Малко МАЙче тука гука, няма и минута скука! Тема №11

• 10 799
  • 279
  •   1
Отговори
# 90
Добър ден майчета.
Добре дошла Иви.Много съжалявам за загубата ви,но нека Криси расте живо,здраво и много щастливо дете.
Аз се вкарах пак в един филм.Вдигнах много високо кръвно и вече 2 дни съм по доктори.Правя изследвания,тъй като не могат да разберат от какво го вдигам.Днес към 14 отивам за резултатите.Стискайте ми палци да е малкото дяволче.
Минолтичка,бързо оздравяване на баткото и дано малкия не се зарази.
malachika ,честито  и на твоята приятелка.Пазете си гаджето.Simple Smile
Да почерпя и аз ,че днес ставаме на 4 месеца.Вече сме мнооого големи.

Лек ден на всички майчета и бебоци.

# 91
  • Бургас
здравейте, май-чета!

ние сме малко гроги от кръщането и поредната порция роднини, пристигнали във Варна. за капак - таткото ни настина и тъкмо бебето като заспи, той събужда мама - с хъркане, кихане и така.
благодаря на всички ви за поздравите за кръщането - ето ви малко снимчициhttp://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=405754 Simple Smile
Ивилина, мила, съжалявам за загубата ти... ние сме тук  Hug радвай се на мъничката Кристина, да ти е жива и здрава!!!
Таня Б, ние сме на линия и чакаме само знак от теб. ако някой специалист те насочи към Русия, можем да помогнем и с техническата част - в Москва са родителите ни.
за отказването на бебчо - след като аз се успокоих и започнах да я храня и със задното мляко, тя сама си направи пауза от 5-6 часа - от 22/23- 04 часа. надявам се сама да си я измести нататък.
а за ушичките - нашите засега са ок, ама вече ще се оглеждам - след баня спим с шапка, може би затова. но пък на тати и бати ушите са като антени, с които ловят радио Белград, тч ще внимавам  Joy
Кремче, мила, дръж се, има си и такива дни. Момичета, и за нас е ок 16.30 на Севастопол. Много се радвам, че ще се видим!
Сиска, присъединявай се, ако можеш. после ще те водим на бира на плажа  bowuu

# 92
malachika, честито ви гадже Wink ние в родилния дом си имахме едно гадже - бебто Александър, каква двойка само Александър и Александра Wink малко по-висок от нея 56 см. и малко по-тежък 4950г Wink
Стела, дано да си вдигнала кръвното от притеснение, а да не е нещо сериозно.  Praynig Мн е кофти това с кръвното, моето пък беше мн ниско 79 на 50, и границите събрани и се чувствах като парцал, но хапвам повече сладко и го вдига малко Wink  Crazy Да ти е жив и здрав Ради, леле кога минаха 4 месеца... мн бързо минава времето
Оличка, не сме ползвали хомеопатично против колики. Ние сега сме с лекарството, което дадоха и на вас Платина - cal.carbonica. то ние за повръщането, въртенето на главата, въобще от всякъде и излезе това лекарство. Платина, този път го купих на гранули и в стерилно шишенце в десилирана вода разтворих 10 ганулки, разклатих го докато се разтворят и и давам по 10 капки(в капачката на шишенцето ги сипвам) сутрин и вечер(потенцията на лекарството е 15, ако беше 30 щях да и давам по веднъж на ден). Ти каква потенция(СН) си и купила на Яна?
filimonka, защо не пробваш с превърен зехтин да я мажеш? При нас има супер ефект, мн и е мека кожата и да чукна на дърво до сега не се е подсичала, а не я мажа с кремче против подсичане. Така оправихме и сухата кожа от преносването.
ТаняБ, мн се радвам, всеки ден ви мисля и се моля за малката Лили всичко да мина добре. кажи от какво имате нужда, готова съм да помагам с каквото мога  Hug Hug Hug

# 93
  • о`майна лунна нощ е
Тези дни съм с две теленца вкъщи. На път съм да ме вземат в лудница. Съжалявам, че не пиша, но едва смогвам да пусна РС-то през деня.

# 94
Здравейте,
ние се прибрахме от разходката на Златни пясъци.
Беше мнооооого приятно Grinning
Ето малко снимков материaл,ако ви се гледа   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=388445&pid=13884867

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 19:54 от maeva0959

# 95
  • София
Маева! Страхотни летни курортни снимчици!
Ивилина, ужасно съжалявам за загубата, желая ви да растете с Криси здрави, безгрижно и щастливо!
Катринкатова са чудесни новини!
Стеле! ама няма да се даваш! Стискма палци да се оправиш и да не е сериозно!
Лека вечер на всички!

# 96
Запис и от мен най сетне! Темата е великолепна, отново едно голямо БЛАГОДАРЯ на Минолтичка!!!  bouquet

Първо ще се отчета и ще ви се оплача и после отивам да чета назад, че два дни немах време  Peace
Днес бях на консултация с малката. Качила е този месец само 700 гр. и докторката каза че това е малко и да я дохранвам, особено следобед и вечер, тъй като кърмата ми тогава е много, ама много малко Sad Пораснала е с 2 см. и вече е 58 см., и е 5 600 кг., дребосъчката ми.
МНого ми е кофти, сега пък сухото мляко влиза в действие, яд ме е. #Cussing out Кажете как ви се струва това, за мен 700 гр. са малко, ама пък чак да не се е наяждала, странно ми е. А нощем си спи толкова много, пропуска си две яденета, и яде чак към 5 и половина 6, като си ляга към 9 и 30. Ако не и стигаше нямаше ли да се буди? А и другото, как да увелича кърмата следобед за храненето в 6 ч.? През другото време има, ама за това няма и няма, много е малко и аз виждам, че за него наистина не стига. Може и заради това да не е качила достатъчно newsm78 Много съм притеснена вече, моля дайте съвет! Днес ще ходя да търся и някакъв чай за кърма, дано да върши работа.  Иначе друго около нас няма, май няма да ходим на море, ами на планинка. Все е почивка и разнообразие за мен  Laughing

Това е от мен! Отивам да чета назад Hug

# 97
***Val4eto*** твойта педиатърка нещо се е сдухала... Simple Smile  Хич не я слушай, 700 са супер за 3-тия месец!
Щом и детенце пропуска 2 хранения....даже му е предостатъчна кърмата ти!

# 98
  • о`майна лунна нощ е
Валчето - не бързай с добавката. Ема през първите два месеца беше с по + 0,750 кг. и докторката ни похвали и двата пъти. Според мен това, че сте наддали 700 гр. е чудесно. В понеделник сме на ДК и съм сигурна, че предвид предните два месеца сега също ще покажем сходен резултат и ще сме около 5,400 кг. най-много и към 59 см. /за сравнение в края на втория месец бяхме 4,550 кг и 57 см./.

Не се впрягай, че кърмата ти е малко! Моля те! Нищо не подсказва, че има недостиг поне на този етап. Растете много добре, а ако се загледаш в таблиците за развитите на бебетата, ще видиш че сте в норма, макар към долната граница.
Детето ти изобщо не е дребосъчка е финна малка мацка, каквато е и моята Ема.

Не може да се очаква, че бебетата ще растат с по килограм на месец, докато навършат една година. Това означава, че до първата си годинка трябва да тежат близо 15 кг?!?! Постепенно килограмите, които наддават намаляват с времето. Има една простичка формула за растежа - според нея до навършване на годинката децата приблизително  утрояват теглото си. Синът ми се роди 3,250 кг. На 1 г. тежеше 9,750 кг. - просто перфектно наддаване. Сега Ема върви много близко до неговия растеж и не се притеснявам изобщо за това дали поема достатъчно кърма - просто знам, че имам. Детето е спокойно, храни се често, повръща излишното, спи нормално, сменям средно 5-6 памперса на ден - прилично нашорани и 1-2 от тях наакани.

# 99
Валче, въобще не се притеснявай! Наддава си добре детето, ама лекарката ти я е напекло слънцето. Кърмата на всички следобед намалява. Това е физиологично. На обяд хапни добре и пий повече течности. И най-важното - храни по-често. Не го смятай като яденето в 6, а давай на душичката, ако трябва и през половин час. Ще видиш, че за около седмица млякото ще стане повече. Ако се притесняваш, питай и мамите в Кърмаческия. На мен са ми помагали при нужда.

# 100
Да се отчета и аз в новата темичка, но преди това едно голямо благодаря на Minoltichka за страхотното й оформление   bouquet

След днешната консултация мерките и теглилките показаха +1кг и +5см от преди месец. Така малкият мушморок става 5.900кг и 62см. Дотук е отличник - точно 2кг и 10см от раждането му и това само с кърма  Party Как да не се чувствам страхотно...  Crazy Днес беше и първият Пентаксим и младежът изобщо не плака, сега спинка сладко вече час и нещо, но да видим след това как ще е.

Ralichkou, Mushinka,katrinka, тези дни ги писахме леко дъждовни откъм разходки в парка, защото имахме майстори вкъщи, а и след тях нали се сещате какво е, но от утре сме на линия пак Wink Мисля, че към 10часа ще успеем да се класираме и ще се чуем да видим коя къде е  Simple Smile

Спокойна вечер на всички мами и бебоци  baby_neutral

PS: Добре дошли на новите мами  Hug Ще видите, че в компанията на МАЙчетата ще се чувствате винаги разбрани и обичани  lovekiss

# 101
Здрвейте МАЙчета  Hug
Аз да ви се оплача,че да ми олекне.Днес Влади беше изключително нервен,не искаше да яде,да спи и само плачеше newsm45,едва към 16 и 30 заспа и то от плач и спа до към 18 и 30.Сега е буден от тогава и само очаквам кога пак ще надуе гайдата  cry .Моля се да не се повтаря повече,беше ми много мъчно като го гледах как плаче и нищо не можеше да го успокои,нито гушкане нито водичка нито храничка НИЩО  Weary
Е оплаках ви се  Rolling Eyes
Лека и спокойна вечер на всички с добри и сладко спящи бебчета smile3524

# 102
Накой може ли да пусне линк с някаква таблица за килограми/см???
За справката: Маск качи за първия месец 1.600, а втория - 1.400. В момента е 6.700 само от кърма. Роди се 3.350 и ни изписаха 3.070.
За сантиметрите - преди 20 дни беше 62, което значи за 2 месеца - 10 см отгоре Party
Едно е сигурно - кошът за новородено няма да го изкара още дълго време ...

# 103
Maria-Chiara ,на Здравната карта отзад пише таблица на ръста и таблица на теглото и за момиче и за момче.Има минимум,максимум и средно.Ако средно сте се родили 3400,сега в 3-ти месец трябва да сте около 6100.Незнам дали е точно обаче.Simple Smile
Оказа се ,че при мен май ще излязат бъбреците причина за високото кръвно,но все още не е сигурно.В понеделник ще давам урина за микробиология.За сега ми изписаха хапчета за кръвното,а после ще видим.Оплаках ви се.Sad
Лека вечер от нас.

# 104
Накой може ли да пусне линк с някаква таблица за килограми/см???

Виж тук:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=995
http://www.mamaibebe.com/?id=177
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21140

Нашата докторка за ориентир като средни стойности ни каза 3 см на месец и 30 г на ден през първите 3 месеца или около 800-900 г на месец. Но колкото деца, толкова и показатели. Важното е да са здрави.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт