Заключвате ли винаги когато сте си в къщи.....

• 5 986
  • 121
  •   1
Отговори
  • варна
Днес ми се случи нещо много неприятно.Към 9.30 реших да изведа кучето както обикновено правя.Не заключих защото мъжа ми си беше в къщи Разхождаме се по една осветена пресечка на нашата В един момент насреща ми върви младо   е топло а той как издържа с дълъг ръкав фланела и го загледах Той продължи След около 3-4 минути го  срещу мен Като наближи виждам в ръцете му моята дамска чанта  познах си я В момента който се разминаваме аз се развиках да ми я върне и се опитах да го спра но естествено той ме подмина и продължи да бяга Инстинктивно грабнах кученцето на ръце и викайки го подгоних Стигнах до 1 тъмен тунел на блок и се уплаших и се спрях В този момент се  ми беше в коридора Значи той е влязъл в нас А мъжът ми..............и много се уплаших за него Ако нещо му е направил Звъня на мъжа ми 5-6сигнала не вдига През това време бягам към къщи В този момент мъжо вдига телефона ...Знаеш ли откраднаха ти  ти добре ли си .............................--- ни Мъжът ми само е видял 1 ръка която грабва чантата ми от коридора и го подгонвано той е 130ки си 2стена на сърцето и естествено оня му избягва В чантата имах около 40-50лев само но много документи Но страхът  който изживях за мъжа ми беше голям   Каква е тая наглост да влизаш докато хората още не са легнали Не искам да пиша какви т тъпи въпроси ми задаваха в колко часа съм се прибрала в къщи    от къде     и т.Н. през деня съм се прибрала в къщи  --------------  е как да се опазим от нахалници

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 03:01 от didi62

# 1
Заключвам само нощем, като се прибере последният човек от дома, иначе вратата е не може да се отвори отвън макар и да не е заключена...Даже съм имала случай да я забравя отворена 2 часа и в това време ние навън с детето...слава Богу нищо нямаше пипнато... Но за сигурността си трябва да се грижим първо самите ние, не можем да разчитаме на културата и морала на крадците   Peace
Цитат
Каква е тая наглост да влизаш докато хората още не са легнали

Момчето явно е било наркоман, те нямат спирачки...

# 2
Заключвам. Онази вечер заради децата бях будна в 3 часа. С потрес установих как някой натина два пъти дръжката на вратата. Мъжът ми каза че някой подпийнал съсед е объркал етажа, но определено се съмнявам че беше случайност. Направо си представих как съм сама с децата и съм пропуснала да дръпна резето ooooh!

# 3
Заключвам разбира се още повече че и на кака ми са и откраднали както при теб чантата с разликата обаче че и тя си е била в къщи.А аз съм много страхлива и мани документите и парите но ще получа удар ако някой непоснат влезне у дома .Бих казала че даже заключвам не 2 пъти а 4 Embarassed

# 4
Не. Защото сме на село и в двора ми обикаля 60 килограмово куче.

# 5
  • София
Това беше едно от нещата, с които най-трудно свикнах в тази къща.
При нашите се заключвахме яко - бравата беше с топка.
Сега са с решетка и метална врата - як зандан.
А тука свеки си държи отворено и всички съседи си влизат както си искат.
Хиляди пъти съм мърморила по въпроса.
Да не ви разправям в какви неудобни ситуации съм изпадала.
Когато сменяхме вратата, поисках брава с топка, но мъжа ми взе страната на свеки и още си седим отворени по цял ден, когато тя е тук.
Дори понякога ляга да спи следобед на незаключена врата.
Само когато оставам сама, веднага врътвам ключа.

# 6
  • Между гори и планини
Уф, накарахте ме да се уплаша..
Аз понякога забравям да заключа, особенно ако сме ходили до магазинчето на входа вечерта. Сутринта на излизане разбирам, че е отключено. Сега започнах да заключвам радовно, заради малкият, че излиза и може да отиде някъде по стълбите или асансьора.
Да питам, на кой етаж живеете?

# 7
Вратата ни е с топка отвън, тоест, не може да се влезе, но , когато мъжът ми е в командировка, си пускам гредата. Принципно досега за толкова години , пу пу, никакъв проблем не е имало.
Мене друго ме дразнеше, ама айде, да не пиша, че ще вземе някой да се впрегне.

# 8
  • Дъ Биг Вилидж
Ами не заключвам защото първо външната врата е с топка и е вързана към СОТ-а така че се чува ако се отвори. А след нея има и здрава вътрешна врата която също е с топка и отвън се отваря само с ключове. Иначе ако искам да съм сигурен пускам СОТ на нощен режим да охранява само входната врата и става съвсем сложно.

# 9
В апартамента имаме решетка и блиндирана врата...Трябва му С4, за да я отвори....
А в къщата ме пази Рико- ротвайлер, който изглежда симпатичен, но види ли непознат човек да влиза в двора....няма нужда от описания....

Но съм предпазлива, да. Както казваше мама- пази се сама, за да те пази и Господ. Praynig

# 10
Заключвам, и СОТ-а си пускам дори.
Освен това не си държа чантата в коридора.

# 11
 Винаги се заключвам. Дори до пощата да сляза, пак заключвам.

# 12
не заключвам. и в софия като сме, пак не заключвам, ама там има портиер и камери. на село пък като сме, хич. там баща ми заключва като излиза и после окачва ключа на видно място до вратата Mr. Green но престъпност в селото няма, не съм чувала някой нещо да е откарднал откакто се помня.

само като си помисля, че трябва да живея в зандан с решетки, ротвайлери и блиндирани врати и ми прилошава.

# 13

откакто ни обраха ,една нощ докато си спим
се заключваме
да ,,,нищо не държа в коридора и аз

# 14
  • Му Кинд Оф Плаце
Въпреки че сме с топка-заключвам. Наясно съм, че ако някой иска да влезе, ще го направи  Confused Не държа ценни неща в коридора, за да избегна подобни неприятности с гастрольори, които си пробват късмета.

Съжалявам за случилото се и пожелавам поне документите да се намерят, че е ужас, но според мен това са елементарни мерки за безопасност.

Общи условия

Активация на акаунт