MTV и victoria ще дебелеят, през новата година бебчета ще си люлеят!

• 29 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Честит рожден ден на Катя, Калина, Маги и моята Бонбониера!!!

Нека са здрави и щастливи!   bouquet

# 646
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на принцесите КАЛИНА, МАГИ, НАДЕТО и КАТЕТО (горкото)!

А на родителите им само положителни емоции!

Мими, голяма каръщина  днес... Да гушнеш Катето от нас!

Рожденият ден на Вики наистина беше много забавен, всички се забавляваха!

Нашият беше в детски кът с 2 каки аниматорки> Жоро рева полвиата празник, защото искаше да си играе с чаканите подаръци. Като свърши празника май повече се забавляваха с играта на боулинг на родителите си Simple Smile Снимки не съм качвала.

# 647
  • Варна, морето и сините вълни!
М да, този РД ще го помня мое би доста дълго.........Катето е със счупена ръчичка..
А за спешното отделение мога само  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Доктора каза мииии счупено е, ще я боли. Вие давайте обезболяващо и ако утре много я боли, елате след 20 часа ще ви гипсираме....
Фанах сидетето под мишка и ходихме на кинезитерапевт. Познат ни е. Прие ни у тях и рече - ми счупена е и по всяка вероятност на друго място пукната.Не може да кае съ сигурност, щото имаме модерна рентгенова снимка на диск и е лееееко некачествена Whistling Шинира ръчичката и сега сме си у дома....аз съм като изперкала.
Голям празник!
Радвам се че всички сте се забавлявали   bouquet
Катето ще иде на градина в понеделник само за партито си! Но май ще си спестя замислената торта.....ще и я наравя по- обикновена и семпличка...

# 648
  • София
О, Мимито, съжалявам... Много познато ми звучи...  Confused Къде е счупена? А защо да я боли и след обездвижването?  newsm78 Колко дена ще е в шина? Под шина какво имаш предвид всъщност? Не е ли една материя, която се намокря и се увива върху памучно "чорапче"? Сега боли ли я? Сори за множеството въпроси...

Страшното е минало, не се притеснявай. Постарай се да се успокоиш, защото нали знаеш - ако детето вижда, че си притеснена, това е достатъчно основание Катето да е притеснена също. Винаги, във всяка една ситуация, колкото и неприятна и болезнена да е на пръв поглед, има нещо добро. Ако не за в момента, то за в бъдеще. Стискам ти палци да преодолееш стреса възможно най-бързо!  Hug

Не помня дали съм разказвала, но Еми си беше счупила ръчичката малко над китката, когато беше на година и 9 месеца. Аз бях не изтрещяла, аз бях направо изкукуригала, защото за първи път в живота си виждах гипс и за втори посещавах Пирогов, при това в рамките на седмица. Но пред детето играех театър. Помня, че й обяснявах неща от типа, че сега всичките й кукли ще искат и те да имат гипс.  Crazy Тя още не можеше да говори много-много, но като отиде при баба й много гордо заяви "имам гипс!"   ooooh!  Е, на Еми куклите нямаха този "късмет", ама Надините всичките до една бяха гипсирани.  Laughing

# 649
Мими, докато я шинираха Катето точно затеб се сетих и Надето.
Под шинирана имам предвид че е обездвижена с подръчни средства.
Човека имаше само бонбони които му подарихме и бинт обикновен и ластична наоленка. От капака направи нещо като летвички - 4 на брой и ги отряза с дължината на ръчичката на Катя от лакътя до китката - там е счупена. Подложи това ластичното под ръката - все едно ръката лежи в корито излято по ръката. И после бинтова ръчичката. Боли я при усукване на ръката. Като се преобличаме. Иначе си служи с ръката до някаква степен.С шината ще седи 2 седмици. След това снимка и се надява да е зарастнала и да свалим шината. Катя беше адски стресираа и от спешното. Не ми е ясно зашо не се ползваха завесите. Имаше не знам колко прострян и натръшкан народ. За не това беше абсолютно непознато и стресиращо. Опасяваше се да не я тръшнат и нея така.....Бе екщън. Сега ще си направим една салата снежанка. Аз ще си налея една малка ракия и ще хапнем.
Ще видя в понеделник да наввестя личната докторка да видя какво ще ми каже за болничния...ония от спешното нищо не ми дадоха. Та може би ще трябва да посетим пак някой ортопед........

# 650
Честит рожден на Катето, Надето, Кали и Маги! Нека са здрави, усмихнати и да имат щастливо детство!

Мимито - много съжалявам, че така са се развили събитията  Sad Дано от тук нататък само най-доброто за вас, пожелавам! Hug Heart Eyes

Ние днес имахме една хм...... комична ситуация. Докато съм била на работа, а мъжа ми в кухнята да й счупи ядки, Сияна взела ножицата и си офъкала бритона, ама просто..... не е истина как. Като ми се обади мъжа ми съм се смяла със сълзи. После ми прати и снимка на мейла, която ме довърши Mr. Green. И това точно преди РД. Е, намерих решение и сега вместо с бретон ще ходи или с лента на главата или с фиба. Бррр... така мразя да я докарвам с фиба на бретона, ама няма как. Добре поне, че не се е сетила да реже и косата отзад ooooh! Mr. Green

# 651
Честит рожден ден на Катето, Калина и Надето! Живи, здрави и много обичани да растат!

Мими, ама че незабравим рожден ден! Нямам думи за тия в спешното....  #2gunfire Дано бързо се оправи душицата!

# 652
  • София
Боли я при усукване на ръката. Като се преобличаме. Иначе си служи с ръката до някаква степен. С шината ще седи 2 седмици. След това снимка и се надява да е зарастнала и да свалим шината.
Не трябва да я мърда... Не трябва да я напряга... Още повече щом е счупена, а не пукнато. Има вероятност да се размести и така да зарастне. Ти ли не пожела гипс? Този, дето е като лента, така нареченият "олекотен" или "миещ се", е един много добър вариант. Така и така си "в джаза", та да ти кажа още подробности. Първите 2 дена са много важни за заздравяването на пукнато/счупено. Костта, бидейки с нарушена цялост, насочва усилията си да калцира счупеното/пукнатото. За целта, за да може да се "слеят" двете части, на мястото на травмата костта буквално се разкашква, за да позволи преплитане и запълване на мястото на травмата. Точно в този период костта е изключително чувствителна и болезнена - симптоми, които целят органът да се постави в пълен покой. Болката е средство за самозащита на лекуващата се кост. Представи си, че на мястото на счупването в момента костта е на каша. В тази връзка, постарай се днес-утре ръката да е в пълен покой. Моят съвет би бил да сложите от олекотения гипс. Така хем Катя ще се чувства по-сигурна, хем обездвижването ще е качествено, хем ти ще си по-спокойна.
Спомням си думите на доктора, когато сложи на крака на Надето (който беше пукнат) 2 ролки от този гипс. Той каза: "Сега вече единственото, което може да се случи, е костта да заздравява." Това е нещо е толкова здраво, че е всъщност по-твърдо и по-здраво от обикновения гипс. Пак доктора пак тогава каза, че ако Надето ритне някоя кола с този крак, ще й огъне калника.  Shocked

Успех, каквото и да решиш!
  bouquet   

# 653
Честит празник на малкото каръче Катя, Надето, Калина и Маги (нищо, че Мъни не се мярка)! Много, много здраве и късмет на малките дами и усмивки на техните майки   bouquet

Мими,   Hug Praynig Наистина голям карък е щерка ти... Прегръдки от мен и ни дръж в течение  Hug

# 654
Мими, оня в спешното толкова го мързеше да гледа...не е истина просто. От там ми казаха че ако и утре я боли много да ида след 20.00 ще я гипсират. Затова отидох при кинезитерапевта. Той няма гипс у тях. Мисля че доста добре я шинира ръката. По принцип каза че не са я гипсирали, защото според лекарите това е леко счупване. Но понеже Катя е бясн и е дете и не може да се разита че няма да направи нещо - да я натовари или размести по някакъв начин ще я шинира.
Отоваме да се поизмием и си лягаме!
Чао от нас.....

# 655
  • София
...според лекарите това е леко счупване.
Shocked
Това ми звучи като "малко бременна"...  ooooh!

Стискам палци! Лека!
  bouquet

П.С. Толкова много постинги и все забравям... Благодаря ви за милите пожелания и поздравления по случай празника ни!  Hug

# 656
Ейй Мими, това е ужасно Sad Дано бързо ѝ мине на Катето Praynig

# 657
  • Бг-мама
Мими , кофти празник сте изкарали!Стискам палци на малкото човече да зарастне ръчичката както трябва и това да остане само лош спомен. Hug

# 658
Мими, силно  Hug и на двете  Hug

# 659

Честит Имен Ден на всички малки и големи именници и работещите в банковия сектор!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт