Хитринки за всякакъв случай - 4

• 107 895
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте.Много се надявам да ми помогнете.Изцапах монитора на лаптопа с лак за нокти.   doh  С какво бих могла да го почистя,без да прецакам монитора?Много ме е яд,такава съм блейка. Дайте идеи.Благодаря ви предварително.
Пробвай с лакочистител в който няма ацетон!

# 151
  • Лондон
От около седмица имам мравки само по плота в кухнята и около мивката,н не мога да разбера от къде идват  bouquet

Първо се порадвай на мравките -казват ,че след тях идва богатство.

Посипи сол и те ще изчезнат./не съм пробвала но съм чела че е ефикасен метод/.

# 152
Разтвор от сол с вода и оцет действа безотказно срещу мравки. А може и само няколко лъжици сол в чашка оцет да се разбъркат.

# 153
Разтвор от сол с вода и оцет действа безотказно срещу мравки. А може и само няколко лъжици сол в чашка оцет да се разбъркат.

И после какво? Маже се пода/плота или там където ходят мравките ли?  newsm78

# 154

Ами просто поливаш. Аз лично слагам в малко шишенце от минерална вода и пробивам няколко дупки на капачката и започвам да ги пръскам отгоре. Ако намериш къде им е огнището може да изсипеш по-голямата част там. При мен действа абсолютно безотказно. Виждаш ги как умират моменталически  Peace

# 155

Ами просто поливаш. Аз лично слагам в малко шишенце от минерална вода и пробивам няколко дупки на капачката и започвам да ги пръскам отгоре. Ако намериш къде им е огнището може да изсипеш по-голямата част там. При мен действа абсолютно безотказно. Виждаш ги как умират моменталически  Peace

Мерси!   bouquet

# 156
След прахосмукачката минавам килима с гъбата на мопа - така се обират космите от домашните любимци, останали в него.

# 157
Може ли да помоля някой да ми обясни по-практически съвета за огледалото - да разбирам ли че трябва да го натъркам със сапун преди да го почистя? или обратното ? и не става ли замазано?

# 158
  • into the blue
Аз в предната тема прочетох съвета за огледалото,
като първо го натърках със сапун и после почистих с препарат.Не се замазва.
Обаче някой път пак се изпотява и не знам от какво се получава.  Rolling Eyes

# 159
  • София
За да не е само запис в тази страхотна тема - Когато режа лук, пускам аспиратора и режа под него, така не ми люти на очите.
Много интересно - ще го пробвам непременно! Обикновено много страдам когато чистя лук

# 160
За лука да се включа :
- докато го беля често го мокря и така не люти
- да си напълниш устата с вода без да преглъщаш докато режеш лука (при мен не върши работа) Thinking Thinking Thinking

# 161
  • София
Като казахте лук, знам, че за да не люти в салатата май се овалва във сол... newsm78

# 162
За беленето на лук без сълзи най-сетне намерих рецепта. Беля го и го срязвам на две под обилната струя на чешмата. След това вече си го режа на дъската и не ми създава проблеми.
П.С. заради сълзите преди категорично отказвах да готвя пиле яхния-сега няма проблем.

# 163
За да не люти на очите лукът,малко преди да го употребите,го сложете във фризера да се охлади.Така не люти като го режете.Аз по принцип си държа лука в хладилника и никога не съм ляла сълзи,докато го режа.

# 164
Момичета, имам нужда от помощ и ще съм ви много благодарна   bouquet
От около седмица имам мравки само по плота в кухнята и около мивката, не мога да разбера от къде идват  #Cussing out Не искам да пръскам с препарати, защото имам малко детенце. Някой знае ли нещо ефикасно? Предварително благодаря!!!  bouquet

сложи дивисил, една колежка така се отърва от мравките

Общи условия

Активация на акаунт