Малко МАЙче тука гука, няма и минута скука! Тема №11

• 10 782
  • 279
  •   1
Отговори
# 45
Минолтичка дано се оправи по-бързо баткото!
Добре дошли Невинна  и Дебела Берта
Зайо би ли ми казала на какви процедури за заличаване на стрийте ходиш?
KayRenn  казвай бързо кога да гледаме БТВ?

# 46
  • Sofia
Аз днес съм като ударена с мокър парцал Outta Joint От сутринта бебо взе често да се изкашля. Случва се вече поне от 2 седмици и прилича на кашляне от задавяне. Дори се зарадвах, че вече сам се справя, а не се дави и аз да тичам. Днес обаче поне 10 пъти само сутринта. Викам си да вземем да минем през педиатърката преди да е огладнял. Взех кърмата от хладилника и отидохме, почакахме малко, влязохме, док го преслуша и каза че вероятно е от слюнка. Погледна му и гърлото, при което горкия започна ужасно да реве. Ха да се успокои - не ще! Ама реееев, чак се дави. Пък той е спокойно бебе и досега само два пъти ми е ревал така за по минута най-много. А сега не мога да го успокоя. И като погледнах часовника - то станало време за ядене! Млякото студено, хора чакат пред кабинета, аз дори не мога да го оставя за секунда, дере се, червен, щях да ревна и аз. Док тича и носи гореща вода от другия кабинет, аз слагам шишето, оливам я с горещата вода по пръстите, ужас #Crazy Докато чакаме да се постопли давам гърда, той не ще, дави се, щях да припадна. Хем ми е жал за бебо, хем съм ядосана на себе си че не го нахраних пък тогава да вървим по доктори, хем ми става неудобно, че хора чакат, а док и сестрата се чудят какво да правят. Sad Хеле го нахраних и се успокои. Сигурно ви се струва не кой знае каква ситуация,но аз съм като парцал. Бебо цял ден нервен, не ме пуска да се отделя, пак ми рева. Изобщо днешния плач се събра колкото през всичките три месеца от както се е родил. Че от зор и не мога да се изцедя като хората, добре че сега още спи, та цедя капка по капка. Whistling

# 47
Момичета,
попаднах случайно на този сайт  http://www.amazon.com/baby-car-seats-strollers-bedding/b/ref=sa_ … BR97M49J24BXC9ZRP  .....нооооооо немога да разбера дали правят доставки до БГ и колко струва Confused
Моля,пазаруващите мами по интернет,които проявят любопитство и разберат да ме светнат,че на мен нещо не ми се отдава... Embarassed срам,срам...може ли да съм толкова.. Banghead

# 48
Момичета,
попаднах случайно на този сайт  http://www.amazon.com/baby-car-seats-strollers-bedding/b/ref=sa_menu_ba8?ie=UTF8&node=165796011&pf_rd_p=328655101&pf_rd_s=left-nav-1&pf_rd_t=101&pf_rd_i=507846&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=00FBR97M49J24BXC9ZRP  .....нооооооо немога да разбера дали правят доставки до БГ и колко струва Confused
Моля,пазаруващите мами по интернет,които проявят любопитство и разберат да ме светнат,че на мен нещо не ми се отдава... Embarassed срам,срам...може ли да съм толкова.. Banghead

Маева0959, това е американския амазон, който не доставя до бг, но .uk мисля че доставя, така че се пробвай, но не винаги каквото го има на американсия го има и на английския амазон.

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 18:44 от Galia1982

# 49
Здравейте,момичета  Grinning
Как сте  Wink

Ние сме добре,Виктор си хапва достойно...спинка си от 20:30 до 6:30 и е много спокоен.Мисля,че и колките му отшумяха,но те и не бяха кой знае какви.Продължиха около половин  месец  Whistling

Направих му една сесия днес,ако искате може да ни видите  Blush
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/220090729#  -от днес
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/202#  -тук е моя милост с несполучлив цвят на косата  ooooh!
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/iIIrmI#  -и тук сме двамата

За по-добро визуализиране,може да уголемите снимките с лупичката горе в дясно,че така нещо са размазани.

Виждам,че водите бебетата на моренце ( Дендри ,Рада е прекрасна  Heart Eyes ).Аз не смея.Ние дори каката не сме водили все още  Blush С тази бяла кожа имам чувството,че ще стане като раче,а бебо е още по-бял и от нея  Rolling Eyes  Засега само ние ще се наслаждаваме на морето....все още се изживявам като тийн с гаджето си  Embarassed Но следващата година може и да огрее щерката  Crazy

Аз отивам да диетувам(днес е лунната) пък дано помръдна кантара надолу,че вече 5 дена съм зациклила на 65 кг при положение,че свалих 8 кг за 14 дена  Rolling Eyes Дано кантарът е милостив  Laughing

# 50
Мами, знаете ли какви документи трябва да се попълват след изтичане на последния болничен? Моя свършва на в началото на август и нали съм държавен служител, та никой нищо не казва Laughing

Ето каква е моята информация:
Необходимите документи са:
- Молба за отпуск в свободен текст до работодателя;
- Декларация 2 по образец – изтегли тук: http://www.noi.bg/content/laws/07/Pril.2.doc
- Декларация 7- по образец; - (Възможно е работодателят ви да не поиска от вас да попълните Декларация 7 и ако е така, не се притеснявайте. Тя не се носи в НОИ, а се държи във вашето трудово досие. С нея декларирате, че ако настаните детето си в детско заведение на пълна държавна издръжка, имате задължение да информирате фирмата, в която работите. )
- Оригинал и копие на акта за раждане на детето.

Ето примерен текст на молбата, която трябва да подадете до работодателя:

До Управителя
На .................................................

МОЛБА

От ........................................................., ЕГН ............................................. на длъжност ................................................... в ............................................................

На основание чл.163, ал.1 от Кодекса на труда, чл.45,ал.1,т.2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските и приложените молба-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 315 календарни дни и акт за раждане на ...................................................................

Моля

Да ми бъде разрешено да ползвам отпуск за бременност и раждане за разликата от 135 до 410 дни за детето : ..............................................................., считано от .............................

Гр. София
Дата: ......................

Служител: ............................
/ .............................../

Дано не съм досадила.  Crazy

Последна редакция: ср, 29 юли 2009, 21:07 от Vyara D

# 51
Иначе момичета много се радвам на нашия интернет доставчик - Люлин НЕТ. Решиха да ни го оставят до края на месеца   bouquet и така, сега пак съм тук. (нали ще се местим, та за това - но в средата на август).

Утре на бебка най-после ще и бият ваксината - освен ако нещо не се обърка пак.

Оличка 5-ти микрорайон на Люлин е първия от околовръстното идвайки от Горнобански път. Вие къде ходите на разходки в Люлин? Може би до кооперативния пазар или ...?

Отново браво на Минолтичка за темата. Бързо оздравяване на баткото!  Praynig

# 52
Здравейте,момичета  Grinning
Как сте  Wink

Ние сме добре,Виктор си хапва достойно...спинка си от 20:30 до 6:30 и е много спокоен.Мисля,че и колките му отшумяха,но те и не бяха кой знае какви.Продължиха около половин  месец  Whistling

Направих му една сесия днес,ако искате може да ни видите  Blush
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/220090729#  -от днес
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/202#  -тук е моя милост с несполучлив цвят на косата  ooooh!
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/iIIrmI#  -и тук сме двамата

За по-добро визуализиране,може да уголемите снимките с лупичката горе в дясно,че така нещо са размазани.

Виждам,че водите бебетата на моренце ( Дендри ,Рада е прекрасна  Heart Eyes ).Аз не смея.Ние дори каката не сме водили все още  Blush С тази бяла кожа имам чувството,че ще стане като раче,а бебо е още по-бял и от нея  Rolling Eyes  Засега само ние ще се наслаждаваме на морето....все още се изживявам като тийн с гаджето си  Embarassed Но следващата година може и да огрее щерката  Crazy

Аз отивам да диетувам(днес е лунната) пък дано помръдна кантара надолу,че вече 5 дена съм зациклила на 65 кг при положение,че свалих 8 кг за 14 дена  Rolling Eyes Дано кантарът е милостив  Laughing

Много сте сладки, особено снимката пред компа е бонбон абсолютен - Вики така гледа екрана че направо да го схрускаш Hug

Леле каква е тая диета 8 кг за 14 дни  #Crazy сподели, че и аз да се порадвам на кантара че напоследък ми иде да го счупя  #2gunfire

П.П. Цветът ти ми харесва и ти отива, но ти си знаеш  Peace
Аз ако покажа снимки от моя рус период преди години направо съм ужас  ooooh! как съм могла се чудя. Затова сега си карам на естествените цветове на безамонячната Лореал Кастинг и през 2-3 месеца се боядисвам тъмно кестеняво какъвто е естествения ми цвят (ето и сега ми е време вече защото почвам пак да виждам макар и малкото, но гадни бели косъмчета из косата ми), но много се чудя дали ще ми хване цвета след като кърмя  newsm78

Мъника заспа и аз ще го последвам, че се чувствам доста уморена smile3507, защото не можах да се възползвам изцяло от 6-те часа и половина сън, които той ми отпусна през нощта.

# 53
Vyara D  много полезна информация и аз се чудех как се процедира.
А може ли да ми кажете за детските как стои въпроса , какви документи се подават и къде. Прага нали беше 350лв на член от семейството ?

# 54
Vyara D  много полезна информация и аз се чудех как се процедира.
А може ли да ми кажете за детските как стои въпроса , какви документи се подават и къде. Прага нали беше 350лв на член от семейството ?

За съжаление тук информацията ми е по-оскъдна. Ходи се в Социални грижи по местоживеене - там където сте подали за еднократната помощ за раждане на детето. Колкото по-рано се подадат документите, толкова по-добре. За съжаление Слава ти си изпуснала някой друг месец от раждането на детенцето, защото парите се дават от момента на подаване на молба (като месец). По спомен знам: попълва се молба, взета от там. Към нея се прилагат бележки от работодателите за брутния доход за една година назад. Приготви си и акта за раждане на детето - копие и оригинал (за всички деца), че може би и тях ги искат. Ако има неработещ, пише декларация че не е получавал доходи за съответните месеци. Доходът на член от семейството наистина нетрябва да е повече от 350 лв. За друго не се сещам.

Успех!  Hug

# 55
Galia1982 аз по принцип съм долу-горе естествена блонинка...но все съм ту руса,ту черна.....ту кестенява,ту кичури...и въобще каквото се сетиш...  ooooh! Обаче най-се харесвам руса.Едно време се правех само с боя и ставаше,супер русо(палетето А10 ) .След това се правех със супра,обаче много гори така,но пък цветът ставаше разкошен с обливка.И сега бях на някакви кичури и реших пак да съм руса,но само с боя.Но взех някаква к'ва да е и естествено станах като морков.Но утре ще поправя грешката с палете  Heart Eyes

Миии,диетата е,че не ям общо взето нищо   Crazy По принцип никак не е препоръчително ,но само така мога да сваля за толкова кратко време.А аз все бързам  Whistling  

# 56
Vyara D благодаря ти , ще отида до там да проверя.

Ето ви малко актуални снимки и от нас да гледате (който иска де  Mr. Green http://www.snimka.bg/album.php?album_id=405563

# 57
Здравейте отново  Hug
Да не се хваля много много,но засега очетата на Влади са добре и май сме отпушили каналчетата.Док ни каза,че вижда голямо постижение,но продължаваме с масажите.Радостното за мен е че вече няма секрет  Peace

Slavaa   готина дружинка сте  Hug,С Влади нямаме търпение да дойдем да се запознаем  Heart Eyes
Лека вечер на всички  Heart Eyes

# 58
  • Велико Търново

Юкейските сайтове не доставят директно до Бг.Пазарува се чрез посреднически фирми/освен,ако нямаш познати/.
В подфорума "На пазар" има огромна тема.

Варненски майчета ще бъда във Варна от 31.07-03.08. ще ми бъде приятно да се видим/стига да ме ориентирате как и къде Crazy/.Аз ще съм в хотел близост до ВСУ.Това ми е номера-0887/930-549

Отивам да дочитам темата Grinning

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 06:24 от siska79

# 59
Galia1982 , siska79 благодаря ви много.Така ми харесаха няколко неща,пък и желание имах,но...
elfi4ka,Slavaa,много сладки бебоците Hug
Луни4ка,как мина прегледа,вси4ко наред ли е?Доволна ли си?Аз успях да запиша 4ас при Райков за 24.08. пък да видим..
Минолти4ка,бързо оздравяване на баткото Hug

Общи условия

Активация на акаунт