Отговори
# 195
Мили, много съмвпечатлена.
Сядаш на маса, около сгорещена метална огромна плоча и храната с еприоготвя пред теб. През това вмеме ти се носят антрета - суши, салата, мисо супа, сосове в малки панички... Храната на плочата - скариди, риба, телешко, гъби, кълнове, тиквички, лук ... То си е цяло шоу. Много атрактивно го приготвят, има пламъци и ефекти. Прави вулкан от шайби лук, сипва малко вода вътре иу той започва да пуши ... Много вкусно и здравословно приготвено е всичко ...
Бяхме 4 българки. МНого приятно беше.

# 196
Здравейте мацки

Джъстин спи, вечерята е приключена, и ето ме пред компа.

МАЙКА, наистина много духа в Уелингтън, но не постоянно. И сякаш последните няколко години има все по-малко ветровити дни  newsm78. Току-що прочетох поста ти за японския ресторант - аз не обичам много риба и наречените на български "морски деликатеси", но това, което разказваш звучи много интересно.

Мили, Джъстин за сега не играе организирано никакъв спорт, но определено ще гледаме да го запишем на нещо - или футбол, или тийбол (не знам как е това на български - разновидност е на софтбола и бейзбола и е предназначен за малки деца). Твоите девойки тренират ли нещо? Майка, Томи ходили още на тенис?

Аргира, поразгледах из интернет и намерих информация за учители, придобили квалификация и опит в чужбина. Ако отвориш линка http://www.teachnz.govt.nz/overseas-trained-teachers/four-steps-to-complete ще можеш да прочетеш нещата, които се изискват. Брутната стартова заплата за квалифициран учител е около 45 хиляди НЗ долара. Ако не се лъжа, тази сума се облага с 19% данък.  Ние плащаме към 70 долара на месец за неограничен достъп до интернет. Наемите варират много – за малка къща или апартамент бих казала между 200 и 500 долара.

Отивам да гледам All new The Big Bang  Simple Smile

# 197
Aууууууу, искам и аззззз!!!!  Grinning Звучи страхотно. Ресторантът, който аз съм си набелязала е в ситито. Ще трябва да агитирам мъжа ми да идем там по някакъв повод.. ама без "ремаркетата"  Mr. Green

Да допълня, че с Калина почти заедно сме писали  Mr. Green
Кейт и Белинда ходят на плуване веднъж седмично, а Кейт ходи и на баскетбол. Не бих казала "тренират". Един път седмично не звучи много сериозно. Далеч съм от мисълта, че ще станат спортни звезди. Аз го виждам повече като нещо, което им харесва да правят, доставя им удоволствие, не изисква толкова големи усилия и е здравословно. Колективните спортове си имат и други предимства.

И аз ще приготвям децата за лягане вече. Кейт днес имаше ден по пижама на училище - четене на любими книжки, гушкане на мечоци и други меки играчки - цялата седмица е Literacy and Numeracy Week и им измислят разни занимания.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 12:47 от mili46

# 198
Калина, Томи започва пак тениса сега след 2 седмици. Имаха пауза през зимата. А за Уелингтън - обещала съм му да го водя някой ден там. Иска да види детето. Сега в училище учат за различни точки на Нова Зеландия. Той на доста от местата е ходил, но ня някои като по-малък и не помни ...

Мили, и вие ли с пижами? Simple Smile
Ние не сме имали още.

# 199
Родителите бяха поканени, естествено, и който иска можеше и по пижама да бъде. Повечето от родителите, които остават за четенето наистина идват по пижами и с халати. Да не говорим, че и учителите бяха по пижами! Някои бяха проявили чувство за хумор и бяха с много весели пижами - с крави, жабоци и от сорта  Mr. Green.
Нашето училище всяка година има такъв ден. Доколкото знам, всяка година има Literacy and Numeracy Week и едно от мероприятията е денят по пижами, който всъщност официално върви под названието "Read in Bed Day".

# 200
# 201
Мерси,майка и kalina ! Това е много полезна информация за мен - да се ориентирам за нещата.А защо наема се смята "за седмица"? Малко ми е странно това,кой се настанява само за седмица! Rolling EyesА колко струва малък имот-къщичка и как се купува?Предполагам,че с агенция-недвижими имоти.  Аз комуникирам с една агенция от NZ,която съдейства за регистрацията в емиграционната служба.Те ми изпратиха е-mail какви документи да изготвя и един голям електронен формуляр да попълня. Този процес със събирането на тези документи е много бавна работа. Но преди да се захвана с голямата подготовка,ще трябва да се информирам за това-онова ! newsm78 Знаете ли за какъв срок,каква продължителност има една виза за NZ? Вярно ли е,че всеки си вади виза,или ако единия съпруг има и замине,взема и другия?Тук в БГ всеки различни неща ми казва и не мога да разбера кое е истина/според мен не са много компетентни/. Вие как заминахте като семейства?
А вие там гледате ли БГ телевизия?
е,хайде - до утре пак...

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 19:52 от argira

# 202
Аргира, тук всичко е на седмица - наем, заплата ... Плащат ти седмично или на две седмици (fortnightly).
За визи, резиденс и т.н. съвет не мога да дам по няколко причини - ние дойдохме преди 8 години и всичко беше коренно различно, а и не сме идвали точно като семейство, щото тогава бяхме гаджета (годеници по-точно) и мъжът ми дойде първо сам, а аз го последвах след година. Той вече беше получил резиденс, а аз получих резиденс покрай него, като се оженихме.
За имоти (продажби и наеми) ще ти дам сайт, да се ориентираш.
http://www.trademe.co.nz/Trade-me-property/index.htm

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 11:14 от МАЙКА

# 203
Мерси майка,определено сайта е много интересен и ще ми свърши работа. Оказа се ,че има това ,което търся. Като дойде време определено ще го използвам,за да си наема на първо време,пък после да си купя. Кажи ми твоя мъж като тръгна за там имаше ли уговорена работа- т.е.първо търсиш работата и после квартира нали? Rolling Eyes

# 204
  • Там някъде......
Много красиви къщи имате  там,аз сега разглеждах сайта който сте изписали и оставам с убеждението,че е прекрасен рай при вас!

# 205
Аз пак имам въпрос - какво означава $50 - 100к ? Това "к" не можах да го разбера newsm78

# 206
Аз пак имам въпрос - какво означава $50 - 100к ? Това "к" не можах да го разбера newsm78
Argira, К значи хиляди - $50 - 100к - $50 000 - 100 000 долара.
Момичета, благодаря Ви за пожеланията. На тези, които си нямат, да им се връща, на другите - много радост и смях и във вашите къщи.
Тук от 3 дни не вали. Най-накрая можахме да излезем на разходка из околностите с мама и Александър. На всички ни се отрази чудесно - ние се разхождахме, Александър спа 4 часа в количката. После седнахме в едно кафене, хапнахме тортаи пихме кафенце, нахраних Александър и продължихме. Вчера ходихме до Хобарт, малко на разходка, малко до местната библиотека, там имат Rock and Rhyme за бебета и Александър много обича да ходим, гледа децата, следи играчките, дрънкалките. Много обичам като е слънчево (дори и да е студено).
Милич, като те чета все си мисля, че тук образованието е голям купон... Ще почакам още няколко години, докато разбера.
Майка, на работа имах една колежка японка, много хубаво пиле правеше - не терейяки, нещо друго - овалваше го в подправки и брашно и го пържеше. Като и казах, че много обичам, носеше ми през ден, че нали бях бременна, грижеше се за мен момичето. Суши обичам - но без риба (то не е истинско суши де), риба убий ме - не мога да ям сурова.
Малко снимки от мен:
Александър извънземния
Нашето малко семейство
Александър
Хайде, чао засега от мен, отиваме да се радваме на хубавото време.

# 207
Мерси katilias ! Друго си е като ти каже някой Laughing Поздравления за Александър,много е сладък-пу-пу Heart Eyes

# 208
здравейте мацки! реших и аз да се включа/похваля: вчера ходихме на първия ултразвук и най-сетне видяхме бебо- засега е дълго 3 см!!! Rolling Eyesнаправо си отдъхнах като видях че си е на точното място, има сърдечна дейност и всичко е наред.много притеснена бях з-тото освен че съм по-изморена от обикновено и не ми се яде много въобще не чувствам че съм бременна- нито ми се гади , нито ми е лошо ....та си мислех че нещо не е наред с бебето. е , сега като видях че мърда се чувствам като извънземно малко. newsm78

за почитателите на японска храна в мелбърн може да спретнем едно посещение.  chef за съжаление аз ще се присъединя след поне 6 месеца.

приятен уикенд на всички

# 209
Петък вечер е ...
Какво блаженство ...

Аргира, наш тати дойде тук преди почти 9 години (аз - една година след него). Тогава бяхме волни птички - несемейни, без дете. Той дойде тук (рискува) с работна виза, без осигурена работа. Пак да уточня че тогава правилата и изискваннията бяха други... Дойде с трима приятели. Взеха си квартира. После намериха работа и така...

Общи условия

Активация на акаунт