защо искате 2 дете

• 13 492
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Е, това вече ми идва мазохистично - да ти е трудно, да си на ръба на силите си - ама да родиш второ - щото било важно ...

# 196
  • Overijse, Belgie
Just a Girl , друго си е да ги народиш 3-4 в една гарсониера и да си нон стоп по майчинство - а мъжа да се бъхта за 500лв и да тънете в мизерия  Peace
За кво са ви условия, за кво ви е университет? То те като станат на по 16 - да се хвърлят на борсата направо...

Напълно съм съгласна с теб, но господинът изтъкна плейстешъни, елитни университети, апартаменти....Та изводът е, че Детето получава всичко наготово и единствения напън, който се очаква от него е във WC-то.
Аз не съм завършила елитен университет, ама пак станах човек, апартамент не са ми стоили, но пък си купих...и знаете ли каква е иронията в случая - едно дете съм  Laughing
Все пак тук се обсъжда защо искаме 2-ро дете, а не защо не искаме и се предполага, че хората, които искат 2-ро няма да ядат сух хляб само и само за идеята да има глъч вкъщи.

# 197
Вергилия, ако пък някой каже, че децата са му попречили да завърши заветното висше, то той най-вероятно и без тях е нямало да завърши нищо. Аз пък ако нямах деца, нямаше да имам успехите, които имам сега. Щях да си кютам някъде и нямаше да имам никакъв стимул да напредна в живота. Освен това, имам и деца, и висше образование, колко невероятно  Laughing да, фигурата ми не е като преди 10 години, но и сега е ОК, ето гигантския компромис, който съм направила  Crazy

Който не иска деца, няма нужда да ги ражда насила. Но да се обяснява, че второ дете ще съсипе бъдещето на първото, като заграби част от неговите блага е меко казано странно.

# 198
Леле и тук го обърнахте на война ooooh!

# 199
Е, странно за този, които няма планове за бъдещето на детето си, а се задоволява само с това да го нахрани и прати на училище спретнато. Ама има хора, които искат да му дадат нещо повече.

# 200
Tess , ти размишляваш и звучиш като мъжа ми, което е хубаво.  Grinning

Е, това вече ми идва мазохистично - да ти е трудно, да си на ръба на силите си - ама да родиш второ - щото било важно ...

Имам колежка от университета, момиче от село, не знам защо нямаше самочувствие, само и само за да остане в Русе, роди 2 деца от безработен мъж с още едно дете, с 15 години по-голям от нея. На ръба на мизерията са, но тя е доволна. Остана в големият град.  Crazy  
Всякакви причини съм срещала за второ дете. От странна, по-странна.

Е, странно за този, които няма планове за бъдещето на детето си, а се задоволява само с това да го нахрани и прати на училище спретнато. Ама има хора, които искат да му дадат нещо повече.

newsm78 Е докато е малко още, да кажем в детската градина, от какво повече има нужда освен от спретнат вид и храна.  Crazy

# 201
Вергилия, ако пък някой каже, че децата са му попречили да завърши заветното висше, то той най-вероятно и без тях е нямало да завърши нищо. Аз пък ако нямах деца, нямаше да имам успехите, които имам сега. Щях да си кютам някъде и нямаше да имам никакъв стимул да напредна в живота. Освен това, имам и деца, и висше образование, колко невероятно  Laughing да, фигурата ми не е като преди 10 години, но и сега е ОК, ето гигантския компромис, който съм направила  Crazy

Който не иска деца, няма нужда да ги ражда насила. Но да се обяснява, че второ дете ще съсипе бъдещето на първото, като заграби част от неговите блага е меко казано странно.

Чудесно! Това е! Няма какво да се каже повече! Всеки сам си преценява как да изживее живота си. Но да учиш, работиш, гледаш и раждаш деца не е мазохизъм! Просто такъв е живота. Колкото звезди по небето, толкова хора с различни мнения.

ЧЕСТИТ 8 МАРТ ДАМИ! БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 17:46 от Карла

# 202
  • Overijse, Belgie
Точно така, аз нямам планове за бъдещето на децата ми, те ще си правят плановете! И под "нещо повече" все за материални неща ли става въпрос?
И пак искам да попитам защо в тема "Защо искате 2-ро дете" се обсъжда защо не искаме 2-ро дете  newsm78 Предполага се, че тези, които имат интерес към темата са селектирани още отначалото.

# 203
От внимание, топлина, спокойствие - които в пълна къща с още няколко братчета и ниски доходи -е  трудно постижимо. От разходки, от планина, море, закаляване. От разнообразно развитие, от забавления, така щото да се чувства доволно, усмихнато, а не само да гледа и страда, че все нещо му липсва, освен спретнатите дрехи.
Това докато е малко.
Като стане на 6-7 и тръгне на училище - и стая.
И като раждаш - не мислиш какво му трябва на първо време, а мислиш и за бъдещето. Иначе е малоумно.

# 204
От внимание, топлина, спокойствие - които в пълна къща с още няколко братчета и ниски доходи -е  трудно постижимо. От разходки, от планина, море, закаляване. От разнообразно развитие, от забавления, така щото да се чувства доволно, усмихнато, а не само да гледа и страда, че все нещо му липсва, освен спретнатите дрехи.
Това докато е малко.
И като раждаш - не мислиш какво му трябва на първо време, а мислиш и за бъдещето. Иначе е малоумно.

И утре когато живота се обърне и тъкмо си мислиш, че си му осигурил всичко, се окаже че няма нищо, тогава какво

# 205
Това докато е малко.

Thinking Като цяло, макар, че уж съм на другата страна на темата, съм съгласна с теб. И го казах и по-рано, за мен минимума за 2 деца е апартамент, които позволява те да си имат отделни стаи.

Не знам за какви разходи толкова става дума и как са цените в София, но в провинцията извънкласните занимания не са скъпи, сина ми ходи на 2 такива /английски и народни танци/. Цените са съвсем поносими, не виждам как памперсите, таксата за детска кухня и няколкото нови дрешки и обувки на сестра му могат да попречат на това.  Thinking Получава каквото иска, без да прекалявам и да го разглезвам, купувам му например списания и каквото поиска за ядене без да си броя стотинките.
Но в крайна сметка тук говоря за малки деца, които в първите 7 години не са толкова разход /особено второто, което ползва да кажем количка и дрешки от първото/. Когато станат ученици става друго, тогава ще говорим пак.

Съгласна съм с Вилико като цяло.

# 206
  • Overijse, Belgie
Ами естествено, че повечето жени мислят за това! Ама вие ни изкарахте за разплод! Данъчна декларация да прилагам ли? ако не можех да осигуря новмално съществуване на първото, естествено, че нямаше да родя второто! Но за някой нормално съществуване са изброените по-горе придобивки, а за мен е безгрижно ежедневие и НЕпрезадоволеност. Но пък е вярно, че в средата, в която живея, децата не си създават комплекси, защото нямат плейстейшън или защото моделът на телефонът им не е предпремиерен...уф, абе какво се обяснявам и аз...към авторката - моят отговор го дадох!

# 207
Вергилия, и аз след години - като родя второто - ще пиша пак  Peace

# 208
Искам трето. Що ли!? Не щото имам палати, много стаи и прочие салтанати, но пък не ми пречи да искам. Mr. Green

# 209
Имам малко бебе на 7 месеца и вече искам 2-ро. Защо ли ? Денят ми винаги започва с нейната усмивка и това ме прави безумно щастлива. Ако са 2 радостта ми ще е още по-голяма smile3503

Общи условия

Активация на акаунт