Предстои ми ИНВИТРО / ИКСИ ,да поговорим - 21

• 38 113
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
  • и тук, и там...
Момичета здравейте,

чета ви и нямам сили да ви пиша. "Сърцето ми ще изхвърчи" - къде от притеснение, къде от радост, къде от друго.
Муцанка, дано нещата се оправят от самосебе си при теб.
Спомням си при първия ми опит много надълго и нашироко обсъждахме с личната ми АГ какво и как се прави. (Тя не се занимава с инвитро, но живот и здраве тя ще ме поеме след забременяване). Едно от нещата, които си говорихме беше за броя на ембрионите при ЕТ. Беше много против, че ми връщат по 4-5. Само ми каза, че и при близнаците се счита за проблемна бременност, а какво остава за 3 или 4 бебета. Рискът е много голям и за майката, и за бебетата.
От друга страна чета, че всички сме против редукция по всеизвестни нам причини. А когато се налага - как сама да преценя кое да махна и кое да оставя, след като се боря да дам живот на всяко едно? Кое заслужава повече???
Тогава какво предлагате?
Спомням си преди доста време, може и дори година или и повече, доста обстойно разисквахме тази тема и сами стигнахме до извода, че много внимателно трябва да се прецени и обсъди с лекаря , колко да се трансферират. И те самите не искат да рискуват с нас. Така, че нека не се изхвърляме с изказвания от  рода на "Аз сама ще реша" или нещо такова.
Според вас на Муцанка лесно ли й е в момента да вземе решение?
Муцанка - ако сега те попитат, колко да трансферират и зависи по теб, какво ще отговориш?
Бях обстоятелствена, но искам да ви помоля да не сме много строги съдници на "момичето с наредбата".
Всяка от нас е тук, защото има проблем. Момичето, не го познавам, нито съм чела всичките й постовете. Имате основание, не споря, но все пак...
Само ви споделям, че когато написах онова мое изказване, когато се обърках, че сърчицето на бебо не се чува рано имайки предвид тоновете и ме "коригирахте", много се засрамих. Изтрих си поста и после дълго не исках да пиша, а имах нужда от вас и подкрепата ви.
Нека да приемем, че момичето е искало да подкрепи мнението си с този цитат и не е искало да ни обижда. Така и вие няма да се ядосвате повече.

Ама само как сапунено съм се разписала, а като се знам какъв съм кибритлия, не мога да се позная.
Аз исках да се включа с малко докладче. Днес съм на 5 ден декапептил, на 24 съм на контрола и от 29 започвам стимулация.
Обаче от декапептила ли, от 'що ли, но много зле се чувствам. Лошо мие, непрекъснато ме заливат някакви горещи вълни, главата пак ме започна, а за настроението ми - не се говори. Подгонила ме е една меланхолия, а опита е на път да го отпиша - и то още незапочнат. Дали е от инжекциите. Като чета за Афродита и сън не ме хваща. До сега всичките пъти съм била на къс протокол, а сега по дългия. Не съм наясно какви изследвания и кога да се правят. Писахте, че се следи ЛХ-то, кога, колко пъти и с какви стойности?
Само ако знаех ,как да се отърва от депресията.  Sad

Успех ви желая.
Благодаря ви.   bouquet

# 691
Използвам "намалението" на съседски интернет.  Embarassed

Ally new, съгласна съм с написаното от теб. Аз също съм против връщане на много ембриони. Не веднъж съм си казвала мнението по въпроса. Според мен проблемът идва от недостатъчната информираност за рисковете. Повечето хора си мислят колкото повече, толкова повече. Но в този случай това съвсем не е така.
Наредбата си има своето основание и е написана като се базира на "чужбински" наредби от държави с дългогодишен опит е АРТ-технологиите.

На Муцанка пожелавам нещата да се развият по възможно най-добрия за нея начин.  Peace

Маргаритка, честито, честито! Много се радвам за успеха ти!  Hug

Йоли, Котенце, съжалявам. Не се отчайвайте, ще успеете. Flowers Four Leaf Clover

Елси, добре си дошла и още по-добре - бързо да си отиваш.  Wink

Късмет и стиснати палци на който му трябва. fingerscrossed

# 692
Аз исках да се включа с малко докладче. Днес съм на 5 ден декапептил, на 24 съм на контрола и от 29 започвам стимулация.
Обаче от декапептила ли, от 'що ли, но много зле се чувствам. Лошо мие, непрекъснато ме заливат някакви горещи вълни, главата пак ме започна, а за настроението ми - не се говори. Подгонила ме е една меланхолия, а опита е на път да го отпиша - и то още незапочнат. Дали е от инжекциите. Като чета за Афродита и сън не ме хваща. До сега всичките пъти съм била на къс протокол, а сега по дългия. Не съм наясно какви изследвания и кога да се правят. Писахте, че се следи ЛХ-то, кога, колко пъти и с какви стойности?
Само ако знаех ,как да се отърва от депресията.  Sad

Али, момиче,
я се стегни! Как ще се чувстваш зле? Каква меланхолия, каква депресия, как ще отписваш опита??? Та ти сега трябва да летиш целеустремено! Още отсега трябва да живееш с мисълта, че твоето детенце те вижда! То си търси хубава, усмихната и щастлива мама и ще те избере тогава, когато те види такава!
Относно дългия протокол и изследванията - има достатъчно споделени процедури тук, чети. Каквото не ти е ясно - обсъди го с лекаря си. Аз лично по време на моя опит въобще не се занимавах със стойностите на хормоните ми и не съм искала да ги знам и сравнявам с референтните (които също не знам) - нали затова е лекарят! Излишно е да се затормозяваме с цифри, при положение, че можем да се наслаждаваме на факта, че се подготвяме да станем майки!

Хайде сега, усмихни се, кажи "Мога!" и давай смело напред! Ние сме с теб!   bouquet  love001

Ей, Кюбитче, радвам се, че се появи, па макар и "по чорапи" от съседите!  Mr. Green Как е новата къща, радвате ли й се?

Елси, подготвяй се за най-хубавата изненада, която те очаква през есента!   love001

# 693
Ally new , както вече знаеш при моя първи опит, завършил с извънматочна, казаха, че е от големия брой трансферирани ембриони. Макар да не може да се каже на 100% със сигурност. Абсолютно те подкрепям!!! Ние не сме майки праски, че да раждаме по 6-7 бебета, ние сме хора!  Peace
АБСОЛЮТНО ТИ ЗАБРАНЯВАМ ДА ИЗПАДАШ В ДЕПРЕСИВНИ СЪСТОЯНИЯ!!! ГОРЕ ГЛАВАТА, ПОЛОЖИТЕЛНИ МИСЛИ И ЕМОЦИИ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО!!!  Hug Hug Hug

# 694
  • София
Али,знам колко си силна и борбена,ще  се справиш Praynig Hug
Кюбитче,честит нов дом,да ви носи много щастие и късмет във всичко. Heart Eyes Hug

Момичета,аз,а и съм сигурна,че и всички останали сме За спазването на Наредбите и Законите но нека бъде поднасяна информацията със културен и нормален човешки тон,а не като госпожата със цялата си злоба и жлъч,която личи от километри,от това всъщност тръгна и спора,а не че някой е против правилата.Проблема се корени във думичката възпитание Peace

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 16:53 от ninkata80

# 695
Хм ,  Naughty Али , имам лечение за твоята депресия и айран със сол в подходяща компания то се нарича  Laughing
Бързо да си спретваме една среща  Hug От хормоните е нормално да имаш топли студени вълни.Когато си спра по лекарска причина заместителната терапия съм много зле. Ти сега си с блокаж , та вероятно са ти паднали някои хормони и е за това .Гушкам те и теб и Котанчо и чакам сигнал за срещичка  Heart EyesЗабранено е да се вкисваш и се надявам бързо да се върне ведрата весела Али дето си я знам аз  Hug Heart Eyes Praynig

# 696
Али ще се караме. Каква е тази депресия? Точно ти, дето си толкова усмихнат и позитивен човек, пълна с живот и хъс за живот. Не давам да се депресираш. Аз не се, ти ще се.....

Момичета, за тези които са добре с английския нека видят за многоплодната бременност и рисковете при редукция. За съжаление има много малко информация в нашите бг сайтове.

http://health.yahoo.com/pregnancy-getpregnant/should-i-consider- … ise--tn10007.html

# 697
Залисана да пиша бързо и да хвана "намалението", не драснах на Али лично.
На мен ми се разминаха всички тези неприятности около стимулациите, понесох ги леко. Много ми е мъчно като чета, че някое момиче страда и от тези странични ефекти. Не си стига цялата драма, а и това отгоре.
Али, дръж се. Споделяй, ако имаш нужда. Маринекс е права - подходяща компания с или без айрянче  Wink е правилното решение.

# 698
Благодаря ви много момичета Hug Hug.Наистина много ми помагате за това наистина трудно решение.Сърдечна дейност не сме чули или поне аз не разбрах такова нещо защото като видя колко са док просто замълча.А и не е ли рано за тонове още,в 7 седмица.Не знам каквото каже док това ще е просто не мога да реша кое е най правилното за мен и моите бебета   #Crazy.Много много късмет и успех желая на всички ви по този така труден и тежък път. Hug

Муцанка,на първия преглед док видя 3 сак4ета,и аз се пизплаших,каза,4е и трите са се хванали(3 ми върнаха),но в 7 ,8 седмица като отидох за сърдр4на дейност,се видя,4е само едното има.
Попитах док какво ще стане с останалите две,тя ми каза, 4е най-вероятно сами ще се редуцират.Така и стана.Прокървих в 8 ,после в 11 седмица,това беше от двете сак4ета.
Мисля,4е се говори за редукция едва когато се 4уе сърде4на дейност.
Успех! Praynig Hug

# 699
Мисля,4е се говори за редукция едва когато се 4уе сърде4на дейност.

Правилно.  Peace
Обикновено между 5-та и 9-та седмица за първи път се вижда сърдечна дейност. В много от случаите, точно както пишат някои момичета, ембрионите сами се редуцират. Едва между 9-та и 11-та седмица се прави редукция по медицински показания/желание на пациентката.

Успех.

# 700
Ally new ,аз приемах по половин ампула декапептил на ден от 0.01 мг до 10 ден на стимулацията.Също бях по дълъг протокол.Съдейки по психическото си състояние бях много изнервена и колегите не бяха от най-щастливите  Embarassed.Колкото до отписването на опита,аз имах идея да ходим с мъжа ми на екскурзия в Барселона и Париж вместо да даваме пари за поредният неуспешен опит.Ето сега съм се записала за екскурзия в страната на памперисте и определено си струва,така че е нормално да преживяваш такива моменти.Горе главата!
ЛХ-то се наблюдава да не се вдигне.Моето до преди трансфера беше около 1,25 .

# 701
momi4eta dnes mi be6e punkciqta,transfera 6te e v sabota,4akam s netarpenie da mi postavqt na6ite embrion4eta.

# 702
  • София
lori, стискам палци, утре да се похвалиш как са ембриончетата

# 703
Успех Лори1234 Peace

# 704
Здравейте момичета, не знам дали ме помните от предишната тема - беше доста отдавна - цял един неуспешен опит ин-витро  Cry Въпреки, че не съм писала, редовно четях, стисках палци, радвах се..... Честито на новите бъдещи мами  bouquet Успех и късмет на всички ни бъдещи мами Laughing  Сега почивам, т.е. ходя на работа, защото бях предвидила отпуската за ин-витрото и сега ща не ща трябва да работя... Все още се чувствам доста зле и ми е много тъжно, но вече гледам с надежда към следващия опит...Целувки на всички

Общи условия

Активация на акаунт