Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 45-та тема

• 92 844
  • 665
  •   1
Отговори
# 255
  • На брега на реката
Хайде, след чушките и един патладжан на скара, с прясно настърган домат с чесън и риган  Crazy

# 256
И от мен още малко Laughing да си проличи че е било почивни дни Laughing
Пълнени тиквички с ориз и кайма

И разкошните Здравословни бисквитки на Сладка Хапка от Гответе с мен - с корнфлейкс и ядки, но аз сложих вътре и шоколад

и доста излезнаха Heart Eyes
- тук ка само половината Laughing
Имаше и Пъстърва на фурна  неснимана и пълнени чушки с ориз и кайма

# 257
 Страхотни вкуснотии сте наснимали, много готвите и не по едно ядене. Да похваля зелевата салата със сушени плодове на xenia, жалко че не се сетих да снимам. Но ще поправя грешката.

# 258
  • На брега на реката
Друсан кебап с бяло вино и риган, но без лук. Пържени картофки и горчица с босилек , за компания.

# 259
Страхотни вкуснотии сте наснимали, много готвите и не по едно ядене. Да похваля зелевата салата със сушени плодове на xenia, жалко че не се сетих да снимам. Но ще поправя грешката.

Радвам се че ти е харесала. Аз обаче не написах дресинга, въпреки че той е обикновен. Зелето се стрива със солчица, 1 ч. л. захар имаше по рецепта и олио за дресинг. Съвсем не е фатално мисля ако е пропусната захарта и олиото.

# 260
 xenia, чакам останалата част от менюто за смайване на гости. Салатата и резанките са многообещаващи. За дресинга ползвах съвсем лек балсамов оцет и няколко капки зехтин.

# 261
xenia, чакам останалата част от менюто за смайване на гости. Салатата и резанките са многообещаващи. За дресинга ползвах съвсем лек балсамов оцет и няколко капки зехтин.

И аз със зехтин я направих. Във всички салати ползвам зехтин.
Гостите ми се отмениха защото катастрофирал с колелото човека, та понавехнал кокалците и не може да шофира. Confused
Така че смайването се отложи за друг път. Grinning

# 262
  • Torino,IT
Зеленчукова супа и рибка на фурна от мен Peace

# 263
  • При елфите ...
Привет! Видях много вкусни и интересни неща.  smile3501
От мен - питки. Приятна и спокойна вечер!   bouquet

# 264
два дни ме нямаше и много вкусотии  Crazy

Маме, радвам се, че манджичката ти се е усладила  Hug

Ние направихме  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes няколко дози, но в буркани прибрах  Blush
доматена манджа

Катми, на огъня  Heart Eyes

печено пиле с бира

задушен грах с агнешко месо

Хубава седмица на всички!   bouquet

# 265
  • В сърцето на живота!
Вечерята днес

# 266
Линдита, сподели тайната на тази прекрасна риба и невероятните картофки? Praynig

# 267
Извинете ме за спама и за глупавия въпрос, но не съм с голям опит в кулинарията и разните й тънкости.
А си харесах нещичко за зимата Simple Smile
Искам само да попитам пеп-4o:
Как точно консервираш тази доматена манджа?
В смисъл - приготвяш го изцяло по рецептата с всички продукти или част от тях оставяш за момента на отваряне на буркана (примерно без лук, който добавяш после и т.н.)
И последно - наливаш горещата смес в буркани, затваряш и обръщаш или наливаш, затваряш и стерилизираш?

# 268

Искам само да попитам пеп-4o:
Как точно консервираш тази доматена манджа?
В смисъл - приготвяш го изцяло по рецептата с всички продукти или част от тях оставяш за момента на отваряне на буркана (примерно без лук, който добавяш после и т.н.)
И последно - наливаш горещата смес в буркани, затваряш и обръщаш или наливаш, затваряш и стерилизираш?

не  Naughty Naughty целта е да отвориш и ядеш.

Приготвяме /по рецептата е силно казано, тя е ориентировъчна/ с всичко както си е вътре като продукти, без бамята - синчето не яде, а бурканите ще са основно за него.  С първоначалното задушаване на лука.
Готвя, до момента с брашното.  Сгъстявам с препечено брашно или царевично нишесте - да не мирише на сурово. Щом клокне отдръпвам от котлона /правих на газов - 2 "тенджери"/ и поставям в голям леген със  студена вода. Охлаждам като наливам 2-3 пъти студена вода. Пълня в буркани, запечатвам и същите ги варя 15 мин. /от завирането/
До следавщо лято не сме пробвали да държим, но до март-април без проблем отваряме и не мирише нито на лук,  нито на тежко от олиото.

# 269
Благодаря ти, пеп-4o, за бързия отговор  bouquet
Мисля да пробвам и аз - дано ми се получи и не объркам нещо.
Страхотни неща показвате тук, чета, гледам и преглъщам от доста време  Crazy
Пробвала съм някои неща, разбира се, но в кулинарията напредвам бавно.
Някой път и аз може да се опитам да покажа като направя нещо - само да стане с естетически вид, де  Joy

Общи условия

Активация на акаунт