Хайде и набор 2001!

• 26 337
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
А вашите деца доколко се оправят сами?Моята утре ще я води една съседка,че таткото ни го няма,а сутрин е студено за малкия с тия слани ..та съседката понеже отива на работа ще я остави пред вратата на детската и аз се притеснявам...уж знае къде й е групата,ама знам ли...

А сами пускате ли ги да играят?Аз я пускам от време на време,тук има много деца на улицата,но все вися по терасите,много се притеснявам.

# 46
  • Linz
Как студено?! Зимата няма ли да излизате?
Александра сама си ходи в групата. Нали има мед. сестра на входа...
Иначе навън е абсурд да я пусна сама.

# 47
Разбира се че ще излизаме.Но ще е опакован подобаващо.А и става въпрос за 7 сутринта когато на мен ми замръзват ръцете,камо ли на него.

# 48
  • Sofia
Искам да ви питам нещо, мами на наборчета..дали и при вас е така и защо?

Дъщеря ми ходи за трета година на градина. Две години съм нямала никакви проблеми с нея, но тази година все едно е друго дете.
Сутрин се уговаряме по половин час преди да тръгнем - заяви ми, че е готова да стои сама в къщи само и само да не ходи на градина. После в градината плач и не ме пуска да тръгна.

Питам я защо така - казва, че и било писнало, имало много деца в групата и, най-важното, че ги карат да спят на обяд. Наистина тази година са много деца и то предимно момчета, а пък за спането си е проблем от миналата година, но дали само това са причините?
Може ли наистина да не и е интересно?

# 49
Моят Калоян е 104 см и едва ли е минал 12-те кг. Много в злояд и аз отдавна се отказах да се боря с него. Всъщност отказах се, когато разбрах, че едно дете или е злоядо или не (брат му е  на годинка и го гони як апетит, виждам че на детето просто му се яде и си иска, а Кайо никога не си е искал нещо от масата).
Цветовете ги познава, но наименованията - не - искам да кажа, че ако го питам този цвят като небето ли е  ще познае, но на повечето цветове има казва "червено".
Може да се облича и съблича сам, но има моменти в които се прави на малък и иска мама да го облича, но сме намерили компромис - мама обува чорапите, останалото сам.
Пишка в тоалетната - сам светва крушката и сам пуска водата, но ака на гърне и му помагам с бърсането.
Наскоро се опита сам да се изкъпе, но половината шампоан му беше останал на главата.
За мой срам отглеждам един компютърен маниак  Embarassed (таткото е виновен  #2gunfire #Cussing out ), и не само той ама няма личице на самозастрелващ се. Значи може да си включи компа, да въведе пароли и прочие, справя се с триизмерни компютърни игри, отваря си игрички от детски сайтове, оцветява, сглобява личица. Не виждам как ще се отучи. Опитвам се да го държа на детската площадка до вечеря, но не знам като дойде зимата как ще го ограичавам.
Знаете ли, мисля си, че като е толкова слаб е също и много нервен - не мога да обасня точно, абе искам да кажа, че го няма това спокойствие като у дебеличките деца. Виждам разликата  - Кайо беше нервен и жизнен и буен още като бебе (на 6 месеца излезе сам от количката и добре че едното му краче се замота в колана, при него нямаша сядане)  Да чукна на дърво обаче не боледува много.
Имаше период в детската, когато не искаше да ходи; но сега явно му е по-интересно. Тати го води сутрин и си имат ритуал - по 4 целувки и влиза. Откакто имат този ритуал не плаче а знае какво следва.
ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ АЗ - само в мое присъствие е палав и непослушен. Госпожите и бабите казват, че е много добър и разбран. Трябваше ми известно време да си ПРИЗНАЯ , че само в мое присъствие си позволява да е "лош". Честно казано не знам как да позтъпвам. А у дома шамарите ги раздавам аз (дали пък е защото съм миньонче (153) , а таткото ни е е186 и съответно не му изглеждам толкова респектираща? По-вероятно повредата да е в моя телевизор, но не знам къде, все се каня да ида на психолог  Embarassed . Вие имате ли този проблем?

# 50
  • Linz
OnkoPonko, от това, което прочетох- децата ни много си приличат във всяко отношение.
Аз постигам по-голям респект не със шамари, а с наказване до стената.

# 51
  • На черешата
Нашата Дарина е висока едва 98sm, тежи 12kg. Не сме от много ящните-кюфтета, кебапчета, пица и сладки неща. Казваме много хубаво "р", събличаме се и обличаме сами, пеем много, рисува добре, има желание да ходи на народни танци, готвя се да я запиша на фигурно пързаляне. Много обича книжките, не обръща внимание на играчките. Голям инат е, от скоро се научи да отговаря и винаги е опозиция. Вечер си ляга около 21, но не заспива преди 23 часа. Пее си в леглото и си разказва приказки, побърква ни... Иначе е добро детенце и много умничко. Цветовете научихме отдавна броим до 15, знае много песнички и стихотворения, а как се подмазва не е истина. Когато иска нещо го получава с хитрост без, тя е малка лисичка, но да ни е жива и здрава. Много си я обичаме.

Последна редакция: вт, 11 окт 2005, 18:19 от Vivi

# 52
Леле като ви чета, че те направо гении вашите дечица! Моя е на 4,8 тежи към 16кг и 108см.Доста кльощав и съответно злояд и баба и мама го хранят като малко бебе  Embarassed.Съответно през ноща се муши даспи при мен ,опитвам се да го откажа като показвам бебето за пример как спи само в креватчето си.Броим до 5 с подсказване и по нагоре , цветовете ги познаваме отдавна, но с говора сме мнооого зле имаме проблеми и със слуха и се занимаваме  с логопед.

# 53
Моят Калоян е 104 см и едва ли е минал 12-те кг. Много в злояд и аз отдавна се отказах да се боря с него. Всъщност отказах се, когато разбрах, че едно дете или е злоядо или не (брат му е  на годинка и го гони як апетит, виждам че на детето просто му се яде и си иска, а Кайо никога не си е искал нещо от масата).
При нас е същото:-имаме Калоян, и той е дребен - 104, 15кг, и той е злояд, имаме и бебе - 10мес - и то яде всичко и си иска....
Калоян тръгна на ясла на 1г.3мес. и рязко проговори всички думи /питеше защо госпожата казва "ластовичка и перелина???!! #Crazy/" и не спира и до днес - все бърбори....знае "и на дявола гъза", както казват старите хора.
Госпожата в детската каза , че е много напред Laughing
Иска да му купуваме много книжки - предимно енциклопедии за динозаври /ляга с тях и си ги разглежда/, а и имаме динозаври и влечуги /от къде тоя интерес???!!! #Crazy/ и разни други животни общо около 40-50 на брой.....Подвижен зоопарк....Прави къщи на животните, датски градини, води ги, взима ги....
Храни се сам, облича се сам, прибира си дрехите, къпе се сам, мие зъби сам - абе всичко прави детето стига да поиска /трудното е да го убедиш/ Книгите за възпитание ги четем с него и ги разказваме на тати Sick
Знае, че момчетата имат пенис, а момичетата вагина......
Знае да брои, познава буквите и чете къси думички.
Пуска компа, влиза в нета, търси си адрес и си пуска игри, сам разбира как се играят....
Познава геометричните фигури, но не и часовника.
Според него София свършва там, където има знак за винетка Shocked
/нямам представа откъде знае/, от там започва Бургас.....ей, много го обича морето Heart Eyes
Много е срамежлив, не го вълнуват приказки и стихотворения, а само спайдърмен и ю ги о -тениските му са само с тях....
Абе УЖАСНО поколение, бе хорааааааа!
Искам детето да има ИСТИНСКО ДЕТСТВО с пакости в мазето на съседа.....в стил "Таралежите се раждат без бодли" ама нямаааа.... Cry
Ех, мечти, мечтиииии...............

# 54
Ох, я да споделя неудобната ситуация в която изпаднах. Онзи ден госпожата в детската отново се оплака от моя син - казал на лелката 'лайнарка"  ooooh!  Shocked . Абе че употребяват думи, с които искат да направят впечатление, дори с риск от наказание И ШАМАР - ДОбре, но думата ме оздачи - у дома НИКОГА НЕ Я КАЗВАМЕ<, специално тази (е , не сме някакви светци, казваме думи, с които хич не се гордеем, ама "лайнарка " никога)   Умрях от срам - какво ли си е помислила госпожата, че у дома се обиждаме така сигурно ч Sick . Но пък като го попитах какво е казал на лелката, той отговори - "казах и дарадонка"   Outta Joint,  \казваму - не е тази дума, а таой - добре де , казах и "аку" и така и не я каза думата пред мен.

# 55
Стана ми интересно, че реших да попитам. За дрешки, обувки и разни .... Чета в съседен форум, че се предлагат и търсят само дрешки речи кажи само за деца до 1 годинка. Вие какво правите с дрешките, обувките на Вашите дечковци?

# 56
Ами повечето остават за Малкия, а другите раздавам или изхвърлям.

# 57
Ами повечето остават за Малкия, а другите раздавам или изхвърлям.

В твоят случай - да, но ако е едно дете само или пък няма друго по-малко.

# 58
  • No Line On The Horizon
Нека се включим и ние. Мия скоро ще стане на 4 г. Във втора група е в детската градина и я записахме на англ. език. Миналата година ходеше с нежелание и казваше, че няма приятели на градината. Скоро ме запозне с нейните "пиятели".
Проблем при нас е че е много бавна. Може сама да се храни, облича, обува, но човек трябва да има много здрави нерви.
Иначе сме грацилни, както казва свекито. 105 см., 14 кг.
Много спокойно, контактно и любвеобвилно дете е. Много е мила с бебето. Оцветява доста добре. Брои от 1 до 10 и от 10 до 1 и както се досещате обича книжките за Франклин и изобщо да и се чете. Фен е на анимационните филми.

# 59
  • Варна
Проблем при нас е че е много бавна. Може сама да се храни, облича, обува, но човек трябва да има много здрави нерви.

Tова е проблем и при нас и то основен. Като прибавим факта, че не допуска никаква помощ на моменти сутрин полудявам. Не знам как да я 'разбързам' малко, това нейното спокойствие никъде го няма. Говорих и с едната госпожа от градината, дали и там е същата и тя каза -да, и побърза да ме успокои, че имало едно детенце което било още по-бавно....тц, тц....като прибавим и голямата и старателност към липсата на бързина, няма светлина в тунела. Tired

От 2 седмици всяка вечер като я вземам от градина ми е сърдита, че не съм я взела последна. А аз ходя след 18 часа, по тъмниците нарочно, въпреки, че мога да я вземам и по-рано но все има още няколко дечица и всяка вечер едно и също - нали ти казах, че искам да ме вземеш последна....все не си е дорисувала и доиграла.

Направих фаталната грешка да я открехна на тема компютърни игри, не предполагах, че ще поеме от раз и сега си имаме още една причина да се караме у дома тримата / тя, аз и брат и/ - за компютъра.
 Иначе е здрава, пу, да чукна на дърво. В нашата градина никой не преглежда сутрин децата на входа, то има 3 входа всъщност ама сестрата си седи в кабинета ... май само при нас е така.

Общи условия

Активация на акаунт