери около себе си. ротвайлера си е направо оръжие, колкото и да са готини.
надявам се, че никога няма да ми се налага да живея на място, където е необходимо да взема куче не за домашен любимец, а за охрана...........

# 20
Сега ще ме наречете луда ама аз спя на широко отворена врата към двора. Големи жеги във Варна...

# 21

Moже би искаше да кажеш "ако ИМАТЕ жива охрана"?

Исках да кажа това, което казах  Mr. Green Като видиш кой те е обрал каква е файдата?
А ако имаш жива охрана на нея това й е работата- да гледа камерите и ако види нещо нередно отива на момента на мястото и решава проблема.

# 22
Да, заключвам винаги откакто и на нас ни се случи нещо подобно.Нямаше кражба, защото чухме, че разбиха патрона на външната врата.Мъжа ми хукна навън, обаче нямаше помен от никой...

# 23
Винаги заключвам,дори и за малко да излезна.В днешно време си е много опасно да се стои на отключена врата.

# 24
не , не заключваме , нямам навик

# 25
  • София
Да, заключвам. Преди няколко дни една позната ми разказа, как посред бял ден, когато цялото семейство си е било вкъщи, но са спяли следобяда някакъв се е вмъкнал безпрепятствено, защото вратата макар и с топка не е била заключена. Нищо не е било откраднато, но по чиста случайност, защото бабата решиле да отиде до тоалетната, та се засякли в коридора с "гостенина"..  Бил сбъркал апартамента, човекът!  ooooh!

# 26
  • Пловдив
Винаги заключвам. Години съм живяла на първи етаж и ми остана навик. В кооперацията където живеем сложиха и брава с топка долу, та да не може да влиза всеки. Същото направиха и в съседната тия дни, след като в продължение на 2 дни някой добре им отарашил таваните. И това в къща където повечето са родени там и се познават и почти целодневно има бабка любопитка на пейката пред къщи. Как де не заключва човек.

# 27
При родителите ми винаги държахме заключено, и отделно има желязна врата на общото помещение с комшиите.
При мъжа ми сме в къщи, вратата долу е заключена, а ние сме на вторият етаж и обикновено заключваме само вечер.

# 28
  • София, център
И аз заключвам само нощем.

# 29
В България ВИНАГИ! при положение, че имаме охрана жива на входа. Мои роднини са били обирани докато спят - с дечицата им в едната стая, те в другата. пак, че никой не е пострадал.
 имах познати, крадци/наркомани, които могат да влезнат навсякъде...изобщо ...винаги си заключвам и пак си ме е страх. И има защо. Абе хората преживели 90тте в България в съзнателна възраст няма да се оттърсят от страха.
Последните години съм била обирана два пъти, но за щастие ме е нямало в апартамента.

На вилата ни няма възможност за заключване много солидно - е имаме ограда висока, ама всеки може да я прескочи. та там никога не оставам сама през нощта.

В германия - никога ...даже вратата  по принцип не се заключва много добре- повреди се преди месец и още не съм се организирала да я оправя. изобщо не се притеснявам тук.

Общи условия

Активация на акаунт