Хайде и набор 2001!

• 25 913
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Я, нашата тема пак излязла напред.

Йоанна е 18 кг, за височина не знам, но е доста височка. Ходи с желание на градина. Там учим английски и народни танци.
Ходим и на логопед. Май преди бях споменала, че не можеше да казва хубаво с, з, ц, а р-въобще. За 2 месеца занимания по 2 пъти седмично (логопедката ги посещава в ДГ) се научи да казва с и з.  Направо не ми се вярваше. С р-то нещата са още трагични, но логопедката ме уверява, че нещата стават по-бавно.

Иначе и тя като Сиси на Flash е неконфликтна, не говори глупости, даже ми прави забележка като изтърва някой лаф, а на татко си прави забележка ако каже нещо на селски диалект. Към по-малката си сестра е също така отстъпчива и позволява на малкото да и се качва на главата, вместо да покаже кой командва Simple Smile

Новата и страст са буквите и цифрите. Бях започнала да се притеснявам, защото допреди 4-5 месеца никакъв интерес не проявяваше, но сега ела да видиш. Започна да пише печатно, доста разкривено, но все пак пише. Може да прочете отделни думи. Имаме доста богата библиотела и доста и чета.

# 151
Момичета споделете какви температуро понижаващи давате.Отдавна не ми се е налагало а н апанадола пищецели14милилитра.А и вече са големички ако можете да ми кажяте ще съм ви много благодарна Praynig  bouquet
Ани също е с температура.Давам и Нурофен/сироп/ - 5мл.
Бързо да се оправяте.  bouquet

# 152
  • Хасково
Момичета споделете какви температуро понижаващи давате.Отдавна не ми се е налагало а н апанадола пищецели14милилитра.А и вече са големички ако можете да ми кажяте ще съм ви много благодарна Praynig  bouquet
Калпол сироп за над 6 години- има и дозировка за по-малки. Ако се налага редувам с Нурофен сироп.

# 153
  • София
За температура -ние пием Парацетамол - 10 мл. или половин хапче. Лекар ми го каза. Панадола също е с парацетамол.
Иначе моят син е 112 висок и 18 кг. В градината ходи на английски и футбол. Не е очарован да ходи на детска, но не мрънка, а заниманията там му харесват. Буквите повечето ги пише печатно, опитва се да чете, но още му е трудно. Аз не настоявам - какво ще прави в предучилищна и първи клас, ако всичко си знае предварително. С цифрите - брои, но му е трудно да ги пише.

# 154
  • На черешата
 Ето ни пак и нас-все същите дребосъци сме си 110см,15кг.Яде колкото да не умре от глад,вече знаем азбуката и се опитваме да сричаме,броенето и математиката не са и присърце.Новата и мания е memory game и става все по-добра Crazy.
 Напоследък игрите със сестра и станаха човешки,почти не се бият и карат  Mr. Green.Мисля да я записвам на английски,за сега съм се спряла на Британика.Обича да и четем,да рисува .Рисува много хубаво и може би ще се ориентираме към такова училище. Peace

# 155
  • Linz
Ето ни пак и нас-все същите дребосъци сме си 110см,15кг.
Също като Александра (но тя май няма 15 кг.), а разликата им е 9 месеца. Моето си остава най-дребно... Каквото и да й предложа за ядене, винаги чувам едно и също: такова не обичааам! Като я попитам какво иска, винаги отговаря "печена филийка със шарена сол".

# 156
  • София
В групата на моят син повечето момичета са по-едри от момчетата.

# 157
  • На черешата
Ето ни пак и нас-все същите дребосъци сме си 110см,15кг.
! Като я попитам какво иска, винаги отговаря "печена филийка със шарена сол".

Ех тази печена филийка... Joy Joy Joy,и на Дарина и е фаворит,само че се съгласява да добавим и филе.Обича и пица,като всички останали деца.Фен е и на нескуик и май е  това е всичко.   newsm78

# 158
  • Linz
Мда- понякога за разнообразие иска пица, спагети или нескуик Laughing

# 159
  • София
И аз отдавна не съм писала. Сега сме 19 кг и 114 см, ама ако го видите-манекен на Освиенцим. Направо се чудя какво му стана, не иска нищо да яде, все не му харесва. От трудните звуци, научи само Р, всички останали съскащи все още са му трудни, ходим на логопед. По тази причина не съм го записала на английски-да се научи първо на български като хората.
Брои до 100 и нагоре с малко помощ, познава буквите, но не може да ги свързва в срички.
Редовно го оставям да наглежда бебето, когато ходя набързо до магазина, много е разбран и грижовен, обожава сестра си.
Гледа филмчетата, така че и на първия етаж сигурно ги чуват (ние сме на 7), та се чудя всички деца ли са така. Водихме го на д-р, който му орави тестове и каза, че няма проблем със слуха.
На компютъра не му давам да играе, не сме му записвали игри, при брат ми достатъчно играят.
Сега съм се замислила, как ще празнуваме РД, защото вече ми се струва голям за някои клубове, а малък за заведение. Дайте идеи и се извинявам ако темата е обсъждана!

# 160
  • Монтана
Ние сме 21кг,но не ни личат сякаш.И моят Поли е голям манджия-все нещо не му харесва,все пробира,да няма това,да няма онова.
Иначе бях споменала че за 2ра год. ходи на народни танци,умее да брой до 100,а вече от тази седмица знае и цялата азбука.В градината госпожата ми прави забележка да не го уча на различни др. неща,както стихчето"Аз съм българче обичам",щото обърквам детето,те щели да го научат,но аз не смятам така

# 161
Ние сме 21кг,но не ни личат сякаш.И моят Поли е голям манджия-все нещо не му харесва,все пробира,да няма това,да няма онова.
Иначе бях споменала че за 2ра год. ходи на народни танци,умее да брой до 100,а вече от тази седмица знае и цялата азбука.В градината госпожата ми прави забележка да не го уча на различни др. неща,както стихчето"Аз съм българче обичам",щото обърквам детето,те щели да го научат,но аз не смятам така
   Вашата госпожа май нещо се е засегнала. Не и се връзвай и продължавай да си учиш детето,щом му се отдава!
  Браво на вас какви амбиции! Аз май ще се окажа най- безсилната. Гледам да смогна с домашните задължения и да разтърва двамата братя. Какви цифри и букви можете да пишете у дома? Аз смятам да пробвам единствено спорт до първи клас, после там да го учат по учебната програма.

# 162
  • София
Здравейте и от мен Simple SmileМоя син е 121см и около21кг като бебе ядеше всичко даже първата дума която каза беше ам-ам Mr. Greenно сега  нищо не му харесва.Обича бобови,пица(естествено)и сладко-ако може повече,за всичко друго мрънка.На градина никога не е ходил с желание,но поне вече не се оплаква и не хленчи.Тази година реши да ходи на карате.Физическите дейности не му се отдават особено,но за сметка на това от 3 годишен чете и пише.Вече чете сам книжки и дори повечето субтитри на филмите.Не съм го учила,сам започна още на 1,5години сочеше буквите.Не беше очарован че ще става батко,но започва да свиква,дори сам решава да го забавлява ако плаче.Фен е на компютъра и ДВД то и ако не му кажа цял ден може това да прави.В момента сме май в някаква емоционална криза не чува като му говориш,разсеян е ,прави бели-а преди не е правил и се чудя дали е някакъв период на възрастта или е резултат от многото промени в живота му-това лято се преместихме в ново жилище в друг квартал,бебе,нова детска градина и може да му е дошло в повечко.

# 163
 О, ние даже ходихме на психолог и психоложката определи това състояние като синдром на детронирания принц! Колко точно, а?
Браво на малкото ти генийче. Само съм чувала за такива деца. Да ти е жив и здрав и много ученолюбив, че да тегли и такива мързеланковци като моето дяволче!

# 164
  • Монтана
Ние пишем всички цифри и както споменах бройм до 100 без проблем,а относно буквите-азбуката я знаем,но 50% от буквите можем да ги пишем.С тези който умее пише отделни думички

Общи условия

Активация на акаунт