Скоро МАРТенчетата ни всички,ще са седнали в колички!

• 10 275
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Хм, точно докато четях и си хапвах една сусамка- браво- има значи за какво- ще си ги употребявам редовно.
Роси, Пробвай в по- сънено състояние да й даваш на Стелето да суче. Докато не се е окоkoрила. Аз бях така месец и половина! Сега обаче пак прояде- да видим до кога.
За даването на съветите- където Бодливка казва по- горе- аз лично на никой не бих се разсърдила. Ако нещо не ми харесва, просто си премълчавам и не задавам въпроси и обяснения. Имам много пресен  пример от една друга тема.
В случая питах конкретно Веси, защото много често, ако не се обърна към някой, просто въпросът бива отминаван-  всеки си казва- другите ще отговорят ... и така.
За вредния ориз- цял свят захранва с оризови каши- явно всички ще са увредени.
Елуинг, мерси за успокоението Hug И аз си го обясних, че е за сгъстяване, пък и ако имаше кой знае колко ориз, щеше да пише круша с ориз.
Реших все пак да не продължавам с хип-ската круша.
За плодовете и плодовите пюрета, казват че е хубаво преди мляко да се дават, защото са много лесно смилаеми  и лесно ферментират. Като се дават след другата храна я "захлупват " с ферментацията си и я развалят, преди тя още да се е усвоила. То това всъщност би имало по- голямо значение ,като започнат да се хранят нормално, децата.
Тони, много сладки снимки!
За праховете- мисля, че с всякакъв прах може- след това, като ги минеш с ютията, каквото е имало се е махнало... На мен пък Саното много ми мирише. Сега съм с Апта -някаква без ензими , ама колко е такава...

# 181
Чак сега изчетох последните 2 страници...и...направо сте за завиждане с тези спящи бебета по цяла нощ... Е, поне с малки изключения...  Embarassed

Рая заспива към 21 и до 23 се прибужда през 30-40 минути напоследък, след това спи до 2-3 през нощта и след това, вече прилично изтормозена я Rolling Eyes взимам при мен и до сутринта и давам да суче поне 3 пъти за успиване... Embarassed На всичко отгоре на сутринта ми е сванат гърба и кръста от това, че спи при нас половината нощ...ама не знам как да я отуча от това... А като чета има бебета дето сучат нощем и до 2 години... ooooh! Дано не сме от тях, но кой знае. Ще трабва да я отучвам, но да видим как. newsm78 Който има идея, моля да пише...може и на лични, предвид няколкото предишни поста.

oki4, благодаря.

Аз май ще захранвам Рая с домашно приготвен картоф - имаме градински. Peace

# 182
Аз да си пуфаля детето- ходихме на кафе и пя ли пя и слушка. Пу пу, на мама гарчето.
Бяхме с едни приятели и ни донесоха много сладко потниче и панталонки.

Тони- успех със захранването. На нас не ни харесаха нито сока от моркови изцеден, нито пюрето от картоф. Ще си папаме купешки пюрета.
Утре ще ходя до метро и ще докладвам как са цените.

Роси-   Hug
Да ме чакате другата седмица в Люлинско. Много ще се радвам и с други мами да се видим.

Хайде лека и мека от нас. Hug

# 183
Да питам тези, които сте пътували с бебоците - взехте ли синята здравна книжка от джипито на детето със себе си? Нашето твърди, че вече нямало такива и да си носим само синия лист, на който пише първоначален избор на лекар. Та съм в чудене, дали наистина е така или да ходя да се разправям  newsm78

# 184
  • под кривата круша
Да питам тези, които сте пътували с бебоците - взехте ли синята здравна книжка от Нашето твърди, че вече нямало такива и да си носим само синия лист, на който пише първоначален избор на лекар.
Има, нашата книжка ни я дадоха на последната консултация.

# 185
  • София
Aз забравих да се зпиша към неспящите по цяла нощ. Горе долу като четох- все мъжки е отбора- но ето, че и Рая не си оставя току така майка си - да не би да преспи, сигурно!
Имаме синя книжка от педката- даде ни я, защото е абонирана към някакяв спешен център и ако ни се наложи да ходим там- да им я покажем. По празниците и като е в отпуска- там ни пренасочва телефона й.

# 186
Какви са тези сини книжки бре? А жълти раздават ли?  Mr. Green Това нещо като здравна детска книжка ли е? И кога се дава? Ние следващата седмица отиваме при майка ми в Бургас, дано не се наложи де, ама ако потрябва лекар - затова ли е?

Да се запишем и ние в отбора на не-спящите-цяла-нощ. Последните 3-4 дни се буди различно - 2:00, 3:00, 4:00ч. Иначе си спеше преди, ама сега един рев.. Ужаст ви казвам! Днес сме с последния Пентаксим и дано поспи поне с Панадола, че вече откачам от безсънието.

Да ви питам: вие практикувате ли редовен масаж на бебоците? Под редовен имам предвид всеки ден. Че на нас днес заместничката на нашата педи едва ли не ни се скара, че не сме били редовни... Чак ме хвана яд на нея! А не винаги сме в настроение за такива упражнения...

# 187
  • София
 Росикв, аз имам такъв проблем с намаляване на кърмата преди цикъл, много ми беше трудно, но го преживях.. и Влади се сърдеше, ревеше и се дърпаше, едва го нахранвах в продължение на 2 дни, но когато ми дойде, дори по нощите съм се изцеждала..просто трябва да го изтърпите този период - той трае от 2,3 до 10 дни, стискам палци при вас също бързо да отмине. Peace Можеш да изпиваш по 3,4 литра течности, яж ядки, казвали са ми и лук, ама на мен не ми понася.
 Аз не знам дали съм писала, но и ние не правим голяма нощна пауза, а максимум 5и30 часа, обикножено прави една 4 часова и след това през 3 часа пак е гладен. Спи си в леглото, сутринта го метсим в шезлонга, преди това идваше при нас, но навреме се усетихме и го отучихме. А толкова зверски ми се спи, направо е ужас, добре че мъжът ми е по-бодър и ми го носи, а после го приспива Heart Eyes
 Мами да ви кажа, като ще гушвам Влади неревящ му казвам - дай ръчичките на мама и си подавам двете ръце да го гушна, а той днес дори ми ги хвана и двете, не само си протегна ръчичките Party
 Тони, много са сладки  двамата "млади" Grinning

# 188
Elle, номера с ръчичките го забелязах при нашия преди може би месец. Съвсем съзнателно протяга ръце, за да го гуша! Simple Smile И аз като тебе бях много щастлива от този факт - почва да разбира малкото човече. Лошото е, че напоследък като се наведа към него ми хваща ушите, щипе ми бузите, скубе ми косата..  Mr. Green Сладурковци са! Да са ни живи и здрави!  Hug

# 189
  • Стара Загора
Нашата синя книжка личната лекарка ми я даде точно на 20 ден след като се роди Симона. Много бързо я издадоха.
И аз да си похваля момата - тази вечер след банята направихме сефтето да си ядем краката. Много бяха вкусни - особенно дъртия пръст  Mr. Green
Някой питаше за 410 дни в НОИ. Значи от тези 410 дена 45 са ви преди термина и останалите 365 дни са след дата по термин, а не след като сте родили. Затова на Белла и излиза в сайта 21.02. Аз родих на 9.02 но 410 дни ми изтичат на 4.03 (когато ми беше терминът)  Peace

# 190
Elle, значи вече протяга и ръчички Влади? Браво! Рая протяга ръце, що-годе съзнателно само когато иска да седне и си надига и главата с ръцете. Ама чак да иска да ме гушне, май още не го прави... newsm78

Синята книжка на Рая още не сме я взели, но знам че трябва да си я вземем - просто забравям да си я искам от педито.

За неспящите бебоци по цяла нощ - открих една подобна тема, на който му е интересно може да я прегледа. Тя е за малко по-големи от нашите бебоци, но поне информативно може да се прочете. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413105.0;all

Забравих да пиша за масажа и гимнастиката - не ги пропускаме всяка вечер правим и двете. Peace

# 191
Ние нямаме синя книжка... Shocked Трябва да питам лекарката  newsm78

# 192
Моята кукла прави опити да излезе от количката. Днес на два пъти я набутвах вътре  Mr. Green . Май е време за коланите  Thinking

Синя книжка ние нямаме. Нашата докторка е бременна и скоро ще ражда. Незнам, какво ще правим  Rolling Eyes

Масаж правя всяка вечер. Гимнастика мнооого рядко пропускам, но масажа е задължителен  Peace

# 193
  • София
 Тони, аз друг начин за отказване от нощното хранене, освен да не даваш, не знам. Големият го отказах като давах вода, вместо цица. Е, пореваваше малко, сърдеше се, но загря накрая какво се иска от него. Ама той нямаше два месеца тогава. Колкото по-късно се опита човек, толкова по-трудно е. Илийката увеличи интервала за нощното хранене пак така,  но не съм му давала и вода, че не обича. Просто не ставам веднага като промрънка. Той помрънка, пък се унесе пак. После пак и така, докато зареве яко. Лека полека се измества храненето напред и се увеличава интервала и си свиква, че не може всеки час да яде.
 Роска, и на мен ми намаля кърмата с първия мензис, макар че много мами казаха, че са кърмили и след това. Хубавото е, че Илийко е цицоман и си дърпа, нищо че не пуска много. 20-30 грама да изяде на хранене, все е от полза. Така или иначе, прави каквото можеш, за да дойде повече мляко, но не се ядосвай, щото от ядове най-бързо спира. В крайна сметка и досега като е била само на кърма, това също никак не е малко. Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 22:18 от Дърта маймуна

# 194
Мънки, ще пробваме...да не даваме да цока през нощта - да видим.
Сега тъкмо промрънка за първи път тази вечер... взех я, веднага потърси ц.цата, но просто я гушнах... намери си показалеца, ама нали не го смуче, а само си чеше зъбите, та след второто засмукване го пусна и си се унесе точно след 3 минути. Оставих я пак в леглото. Май имам надежда да успеем да махнем това нощното цокане, че и на мама кръста да отмине. Далеч съм от мисълта, че ще стане скоро и бързо, ама ще се упорити - явно друг начин няма. Peace

Общи условия

Активация на акаунт