Заключвате ли винаги когато сте си в къщи.....

• 5 994
  • 121
  •   1
Отговори
# 30
Да,винаги заключвам Peace

# 31
Не, но вече ще го правя.

# 32
  • Варна
Винаги заключвам, още от малка моите родители са ме свикнали така. Тогава почти никой не заключваше и моите приятелки дори ми се смееха.

# 33
Винаги заключвам....и проверявам по няколко пъти. Откраднаха ми мобилния от антрето докато в къщи имаше хора, а аз бях слезнала до блока за малко...валеше пороен дъжд в този момент. Не разбрахме кой е бил...

# 34
Докато живеехме в апартамента в София съседите - възрастни хора - много пиеха и една нощ в 3 часа през нощта започва да се чука на вратата щяха да я разбият #Cussing out тия двамата се изпонапилии и се скарали...блъскаха биеха се чупеха предмети във вратите нахората а аз бях сама в къщи и добре че бях заключила...такъв страх не съм брала  Embarassed от тогава винаги си заключвам и преди да си легна проверявам вратата Peace

# 35
Заключвам и не си държа чантата в коридора. А когато съм вкъщи имам супер-датчик - котката започва да ръмжи, когато пред вратата мине някой, който не е от нашия етаж, така че дори да не натисне бравата или да звънне, знам, че минава чужд човек.

# 36
  • София
Преди НЕ.Когато бях бременна ме обзе някаква странна параноя,и по няколко пъти проверявах дали съм се заключила,а в колата по сто пъти проверявам дали съм се заключила.
 Когато съм на горният етаж все притичвам да се уверя ,че съм се заключила,защото ако някой реши да влезе със сигурност няма да го чуя.

# 37
Заключвам се. Постоянно, също, ходя да проверявам дали е заключено, особено вечер...

# 38
Да, живея в къща, заключвам входната врата  от улицата, а също и вратата на самата къща.

# 39
  • софия
Да. Случвало се е няколко пъти да забравим да се заключим и да спим отключени, а вратата ни отвън дори не е топка и всеки може да влезе. Когато разбирам сутринта се стряскам много.
Заключваме се дори, когато сме на вилата. И външна и вътрешни врати.

# 40
Винаги заключвам, и денем и нощем, навик ми е от години. Само 5-6 пъти поради разсеяност сме спали незаключени, но няма щети.

# 41
И аз заключвам вратата и проверявам по сто пъти дали е заключена!Ама това не попречи на един циганин да влезе през прозореца миналата седмица в два часа наобяд. Живеем в къща извън града.Бях сама и да не казвам какъв страх беше .Добре ,че и той се уплаши като видя че има някой и избяга.

# 42
  • София
Като деца винаги сме живели в жилище с топка на вратата - все пак сме 3 деца, кой отворил, кой затворил, пък дали някой е заключил...
На нашия апартамент също бравата е с топка отвън. Отделно нощем си пускам и СОТ-а.

Блиндираните врати сами по себе си не са никаква гаранция за предпазване от крадци. Миналата година обраха родителите ми докато майка ми е разхождала кучето в най-големите жеги /т.е. не е отсъствала повече от 15 минути/ и въобще не бяха разбивали блиндираната им врата - бяха разбили ключалката. Толкова майсторски, че майка ми си беше помислила, че е забравила вратата отворена - чак като е влезнала е видяла вътрешната страна на ключалката на земята - отвън нямаше нито драскотина.
И да се допълня - в този случай според мен е добре да се направи една застраховка за 25 лв., отколкото да се дадат 400 лв. за нова ключалка в нашия случай.

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 13:53 от Ника

# 43
  • сред маслини и портокалов цвят
Заключвам, да. Макар, че сме в кооперация с двор, дворът има врата, която се заключва, входната врата на кооперацията също са заключва и пак вече 3 пъти ни обират мазетата.
Като сме в Сирия пък нищо не заключвам, не се налага.

# 44
винаги заключвам - пускам и параметрична аларма.

Общи условия

Активация на акаунт