Отговори
# 630
Момичета здравейте Simple Smile

Отдавна не съм писала, но мама ни е на гости, освен това се местихме. От една седмица сме във Viewbank. Уфф, не искам да се местя повече, чистене тук, чистене там, подреждане, разправии  ooooh!

Иначе сме добре, Майчето ходи на детска градина и вече говори английски. Алексчо расте, днес го удариха на любов с една мома в ботаническата градина. Той си расте двуезичен, разбира и английски и български. Говори по малко и от двата езика.

Аз си взех и втория изпит за шофиране, този с видеото. И сега на 20 април съм на последния, дано взема заветната книжка. Карам си сега като learner Simple Smile

Целувки на всички  Heart Eyes

# 631
ellmax, в Perth е karolinatk и те са от сравнително скоро тук. Може би тя ще може да ти даде по-добра инбформация за Западна Австралия. Успех в начинанието!

ритка, радвам се, че преместването еприключило благополучно. Ние никога не сме сменяли къщи и мога само да си представям какво чудо е. Ние тъкмо разделихме децата в отделни стаи и една седмица съм пренареждала играчки, книги и гардероби...
Как и харесва на майка ти тук? Ще ходите ли някъде извън Мелбърн? децата колко ли се радват с баба в къщи  Hug .

Погледнах гърлото на Кейт тази сутрин, че от седмица все се покашля леко и казва, че я боляло. Ярко червени петна на горното небце и гърлото.. ще ходим на доктор  Sad

# 632
Мили, заведи Кейт на всяка цена, че това прилича малко на скарлатина  newsm78 С тези ярко червени петна  Thinking

Ами не сме ходили извън Мелбърн, но пообиколихме Мелбърн Simple Smile На мама много й хареса ситито и ботаническата градина. Радват се да, обаче мама си тръгва в сряда и пак се връщане към ежедневието. А за смяната на къщи вече не ми се говори, за една година от София до Мелбърн, първо Айванхоу, после Хайделберг, сега тук. Уфф дано да се застопорим вече  Crazy

# 633
Здравейте момичета,

Тук в Пърт имаше страхотна буря в понеделник привечер. Доста поражения, за щастие без жертви, но пък нямахме електричество до вчера късно вечерта.
След такъв кошмар оценяваме и малките ежедневни радости. Аз лично се стреснах, а при нас не беше чак толкова зле както в други квартали.
Иначе ежедневието си върви - децата насам- натам, пазаруване, домакинстване и приобщаване към тукашните традиции.
Как бързо минаха 6 месеца вече и постепенно свиквам с обстановката.
Но с нетърпение чакам да си отида, дори и само за два месеца при родителите ми в България.

# 634
Здравейте,

не знам защо, но нещо спрях да получавам известия за нови съобщения в темата, някой друг има ли същия проблем?
Сега и аз малко да се похваля с новини при нас. Ние си купихме къща и сега е една голяма треска по предстоящото преместване. Живот и здраве ще се местим по Анзак дей. Направо не ми се мисли как ще събирам багажи, ще чистя и ще разопаковам  ooooh!
Какво става при вас, гледам малко затишие тук, май следващата ни тема пак ще е за очакване на пролетта Simple Smile

# 635
 Hug
здравейте скъпи съфорумнички!
съжалявам че отдвна не съм писала, но имах основателна причина-
НАШЕТО МИЛО СЕМЕЙСТВО СЕ УВЕЛИЧИ!!! на 15 март се роди нашето бебче- Marc Damien Hug
вече сме си в къщи и се приспособяваме към новия режим и се радваме на малкия принц!

# 636
ВВВ да ви е живо и здраво синчето  Hug Hug Hug

Само радост да ви носи малкият юнак  Heart Eyes  bouquet Heart Eyes

# 637
Здравейте мами,ние сме две семейства ,ориентирали се към живот в Австралия.Вероятно ще заминем и учим в Сидни със студентски визи.Имаме малки дечица и силно се интерисуваме от детските градини там-как варират цените,само частни ли са,има ли други алтернативи на детски градини(като по евтини варианти) и всичко свързано с това.Моля дайте ни някаква информация,дори и да не се отнася за Сидни.

# 638
Привет и от мен майчета!

ВВВ-Честита ти рожбичка!Да расте здраво,умно и послушно дете!Имаш най-хубавия дар за Велик ден и най-голямата радост!

ние вече сме във Великденско настроение Simple SmileПазарим за празника,подготвя ме украси...големи вълнения...в четвъртък  ще боядисваме яйца ,а в събота ще пека козунаци...дано да станат Wink.Миналата година ми беше за първи път и се получиха много сполучливи козунаци.Това ми е любимия празник...такава еуфория ме хваща  Simple Smile

# 639
ВВВ, не съм влизала тук отдавна, та затова чак сега виждам прекрасните новини. Да ви е жив и здрав малкия бонбон! Да ви носи много радост и топлина и да оглася къщата с много смях (макар че  в началаото ще бъде поевече рев Simple Smile ). Наслаждавайте му се и се гушкайте, че много бързо растат!!! А ти как си? Приспособяваш ли се към новия си вече живот?

АЛФИ, и при теб прекрасни новини! Честит нов дом. Много щастливи и незабравими моменти да изживеете в него! Блазе ти за треската. Аз много обичам такива промени Simple Smile

мама_Т, и ние ще боядисваме яйца. Само дето още не сме организирали още Simple Smile

мил, опита ли с търсачката да намериш в нашите теми, където сме писали за детски градини и от сорта?

# 640
Да,пуснах в търсачката подобни теми,но чесно казано нищо конкретно не можах да открия.За съжеление!

# 641
Да,пуснах в търсачката подобни теми,но чесно казано нищо конкретно не можах да открия.За съжеление!

Не става въпрос за теми, а мнения в НЗ-Австралийската тема. Писали сме нееднократно. На всеки няколко седмици някой задава подобни въпроси. Писано е. Аз лично съм писала поне 2-3 пъти и, честно казано, ми втръсна да пиша едно и също.
Другият източник на информация е интернет. Пусни "child care" за който град те интересува и ще намериш сайтове за държавни и частни градини. Опитай и "family care" - това също е вариант.
Moжете да си зададетет въпрсите и директно към университета, където ще учите. Повечето осигуряват някаква помощ за семейства с деца; може да имат и тяхна си детска градина. Питайте конкретно за помощ на семейства - international students.

# 642
Благодаря ти за съветите,повечето от нещата сме ги направили.Просто исках да прочета мнения по въпроса.

# 643
Здравейте мами,ние сме две семейства ,ориентирали се към живот в Австралия.Вероятно ще заминем и учим в Сидни със студентски визи.Имаме малки дечица и силно се интерисуваме от детските градини там-как варират цените,само частни ли са,има ли други алтернативи на детски градини(като по евтини варианти) и всичко свързано с това.Моля дайте ни някаква информация,дори и да не се отнася за Сидни.

От първия ти пост останах с впечатлението, че нямате никаква инофрмация и че не искате мнение, а информация за възможностите за child care.
Различните възможности за гледане на дете зависят от много фактори, като най-важните според мен са заетостта на семейството и финансовите възможности. Нямам идея как стоят нещата за пребиваващи със студентски визи. Не е ли описано в условията на визата?

# 644
За съжеление не е описано в условията за виза. А относно това какво търсим- ами всичко-повече информация и мнения означава по добре изградена представа за това как стоят нещата и по добра подготовка и организация.

Общи условия

Активация на акаунт