Със суровоядство:по-млади,по-красиви,по-слаби!

• 70 628
  • 322
  •   1
Отговори
# 105

Аз пък имам проблеми с водата. Почти не се сещам да пия.Имало е дни когато съм пила само по 1 чаша на ден. Може би защото се храня с  много зеленчуци и плодове.
Точно това е причината, според мен. Peace Няма проблем, ако е така.

# 106
СпирОлина, да!  Peace Аз не спазвам тези теории, където на ден трябвало да се пие вода поне по 1,5 литра , защото  съм на принципа, че  тялото ни  подсказва най-добре, кога иска вода Hug

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 22:57 от black-russian

# 107
Tеорията за водата е за ядящите само готвено, според мен.

# 108
Аз   си мисля, че зависи от организма.

# 109
Аз преди си мислех така за водата, но вече смятам, че това не е съвсем вярно. Човек е склонен да не пие вода, докато не усети сухота в устата си, а тогава вече дехидратацията на организма е започнала. Често чувството за жажда се бърка с това за глад и похапваме я плод, я нещо друго. Постепенно тялото се адаптира към недостига на вода и усещането за жажда намалява още повече. Хистаминът може да действа като временен заместител на водата чрез освобождаване на енергия за някои важни функции на тялото. Така тялото може да преживее известна степен на дехидратация, но може да започне да разчита на спешната помощ на хистамина и да позволи дехидратацията да се засили. Увреждат се в началото някои по-маловажни функции на организма/Батманджелидж, Ти не си болен, а просто жаден/
 Била съм и на само готвена храна, и на 90% сурова и пак не се сещах да пия вода. Не знам дали ми се събираше  една чаша на ден/безалкохолни,сокове не пия/. С увеличаване на приема на вода в началото съзнателно, ми се пие повече вода, а в момента се храня преобладаващо със сурова храна. Не споря, че при сурова храна организмът има нужда от по-малко вода, отколкото при готвена, но 1-2 чаши са крайно недостатъчни, ако ще само плодове да се ядат цял ден Peace
Дори при гладуванията при Емилова се пие поне по 1 чаша чай 4 пъти на ден, освен водата, коята човек пие, когато ожаднее.

# 110
Цитат
Смърфет, не са много грижи. Аз ги кисна 1 нощ и после ги плакна два пъти на ден и това е. Не ползвам тор, само вода. Преди консумация ги плакна по-обилно
така и направих, но на 6 ден почти нямаше кълн - не знам къде сгреших. Най-лесни са слънчогледовите семки наистина, но ще се мъча и с другите. То за мен си е мъка, че нямам навика много да се застоявам в кухнята и да се занимавам с отглеждане на каквото и да е било Rolling Eyes А като ги правите тези кълнове, буркан ли използвате или нещо друго? Аз ги оставих в една чиния с марлята, с която ги мия.
Иначе, тъкмо щях да напиша същото за водата, дехидратацията и отделянето на хистамин Grinning Всъщност Батманджелидж се води болест (вид дехидратация) ли?
За бататите(сладките картофи) важи същото като за обикновените картофи
Цитат
Sweet potato shows trypsin inhibitor activity. That means it contains an enzyme inhibitor that blocks the action of trypsin, an enzyme that digests proteins. The trypsin inhibitor prevents the digestion of protein. Sweet potatoes with higher protein levels have more of the trypsin inhibitor. This makes raw sweet potato difficult to digest. The trypsin inhibitor is deactivated by cooking.
[/size]
http://www.fao.org/docrep/T0207E/T0207E08.htm#Sweet%20potato
А това, че като малки сме яли картоф за да вдигнем темп., си е показател за реакция на организма. Не съм тръгнала да убеждавам никого в каквото и да е било - всеки според вкуса си яде Wink. Макар, аз да съм против тази максима. щом някой се чувства ОК- какво мога да кажа. Но си оставам на мнение, че картофите не са за всеки организъм и трябва да се има предвид.

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 03:39 от smurfette

# 111
Виви, какъв е източникът на последния ти постинг? Чела съм го и аз това, но имам особено мнение, което все по- често си мисля, че не бива да споделям. Просто нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. А прекаленото пиене на вода не уврежда ли бъбреците?  Аз ще си слушам тялото, пък всеки да си прави, каквото си знае. Peace
За да не стане като с картофа.
smurfette, относно покълването:
Ето
ТУК#1251 , съм описала един мой метод на покълване. Но подчертавам, че не е научен, а лично  мой, така че нещо може да не е по правилата. На мен ми върши идеална работа обаче. Даже преди малко закусих с кълнове и с фурми. / Не знам колко е правилна комбинацията, но ми харесва. Grinning/

Последна редакция: вт, 22 дек 2009, 10:00 от СпирОлина

# 112
Спиро, от една книга. Дала съм я в скоби горе:Ти не си болен, а просто жаден. Може би си е до организъм и ао си дългогодишен суровоядец или веган нещата да стоят по-различно. За бъбреците, доколкото знам, непиенето на вода ги уврежда /при общо прието ядящите Grinning/. Не знам какво имаш предвид под прекалено пиене. За мен 4-5литра си е много, но никой не говори за такива количества.

# 113
Патладжанът също го водят вреден, но може да се яде суров. Много пъти вече сме яли, живи сме.  Wink

# 114
Патладжанът също го водят вреден, но може да се яде суров. Много пъти вече сме яли, живи сме.  Wink
някой може да има алергия - за това го водят "вреден"  Wink. Аз мисля, че вече ти отговорих по-горе каква ми е позицията..., не ми се спори. Никого не спирам да яде каквото и да е било, а да покажа и друга гледна точка, но вече съжалявам, че въобще се намесих и писах.
Виви, какъв е източникът на последния ти постинг? Чела съм го и аз това, но имам особено мнение, което все по- често си мисля, че не бива да споделям. Просто нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. А прекаленото пиене на вода не уврежда ли бъбреците?  Аз ще си слушам тялото, пък всеки да си прави, каквото си знае. Peace
За да не стане като с картофа.
smurfette, относно покълването:
Ето
ТУК,  #1251 , съм описала един мой метод на покълване. Но подчертавам, че не е научен, а лично  мой, така че нещо може да не е по правилата. На мен ми върши идеална работа обаче. Даже преди малко закусих с кълнове и с фурми. / Не знам колко е правилна комбинацията, но ми харесва. Grinning/
Няма нужда да ме иронизираш!
 Някъде да съм казала да не ядете нещо, а че може и да навреди. Аз няколко пъти повторих - всеки да си прави каквото иска и щом се чувства ок - няма проблем! Говорех от личен опит и се аргументирах с научни статии - проблем ли е това?
 Исках да съм полезна, но уви...

Последна редакция: сб, 02 яну 2010, 23:51 от smurfette

# 115
Колко много сте писали. Laughing  Само да споделя , че вчера си купих много хубави книжки за суровоядството, с много рецепти.  Peace Аз вече съм 60 % суровоядка, все още обаче ям сирене,  яйца и пия мляко.

# 116
Вече ще взема да повярвам на Малахов. Thinking
Аз като суровоядствам зимата, постоянно мръзна. Последните дни съм основно на сурово и ме хвана хрема. Confused
Вие как понасяте суровоядството зимата?

# 117
Здравейте!  bouquetПозволявам си да вляза в темата ви само за да изкажа възхищението си от вашата принципност по отношение на храненето и от волята ви да направите този преход.Дори и от желанието ви да намерите време да приготвяте любимите си блюда и търпението да отстоявате на атаките на инакомислещите.
Аз самата съм далеч от тази система на хранене, но от години спазвам мои си правила.Далеч не са драстични, но и те са трън в очите на болшинството от околните.Те все още се чудят  защо не давам на децата си кебапчета, кремвиши, пастет и хляб.Българина е с изключително ниско ниво на претенции към храната си/ да не кажа нулево/.Важното е да се намааа и толкоз.Ако може по-евтиничко пък най-добре.Шкембето да е издуто пък то нали и без туй ще се мре , кво толкова.Просто ми се плаши окото на масови мероприятия!
най-лошото е че младото поколение не е по-грамотно.та те са по-дебели от нас.
Радвам се,че има хора като вас, които са издигнали храненето до нивото на здраво и интелигентно удоволствие за ценители.Дано "заразите" повече хора край вас!Все пак приказката "Човек не живее, за да яде, а яде за да живее." не е случайна.
Успех!

# 118
Аз като суровоядствам зимата, постоянно мръзна. Последните дни съм основно на сурово и ме хвана хрема. Confused
Вие как понасяте суровоядството зимата?
Не съм на 100% сурово. Но имам дни, когато ям само сурови неща и не ми е студено. Даже си правим и сладоледи. Което не е много добре от гледна точка температурата на храната.
А при теб хремата може да е от друго.  Wink

Не знам дали ще "заразя" някой близък с този начин на живот. И вчера питаха мъжа ми да не е отишъл в някоя секта и то доста близък роднина. По-скоро някой непознат да ентусиазираме. Simple Smile

# 119
Много хубава тема, изчетох я на един дъх сякаш. Хубава и полезна. Ще ви следя, казвате мн интересни и полезни неща. Не съм вегетарианка, камо ли суровоядка, но отдавна се замислям.. дори усещам как месото не ми е вкусно, а просто го ям по навик...
Успех в темичката.
П.С Преди малко се върнах от магазина, търсих там суров слънчоглед, но не открих... къде да го търся

Общи условия

Активация на акаунт