Отговори
# 345
Сладка Капка, колко е голяма щерката?
Колко са ви близки приятелите от Австралия.
Аз личнои много рядко си позволявам да поръчвам конкретни подаръци (и то обикновено от най-близките - майка, татко и сестра ми). Но и най-близките гледам да не затормозявам с конкретни изисквания.

# 346
Честит имен ден на Томи! Със здраве да си носи името и само радост да ви носи!  Hug Heart Eyes

Каролина, добре дошли в Австралия!   bouquet
Кажи какво не ви е ясно за градината. В основни илинии държавните градини започват за деца, които навършват 3 години до края на април на текущата година. За тригодишните обикновено има списък (waiting list) и има чакане. Но може и веднага да се намери място (между 7 и 8 часа седмично). За 4-годишните градината е задължителна (10 часа седмично е минимума).
Има и частни градини - там може и целодневно и цяла седмица, но и се плаща доста.

Сладка капка, на мен не ми е позната тази марка и не съм ги виждала.

# 347
Благодаря ви за посрещането.

mili46 , за мен всичко е ново. Каквото и да мога да науча ще ми е от полза. Оказа се, че трябва да се регистрираме за медицинска помощ и детски помощи, да оправим иминизациите на децата преди изобщо да може Антъни да започне да ги посещава. Ходихме в близо до нас предполагам частна детска градина. Аз нямам представа все още как да ги различавам частни от държавни. Доколкото разбрах за държавните, които са задължителни, се разпределят децата от държавата.

Ще съм ви благодарна за всеки съвет   

# 348
Каролина, с каквото можем ще помагаме. Не се притеснявай да питаш.
Моите деца са родени тук и мога само да предполагам как се процедира във вашия случай. ritka дойдоха с деца тук и тя ще може да даде най-точна информация. И те наваксваха с имунизации.

Мацки, днес пътуваме! Ако мога, ще пиша като пристигнем.

# 349
Мили, аз нещо съм пропуснала. За къде пътувате?

Ние пак облякохме зимните якета ...  Sick

# 350
Предупреждение за възможно цунами!!!
http://www.stuff.co.nz/dominion-post/national/2944228/7-8-earthquake-off-Vanuatu

Момичета в Оуклънд, надявам се, че гражданска защита в Оуклънд ще подаде навременна информация и най-вече дано никакво цунами да не достига до НЗ и австралийските брегове!!! (МАЙКА, ти беше споменала, че вие живеете много близо до брега. Дано през следващите 2.5 часа, когато вълна евентуално може да достигне НЗ има повече информация. Нашият офис в Уелингтън е точно на брега.)

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 02:23 от Kalina V

# 351
Добра новина - току що отмениха предупреждението за евентуално цунами!!

# 352
Калина, благодаря за информацията.
На работа никой нищо не каза ...

# 353
Здравейте на всички мами в Австралия и NZ. Търся полезна информация и за двете страни. Ние сме семейство с 2 и 1/2 годишна дъщеря, живэм в САЩ (Лас Вегас) и сме американски граждани. Искаме да се преместим или в Австралия, или в NZ. Аз съм с американско висше - BA финанси, мъжът ми е таксиметров шофьор. Компанията за която работя (timeshare)има голям офис в Австралия (Gold Coast) и малки офиси (основно sales) в NZ. Това означава, че имам възможност за кандидатстване в тези офиси с препоръки и еexperience. Моят съпруг иска да се преместим в NZ, но като че ли по-големи шансове за работа чрез моята фирма има за Австралия. Както и да е...Интересува ме всякаква практична информация и за двете страни - примерно заплащане за професиите които имаме, престъпност, наеми, цени на имотите (сега), ниво на стрес, имоти, отглеждане на малко дете - образование, спортове, развлечения. Последното ни интересува много, защото Вегас е най-неподходящото място за отглеждане на дете според нас. Само за сведение - във Вегас вишистите въобще не са добре заплатени като цяло, преобладаващ е нискоквалифицирания труд и се работи основно на tip. Освен това ми е интересно дали дипломите (американски) се признават, кой са търсените професии, има ли работа за таксиметрови шофьори? Предварително благодаря за всяка информация.

# 354
Ох, лоша работа - няколко дни без компютър ...
А систър всеки момент я чакаме да роди ...
Все още са 2 в 1.
Гледам - голямо затишие тук. Къде сте всички?
При нас приключи най-дъждовната ваканция ... Утре на училище отново.
От вчера започнаха и тренировките на Томи по тенис.

Албена, здравей и добре дошла в темата.
Тук, в Нова Зеландия, като навсякъде по света, световната криза се усеща във всички сфери на икономиката. Периода ми се струва изключително неподходящ за емиграция, изобщо за местене от едно населено място в друго, без предварително уредена работа (поне за единия).
Нямам представа дали таксиметровите шофьори са добре и дали имат работа, но няма начин и тях да не ги е засегнала прословутата стагнация.
Ето ти малко линкове:
http://www.immigration.govt.nz/
http://www.emigratenz.org/LivingInNewZealand.html

Ето и търсените професии: http://www.search.dol.govt.nz/index-imm.html?qwithin[]=Immigration+New+Zealand&q=shortage%20list

Таблица на средната заплата по професии: http://www.trademe.co.nz/Trade-me-jobs/Salary-guide/index.htm

Цени на имоти, наеми: http://www.trademe.co.nz/Trade-me-property/index.htm

Според мен, тук е прекрасно място за отглеждане на деца.

Последна редакция: нд, 11 окт 2009, 10:47 от МАЙКА

# 355
Пак за Албена: днес онбсъждахме с наши приятели най-скорошните класации за топ10 на държавите по стандарт и спокоен начин на живот.
По последни данни Австралия е на второ място по стандарт на живот, след Норвегия (НЗ даже не е в десятката). От гледна точка на спокоен живот и липса на престъпност - НЗ е на първо място.

# 356
П О К А Н А

По повод държавното посещение в Австралия на Президента на Република България, г-н Георги Първанов, българското посолство организира на 28 октомври, сряда, от 19.00 часа, среща с българите, живеещи в Австралия и Нова Зеландия. Срещата ще се проведе в сградата на посолството, 33 Culgoa Circuit, O’Malley, ACT 2606.
   Умоляват се всички, които ще присъстват на срещата, да потвърдят това най-късно до 22 октомври, четвъртък, на email embassy@bulgaria.org.au или consul@bulgaria.org.au, като съобщят името и адреса си.

Посолството
Канбера

# 357
Skapi sanarodnici,

Na 01. Noemvri, tazi godina, shte praznuvame 10 godini ot sazdavaneto na Drujestvoto ni i 3 godini ot sazdavaneto na
Folklorniq ni ansambal.
Cqlata neobhodima informaciq za tova valnuvashto sabitie e na prikacheniq flyer.
Molim Vi, da go razprostranite na vsichki Vashi priqteli i poznati,kato gi pokanite da doidat, i da praznuvat zaedno s nas.
Ako jelaete da si zakupite ili vzemete bileti za prodajba,tova moje da napravite vsqka nedelq na repeticiite na "Rozite" , v Marlborough Park Hall , na Chartwell ave, Glenfield,North Shore, ot 5.00 p.m. do 8.00 p.m.

Skapi priqteli,
Neka napravim zaedno edin valnuvasht , zapomnqsht se Bulgarski praznik v Nova Zelandia!

S uvajenie i predanost:
Izpalnitelen Komitet na Bulgarskoto Drujestvo "Sv.sv.Kiril i Metodii"
Folkloren Ansambal "Bulgarski Rozi"

20.09.09.
Auckland

The Bulgarian Society, The "Bulgarian Roses" and their friends
invite you to celebrate with us
10TH ANNIVERSARY OF THE BULGARIAN SOCIETY
"ST.ST.CYRIL AND METHODIUS"
and
3RD ANNIVERSARY OF THE "BULGARIAN ROSES"
CULTURAL PERFORMANCE GROUP
1st November, Sunday, 2009
Mt. Albert War Memorial Hall
751-773 New North Road
St. Lukes, Auckland
5.00 p.m.
Various displays about Bulgaria and Bulgarian people in New Zealand;

Rich International music and dance programme;
Traditional Bulgarian dinner.
Entry: Adult - $5.00
Children under 16 - FREE
Dinner will be served after the concert:
Adult - $10.00
Children under 16 - $5.00
Our performing guests:
"La Bourree" with their wonderful Rae Storey;
The Dalmatian Cultural Society - Senior Kolo Dancers;
"The Folklore Chileno Latino" with their amazing Ana Maria de Vos;
Louise Evans and Sam Benge -two talented musicians;
"Alma Latina" - such gorgeous girls;
"Joy Dancers" performing the Lantern dance;
Energetic Ruth Ames and her group "EuroDanz";
Jorge and the rhythm of the drums.
We are looking forward to see you there!
Contacts: Sonya Arabadzhieva
home: 575 09 20; mob: 021 175 69 86
arabajieva_sonya@yahoo.com
www.bgroses.org

# 358
Къде сте всички?   Rolling Eyes

# 359
Aloha ot Honolulu!  Sunglasses
Nie sme na Hawaii - te i njamam kirilica.
Pochivkata ni e v razagara si, posviknahme s tropicheskoto vreme; krasivo e i mnogo ekzotichno. Pribirame se kysno v nedelja.

Общи условия

Активация на акаунт