Отговори
# 285
И аз за първи път чувам тази дума. А на английски как се изписва?

Ние днес използвахме хубавото време и бяхме в ситито. Разходихме се, послушахме музика на улицата, децата даже потанцуваха. Направихме и традиционната обиколка с туристическия трамвай, посетихме тати на работа, пихме кафе и после славно се прибрахме. Всички са повече от доволни Grinning.

Катилиас, сетих се да ви препоръчам Порт Мелбърн по здрач. Излизат малките пингвинчета на ръка разстояние- много е вълнуващо! Само трябва да се опаковате добре, че там е винаги студено и ветровито.

# 286
Мисля че се пише MUFTY
Да, ето:
Mufti, or civies/civvies (short for "civilian attire"),[1] refers to ordinary clothes, especially when worn by one who normally wears, or has long worn, a military or other uniform.

Mufti Day (also known as Casual Clothes Day, Casual Friday, Own Clothes Day, Home Clothes Day, Plain Clothes Day, Non-uniform Day, Free Dress Day, Civvies Day, Dress Down Day) Home clothes day is a day where schools allow the students and staff to come to school in normal clothing (instead of uniform). In return, students are usually required to pay a small fee. The proceeds go to fund raising efforts in which the school is currently involved. This is found in many countries, including the United Kingdom[3], Ireland, Canada, Australia, New Zealand, South Africa, Zimbabwe, and China.[citation needed] It is also occasionally found in business environments.

# 287
Привет момичета.
 МАЙКА -чета,че те интересува за транзитна виза за Австралия.Миналата година нашия татко като идва насам пътува през Австралия.Дадоха му я за една седмица(електронна виза).Контактува направо с Австралия,защото гърците искаха да им прати паспорта си и куп други глупости.И казаха,че ще се бави поне месец.А от Австралия му бе готова за седмица(визата му е за година).А сега май месец свекито пътува за България през Австралия и от тука и беше готова за няколко часа.
dion -тази седмица пак се провали нашата разходка,за съжаление отново бяхме на работа Sad...силно се надявам,че тази събота вече ще сме си в къщи Praynig,че доста се поизморихме...и ще отскочим някъде заедно на зелено

# 288
Днес беше един хубав ден! Peace

# 289
Момичета ние пак се организираме за Коледни картички.Ако имате желание заповядайте в тази тема  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=429698.0

# 290
  • Там някъде......
Здравейте,къде сте всички та никой не пише?Аз само минавам и реших да драсна няколко реда и да ви запитам как сте?

# 291
Само да кажа едно здрасти.
Около нас нищо ново.
Утре е последния учебен ден, преди ваканцията.

# 292
Ние сме добре. Бубу издава все повече и все по-смешни звуци  Laughing Мъжът ми се прибра днес и всички сме много доволни. И на Бубу му беше мъчно явно, беше доста нервен, докато го нямаше. Повече няма да се разделяме за толкова дълго, ще си ходим навсякъде заедно.  Heart Eyes

# 293
Kalitias, много благодаря за идеята и за рецептата за киселото мляко. много ме вдъхнови и ще опитам скоро време като ми стане готова кухнята.

# 294
  • Там някъде......
Момичета,можете ли да ми пратите някой сайт за австралийско бельо за да рзгледам или за дрехи?

# 295
Здравейте всички, поздрави от Фангарей.
Интересувам се дали в Auckland има някакво голямо тържище, като Илиенци например, за стоки на едро?
Благодаря много за отговорите Simple Smile

# 296
Герганка, не знам за такова тържище  newsm78
Хранителни стоки на едро - Гилморс, но иначе нямам идея

# 297
Мерси МАЙКА  Peace

# 298
МАЙКА, разхождайки (катерейки) се вчера из ботаническата градина в Уелингтън чух българска реч и се запознах със семейство българи, живеещи в Оукланд. Успях да запомня само две имена – майката е Гергана, а по-малкото момче Калоян (мисля). По-голямото момче е тинейджър. Тя се занимава с нещо в областта на началната педагогика. Поговорихме си за кратко и се разделихме с „всичко добро” и аз после се тюхках защо не им предложих ако искат да се видим през седмицата „на кафе”. Сещаш ли се за това семейство? Ако да, имаш ли им мобилен телефон, който да ми дадеш на ЛС да опитам да се свържа с тях ако са още в Уелингтън. Те ви познават (след като аз те прекръстих с поне 5 имена, започващи със „С” докато се сетя да спомена за Томи  Hug)

# 299
Здравей, дружина!
Ние очакваме всеки момент посещение от първата изгора на Бини от градината от миналата година  Flutter Mr. Green. Метнах едни мързеливки да се пекат сега и ще се отдадем на сладка приказка и похапване. То какво ли друго ни остава в това дъждовно време. Скъса се да вали!!!!

МАЙКА, изяснихте ли въпроса с транзитната виза?

Общи условия

Активация на акаунт