Съпруги,чийто мъже пътуват 10

• 50 775
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
Тутун, май ще спиш на закачалката Wink - по едно време много притъмня и така гърмеше - даже се чудех дали изобщо да простирам дрехите навън Rolling Eyes....как е мъникът, расте ли бързо, прави ли много бели? Laughing А с патладжана как се справи?

# 76
Здравейте, аз се прибрах. Днеска както се чудех какво да правя, така цял ден не се спрях. Правим ремонт на вилата и дърводелеца днес отишъл да монтира кухнята и трябваше да купя мивка за вграждане. Аз се притеснявах, защото те са много модели, да не би да не пасне нещо и специално питах за размери, за батерия и уж всичко да си мине гладко, но...  Качвам се аз до вилата с покупката, съвсем неподозираща, че тя трябва да е за седяща батерия (каквато и купих), но на самата мивка и липсва дупка, където да се постави и алтернативата е да се пробие плота и да се постави там и да се моля да не протече, че ще "че ще акаме на новото". Аз много се ядосах, на Практикера, защото как може да ме пуснат така, аз като не купувам всеки ден такива неща, те аджеба не им ли и това работата? И взимам всичко и пак се връщам да ги сменя. Мислех си, че ще трябва много да се обяснявам ама явно са свикнали и мина бързо. Та така...
Делта, аз се надявам Митко като се наплава да си намери работа тук - в някой ТЕЦ, ветрогенератори или там нещо инжинерно и да не чакам  Twisted Evil, а що се отнася до неродената Марина, аз пък искам (като му дойде времето) да имам двама сина, единя ще бъде Борис, а другия още незнам.  Grinning
Леночка, живея в Цветния квартал.
Много ми е интересно някоя от вас качвала ли се на кораб при мъжлето?  #Crazy  #Crazy Митко каза, че някой път ще ме вземе, ама трябвало да сме женени  Twisted Evil.
Ще ми трябва време докато започна да се обръщам към всички поименно, но ще гледам бързо да вляза в час.  Blush

СМС-и много получи
и щастлива ти бъди!

# 77
  • Варна
Лени Патладжана стана много вкусен справих се ама голяма играчка бе ужас,За капак едновременно с него се хванах да правя на децата бисквитена торта и по едно време като погледнах мивката -тя пълна,Направо ми призля,А колкото до малкия Майк голям е сладур и голяма фога,Посред нощ като вземе да дращи на спалнята да го взема да го гушна и в началото скимти жално  скимти скимти и в един момент вади нещо което трябва да се нарече лай и хем ми се спи хем се смея и накрая си го гушвам,Децата са постоянно отгоре му,Вече си е нарочил едно местенце за скривалище като види зора от сина ми особено и се пъха там,Чао засега че се отплеснах  bouquet  bouquet  bouquet

# 78
Привет, момичета!
Честит празник Успение Богородично!
mim_d, честит имен ден, надявам се в този момент да си най-щастливата!
Посрещна ли си моряка  Laughing
Marina89, добре дошла и от мен!
scorpita, как мина семейният обяд  Wink Приятна и незабравима почивка да си изкарате!
На всички момичета  Hug Hug Hug , приятна и спокойна вечер -
на някои прегръдки с любимия, на други - смс-и и обаждания  Wink

# 79
Ха така-времето малко притъмня и се завърнахте при нас във форума.Добре дошли на всички.Честит ден на Варна и на всички именнички и  именници.Аз вече съм горда притежателка на домашна сладолед машина и от 2 дни бъркам сладоледи.Да се оплача-на зверовете много им хареса и не остава за мене  нищо.Тутуне -то наистина не остана.1 месец ,че може и по-малко,чувам че щели да имат смяна до края на месеца.Пътуват за Полша а после товарят и отиват към ХАмериката.Щели да ги сменят по-рано да не вкарват в преразход работодателят.Момичета в "Народно дело"пише че класирали БМФ-то на 1-во място като фирма на годината с оборот от 442 милиона лв.и печалба-58 милиона лв,инвастирали-145 милиона лв.,а персонала е 3839 човека..Но започнали да се замислят за другата година  да има и критерий -"социална отговорност".Тогава може и да не са победители.Лека вечер на всички русалки.Много либоф.

# 80
  • Varna
marka-
Душе кво искат да кажат със това Социална отговорност бе newsm78. А БМФ винаги е носило печелби-винаги-това го запомнете момичета добре. 
МАРИНА- била съм на кораб. Незнам за другите момичета. Май не сме си споделяли. И разбира се трябва да сте женени защото този кораб не е туристически а си е товарен. Гаджета мила или дори годеници не допускат. Laughing когато са на рейс де Wink А не когато са тука и кораба евентуално товари или разтоварва нещо на пристанището. Сега си прави вилата и не се коси. Направете сватбата пък той ще те вземе на рейс ако преди това не реши да слезе при ветрогенераторите smile3503. Но незнам каква е ситуацията със разрешаването на придружаващите лица, защото фирмата вече е частна.
А колкото до децата мила-каквото ти изпрати Дядо Божко. И мъжът ми искаше момиченце ама дойде джигит Laughing Коквото детенце ти прати все ще е добре дошло и ще е вашето щастие!
tutune-направо си имате жива играчка Joy И кученце имахме, сега сме със котарачко който много ни се гушкаше докато беше бебе но вече не дава да го пипаме. И да ти кажа по лесно се гледа коте но кученцето е друга работа. То обича от сърце и обича вас а не къщата като нашето коте и въобще като котките. Котките обичат къщата.

# 81
Марка това за БМФ и аз го бях чела във в. Народно дело преди няколко дни. Пристанище Варна също беше взело някаква награда по този повод.
Делта, каквото прати Дядо Боже ама дано да чуе какво искам  Wink Ти колко време беше на кораба и той какъв беше? Товарен? И какво е там? Как си прекарват, на мен това ми е интересно освен смените по 4 часа през 8 часа имат фитнес, басеинче и много ми е чудно как издържат само на това?  Sad И вярно ли е, че жена на кораба носи нещастие?  Mr. Green

# 82
Марина, това за жената не ще да е истина....иначе в соцгодините, когато моряшките булки почти безплатно пребиваваха на кораба, би трябвало все нещастия да се случват, и то масово Wink
Аз лично съм се качвала при мъжо, ама като беше механик в "Черноморски риболов" - на РК 34. Беше ми интересно да видя как се вади тралът и обработва рибата...луди млади, току що оженени, аз на 20, той на 25 години - угоди ми на мерака, ама без малко да стане бела. След вечеря си бях легнала в каютата му и съм заспала дълбоко, към 1 през нощта мъжът ми ме събуди - вадеха трала...аз сънена веднага скокнах, и горе на капитанския мостик - всичко да видя, нещо да не изтърва...Капитанът по едно време слезе долу на палубата - имаха нужда от помощта му - аз по това време усетих, че нещо ми причернява и....до там. Свестих се от плесника, който ми би половинката.....Както теглят трала, мъжът ми поглежда нагоре и не ме вижда на мостика, пита капитана да не би да съм се върнала в каютата, но човекът отрича...Някаква сигнална лампичка светва в главата на моя, зарязва работата и горе, на мостика - какво да види - аз лежа наполовина на мостика, наполовина навън от закритата част, а краката ми леко висят под леерите/риболовните корабчета са малки/....един по-силен крен в тази посока и съм щяла да се изсуля в морето...иди ме търси...ама на, като имала глава да пати Laughing Та оттогава едно наум има мъжът ми и колкото да му се молих да ме качи при него като започна работа в БМФ, не можах да го пречупя Sad

# 83
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮЮЮю ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУУ Hug

Та Маринче- девойко мари хубава- БМФ има мила само товарни кораби. Ако там бачка твоя трябва да го знаеш но това га знаят всички хора. Ако твоя работи на пасажер значи това не е БМФ Wink После душа, те сега откакто им намалиха на минимум екипажите нямат време във таолетната да идат ти за фитнеси и басейни говориш.  А те имат наистина нужда поне от малко почивка защото там не се разхождат като пасажери а бачката якоооо. Сватбеният ми рейс беше малък-така се случи-3 месеца беше. И още един рейс имам 10 месеца-той пък много голям. И пак ти повтарям- на търговски кораб защото Параходството няма пасажери. Питаш какво е там. Ми там си е бачкане, един непрекъснат цикъл. Твоето момче не ти ли е разправяло? И да има поверие, че на кораба жената носи нещастие защото кораба ревнувал. Ship-във английския език е във женски род. Та от там и това за жената и кораба. Ако попаднеш на кораб със басейн най-много ти да си ползваш банския. За фитнес уреди забрави. Защото не съм сигурна какво имат на нашите кораби. На корабите на които аз съм била нямаше фитнес уреди а мрежа за волейбол, маса за тенис на маса и една дъска за коремни преси. Иначе залата беше добра. И басейн имаше. Хубави кораби бяха но остаряха и отдавна ги дадоха за скраб. Сега като го казвам това ми става жал за тези кораби като за живи същества Sad Та така де, там не е купон а е вахта, вахта до припадък и освен това работата между вахтите не свършва.
ЛЕНОЧКЕ- аз по Тошово време ходих на тези рейсове но немога да кажа, че ми е било безплатно. Храната си беше със доста солена цена още повече, че аз във никакъв случай неможех да изям това количество. Все пак това са мъжки порции а там мъжете трябва да ядат по яко защото трудът им е наистина тежък. Излизала съм със момчетата да миньосвам и да боядисвам но само до обяд. И това УЖ една от най-леките работи -няма значение колко е горещо навънка. Ама аз колко ще боядисвам . Те трябва да свалят ръждата а това е кошмар, по цял ден чукане или със машинките отнемане на ръжда. Това е само една от работите. Аз бях само за няколко часа навънка а те по цял ден и не само това са им задачите. Те си имат много, много задължения за които хората които са на брега не подозират. Та и затова болшинството от моряците имат златни ръце и се справят със много неща. Поне мъжът ми е такъв, братчето ми, наши познати-моряци. Та така де поне на мене не ми е било ефтино със пътуванията защото няма как да е ефтино като порциона е със голяма цена за онези години. Повече не сме си разрешавали да изляза точно за това а и защото нямах на кого да оставя детето. Майка ми не искаше да се занимава а свъкърва ми жената гледаше детето на брата на мъжът ми . Но и това ми стига защото наистина видях много страни.
Така, че Марина на борда хич не е купон!!! Ако има да питаш , питай, че да знаеш повече. 

# 84
Добро утро на всички!
Делта много сме ранобудни май! Grinning Митко само че не е в БМФ, и не е на пасажер, защо така си помислихте?  #Crazy Той е на каркариер, пристанищата, които обикалят са Сингапур, в Япония, Судан, С.Арабия.. Кораба тази пролет е станал на 1 година и може би затова си имат повече неща, даже и сауна имали ама не им давали да я ползват много. Иначе басейна го пълнеха те, и не му се радват всеки ден - май е предимно празен, ама си имат такива неща. Той ми разказва и за фитнеса им там- има пътечка за бягане и други уреди и компютри в помещението (защото и компютарни игри играели като се съберат няколко човека).  Иначе 10 месеца  #Crazy Как си издържала? Пристанищата сигурно са били на често. Митко има преходи по 2 седмици и тогава няма обхват, за саип и дума да не става. От април месец имаше само на 30 юни за 2 часа, като беше в Япония Sad . Само сателитния телефон и смс като има обхат.
Леночка а ти от клатенето на кораба ли ти прилоша?  newsm78

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 08:36 от Marina89

# 85
  • Varna
МАРИНЧЕ-
не съм си помислила, че момчето ти е на пасажер. Просто се пошегувах защото ти ме попита на товарен кораб ли съм правила рейсове. И как я карат там. Та затова те избъзиках-нищо лично. Знам какво е и на каркерер. Нямат време за нищо и там. За часове са по пристанищата. А и ти не беше написала твоя къде плава. Досега сред нас е нямало дама на която съпругът и да плава на пасажер. Та така де. Тука сме момичета само от търговския флот Grinning
10 месеца съм издържала защото съм била със човека когото много обичам. Аз стоях фактически 9месеца на кораба но трябваше да се прибирам във България за да оправям бакиите със квартирата защото хазаите като видяха, че правя такъв дълъг рейс и решиха, че могат за една стая да ми поискат двойна цена. И ми беше много мъчно когато заминавах и си оставях момчето на кораба. Така, че като си със любим човек времето летиииииии.

# 86
Марина, най-вероятно от рязкото ставане ми е паднало кръвното съвсем, аз поначало тогава страдах от ниско такова....грешката ми е била, че не изчаках малко и да се вдигна полекичка, ами буквално скочих от леглото....Когато усетих, че ми прилошава, реших да изляза на чист въздух - късмет е, че не съм успяла съвсем Laughing

# 87
А по повод желанието ти да го придружиш - предполагам, че ще ви коства доста парички, а и няма да има време да ти обръща внимание, не се знае как ще ти понесе качката - ако ти прилошава трябва и теб да мисли..... SadПо-добре за тази сума си направете една готина екскурзия, аз поне така мисля Hug

# 88
Леночка имам 2 въпроса : 1 Какво е "качка" (наистина незнам  Embarassed) и 2 Той като ми беше казал, че му е позволено някои път да ме вземе, аз си помислих, че не се плаща  Embarassed Grinning - ама че съм наивна. Е то ако е така и снимка на кораба ме устройва. Той да ходи там да работи, че и да им е длъжен да плаща,  Rolling Eyes #2gunfire .  Ама като се замисля, вие сте били! Искам и ааааааз.  Sunglasses

# 89
  • Varna
Маринче,
 качка означава като ви метне морето бе момиче. Буря и дори мъртво вълнение може да ти действа така, че да нахраниш рибките.
И всичко се плаща-няма безплатен обяд. Дори и по Тошово време!!!
И Леночка е права. Трябва да държиш защото той няма да има време да ти обръща внимание като почнеш да драйфиш. А и по пристанищата седят малко. Не е като едно време, още повече, че твоя е и на каркерер. Така, че пак послушай Леночка. След рейса на миУту беж на екскурзия. Ние поне така правим, защото можем да сме заедно а не да се притеснява, че ме е оставил самичка а той бачка през това време.
Слушай старите кримки тука и няма да сгрешиш.
И не си мисли, че ние като сме били на кораба на съпрузите си на тебе може да ти хареса. Преди години нямаше възможност да се ходи на такива екскурзии каквито се предлагат сега. А сега може и да идеш на екскурзия и във космоса.  Ама е хубаво да опиташ де, да видиш как държиш на качката smile3521
Много не  държат и за нищо на света не щат да се върнат smile3503

Общи условия

Активация на акаунт