Скоро МАРТенчетата ни всички,ще са седнали в колички!

• 10 273
  • 292
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,

не съм влизала от вторник и сега само ще чета, че днес ми се случи нещо особено неприятно, ама изобщо не ми се пише, като ми размине ще драсна 2 реда да се оплача...че толкова съм бясна, че пушек се вдига...

# 196
Здравейте,

не съм влизала от вторник и сега само ще чета, че днес ми се случи нещо особено неприятно, ама изобщо не ми се пише, като ми размине ще драсна 2 реда да се оплача...че толкова съм бясна, че пушек се вдига...
А сега де... newsm78 Praynig

# 197
Привет и от нас Hug

Tony_st, това щях да те посъветвам и аз, което е писала Дърта маймуна. Оставяй я малко да помърка, без да светваш лампи или да ставаш. Опитай с бибата да я залъжеш, малко вода. Мисля, че вече са достатъчно големи да си спят по цяла нощ, макар че и аз си бях казала, че няма да лишавам Коко от нощното хранене той пък, взе че се отказа на 2 месеца и 23 дни. Тогава си спомням, че се накърмихме към 9:00 и заспа, събуди се чак в 06:00 Peace. Даже си мислех, че не съм го чула като е ревал Joy и от тогава заспива към 9:00-9:30 и става към 7:00-7:30 ако каката не го събуди в 6:00 Laughing.
А и другото, което е мисля че вече не е добре да наддват толкова бързо и по килограм на месец, за което спомага именно нощното хранене Peace.

Ето и малко сники от насSimple Smile:
http://picasaweb.google.bg/dilianch/BebeKosio#5364352762823714482

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 23:30 от dideto

# 198
Да питам тези, които сте пътували с бебоците - взехте ли синята здравна книжка от джипито на детето със себе си? Нашето твърди, че вече нямало такива и да си носим само синия лист, на който пише първоначален избор на лекар. Та съм в чудене, дали наистина е така или да ходя да се разправям  newsm78

е такова нещо не съм си мислела че има newsm78 честно,голяма съм шматка,ама и доки нищо не ми е казала,иначе си имаме картон,който ми предложи да ми го даде или да остане при нея,и аз й казах че е по-добре да е при нея,а не да го разнасям,мачкам и т.н.,но за здравна книжка не съм питала.

Да ви питам: вие практикувате ли редовен масаж на бебоците? Под редовен имам предвид всеки ден. Че на нас днес заместничката на нашата педи едва ли не ни се скара, че не сме били редовни... Чак ме хвана яд на нея! А не винаги сме в настроение за такива упражнения...

ест. като лоша майка,не ги правя редовно,даже бих казала че почти не правя,т.е. не отделям специално време за масаж,докато се мажем правим пощипване,похлопване и пошляпване Mr. Green умирам от кеф да го мачкам Blush

Elle, номера с ръчичките го забелязах при нашия преди може би месец. Съвсем съзнателно протяга ръце, за да го гуша! Simple Smile И аз като тебе бях много щастлива от този факт - почва да разбира малкото човече. Лошото е, че напоследък като се наведа към него ми хваща ушите, щипе ми бузите, скубе ми косата..  Mr. Green Сладурковци са! Да са ни живи и здрави!  Hug

ние от няколко дена осъзнахме че имаме ръце Hug хваща рамата на количката,бута сенника и гледа едно странно,играе си със синджира ми докато суче,а за щипане и скубане ooooh! нямам думи-ужасни малки ръчички ooooh! много боли

Моята кукла прави опити да излезе от количката. Днес на два пъти я набутвах вътре  Mr. Green . Май е време за коланите  Thinking

нашите колани си седят прибрани,май скоро няма да ги ползваме  Thinking

Здравейте,

Thinking стискай малко зъби,дано бързо ти мине ядосаното  Praynig

дидето - тази стойка ни е любима,какво толкова им харесва да се прививат така Thinking
http://picasaweb.google.bg/dilianch/BebeKosio#5364353119772260290

леко от нас,че утре пак няма да мога да стана ooooh!

# 199
dideto, благодаря и за твоят отговор. Peace Бебоците ти са големи сладури! пу-пу.
Тя вече не качва по килограм. Последните 2 месеца качва по 700 гр. и е в нормите, защото дърпа доста и на височина. Ама тя и не "яде" в буквалния смисъл на думата, а просто се успива. Мен ме тормози това нощно цокане, защото като я взема при нас на спалнята и сутринта не мога да стана от болки в гърба и кръста от леко неудобната поза. Ще се приучваме и това е... подхванала съм я от тази вечер, да видим до кога ще ми останат силици. Tired Надявам се, до месец да успеем. Praynig

# 200
  • София
Хм, аз пък не съм съгласна, че са достатъчно големи да не се будят по цяла нощ. Споделих ви моят опит какъв е. Сега с Алекс е същото. Ако му дам вода, буди се пак след 1ч, ако му дам АМ - след 3-4ч. Значи е гладен. Защо да се мъчим и двамата?  Rolling Eyes Ще мине, знам. Вие не ставате нощем да ядете, нали?  Simple Smile Освен това, като почнат зъбите, сънят става съвсем неспокоен. Та така или иначе знам, че няма да се спи в близките 2г. Ако ме зарадва, добре дошло  Simple Smile
Никита, дано всичко е наред!  Praynig
То станало 31ви, докато напиша  Grinning
по този случай - да ви черпя за нашата годишнина Simple Smile

А също и
Роси, честит рожден ден, миличка! Бъде здрава, обичана, много щастлива! Нека скоро Стела бъде отново спокойна, за да е спокойна и мама!  Hug

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 00:06 от Elwing

# 201
  • София
Здравейте и от нас. Благодаря за поздравленията за имения ден на Калин - да са живи и здрави и  вашите дечица и целите семейства  Hug Иначе не пише в календара да е някакъв празник специален, а просто "имен ден: Горан, Калин" и толкоз. А днес имахме годишнина от сватбата и аз направих торта за закуска на мъж ми - хич не се усети... вечерта с хитрост го заведох на китайски ресторант и пак не се усети, та на втория път като казах, че много хубав този нов ресторант и може някой път и без повод да дойдем, чак тогава се замисли аджеба какво става и загря  Joy И рече, че ще си сложи напомнячка за догодина Simple Smile Та покрай тези ми лични емоции пропуснах нещо, което бях обещала на Роси, ама тя е писала, та ми е мааааалко по-малко съвестно  Embarassed и прося извинение... Скъпа Роси, честит рожден ден, дано всичко бъде наред и Стела да бъде пак твоята малка кротка звездичка!!!!

Днес Вчера импровизираната мини Люлинска среща на принципа "който дойде" премина с чуден успех, както е писала и Елвинг (и честита годишнина!!!!!!!!!!!!!!!!!). На фона на нейния сладурко  hahaha Калин изглежда направо дребничък. Пък Тедсъна доста е отслабнала, да ви обадя Simple Smile Ама няма много време за четене.... Косьо на Айрис е все така красив, а батито е много послушен според мен, особено на фона на лудите ми племенници Simple Smile

Честит рожден ден на Нагаина   bouquet

Глафира, имаме още малко пари за Марина, какво да ги правим?

беба, изпуснала съм, какво чакате септември за таласемия  newsm78

Есме, Калин го къпехме в началото към 19 ч. и постепенно с удължаването на деня вече сме на 20-21 ч. и до 22 ч. вече е вечерял и спи в общия случай. Понякога се буди в 4 ч., а понякога чак в 6 ч. или направо в 8 ч.  Tired

Тони_ст, Калин мнооого време се будеше нощем за сукане, хем и по няколко пъти даже, а пък понякога си спи по цяла нощ. Според мен жегата му влияе доста кофти Sad Друго не съм открила - съвсем безразборно или спи цяла нощ, или се буди... Иначе спи спокойно, а се буди с невероятно мляскане и облизване, а не с плач и без ц*ц* не минава...
За домашните картофки ти завиждам направо, освен да си купуваме от вас... сериозна съм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

анастасия22, масаж и гимнастика всеки ден, Калин много ги харесва и много рядко пропускаме.

ДЕСЕТА ЮБИЛЕЙНА СОФИЙСКА СРЕЩА: 01.08.2009 г. събота в Борисовата градина от 11 ч. Среща около езерото Ариана на сянка. Който има желание, може да се включи след срещата в похода в подкрепа на кърменето.

За другите събития кажете какво мислите...

записвам: зелено човече, Дивена, Тони_ст, Глафира

Световна Седмица на Кърменето 2009 - програма, активности, присъединете се! (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415334.0)

СОФИЯ
1 август (събота) от
17:00 ч. Поход в подкрепа на кърменето
От пл. „Св. Неделя” по бул. „Витоша” до НДК, вход на bTV
18:15 ч. Пикник „С мама на кафе”
С подкрепата на Сдружение «Настоящи и бъдещи майки»
Теми: „Кърмене и работа”, „Кърменето в извънредни ситуации”
Заведение Delano Garden (на полянката пред bTV на свободна консумация)

# 202
Мерси на всички за милите пожелания  bouquet  bouquet

Тони, Дариян беше отказал нощното хранене на 2 месеца, ама сега пак почна да се буди през нощта, че и редовно и често Rolling Eyes Иначе прави 6 часова пауза, но винаги след вечерното кърмене, т.е. след 8, докъм 1-2, колкото издържи и после си суче пак нощем. Като беше малък много успявах да го излъжа - завъртя го насам, натам, понамести се и се унесе пак, освен това колкото повече изчаквах за храненето, толкова повече сам си го изместваше. Ех, беше хубав период. А сега се буди и в 1, и в 3, понякога не помня, може и повече. Най-лошото е, че толкова много ми се спи, че автоматично го вземам да го кърмя, само и само да се унеса с него, което прави нещата още по-зле Sad Уж всяка вечер си казвам да се въоръжавам с търпение да го видя да го оставя кога ще се разцърка,  но направо съм се автоматизирала в затапването.
А той дори не реве вечер, само мърда, шава, просто съм ужасна. Иначе с вода някой път става, друг път не. Бибите работиха по едно време, и това спря. После го оставях да се пвърти, пък си намери палеца и заспи. Честно казано не знам какво да правя, защото гледам, че дори и за известен период да имам успех, не е никак постоянен. Мислех си, че за няколко дена, ако спре да се буди или пък не суче, ще свикне, но той свиква за един период и после като пич си почва от начало.

А да не говорим колко се дразня на себе си, че от най-малкото му движение скачам да го "оправям". Ако имах друга стая, щях да се замисля да го оставя там и да ставам само, когато наистина се събуди, защото просто нямам търпение понякога да го изчакам да се нанамрънка и навърти, за да заспи, а няколко пъти съм пробвала и знам, че си заспива пак, дори и да се събуди.

# 203
  • София
Happy Birthday Nagaina !!!   newsm59  ura  Живичка и здравичка бъди и със все така заразително-чаровна усмивка !!!
За Бъгстъра - ние нашия ще го взимаме в неделя( от Продавалника ) ,обаче си няма чувалче.. та щях да питам... може ли да се ползва друго чувалче,да не е това оригиналното,че гледам вървят по 100 лв.  ooooh!
 И да питам мамите.... Натали съм я захранила още преди месец... но няма такова чудо бре хора,рев та рев... яде и реве.... и от зеленчуковите и от плодовите.... опитах почти всички видове,смених и лъжичките,да не би да е от тях...  newsm45 .... та реших да опитам с кашата на Хипп( първата каша на бебето),тази оризовата с аромат на ванилия... Ами... хапва си детето и то с голяма охота... та мисълта ми е... мога ли да давам само каша... може ли кашата изцяло да замести пюретата  newsm78  Простете,ако въпроса ми ви се вижда малко  Crazy ... ама ...  Blush

Линка, да ти споделя моя опит с пюретата. Малката също не ги иска много-много, но му хванах цаката като омешвам два вида пюре. И така яде здраво. Но недей да заместваш пюрето с каша. Нашият педиатър предупреди да давам не по-повече от 3 пъти седмично, защото от тях се дебелее. Какви пюрета даваш на малката? Пробвай да смениш марката. Също така установих, че ако е много уморена, значително по-трудно яде. С много мрънкане и въртене, защото просто й се спи.

За къпането: доста честичко я къпеме през деня след сутрешната разходка, след това хапва и спи по-добре и вечер пак излизаме. Че нашия татко доста често се прибира късно, пък малката заспива към 19 часа нощния си сън.

Аз не мога да се оплача от Светланка, че не спи нощно време, ама единствено като заспи в 19 часа, сутрин става много рано...в 5-6, ако имам късмет. Иначе за последната седмица съм ставала с нея 5 часа поне 4 пъти. Яде, гука около час и заспива пак за час. А аз вече съм се разсънила....Мдя....

Зеленко, Марина пак не си чува телефона, тия дни ще отскоча. Ама нали бях на работа последната седмица, та съм толкова уморена, че нямам сили за нищо. Да ми е жива и здрава свекито, че помагаше здравата. Само малко да си почина и ще се заема с Марина. Така че ги задръж за момента. За срещата....аз отново няма да сколасам да дойда, ама този поради техвнически причини. Колата ми е за годишен преглед, а таткото няма възможност да я закара. Тъй че не ми се рискува с катаджиите. Ако случайно реша да дойда все пак, имам телефона на Тони и ще ви намеря.

# 204
добро утро  Nature Sunny

честити месечинки  cook

А да не говорим колко се дразня на себе си, че от най-малкото му движение скачам да го "оправям". Ако имах друга стая, щях да се замисля да го оставя там и да ставам само, когато наистина се събуди, защото просто нямам търпение понякога да го изчакам да се нанамрънка и навърти, за да заспи, а няколко пъти съм пробвала и знам, че си заспива пак, дори и да се събуди.

оф,и аз правех така,дори понякога аз съм го събуждала ,когато го загъвам или намествам в леглото newsm61 свикнах да го оставям да си шава и мляска,и оная нощ бил ревал и аз и татито не сме го чули Thinking баба ми от другата стая го чула и дошла newsm78 може би е плакал на сън ooooh! ама как не сме го чули newsm78

весел и не много топъл ден ви желая  1stroller

# 205
  • София
Хм, аз пък не съм съгласна, че са достатъчно големи да не се будят по цяла нощ. Споделих ви моят опит какъв е. Сега с Алекс е същото. Ако му дам вода, буди се пак след 1ч, ако му дам АМ - след 3-4ч. Значи е гладен. Защо да се мъчим и двамата?  Rolling Eyes Ще мине, знам. Вие не ставате нощем да ядете, нали?  Simple Smile Освен това, като почнат зъбите, сънят става съвсем неспокоен. Та така или иначе знам, че няма да се спи в близките 2г. Ако ме зарадва, добре дошло  Simple Smile
Никита, дано всичко е наред!  Praynig
Абе, ние не ставаме нощем на тази възраст, ама познавам две дечица, дето на твоя принцип изпиваха по литър мляко нощем до първите класове в училище. Едното беше 55 кг. във втори клас. После да не ти казвам какви проблеми имаше с това тегло. Та, не че на всяко дете с този режим ще се случи, ама има рискове. Пък и аз предпочитам една-две седмици да не спя, но после да свикне детето и да спя в следващите месеци, отколкото всяка нощ да ме буди по часовник на 2-3 часа. А и коремчето на детето е хубаво да си почива в един момент. Всъщност, на Илийката коликите му спряха някъде от този период, в който почна повече да спи. Иначе, за зъбите е така- пречат на съня, но това е събуждане от зъби, а не събуждане от глад. После и други неспокойни периоди има. Синът ми след зъбите и след всичко се будеше нощем да си играе до 2 годинки, ама той си играе, пък аз си дремя, щото не ме ангажира с хранене. Wink

# 206
когато родих,говорих с една мама (беше с момченце на 9 месеца) и каза че не се наспала,защото детенцето й се буди нощем,викам й-че още ли се буди newsm78 и тя каза-ами нормално,ако искате ми вярвайте но откачих,когато си представих че адът със ставенето и нощем ще продължи #Crazy за моя радост на 2-рия месец сам се отказа,бяхме на гости и цял ден го мачкаха и той не можеше да заспи,за сметка на това мъчение през деня,спа цялааа нощ,първите няколко дена се будих,защото бях свикнала,но след това се свиква Grinning дано и при вас дойде този момент,приятно е да спиш цяла нощ,макар че на мен и това не ми стига Blush

# 207
Роси, честит рожден ден   bouquet Бъди все така обичана и глезена съпруга и дано Стела стана пак кротко бебе  Hug
Elwing , честита годишнина   bouquet Много се обичайте още дълги години! Зеленко, и на вас честито за вчера   bouquet
За плодовите пюрета педи каза,че не заместват хранене, а са по скоро като десерт или за междухраненията. За синя книжка- дума не е продумала. Дано на следващата консултация не забравя да си я поискам.

# 208
  • София
Elwing, Честита годишнина!!!
Роси, Честит Рожден ден! Много здраве, късмет и любов! Нека имаш всичко, което желаеш!!!

Зеленко и на теб честито, на патерица!
Между другото, аз такива забравени поводи не си премълчавам. Напомням отдалече- да се знае празники е - не бива да се пропуска Embarassed
Сега ще се опитам да излезна, макар че на Мария така й се спи, че докато се оправим, ще е най голямото викане!

# 209
Здравейте,

ЧРД на Роси!!! Да си все така здрава, усмихната и щастлива!!!

за нощното ядене- ние нямаме още от края на 1м. Номера е майката да устиска да не дава ядене.Около месец пиехме вода, сега вече и това не прави. Аз пък не одобрявам това ядене в 2-3 или 4ч. Но ВСЯКО БЕБЕ си е индивидуално и само майката си знае как да го гледа.
Само за пример- ние сме 2 деца, не сме кърмени, защото мама не е имала кърма. Аз съм спряла с нощното хранене на 3м, а малкия ми брат до 1г е ял по няколко пъти през нощта.
за коланите- ние си знаем от месеци насам, че слагаме ли колан излизаме навън. Преди се дразнеше, но сега свикна и не се оплаква.

Вчера кашата не ни хареса, но днес пак ще се пробваме.

Хайде приятен и усмихнат ден и  Hug

Общи условия

Активация на акаунт