Малко МАЙче тука гука, няма и минута скука! Тема №11

• 10 788
  • 279
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви за пожеланията. надявам се новият ден да ни донесе положителни емоции, че днешният беше просто....

Сиска, накефи ме периода който ще си тук "31.08-03.08"hahaha  Иначе ще ти се обадя, като стане време.  Надявам се дотогава баткото да е "просветнал", че сега е просто, тъжна картинка  newsm45 newsm45 Милото ми слънчице.

И най ме е яд, че и мен започнаха да ме болят гадните сливици. Ако някой знае някой мурафет за спасение от гнойна ангина , моля да сподели.

Оставям ви с пожелания за ЗДРАВЕ и сладки сънища!

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 21:58 от MINOLTICHKA

# 61
  • Велико Търново
Краси,виж дали ги има в анг.амазон и ще ги поръчаме Peace

# 62
  • Варна
Сиска, защо не се присъединиш към нас на похода във Варна, хем да се видим? В събота ще се чакаме в градинката на Севастопол, срещу хотел Черно море. Почти всички автобуси от ВСУ слизат до тук. Само да кажем в колко часа - пак ли в 18?

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 21:56 от Джиджи-биджи

# 63
Сиска, защо не се присъединиш към нас на похода във Варна, хем да се видим? В събота ще се чакаме в градинката на Севастопол, срещу хотел Черно море. Само да кажем в колко часа - пак ли в 18?

Джиджи-биджи похода е от 17:00

Мисля поне 30 мин по рано  newsm78 /КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ?/

"похода на 1.08.09,
17:00 ч. Поход в подкрепа на кърменето
От хотел Черно Море по бул Сливница в посока Фестивален и Конгресен Център и от там до поляната на разклоненото дърво в Морската Градина.
18:15 ч. Семеен пикник на зелено
Дискусия по групи на теми, свързани с кърменето
Теми: „Защо да кърмим”, „Начало на кърменето (първи дни с бебето)”, „Избягване и преодоляване на често срещани проблеми и трудности.”, „Кърменето в извънредни ситуаци"

# 64
Здравейте майчета чета ви от няколко дни и незнам как да започна да ви пиша!Аз съм майката ,която очакваше втората двойка близнаци , но стана така ,че останах с едното момиченце казва се Кристина .Честито на всички ,бебенцата ви са страхотни!Ще се включвам в темите ви с удоволствие!

# 65
  • Варна
Извинете, не съм запомнила правилно. Ами половин час предварително е ок за мен. Значи в 16.30 на Севастопол?

Ивилина, съжалявам, че така се е случило. Да ти е жива и здрава Кристина.

# 66
ДОБРЕ ДОШЛА, ivilina73! ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО ТИ ПОЖЕЛАВАМ и МАЛКА СЛАДКА И ЗДРАВА ДЕВОЙКА КОЯТО ДА РАСТЕ МНОГО ЩАСТЛИВА !  Hug Hug Hug

П.П. ДА! В 16.30 на Севастопол Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 22:15 от MINOLTICHKA

# 67
Ваня 1975, Вяра Д, много ви благодаря за инфото. Лошото е, че оригинала на акта за раждане е в общината и ако го искат - не знам Sad
Елфичка, според мен цвета е прекрасен. Аз едно време колко се мъчих да постигна такъв ефект, ама не Laughing
Слава, страхотен отбор сте Laughing
Бебка днес направи чудо - хвана една играчка от висящите и като я задърпа, кара и се, смях Mr. Green
Ние отиваме на баня. Лека и мека нощ  smile3524и наи-вече по-малко плачещи бебета

# 68
  • гр.Стара Загора
Добър вечер  wavey
MINOLTICHKA  бързо да оздравява малкия ти голям син  Hug
elfi4ka много ти е свежарски цвета  PeaceАз съм с нещо подобно.А Виктор колко е сладък с тези сини очички   love001
Slavaa и ти и Рая сте много готини  Hug
ivilina73 искренно съжалявам за това което се е случило  HugЖелая ти да си отгледате двете принцески с много,ама много радост  lovekiss
Аз да ви се оплача ,в цялата къща е с комарници но снощи две пущини бяха в спалнята и нахапаха моето детенце  smile3518 smile3514.Милото снощи докато вечеряхме с Боби влезнах да я нагледам и какво виждам два гадни комара на челцето й  #2gunfireДо 01.00ч се опитвахме с баща й да ги убием но не успяхме и сутринта милото ми дете имаше 7 червени точици на лицето от тези гадини  newsm61
Днес беше много послушна само си спинкаше гукаше и се смееше и папкаше  smile3521
Дори като наближи яденето в 18ч. тя не помръдваше и към 18.30ч и приготвих млякото и спеейки си го изпапа и продължи да спинка.Събуди се 40 мин. преди баня беше много весела изкъпахме я ,наяде се и сега пак си спи.Слудурката на мама  newsm03
Утре Боби почива и се каним да ставаме рано и да ходим на разходки  1stroller
Лека нощ и спокойни бебенца  Heart Eyes

# 69
Слава, Елфичка много са сладки бебоците. А на Рая косичката изглежда като на светли и тъмни кичури /може на мен така да ми се струва/ много е готска  Peace

Маева прегледа мина добре, аз съм доволна от лекаря /макар че от първия път няма как да се прецени човек/. Всичко на бебко му е ОК. Доктора беше внимателен и Ивко изтърпя всички размачквания и натискания кротко и спокойно. Каза ми да спра да давам Вигантол, нямало нужда иначе щяла много бързо да се затвори фонтанелата. Общо взето това е, в края на 7 месец пак ще отидем контролно. Радвам се, че си успяла да запишеш час при Райков, на мен не ми се чакаше до тогава Simple Smile

Здравей Ивилина73! Аз те помня и често си мислех за вас. Съжалявам за загубата ви, но да ви е жива и здрава принцеската и мнооого да ви радва. Вчера се запознах с една мама, която е и твоя позната и от нея разбрах, че сме горе долу комшийки  Grinning та като науча Ивко на разходки ще ми е приятно да се запознаем и да си ги разхождаме заедно из махалата  Peace

Жалко, че не мога да се включа в похода, но вие ще разкажете после как е било. А аз ако реша да рискувам и ако успея да навия мъжа ми да ме свали на центъра в тези кошмарни задръствания по това време, ще се видим.

# 70
Ивилина, съжалявам, че така ти се е случило.  Cry Горе главата. Да ти е жива и здрава малката принцеска Кристина.   bouquet

# 71
  • София
Запис най-сетне и от мен,   bouquet за Минолтичка и бързо оздравяване!!
Като изпусна някой ден темата, и после, както казваше Глъм - закъсвам като гимназистка, изоставаща с материала  Simple Smile
Добре дошли на новите мами!!
Таня, радвам се, че има добри новини при вас, дано са все такива занапред!!  Hug
Зайо, с мен пък обсъждаше твоите кукли, вика, "Мале, мале, какво щеше да стане, тези две здрави дечица!!", сещаш се какво имаше предвид... И чака и от вас трите посещение, ти плануваш ли, че аз не успях да ида с Иванчо.
Ивилина, съжалявам за загубата, но да ти е здрава и щастлива дъщеричката!
Аз имах вчера някакъв проблем с кърменето, аха-аха да не стигне кърмата, не знам дали е някаква криза или просто момент, силно се надявам да е отминал  Rolling Eyes
И да питам - аз понеже си практикувам предлагане и на двете гърди на всяко хранене - има ли вероятност да преяжда малкият? Защото почти не е имало случай да ми откаже да яде и от втората, а ето вчера например сто пъти връща мляко; дали му е дошло в повече...
Хайде лека нощ, да гледам да се вместя във времето за спане Simple Smile

# 72
Иви, и аз често си мислех за теб, много съжалявам за случилото се. Желая на Кристина да расте здраво, весело и щастливо дете.
Аз съм съгласна за 16.30ч. в градинката на Севастопол, дано намерим сянка само Simple Smile
Минолтичка, един изключително ефикасен начин за лекуване на гнойна ангина е компрес с извара, но няма да стане за 2-3 дни, ако си решила да не ползвате антибиотик. Гнойна ангина без антибиотик съм лекувала за 10 дни. Изварата се изцежда добре и се намазва с дебелина около 2-3 см  върху тензух. Това нещо се завързва на врата, а върху него се връзва найлон. Прави се вечер преди сън и се държи 4 часа. Друго, което правя е нарязвам на ситни парченца лимон и го поръсвам с хлебна сода, яде се като се дъвче възможно най-малко. Гълтат се парченцата и по този начин содата отстранява гнойта.
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?p=44027#44027 ако искаш тук има информация за ангините
След първия Пентаксим реакцията при Диана беше, че доста си поспиваше, а сега след втория си поплаква повече, все иска да я гушкам и днес цял ден съм кърмила, ама наистина цял ден - легнала, седнала, разхождаща се, подрусвайки се. От сутринта в 7 ч до към 23ч, с няколко прекъсвания, имам чувството че поставих някакъв рекорд. Ясно ми стана, че пак е дошла лактационната криза, но този път заедно с кърмаческата стачка. Изядох половин диня, която моя мъж каза че била 11 кг, като я купувал, изпих 1 литър лакотгонен чай - от австрийския, ядох ядки да видим утре как ще е положението, ми днес не можахме да излезем на разходка. Аз така и не можах да намеря българския чай, за който писахте. Фелинка, мисля че ти го беше открила в някаква аптека, ако не те затруднявам вземи ми няколко опаковки и на похода ще се видим.
Лека нощ smile3524

# 73
Зайо би ли ми казала на какви процедури за заличаване на стрийте ходиш?

Ходя на динамичен масаж с ултразвук, който ги поизбледнява и посвива. Няма да изчезнат, това е сигурно - все пак това е сцепена тъкан, така да се каже. Но се очаква да се посвият доста, до дебелината на косъм. Ето повече инфо тук - http://www.medefect.com/main.php?p=procedures&procedureId=5

Зайо, с мен пък обсъждаше твоите кукли, вика, "Мале, мале, какво щеше да стане, тези две здрави дечица!!", сещаш се какво имаше предвид... И чака и от вас трите посещение, ти плануваш ли, че аз не успях да ида с Иванчо.

Всеки път като се видим или ако се види с майка ми, все това повтаря, милата. Явно доста силно е изживяла и тя нашия стрес. Но добре, че отидох първо при нея тогава - тя беше убедена, че ще излезе кьорфишек и отказа да отговори на въпросите ми, свързани с евентуалния аборт. Да е жива и здрава тази жена! Определено искам да й покажа мацките - тя е добрата фея на малките зайци, вкъщи така гледаме на нея.

Ивилинка, добре си се завърнала при нас!  Hug Heart Eyes Hug Как е адашчето? Сигурно расте с бързи темпове. Много целувки от нас!

# 74
Здравейте, мами! Леле докато ви изчета има нова тема, но успях Simple Smile
Добре дошли на новите мами  Hug Hug Hug
минолтичка, благорадя за новата тема!  bouquet Ангината мн добре се виляе от хомеопатия. Сестра ми преди правеше мн тежки ангини, но с хомеопатията за 3 дни и и минаваха. Някои симптоми се засилваха на пример с по-висока темп, но пък за по-кратко. Не искам да пиша лекарството, с което я лекуваха, защото не съм сигурна дали и за твоето момче ще е най-подходящо. Пробвай и се надявам с или без хомеопатия баткото скоро да е добре  Praynig бебо няма да се зарази спокойно!
Инфакол може да се поръча и от този сайт http://club66.eu/bg/Infacol---Инфакол-50ml/175.html
Дени, Славаа, Плами и всички мами, които са споделили снимки и които аз подробно разгледах, бебоците са прикзани. МАЙските мами, добре сте се справили!   bouquet
Ние с бебка сме добре. Тя си спинка, като мен ляга по-късничко, а от 2 сутрини се буди в 10ч, мисля, че е временно, но аз се чувствам мн добре, дано да продължи  Praynig
Днес за първи път ми се случи бебка да реве следобяда, ама да се дере без утеха...беше страшно все едно я колят, оригна се няколко пъти, но после продължи. Накрая от изтощение заспа. Аз от носене бях труп, а сега не мога да заспя...
Вчера я водих на хомеопатката заради въртенето на главичката. Няма рахит, но е възможно от повръщането да и се задържа кърма (да си призная не запомних точно в коя тръбичка) в следствие, на което се нарушава налягането и на бебето му е дискомфортно. Лекарката ми да дае лекараство и ми каза същот акт да чистя носа от кърмата  с тампончета и физиологичен разтвор. Днес да чукна на дърва не е повръщала  Praynig но е възможно от лекарството така да е плакала дано утре да е по-спокойна  Praynig
Зайо, после да споделиш дали има ефект, че аз мисля също да правя някакви процедури.
Лека и спокойна! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт