MTV и victoria ще дебелеят, през новата година бебчета ще си люлеят!

• 29 458
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Зечи - Честит рожден ден!
Да се присъединя и аз към пожеланията на момичетата за много здраве и късмет на теб и цялото ти семейство!!!
Да знаеш само как те разбирам....и ние сме най-малки в групата и по възраст и по размери, но вече спрях да обръщам внимание.

Сега да ви се оплача,защото знам,че ще ме разберете.....Доста пъти се каня да споделя с вас,но се въздържах.
Анна Мария е болна вече втора седмица. Миналата седмица пи Зинат без да има нужда според мен. Докторката и го изписа,за да се застрахова , защото в групата имат скарлатина от юни и не спират вирусоносителите. В началото на октомври правиха гърлен секрет на всички и нашият беше отрицателен. Но като вдигна малко Т веднага и изписа АБ, който пихме до петък миналата седмица. Сега от вторник е с Т 39,7 и след антипиретиците спада до 38. Вторник след обяд докторката каза да пие Изопринозин и ,ако да два-три дни не се оправи ще пие пак АБ. Вече втора нщ реве по цяла нощ.....Нощес я заведох в клиниката, в която работя и педиатърката и назначи Сумамед. За сега се въздържам да и го дам, защото личната и лекарка е втора смяна и искам и тя да я види, пък и знам без антибиограма как се тестват така АБ до бекрай....В същото време умирам от страх като слушам новините за грипа...
Така-оплаках ви се и сега отивам да гушкам пак болничката си принцеса....

# 466
  • София
Честит Рожден Ден, Зечи!
Здраве, щастие и сбъднати мечти!  
  bouquet

..или да търся проблема в мен Rolling Eyes
MTV, разбира се, че причината е в нас.  Peace

...Сега Катя е още моето малко момиченце.... Embarassed

И ще бъде така, докато не дойде следващото дете!   thumbsup

...Миналата седмица пи Зинат без да има нужда според мен.
...и назначи Сумамед. За сега се въздържам да и го дам...

newsm78

В същото време умирам от страх като слушам новините за грипа...
Много добра рекламна кампания на новата стара специфична антигрипна ваксина.  Peace Престъпна според мен. Всяка година по това време има грипна епидемия. Само дето досега не са съобщавали нито за смъртните случаи, нито са изследвали вируса. Нищо по-различно от друг път. Но защо да не се насочат страховете и мислите на хората към възможни лоши последствия, вместо да да се оставят и да мислят за кризата или, не дай си Боже, да изразяват друг вид недоволство! Страхът е най-големият враг на разумния човек. Паниката направо си го блокира. Но всеки има право на избор.  

Стискам палци Анна Мария да оздравее бързо!!!  Praynig  

# 467
Зечова,  

Цвети, няма ли къде да дадеш проба, за да се види от какво е болно детето, щом се притесняваш за грипа...

# 468
Цвете стискам палци Анна-Мария бързо да се подоби. Много време станало - две седмици  Sad Ама как за вирус изписват АБ, той нали помага само бактериални инфекции и само ако се усложни го изписват превантивно, защото организма е слаб и съответно податлив и на бактериални инфекции. Поправете ме ако греша, не съм лекар нито медицинско лице. Всъщност и да ""чепкам вълна" няма полза. Дано бързо да се оправи детенцето. Praynig Hug
Зечи - и Сияна е най-малката в групата - и на възраст и на вид. Миналата година като почна да посещава ДГ и понеже е родена точно преди празниците и не можа да почерпи тогава, решихме да почерпим в началото на януари. В деня в който тя празнуваше 3-тата си годинка, имаше деца които празнуваха 4-тата такава. Има деца, които стърчат с по една глава над нея. В началото ми беше притеснено, но после започна добре да се справя и сега съм малко по-спокойна.

# 469
  • Варна, морето и сините вълни!
Цвети, разбирам те напълно в каква ситуация се намираш. Съвет не мога да ти дам. И аз като Мимиска смятам, че супер ни промиват мозъците, за да сме заети с грипа. Да си пазарим маски(абсолютно незащитаващи ни, а по скоро заразяващи) и противогрипни ваксини! Дори и да е ефикасна таз ваксина, за да има ефект то би следвало тя да се постави 2-3 месеца преди грипната епидемия, така че да може организма да си игради имунитет. Това в сферата на науката.
Аз лично съм против всякакви ваксини! Нужна е добра хигиена, добро настроение и тези две комбинации повишават имунитета. Така сами можем да се пазим. Ако си турите маска на физиономията - издишвате бацилчета и после пак си ги вдишвате..нещо като шала на устата прз зимата, за да се предпази гърлото от изстудяване  Sick Sick Sick
Толкова по въпроса!
Опитайте се да не панирвате и психясвате!
Грип винаги има! Има и спърни случаи. Въпроса е колко сме знаели ние! А да и според мен не се умира от грип, а от евентуални усложнения, вследствие на неправилно лечение - сиреч неправилни лекарства!

Айде потапям се отново в работата че много се разфилософствах!

# 470
Дани и Валко  е 14 кг , ама вече не се тревожа.Е не ми стана хубаво като ги мериха и теглиха в градината и бяха изкарали едни списъци ,като видях мерките и теглилките на останалите деца просто ме рабиха.Ми те гиганти бе , чак ми се видя ненормално, а и Валко е най малък на възръст в групата и е като бебе пред тях.
Зечко, честит празник на патерици и от мен!   bouquet  bouquet  bouquet

Относно кг-те и Жоро е в същата категория със завидните 14 кг. В групата му има момичета с по около 30 кг (Габи е 23). Аз не съм се притеснила изобщо- здрав е, хапва повече от добре.

# 471
Благодаря ви за съчувствието мили приятелки!
Аз също съм на мнение,че не е опасен е "синския грип" , а усложненията от всеки недобре лекуван грип. Още повече,че в центъра в който работя по цял ден това говорим с пациентите.
Сега се прибрахме от личната лекарка и започваме сумамед. Убедена съм,че не е грип, защото Ани си играе по цял ден все едно,че е здрава , а е с Т 39.....не е отпаднала,не е отпусната, но нощите са кошмар.....
Още веднъж благодаря и съм щастлива,че ви има!

# 472
  • Варна
ЗЕЧКА, ЧЕСТИТ ТИ ДЕН РОЖДЕН! Да си много обичана, уважавана и ценена!
Ние понеже сме по-добре днес излязохме на разходка малко. После ги гледа прабаба, а ние с майка ми се повяхме по магазините...голям кеф  Laughing

Това за мерките и теглилките си е до самото дете - Дарин е най-дребничкият от неговата група (роден е юни месец). Висок е около 116 см и тежи около 22 кг - за сравнение най-добрата му приятелка е с глава и половина над него и е около 35 кг  Mr. Green А Монка, нищо, че е в края на годината е вече около 110 см и 18 кг - една от най-високите е в нейната група и по нищо ни и личи, че е с цяла година по-малка дефакто  Wink

Цвете стискам палци бързо да оздравявате  Hug

# 473
Честит Рожден Ден Зечи! Пожелавам ти здраве, късмет,любов и много щастие! Бъдете здрави всички!     Hug  bouquet

# 474
  • София
Малко усмивки на тема свински грипPeace

# 475
  • Пловдив

Горкия прасчо!

Цвети, пожелавам бързо оздравяване на Анна-Мария!

Зечка , не си ли сътворила някоя тортичка за РД?

Вики , не видях Елла като ангелче , но като вещица е очарователна!

Стилиян пък е най - голям в групата  Mr. Green по възраст и може би и по размери е един от най- големите - 104 см. и 18.5 кг.

Слава Богу е здрав ,личната лекарка ни вижда само за профилактични или като ходим за бележка.Откакто е роден е пил антибиотик само веднъж и то беше за големия проблем - зъбките.Сега отново се налага лечение ,отново с обща анестезия Cry Ще се побъркам вече с тези упойки #Cussing outМного ми е притеснено , ще ви кажа като насрочим датата , та да стискате палци.
 Днес бяхме на преглед и се държа много добре , но сам се  уговори с докторката ,че не иска с ръкавички  и инжекции в устата.

Лека нощ !

# 476
tane , Честит Рожден Ден! Много здраве, щастие и любов! Hug

# 477
Тане...я твой ред ли е бил  Simple Smile

Честит рожден ден ,пожелания за много здраве и любов и също братче или сестриче за Стилян  Simple Smile ,много ще му отива да е батко  Wink    bouquet  bouquet  bouquet

# 478
  • Пловдив
Благодаря!!!!

Почерпка:

Желая ви усмехнат ден!

# 479
  • Бг-мама
Честит празник Таня !!! Да си жива и здрава , много късмет и успех в живота!!!!

Общи условия

Активация на акаунт