Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 905
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
За лука мисля, че съм споменавала, но да кажа пак. Докато го режа дъвча хляб и по този начин не люти.
А за да не е прекалено силна миризмата му в салатата след като го нарежа го намачквам хубаво със сол.  Peace

# 166
За лука - ако сте с контактни лещи - разплаква ли ви? мен - не Simple Smile

# 167
Здравейте!Нова съм тук, но имам един проблем.Надявам се, че ще ми отговорите.На прозорците имам алуминиеви щори, които събират много прах.Трудно се чистят и това много ме дразни.Ако някой знае лесен метод за почистването им, ще съм благодарна да го сподели.

# 168
Здравейте!Нова съм тук, но имам един проблем.Надявам се, че ще ми отговорите.На прозорците имам алуминиеви щори, които събират много прах.Трудно се чистят и това много ме дразни.Ако някой знае лесен метод за почистването им, ще съм благодарна да го сподели.
Май няма лесен начин,поне аз не открих такъв и ги смених,а иначе ги почиствах като ги свалях и в  банята ги измивах под душа с топла вода и малко препарат,изцеждат се и се закачат обратно,доста трудоемко за едни щори.

# 169
За почистване на такива щори има едни специални четки, или пък бяха гъбички  newsm78 . Виждала съм такива в магазините, но сега не намирам снимка да покажа. Ако някой се сеща за какво говоря, да помага.

# 170
Имам такава четка, но и с нея е много неудобно, защото ламелите са меки и непрекъснато се огъват.Май това с банята ще се окаже най-доброто, но без помощта на мъжо няма да мине. Wink

# 171
Дайте идея за отпушване на канал? Пробвах хл. сода и топъл оцет - не се получи
                           За да не ми се запушва канал профилактично сипвам утайка от кафе - чудесно изчиства. В кухнята така или иначе често изсипвам утайка, а в банята се къпя с такава, затова канала е винаги чист.
                          Опитах рецептата да махна петна от старо тиксо с лакочистител - перфектно стана  Peace.

# 172
Плесен и мухал от фугите на плочките по стените на банята ги почиствам лесно и бързо със стара четка за  зъби.
Почиствам микровълновата фурна, като слагам широк съд с вода и я пускам на най-високия градус.
След това със мека гъба само забърсвам.

Темичката е много полезна  Hug     bouquet

# 173
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
купих си гуменетки и миришат на гума.
как да ги отмириша?

пробвах с кафе - не стана... newsm78

# 174
как да ги отмириша?

Според мен няма да можеш да ги отмиришеш или ще стане с времето, но до тогава краката ти ще миришат на гума  Grinning

# 175
как да ги отмириша?

Пусни ги в пералнята и сложи повече омекотител

# 176
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз си мислих за пране...

за сега ги държа на слънце, миризмата намаля...
но още им трябва... Whistling

# 177
За да не люти на очите лукът,малко преди да го употребите,го сложете във фризера да се охлади.Така не люти като го режете.Аз по принцип си държа лука в хладилника и никога не съм ляла сълзи,докато го режа.
аз си слагам слънчевите очила и дишам през устата . Капането на сълзи се получава от люспата на лука, когато миризмата (не знам как по-научно да го кажа) се доплижи до очите става реакция и окото започва да сълзи. Люспичките са едни тънички, обикновено се хлъзгат.

# 178
Изпрах петно от реванол с Перилис за петна

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 16:19 от mitsa

# 179
Изпрах петно от риванол с Перилис за петна

А! Това е интересно! Ама прясно петно ли? Имам предвид, петно, което не е прано вече веднъж в пералнята?

Общи условия

Активация на акаунт