Отговори
# 270
МАЙКА, ей от тук тръгват линковете за транзитна виза http://www.immi.gov.au/visitors/transit/visa-options.htm. Аз попогледнах набързо - по мое разбиране трябва да кандидатства за транзитна виза в посолството в Атина. Има и изброени необходимите документи, както и може да си разпечата самата бланка. Аз бих изпратила един имейл със запитване преди да процедирам. Визата е безплатна и дава право на престой до 72 часа. Впечатленията ми отпреди 3 години от посолството там са повече от добри: бяха много експедитивни, точни и изчерпателни.

Сега погледнах как стои въпроса с туристическите визи. БГ все още кандидатства електронно, като срокът за обработка на документи е от 2 до 10 работни дни, т.е. премахнали са наистина кандидастването чрез ЕТА, което даваше автоматично туристически визи за престой до 3 месеца.

Последна редакция: нд, 20 сеп 2009, 09:13 от mili46

# 271
МИли, значи ли това, че ще трябва да ходи до Атина?

# 272
О, не. Пише, че може или лично в посолството или по пощата да подаде документи. Татко навремето си изпрати документите  (+ паспорт) с препоръчана поща и си получи обратно паспорта без проблем.

dion, вие как кандидаствахте и взехте транзитни визи?

# 273
Щото не го виждам изобщо как ще иде до Атина. Той е много зает. Работи предимно в Европа.
Фирмата им има клиенти по цял свят, но предимно скандинавието май обикаля, а фирмата е израелска. Бяха го праща ли в Катар. Преди това беше на специализация в Гугъл, в Швейцария ...

# 274
Като го знам какъв е деен и оправен, може вече да е раязучил как става. Но нека и ние оттук не седим безучастни

# 275
dion, вие как кандидаствахте и взехте транзитни визи?

Нашите визи не са транзитни, а едногодишни туристически. Попълнихме он-лайн апликация на този сайт:
http://www.immi.gov.au/e_visa/
На мъжа ми визата е издавана още октомври миналата година, стана за 10мин, моята - през месец май тази година и много се забави, големи проучвания, обаждаха се от посолството в Сърбия (поне така се представиха) в офиса да проверяват дали наистина работя и дали наистина съществува фирмата.

За транзитните визи не става по електронен път.

# 276
dion, аз съм останала с погрешно впечатление, че чакахте транзитни визи, защото беше свързано със заминаването ви за НЗ и полет през Сидни (?) мисля беше. При туристическите визи е нормално да има проучване.

Транзитните визи са по-лесни, но пък не стават по електронен път.

Аз преди си мислех да спомена на МАЙКА не е ли по-лесно да се кандидатства за туристическа виза, но предполагам за нея е необходимо да посочиш къде, кога, колко ще останеш и т.н. А при положение, че става въпрос само за транзитно преминаване, си мисля не се ли поема риск да я откажат с довода, че този вид виза не отговаря на целта на пътуването.
Според мен е най-добре да се кандидаства за тип виза, който съответства на реалната цел.

# 277
а дали ще искат доказателство, 4е ние го каним

# 278
МАЙКА, защо да му искат? Той не кандидатства за туристическа НЗ виза, а за транзитна австралийска. На сайта, който дадох преди, има изброени документите, които трябва да приложи.

# 279
Благодаря, Мили!

# 280
Привет момичета, гледам дискутирате кисело мляко, да си кажа и аз как го правя. Използвам обикновено прясно мляко от магазина. Сварявам около 1600 мл, като почне да се надига, слагам 1 супена лъжица с връх сухо мляко(така после млякото ми става едно такова,мазно и гъсто).  Като изстине до толкова, че да мога да си топна пръста вътре и да го държа за около 10 сек, слагам киселото мляко - около 5-6 супени лъжици. Разбърквам го хубаво с телта за бъркане (whisker), ама много хубаво, да стане единна консистенция, а не да има топченца от кисело мляко, наливам го в големи, стъклени буркани (от това количество излизат 3 големи буркана)  и го слагам в ЕСКИто, което предварително съм напълнила с топла вода. Така ЕСКИТО го държи на топло за около 10-12 часа, без да се налага да сменям вода, или нещо такова. Обикновено го правя вечер, преди да си легнем, и на сутринта вече се е сквасило. След това го слагам в хладилника, и след около 1-2 часа е готово. За закваска ползвам Jalna Yoghurt - зелено на цвят. ЦЪК
За визите - не знам МАЙКА, съмнявам се, че ще трябва да се ходи до Атина, все пак света се развива, може да му искат малко повече документи, но се съмнявам.
Милич, идваме за четири дни. Понеже Александър няма никакъв режим, много ми е трудно да си правя някакви организации. Следващият път като дойдем, и Алекс е малко по-голям, ще си направим среща непременно. Сега сме решили да ходим до Аквариума, до Еурека, да се разходим по Яра, да отидем до Сейнт Килда и толкова. Като изпратим мама ще направим един тур по магазините и хайде, обратно за Тасмания.
Колко бързо минава времето - мама беше тук за 7 седмици, а това е последната от престоя и. Вчера ходихме при на мъжа ми родителите на празничен обяд, подариха много хубав подарък на мама - една дървена фруктиера, направена от Хюон Пайн (някакво дърво, което расте само в Тасмания), мама много се развълнува.
Получих си преждевременно подаръка за рождения ден (това от мъжа ми) - ОРАНЖЕРИЯ (или green house), дръжте се домати, че почвам да ви отглеждам  Grinning
Изобщо тази година май нищо няма да получа за рождения си ден на деня. Преди около 2 седмици, свекърите ми докараха техния подарък  - 3 легла за градината (garden bed), изобщо сме на градинарска вълна.
Лек ден на всички

# 281
Страхотна идея за млякото в ескито!!! Ще се възползвам!  Hug

Катилиас, хубави мероприятия сте си планували и всичко е долу-горе на едно място, с изключение на Ст. Килда. Дано и времето е с вас, за да можете да се разходите! Можете и да направите обиколка на ситито с туристическия трамвай и да слезете на Докландс за по кафе - много е приятно там. Приятно изкарване!

# 282
Ахой, банда!

Мили, как върви ваканцията?

Тук и ние тръпнем в очакване. В петък имат пица дей и мъфти. Това е последния учебен ден, пореди ваканцията

# 283
МАЙКА, какво е това мъфти? Видяхме го вчера на едно друго училище също написано. Какво правят децата тогава?

# 284
Дион, мъфти имаме и ние на работа понякога Simple Smile
В училище това означава ден без униформи, а в работата - можеш да идеш по-спортно обле4ен, а не с риза и панталон, например (все пак съм в данъчното). При нас има мъфти, но не може да си с маратонки, кецове или джапанки ... дори в мъфти ден.

Общи условия

Активация на акаунт