Малко МАЙче тука гука, няма и минута скука! Тема №11

• 10 792
  • 279
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро!
За мен утрото започна още преди 5часа  Tired ,но не защото някой не ме остави да спя,напротив бебо спа цяла нощ непробудно от 23ч до 6ч ,но аз постоянно ставах в очакване,че той ще се събуди...
Зайо има ли ефект лазера при по-стари стрий,на 2 -3 години? Дано при теб има ефект и да се похвалиш.

Спокоен ден на всички!

# 76
Добро утро
Just _VANIA,мерси за кафето Grinning
Ще те допълня с една ЗДРАВОСЛОВНА и НИСКОКАЛОРИ4НА закуска  Laughing
 Ние сега се надигаме и ще се оправяме за Златни пясъци Flutter
Приготвила съм 4антата с вода за две яденета ,пийвам кафето и....навън.
Минолти4ка,ако имаш налепи ве4е си направи топло мляко със сода(можеш пак да си го подсладиш).А ако само усещаш ,4е работата става дебела,направи си гаргара с оцет.А з така се лекувам и успеха е на 100%  Peace

Лек и прохладен ден на вси4ки !!! Hug

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 07:36 от maeva0959

# 77
Krem4e, bani, Maeva0959 -  благодаря ви много за съветите. Днес ще се мъча да "оцелявам" ... В страшна серия влязохме...  Sad

# 78
Ивилина  Hug ! Нека Кристина ви донесе безгранично щастие!

Аз да се отчета, че вече минахме втория пентаксим...Добре го понесе, само леко проплака. Първия път опищя света, та доста се бях притеснила, но той герой малкия. Simple Smile
Като разстеж сме 61 см, 6600 г и доктора ни се скара, че много бързо качваме. Та сега трябва да се мъча да махам нощното хранене, че ние все още имаме 7 на ден. Каза да опитам с чайчета на Хип. Сокчета каза да почваме от 5 -ти месец, което ми хареса, защото така бях решила и аз.

Има ли някоя мама, която е опитвала да залъжи бебока през ноща с чайче?

# 79
Добро утро,
MINOLTICHKA,темичката е страхотна.Пожелавам ви бързо възстановяване и  връщане на спокоините дни и хубавите разходки на плажа Hug
 Добре дошла на  ivilina73,да е жива и здрава малката Кристина.
 Elfi4ka много си хубава Simple Smile
  rosita,дано бързо и минат ухапванията,ние нямаме комарници,но включваме в контакта едно устрийство което издава някакъв звук и гони комарите (как го обясних само) Laughing

Мами кажете ми,моля,в коя аптека в София мога да поръчам кремчето за подсичане,което обсъждахте преди време.Че опитах какво ли не,пъпчиците и минаха ,но на сгъвките положението е направо трагично.

Хубав ден на всички

# 80
Здравейте майчета  Hug
нещо в последно време нямам настроение и хич не ми се пише  Sad, но пък си ви чета редовно  Heart Eyes, а пък и няма с какво да се похваля  Wink
Иви добре дошла отново при нас  Hug. Искрено се съжалявам за загубата ви  Heart Eyes и нека малката ви принцеса расте здрава и щастлива  Grinning
filimonka, аз говорих за кремчето, може да бъде приготвено само в аптеки, които приготвят на място лекарства, такава аптека има на спирката на тролеи 8,9 и 2 срещу входа на Медицинска академия, посока Военна болница, аптеката със стълбичките. За приготвянето му е нужна рецепта, която ще ти я напиша малко по-късно, защото не е в мен за момента.

Ето я рецептата, на мен ми е написана на рецепта от лекар, ако не искат да ти я изпълнят, просто помоли личната или педиатъра да ти я изпишат на рецепта с печат или пък може да се видим и аз ще ти дам рецепта  Laughing.
Ac. salicilici   0,5
Zn. oxydati          3,0
Balsam peruv.     1,0
Vit "A"                 1fl
Lanolini                aa
Vaelini                 50,0
Mf.DmT (една доза)
[/b]

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 10:28 от madlena_bg80

# 81
  • София
Здравейте и от мен.
Имам няколко въпроса относно майчинството,питах и в друга тема,но се надявам и тук да получа отговор,защото на всяка една ни предстои това:

След изтичането на болничните дадени от гинеколога и педиатъра,трабва ли да се подаде някаква декларация,че се продължава майчинството или не(имам в предвид  след болничните дадени за раждане и тези 40 дена от педиатъра)?
И ако е необходимо подаването на такава декларация кой я подава аз или счетоводителят ми и къде?
 Благодаря ви предварително за отговора

# 82
  • София
Добро утро,мамета!
Добра дошла отново на Иви, съжалявам много  за загубата ти, да е жива и здрава
малката Кристина!
Нашият Бубчо се събуди в 5.00 с кански рев милия, колики имаше, давах мляко,чай, друсах, взех да ползвам от няколко дни хомеопатични капки Ентерокинд и му мина на човека,но дали е от капките и аз незнам.
Бани, нали ползваш хомеопатията, я кажи нещо за Ентерокинд , ако си запозната с тях?Или ако знаеш нещо хомеопатично против колики.Аз ги давам само при колики, кофти е че се дават 30 мин.преди или след хранене с малко вода.
Madam Stasita  върни се малко назад в темата  там пише за декларацията - поста е на Вяра Д. Wink

# 83
  • София
Вече ми отговориха,ужас.
Молаба,Декларация 2 ,копие от акта бррррррррр.Тия от НОИ с тяхната бумащина ще ме откажат от второ дете Laughing(шегувам се)

# 84
madlena_bg80,много благодаря. Hug   Ще отида до тази аптека дано да ми направят кремчето и без рецепта.

# 85
  • София
madlena_bg80,много благодаря. Hug   Ще отида до тази аптека дано да ми направят кремчето и без рецепта.
Ако са ти далеко тези аптеки ,които madlena_bg80  ти е посочила,знам една на "Шипченски проход" в близост до Скай Сити,ако ти е близко пиши ми на ЛС .

# 86
При мен вече се наблюдава някакъв прогрес по отношение на стриите, аз затова се въодушевих. Всъщност, тази процедура ми я предложи и ми я прави приятелка, която е лекар - дерматолог и определено не би ме подвела. Единственото важно условие е стриите да са възможно по-пресни, т.е. червени стрии. Станат ли бели вече нищо не може да се направи. Преди втората процедура направих снимка. Накрая пак ще направя и ще ги пусна да видите какъв е ефектът.
Минолтичка, как е баткото? Стискам ви палци за бързо оздравяване!

# 87
Момичета, здравейте и от нас. Искам да ви почерпя, тъй като моя много добра приятелка стана мама в 05.30 тази сутрин. И моята Сиана вече си има Гадже Laughing

Приятни разходки на всички Simple Smile

# 88
malachika едно голямо честито на твоята приятелка  smile3525 Да е жив и здрав и да порастне голям хубавец  newsm03

# 89
Вижте какви документи съм подала аз. На този етап е напълно достатъчно. След това ще подавам чак след изтичане на 410-те дни.  

3-ТИ БОЛНИЧЕН „ ИЗРАВНИТЕЛЕН” – 48 календарни дни. В него се включват евентуално неизползваните дни от първия. Общо трите болнични правят 135 календарни дни. Към него се прилага:
- “Декларация за обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане” / Приложение 1

ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ ЗА ОСТАТЪКА ОТ 135 ДО 410 ДНИ:
Необходимите документи са:

- Молба за отпуск в свободен текст до работодателя;
  - Молба-Декларация ( по образец) на основание чл.50, ал.1 и чл. 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни / приложение 2
 - Оригинал и копие на акта за раждане на детето;

Декларациите съм ги свалила от нета, мисля че ги имаше на сайта на НОИ. Аз подадох всичко на куп, когато си носих последнияболничен.

Общи условия

Активация на акаунт