Скоро МАРТенчетата ни всички,ще са седнали в колички!

• 10 260
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Елвинг,честита годишнина!  bouquet
Роси,честит рожден ден!!!Много любов  от тати и бебе ти пожелавам и много щастливи усмивки!Да си жива и здрава!

Мами,кайсията дали има действие да подува стомаха и образува газове? newsm78 Вчера папкахме и така ми се стори,че коремчето му е подуто?

# 211
Nagaina, само ако знаеш как те разбирам... Направо имам усещането, че пишеш за Рая. Сега като се замисля и тя имаше един кратък период от около месец, когато спеше по повече. Преди 2 - 3 седмици бях така изтерясала, че си мислих, че само моето дете спи така неспокойно и се мята в леглото като щуро. Е, поне сега знам, че и Дариян и Калинчо ни правят компания. Rolling Eyes И аз съм убедена, че имам голяма доза вина за това и състояние, защото като теб, само малко да промрънка и и бутам ц.цитата-залъгалка, за да мога и аз да спя, а не си давам сметка, че сигурно греша. Embarassed

Сега ще напиша как мина нощта, защото мисля, че ще имам някакъв успех със спането. Подозирам, че Рая се буди, защото сънува нещо страшно, или от въртенето и ритането, което практикува на сън. Снощи заспа в 21:10 и се прибуди към 22:15, но само промрънка. Взех я и просто я гушнах. В първият момент реши, че ще и дам да цока /нали така съм я научила Embarassed/ и започна да търси, но като видя, че няма наоколо зърно налапа си показалеца и заспа почти веднага. След това се прибуди към 2 часа, като се въртеше и скимтеше от 1 и половина може би, но устисках до 2. Гушнах я до мен, но пак не и дадох да суче, тя просто като ме усети до нея, успокои се и заспа. Накрая вече в 5:30 започна да си мрънка откровено и дори се опита да заплаче, но вече реших, че е гладна и и дадох да суче. След 10 минути отнесе плувката и се събуди в 8:30.

Май нашата "терапия" ще е гушкане за отказване на нощното хранене, а как ще отказваме гушкането - един Господ знае. ooooh!

А за зъбите си мисля, че като суче също се успокоява и спи по-добре и тя.

Зеленко, да кажа на нашите като идват в събота да донесат 1 килограм картофи за вас? Мисля, че ще издържат още 2 седмици докато се захраните и вие.

Честит Рожден Ден на Роси! Много усмивки и красиви преживявания покрай малката принцеса Стела!   bouquet

Elwing, Честа годишнина и на вас! Още поне 100 години да я празнувате заедно и заобиколени от любими хора!    bouquet

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 09:29 от Tony_st

# 212
Честит Рожден Ден,лъвице Роси!

Желая ти щастие и много здраве на теб и семейството ти!Запази добротата и позитивизма си още дълги години! Heart Eyes Hug

Еlwing, честита ви годишнина!Бъдете щастливи заедно,да отгледате внуци и правнуци!  Hug newsm24

# 213
  • Варна
Честит празник на Роси и Елуинг! Много здраве и семейно щастие!
Както вече съм писала, и ние не спим добре през нощта. Преди се будеше към 2-3ч. и аз недоволствах, че не спи поне до 5-6 ч., а от няколко дни вече ядем и в 12ч. Ужассссс! Буди се на 3 часа по часовник. Аз не ставам веднага, ако стана - пробвам с биба, с люшкане, но се разревава още повече и докато не и дам да си цокне, не мирясва. Яд ме е ,че не я приучих от по-малка, защото вече захитря и направо си реве с яд, че не става по нейната.... Ще видим какво ще я правя newsm78
От моркова се бяхме запекли здраво и аз спрях да го давам и минах на тиква - е няма такова омазване ooooh!
Вчера изкарах страхотно на Акваполис. Добре, че Симона си заспа обедния сън на сянка и успях да разтоваря напрежението на разни екстремни пързалки. От адреналина се чувствам като нова!!!! (само дето мъжа ми си скъса часовника на едната пързалка, а на мен горнището ми се качи на врата Joy )

# 214
  • София
Здравейте и от нас.

Кой питаше за спането, ето, че днес Калин се събуди в 8.30, а вчера се събуди през нощта в 2 ч. и после в 7 ч. - луда работа...

Я да питам мамитата с бебета, които вече се обръщат - къде ги слагате, като сте у дома? Вчера намерихме Калин по корем в креватчето му като се събуди да яде, значи се е обърнал сам. Още не е повторил, ама знае ли човек.... Вече не го оставям на спалнята, без да сме до него, а по-скоро в креватчето и на активната гимнастика, но на земята. Някои споменавате "кошара" - на кое точно му викате така?

Окич, той моят мъж малко е особен на тема подаръци, може да няма за ядене, ама ще се купи подарък и нали уж сме по-спестовни напоследък, та исках да пропусна материалните подаръци тази година. Калин се държа чудесно в ресторанта, много му беше забавно, защото мъж ми го държа в себе си, докато хапвахме, през повечето време, а и в количката постоя. Та един вид "семейната вечеря" го броя за подарък  Hug

Тони_ст, нашата консултация е чак на 27-ми (четвъртък), а ми се иска да започна в понеделник, че в края на седмицата няма доктори, ако не дай си Боже нещо се оплеска... та има сигурно месец, преди да почнем захранване!

ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА СОФИЙСКА СРЕЩА: 01.08.2009 г. събота в Борисовата градина от 11 ч. Среща около езерото Ариана на сянка. Който има желание, може да се включи след срещата в похода в подкрепа на кърменето.

За другите събития кажете какво мислите...

записвам: зелено човече, Дивена, Тони_ст, Глафира

Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се! (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0)

СОФИЯ
1 август (събота) от
17:00 ч. Поход в подкрепа на кърменето
От пл. „Св. Неделя” по бул. „Витоша” до НДК, вход на bTV
18:15 ч. Пикник „С мама на кафе”
С подкрепата на Сдружение «Настоящи и бъдещи майки»
Теми: „Кърмене и работа”, „Кърменето в извънредни ситуации”
Заведение Delano Garden (на полянката пред bTV на свободна консумация)

# 215
  • София
Привет!  Simple Smile
Благодаря ви за пожеланията!  Hug
Маймунке, не е хубаво до 1ви клас да остане този навик, разбира се  Simple Smile , нашият батко след 2г почна да не се буди. Аз имах предвид, че за мен е рано да почнат да спят по цяла нощ от сега. Не говоря само за глада. Именно заради зъби, сънища, периоди разни, като не говоря само за промрънкване, а за истинско си будене с рев. А това с недаването на храна - не съм сигурна, че ще има ефект.  Rolling Eyes Както казахте вече - всяка майка си знае детето. Ако му давам само вода може да изпие няколко шишета, това пък няма да е добре за бъбреците му.  Rolling Eyes newsm78

# 216
Привет и от нас Hug

Я ме пишете и мен за срещата утре, пък ще видим дали ще сколасам да дойда Laughing, че едно стягане на багаж ме чака ooooh!
Имам телефона на зеленко, ще звънна ако закъснеем Peace

Elwing, абсолютно си права, че не може да не се будят по една или друга причина, но според мен, пак казвам, само мое мнение, че вече на 5 месеца им е време да правят почивка поне от 5-6 часа през нощта за хранене. Вече не са новородени. В момента коремчетата им са податливи на разширяване, което според мен е излишно да се прави. А и навика е голяма работа. Моята кака яде само с Том и Джери, за което аз разбира се съм виновна и сега си патя, та мислълта ми е наистина както свикне бебето така. А сега май им е периода каквото ние кажем това да е, че после....... ooooh!, ти поне знаеш деWink
Приятни разходки днес на всички Hug

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 09:57 от dideto

# 217
# 218
Честит Рожден Ден мила Роска!

Човек е богат със своята ЦЕЛ,
богат е със своя собствен дял
но не с това, което е взел,
богат е с това което е ДАЛ!
За своите буйно изживени години ти не тъжи,
а още толкова напред с дух и устрем ПРОДЪЛЖИ!

Честита Годишнина Ани!

Аз ви пожелавам да сте преди всичко живи и здрави,
да откриете истинското щастие заедно,
да може винаги да разчитате един на друг,
да се подкрепяте, уважавате и обичате винаги.
И не позволявайте семейният ви живот да се превърне в бреме или навик.
Любовта ви е събрала и вярвам, че няма да угасне и ще е с вас постоянно.

Поръчах си снимки от сайта -218 бр. за 30лв. с 10% отстъпка, довечера мъжо ще ги вземе (доно са хубави и пак ще ви пиша)

Вчера в Премама (както писа Ивето) имаше страхотни намаления от 4до 30 лв. , като примерно 3 бодита за 10 лв. , потник с къси панталонки за 12лв.  гощиризон за 10 лв. , блузки за по6лв. и т.н. Страхотни неща , но доста бяха пробрани , но за момиченца (особено по-финните) имаше уникални. Аз взимах все неща за 18 месеца и за 12 месеца , е взех и още някои за сега- гащиризони. Няма такъв пазар ви казвам. ooooh!

Никита  Sad , дано всичко се оправи!  Heart Eyes

И ние се будим много често през ноща.
Ще прочета още малко назад и пак ще пиша , че вече забравих кво беше.

# 219
  • София
Роси, честит рожден ден! Жива и здрава и все така свежа, усмихната и добронамерена! Simple Smile
Елвинг, много години разбирателство и всякакви дребни и по-големи радости и за вас! Simple Smile

# 220
  • София
 Здравейте, ние пропуснахме няколко теми, но наистина вече не ми остава време, а и сили дори за четене. По стечение на обстоятелствата си гледам двете съкровища съвсем сама, само с помощ от таткото след работа. Досега бях много ербап, че се справям, но трудното явно тепърва започва.
 Да се включа и аз по темите, които обсъждате. Относно буденето нощем моите от около два месеца имат около 7 часа непрекъснат нощен сън. Последното не хранене е към 11-12 вечерта и първото към 7-8 . Понякога се будят към 4-5 часа, давам малко водичка и пак заспиват, в краен случай взимам някой да си доспива на спалнята. За сметка на това дневния сън хич го няма. Най-много още два часа следобяд и по 20-ина минути между храненията. Нали бебетата на тая възраст спели по 16 часа в денонощие, а пък на мойте да им се събират най-много 10-12. А през останалото време е яко дивеене. Освен това напоследък имаме и голям проблем с обръщането. Роско се обръща от 3 седмици и прекарва павечето си будно време по корем, също така и спи по корем. Както е и позаякнал от гимнастиката, на която го водя въобще не му е проблем, само дето му става скучно по някое време и започва да мрънка, но като го обърна за нула време пак е в изходна позиция. А пък Дани се обръща от 3-4 дни ама завалията нали няма тренинга на брат си и след няколко секунди започва да пищи неистово и трябва да го обръщам, от което кой знае каква полза няма защото след малко сцената се повтаря. Защо го прави като му е неудобно и не му харесва по корем не мога да разбера. Та така си се занимаваме ние по цял ден почти. Та в тази връзка - знаете ли кога се научават да се обръщат от корем по гръб сами и има ли бебчета, които вече го правят?
 За захранването смятаме да започнем тази неделя с моркови.
 За юбилейната среща много ни се ще да дойдем, стига да не е непоносима жега по това време.
 И накрая честито на всички имащи повод за празнуване   bouquet
P.S. Чак ми е малко съвестно, че се включвам само от дъжд на вятър, но се надявам да ме разберете.

# 221
  • Варна
Честити празници на всички празнуващи днес!
ДаниелкаHug Hug Hug

Леле, като ви слушам, моята Ния трябва да я намажа с мед и да я изям. Сама се отказа от нощното ставане още преди да стане на 3. По едно време спеше до 8 -9, напоследък става в 7, дано не продължи тенденцията. Честно да си призная, тя сега спи в отделна стая с татко си, а той от въртене и пъшкане не се трогва, а и й похърква приспивно.  Mr. Green Иначе и аз така се будех само да помръдне. Скачах само, ако се разреве. Явно наистина си е до дете, защото никакви техники не съм прилагала - вода, гушкане и т.н.

Зеленко, Ния ни посрещна така една сутрин преди седмица, после няколко дни все така, после май й омръзна. Но като реши си се превърта от раз, затова само в кошарата или музикалното легло, в което се подвизава денем в хола. 1-2 пъти съм я оставяла на средата на спалнята, за да взема на спринт нещо, забравено в хола, но все си повтарям, че не трябва. Кошарата е креватчето - легло с решетки или пък от сгъваемите - с мрежа. Нашата още е на най-горно ниво, като вземе да надига дупе ще сваляме надолу. Та май това са вариантите - оградено легло, на пода в активна гимнастика, басейн, килимче и т.н. и толкоз.

Въпросче: има ли още бебоци с недоопадало лануго?

# 222
  • под кривата круша
Elwing, честита годишнина  bouquet
Роска, честит рожден ден  bouquet
И на двете ви желая много здраве и щастие!
За нощното хранене, и ние сме с почетно присъствие в списъка. Яде в 21-22ч., след това се буди в 2-3. Върти се, сумти и ако се позабавя-рев. Ами, честно казано, не смятам да и налагам режим, вярвам, че сама ще го направи когато е готова. Наддава чудесно-ни повече, ни по-малко от необходимото. В средата на втори месец беше спряла за седмица-две, правеше 8-часова пауза за сън, но после пак започна да се буди. Да видим как ще е...
Откак се обръща и някак си пролазва  до ръба на леглото, я държа овързана в шезлонг или на земята, или по средата на леглото. Другия вариант е надуваемия басейн, пак на пода. Преди я слагах в количката, но вече имам чувство, че и оттам ще се изсипе-ето малко снимки как се разхождаме и ни стърчат краката и гащите:
http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=387466&pid=13896827
Бухтa, има, има Blush. Аз затуй и викам Малката косматка-имаме си по раменцата и крачетата.

# 223
Линка, да ти споделя моя опит с пюретата. Малката също не ги иска много-много, но му хванах цаката като омешвам два вида пюре. И така яде здраво. Но недей да заместваш пюрето с каша. Нашият педиатър предупреди да давам не по-повече от 3 пъти седмично, защото от тях се дебелее. Какви пюрета даваш на малката? Пробвай да смениш марката. Също така установих, че ако е много уморена, значително по-трудно яде. С много мрънкане и въртене, защото просто й се спи.

glafira , зеленчуковите пюрета,които давам са на хипп,а плодовите... взимам различни, но ще опитам и така,както ме посъветва.. дано се получи ! Мерси Hug

# 224
Лелеее, колко са хубави бебоците Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Есме, miramar, dideto, големи сладури са дечицата виHug

Честит рожден ден Роси! Желая ти много много здраве и усмивки newsm59
Elwing честита годишнина, дълги години любов и разбирателство 1dating

Записвам се в клуба на неспящите Sad Благородно завиждам на всички бебенца, по точно на майките им, които си спинкат през нощта. Съвети приемам всякакви, макар,че много хубави и полезни коментари имаше дотук Grinning. По мои наблюдения, като че ли повечето будещи се дечица са кърмените newsm78, дали защото е по-лесно да си цокнат малко и да се унесат? Дали защото се усвоявала по-бързо кърмата? Пробвала съм и постоянно да давам да яде, и да отвличам внимание- това много трудно го постигаме, давам вода, люлям, нося, на тъмно естествено, не става, все си стигаме до рев и докато не цокне- дори и две минутки не се успокоява. От няколко дни забелязвам, че като се събуди и се избутва нагоре в кошарата( от преносимите) и главата като опре до края и вече ревем. Е как да я вържа в леглото Mr. Green, какво правите вие, че не знам вече, хем още не е почнала много много да се върти Confused

Доверие освен на кошарата, вече нямам никъде другаде да я оставям Peace

Danielkka ,  Hug

Общи условия

Активация на акаунт