Отговори
# 645
BBB, Честито ти прекрасно момченце. Очакваме снимки, ако ти се разказва  - разкажи ни и за раждането. Аз такива прекрасни спомени имам... Свикваш ли с новия човек? Имаш ли помощ (освен от таткото де)? Да ти е жив и здрав и повод за много, много радост и гордост.
Милич, аз затова и не отговарям на такива въпроси вече. Който иска - да чете, има интернет, има толкова много информация, че няма какво да се хабя. То от квартал до квартал е различно, какво ли остава в различни градове и щати. Освен това, хората трябва да имат конкретни въпроси - а не някакви общи неща. И любимият ми въпрос е: "Хубаво ли е?"
mil, извинявай, но аз бих наблегнала на българския правопис. Пък после му мисли за студентстване в Австралия, извинявай...
Рик окончателно се загуби...
Алфи, честит ти нов дом и на теб, да го напълните с много детски смях, незабравими спомени и 1000000 чаши хубаво вино, изпито с кеф и приятна компания.
karolinatk - малко ти завиждам за България, ние не сме си ходили от 2007, но пък все имаме гости, и май така и ще продължим.
ritka, тръгна ли си майка ти? Моята сестра е все още тук, но наближава деня и ми става едно такова, малко тъжно от сега.
За нас - нищо ново, Александър расте, май е малко болен, че цяла нощ се въртя, а не спа, което е много рядко за него.
Аз пък съм станала да пека hot cross buns, че с тези великденски празници, дето съвпадат, трябва някак да ги съчетая всичките традиции. Не може без козунак, не може и без hot cross buns. Вчера като луда обикалях да търся бели яйца, което се оказа мисия невъзможна. Нищо, ще боядисвам тъмни с червена боя и восък. Догодина шарениите, които бях замислила.
Весели празници, момичета - на вас и на семействата ви.

# 646

katilias-Не виждам за какво толкова ми се извиняваш след като и без друго  си тръгнала да съдиш  за правописа и образованието ми без дори да си имаш и на идея дали и колко съм образована .Наистина е жалко за теб.Аз преди всичко съм човек,а е човешко да се греши особено в моменти когато бързаш и дори не проверяваш правописа си.Бих те посъветвала( без дори да имам това право) да бъдеш по благоразположена към "новаците"-не забравяй и ти откъде си тръгнала-колелото на живота се върти.

# 647
Катилиас, ами мама си тръгна да, преди десетина дни Sad Малко остана, само месец Sad

Момичета, ние се преместихме в нова къща, вече живеем във Viewbank. Вдигнаха ни наема в старата, а той и без това беше висок. Сега тази къща е по-голяма с 4 спални и по-голям двор  Thinking Та решихме да оползотворим част от него и миналата седмица насадихме магданоз, домати, краставици, тиква, зеле и царевица. По няколко коренчета, ей така за радост на децата. Да видим дали ще се хване нещо  newsm78

Иначе Мая сега е във ваканция, Алекс е станал абсолютен калпазанин и само бели прави ooooh!
Мая вече говори английски с австралийски акцент Wink Алекс казва думички, къде на английки, къде на български. Разбира и двата езика.

Аз карам вече и се готвя за шофьорския изпит на 20 април  Blush

Утре ще боядисваме яйца, козунак си купихме от един гръцки магазин в Bundoora.

Мил, чудех се отдавна как да ги отговоря. В общи линии нещата са така:
Има целодневни детски градини които са частни и струват по 70 долара на ден горе-долу. Цените варират с малко. За тях ако си гражданин или PR в зависимост от доходите и други неща социалните ти възстановяват различен процент от разходите. Подозирам обаче че вие не сте с такъв статут и не знам дали биха ви възстановили нещо. Тези градини са за бебета от 3 месечна възраст до 5 годишна възраст.
Има и предучилищни градини. Те са за 3 годишни и 4 годишни деца. Но са за няколко часа в седмицата. Дъщеря ми е два пъти в седмицата на такава градина, като общо часовете за седмица мисля че са около 12. Те са по-евтинки, 200-300 долара на тримесечие.
И за двата типа градини места трудно се намират, чака се и може да останете без място.

Иначе децата тръгват на училище от 5 годишна възраст. Училището е от 9 до 15 часа всеки ден, като има опция за нещо като забавачка от 15 до 18 часа, която обаче се заплаща.

Не знам как стоят нещата при вас със студентските визи. Аз ако бях на ваше място щях да проверя в университета, какви опции предлагат те. Защото съм виждала университетски детски градини, целодневни, просто минавайки покрай различни университети. Но не знам нито какви такси се плащат, нито условията за записване. нито дали се чака ред  newsm78

Ами това е, с друго няма да мога да помогна Sad

За кой град сте се запътили  Thinking

Хайде момичета целувки и приятно боядисване на яйца  Heart Eyes

# 648
Я, темата се пораздвижи около празниците.  Hug Heart Eyes
Кате, винаги съм ти се възхищавала на ентусиазма! Да покажеш после снимков материал Simple Smile
По каква рецепта правиш hot cross buns?
Аз няма да правя козунак тази година. Само аз си го ям и ми втръсва.. Яйца утре ще боядисваме с децата. Миналата година много се радваха, но имах боя от БГ. Тази година Калина ми даде рецепта как да боядисам със сладкарски бои, та утре ще пробваме. Дано да станат!

Ох, за изпращането на близките ни когато си тръгват... много е тежко. Поне аз много ги преживявам тези раздели и седмици преди това стомаха ми се свива на топка. Опитвам се да мисля позитивно, но де факто много ми е мъчно..

ритка, страшно градинарство сте развили! Simple Smile Доматите, краставиците, тиквите и царевицата обаче се сеят на пролет. Те са летни зеленчуци. Сега можете да сложите моркови. Препоръчвам и ягоди и малини. Лесни са и децата много ще им се радват на пролет.

За шофьорския отсега ще снистам палци!!  Hug

мил, аз се радвам да помогна когато мога с личен опит, но когато не става въпрос за писане на информация, която е лесно достъпна на интернет. Искате да дойдете със студентски визи, но не сте наясно какви права и задължения ще ви даде тя. Ами пишете и питайте. Казваш, че вече сте проверили повечето източници, но не пишеш какво сте намерили, какво не ви е ясно, за какво конкретно искате информация или мнение. ритка си е направила труда да пише, но както самата тя казва, не е сигурна изобщо дали тази информация е релевантна във вашата ситуация, защото вие ще бъдете със статут на международни студенти тук. Как точно да ти помогнем тогава? Да седнем да се ровим в условията на студентската виза, за да можем да ти отговорим? Аз се опитвам да бъда максимално ясна и толерантна без да обидя никого, но се оказва, че съм криво разбрана, а ти си знаеш твоето: дайте информация и мнение (мнение за какво????) Ами кажи вие каква информация сте намерили и за какво конкретно искаш нашето мнение.

Хайде весели празници на всички и да се похвалите кой е победил в борбата с яйцата!  Heart Eyes Hug

Последна редакция: пт, 02 апр 2010, 04:13 от mili46

# 649
ritka, благодаря ти за изчерпателния отговор, точно това е което ме вълнуваше. След като имам информация от 2-3 независими източника мога да си преценя какво да направя точно от тук нататък.Благодаря ти. За Сидни става въпрос.

mili46, няма нужда да ми помагате с ровене където и да било. Това разбира се е моя грижа. Ето ,че от вас научих нещо ново- за университетските градини.Тези дни ще им пиша. Не съм те разбрала криво ,нито си ме обидила- аз съм над тези неща. Явно не съм била ясна в питането си. Благодаря ти и на теб за инфото.

Аз също имам две прекрасни дечица като вашите на 2 и почти 4 годинки.И се радвам ,че този форум не си е загубил смисъла- все пак се намират мами с готовност да помогнат,а не такива,които изкривяват темата в негативна посока, никому ненужна.

Весели празници на всички мами и техните слънчица.

# 650
BBB, честита рожба!!! Много радост и щастие да ви донесе, да се гордеете с детето си.

Аз също ще боядисвам яйцата след малко, но козунак не се наемам да правя. Никога не съм се и опитвала да правя козунаци и ми се струва голямо предизвикателство.

На всички пожелавам ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!!  Grinning

# 651
Христос Возкресе!
Бъдете живи и здрави вие и вашите семейства. Бъдете силни, милостиви и с вяра в доброто!
Весел празник!

Последна редакция: нд, 04 апр 2010, 04:32 от mili46

# 652
Христос Возкресе  Hug Hug Hug

# 653
Христос воскресе! Весел празник  Hug
ВВВ, честита рожба, да ви е жив и здрав малкия юнак!   bouquet
За къщата, наистин вълнението е голямо. Сега още обмисляме кое къде ще слагаме и какжо ще се налага да докупуваме и т.н. предполагам познатите на всички вълнения.
Да ви се похваля, при нас има и дръга радостна новина- семейството ни ще се увеличи с още един член Simple Smile Живот и здраве събитието се очаква към края на август.
При нас сега вали дъжд и е страшно неприятно, магазините затворени, на вън не става за разходка, дребосъка направо подивя. Преди малко ми носи обувките си и шапката си да му ги слагам и да тръгваме Simple Smile
Вие как изкарахте празниците?

# 654
Во истина возкресе!

АЛФИ, страхотна новина!!! Леки последни месеци (ми то не останало!!!!! )! Съвсем навреме за новия дом!  Hug Heart Eyes

# 655
Привет мами! Христос Воскресе и от нас! макар и със закъснение.. Sad
благодаря на всички за милите пожелания за малкия господин;))
засега е малка лудница през по-голямата част от денонощието, но се надявам скоро да влезем в някакъв режим. ние сме свикнали да сме много организирани и сега цари пълен хаос , но въобще не се оплаквам. за съжаление сме си само сами с таткото, който е в отпуска още няколко дни Cry , иначе няма кой да ни помага. въобще не знам как ще се справя с готвенето като мъжа ми тръгне на работа!?май ще караме на KFC...
ALFI честито!!!! много радостна новина Hug  bouquet дано да изкараш лека бременност и леко и бързо раждане като му дойде времето.
моето раждане беше така да се каже бързо- 5-6 часа, малко закъснях да си поискам епидуралната упойка, (но следващия път ще знам), и щях да умра от болка но беше за кратко, след упойката беше бързо и приятно- чатихме си с акушерката и гинеколожката между контракциите Simple Smile, и беше пълен купон... и ето че бебо се появи  baby_neutral Hug раждах в частна болница и съм суууууупер доволна, след ражднато останахме 5 дни в болницата която е като хотел, даже не ми се тръгваше за вкъщи след всичките глезотии и обслужване там Embarassed
пожелавам на ALFI същото бързо и безболезнено раждане
MILI-как така няма кой да ти помага за козунака(яденето имам предвид)!!??? Thinking аз още не съм се наемала да правя- в бг само мама и баба правеха, пък после всяка година имах огромно желания но ми куцаше организацията, а тази година въобще не беше в плана. но поне яйца боядисах Wink) та мисълта ми беше - ако някога ти дойде музата да правиш козунак -с малкия ще дойдем да ти помогнем да се отървеш от него по-бързичко... ухааа как ми се е дояло козуначе...
целувки на всички и до скоро!

# 656
Алфи, честито и леко бременеене  Hug Hug Hug

# 657
ALFI, Честито и от мен. То наистина не останало.  Laughing  Здраво бебче на финала.
ВВВ, ето, и твоето преживяване е прекрасно. И моето беше такова, толкова грижи и внимание... Пусни снимки ако ти се иска на младежа. Много обичам бебета, на мъжа ми брат му чакат всеки момент да се роди тяхното (преносва повече от 10 дни), та ми е едно такова, вълнуващо.
За Великден - hot cross buns станаха прекрасни, Мили, ще ти пратя рецептата, но с козунака така се изложих, но хората си го изядоха, хареса им, че и за още питаха, Добре, че не знаеха какво трябва да е Grinning После ходихме на пикник, край реката, взехме една бутилка винце, сиренце.... Ех, романтика.
При нас  - нищо ново. Времето се разваля, но ние сме си пуснали камината и се радваме на топла къща и червено винце (като пияница звуча).
Чао другарки Hug

# 658
Здравейте!
ВВВ, честито бебенце  Grinning Да расте живо и здраво!
Честито и на теб, ALFI! Леко бременеене  Hug
При нас нещата с имиграцията се придвижиха с още една крачка напред  Simple Smile Мъжът ми си взе ИЕЛТС-а успешно от първия път. Снощи подадохме молба за State Sponsored към Виктория. Та, ако го одобрят, се надявам и с визата да стане по-бързичко и догодина да сме в Мелбърн. Започнах и аз да се готвя за изпита, макар да го поназнайвам английския и да ми трябват само 4.5 оценки на модулите, си ме е шубе. Като чуя изпит и се стягам  Confused
Ритка, как е в новата къща? Това със зеленчуците - ОДОБРЯЯЯВАММ!  Laughing Hug Стискам палци за шофьорския! Браво на Мая за английския! Аз малко се притеснявам Марто как ще приеме промяната. Много чувствително това дете, като в латино сериал е понякога...
Прегръдки на всички!

# 659
Кате, хайде давай рецептата да видим кога ще запрятам ръкави да меся. Тези от супера и пекарниците все са ми едни клисави и не ми харесват. Дори прехвалените от Baker's Delight. А за козунака - важното е, че са искали допълнително  Grinning. Понякога колкото и да правиш всичко както трябва да бъде, просто не се получава.

ВВВ, кажи кога можеш да дойдеш и ще направя козунак Simple Smile Много ще ми е приятно! Тъкмо да се нарадвам и аз на малко бебенце  Hug . В момента ме е налегнал някакъв вирус и гърлото и гърдите ми парят, но все до седмица-две ще се оправя.

Миши, браво на съпруга ти! Още една стъпка напред! Аз не съм много наясно, но защо и ти трбва да държиш изпит по английски? Това не се ли отнася само за основния апликант?

ритка, ще ходите ли на Healthy food exhibition? Ние ще сме там утре. Може да се видим ако сте там.

АЛФИ, ти на работа ли си сега? Как ти понася втората бременност?

Хайде аз отлитам.. по домашни работи...

Общи условия

Активация на акаунт