20 ОУ и 22 СОУ

• 120 319
  • 925
  •   1
Отговори
# 825
  • София
А защо се възмущавате? Нима вие, ако живеете до 20-то училище няма да се издразните пък, че някой от Люлин е заел мястото на вашето дете? Аз съм твърдо зад тези правилници, които защитават децата от кварталите.

Ако наистина този критерии се "спазва" от директорите на училищата, никоя майка няма да се възмущава. НО, както всички знаем от квартала влизат 10 деца, останалите 120 са или с връзки или с пари - това е жестоката истина.

Сега ще споделя една случка, която ми се случи - миналата година кандидатстваме за 73СОУ - от квартала сме, събираме точки - 26 и в един момент не сме приети. Питам с какъв най-малък брой точки са влезли децата - отговор - 24. Е, тогава как моето дете не е вътре - ами вдигаха ми рамене и ме гледаха като изтървани. Минаха няколко дена и съм в един магазин на Патриарха. Бях близо до вратата и съвсем случайно чувам две жени да си говорят на улицата - едната обясняваше, че отива на родителска среща в 20- у-ще. И как дето й било прието и в 20-то и в 73-то с немски език, но тя май щяла да го запише в 20-то защото е само до 7клас и е по-спокойно .

Е, кажете ми мили майки, кака се събират тези точки и как едно дете отговаря на посочените критерии за прием и в 20- то и в 73-то у-ще?
Как ние живеещите в квартала ще се доредим до кварталните у-ща - в такъв случай - ДА СЕ ПРЕМАХНЕ критерия "местоживеене"- просто се губи смисъла.
Само да споделя, че от 12 майки на деца за 1клас миналата година от квартала(от тези с които общувам) - нито едно дете не е прието в 73-то Wink

# 826
  • София
А защо се възмущавате? Нима вие, ако живеете до 20-то училище няма да се издразните пък, че някой от Люлин е заел мястото на вашето дете? Аз съм твърдо зад тези правилници, които защитават децата от кварталите.

Ако наистина този критерии се "спазва" от директорите на училищата, никоя майка няма да се възмущава. НО, както всички знаем от квартала влизат 10 деца, останалите 120 са или с връзки или с пари - това е жестоката истина.

Сега ще споделя една случка, която ми се случи - миналата година кандидатстваме за 73СОУ - от квартала сме, събираме точки - 26 и в един момент не сме приети. Питам с какъв най-малък брой точки са влезли децата - отговор - 24. Е, тогава как моето дете не е вътре - ами вдигаха ми рамене и ме гледаха като изтървани. Минаха няколко дена и съм в един магазин на Патриарха. Бях близо до вратата и съвсем случайно чувам две жени да си говорят на улицата - едната обясняваше, че отива на родителска среща в 20- у-ще. И как дето й било прието и в 20-то и в 73-то с немски език, но тя май щяла да го запише в 20-то защото е само до 7клас и е по-спокойно .

Е, кажете ми мили майки, кака се събират тези точки и как едно дете отговаря на посочените критерии за прием и в 20- то и в 73-то у-ще?
Как ние живеещите в квартала ще се доредим до кварталните у-ща - в такъв случай - ДА СЕ ПРЕМАХНЕ критерия "местоживеене"- просто се губи смисъла.
Само да споделя, че от 12 майки на деца за 1клас миналата година от квартала(от тези с които общувам) - нито едно дете не е прието в 73-то Wink
А защо не поискахте проверка от инспектората? За мен е много важно училището да ми е удобно - тук все пак става въпрос за общински училища. И би било крайно неприемливо детето ми да не учи в училището,  в което съм учила аз навремето, само защото хора от цяла София искат да запишат първокласници там. Ако трябва, живеейки на Петте кьошета, да учи на 5 км поради липса на места,  които са заети от деца от други квартали, това няма ли да е дискриминация? В крайна сметка при избора на жилище трябва да се мисли и какви възможности за образование на децата има - така е навсякъде.

# 827
  • София
Tonia, да, права сте, като си купувахме жилище исках да имаме у-ще, детска градина, поликлиника и нормален магазин за хр.стоки. Е, до тук добре - имаме си всичко. Само дето у-щето се оказа непробиваемо, както се казва. На това у-ще са правени хиииляди проверки - и накрая  - ами едно голяяямо нищо - меко казано. Всичко си е наред, ръководството за толкова години добре са си опекли нещата.
Е, не искам да ме лъжат за поред път, да ми вдигат рамене и да ми се обяснява как нямам право на възражения и претенции (миналата уч.година една съседка си строви нервите и в крайна сметка се наслуша на описаните по-горе глупости, не взеха детето й), че всичко си е ОК и т.н.
Не исках да се докарам и аз до нейното състояние - безсъние, избухвания от безпомощност и накрая резултата е ясен. Записа детето в у-ще, което е в близост до работата й.
Както се казва здраве да е!

# 828
Е аз не мога да разбера, ако едно училище е чак толкова корумпирано, защо напирате да сте там. За мене това е един голям парадокс. Какво ще научат такива хора детето ми?

# 829
  • София
Tonia, да, права сте, като си купувахме жилище исках да имаме у-ще, детска градина, поликлиника и нормален магазин за хр.стоки. Е, до тук добре - имаме си всичко. Само дето у-щето се оказа непробиваемо, както се казва. На това у-ще са правени хиииляди проверки - и накрая  - ами едно голяяямо нищо - меко казано. Всичко си е наред, ръководството за толкова години добре са си опекли нещата.
Е, не искам да ме лъжат за поред път, да ми вдигат рамене и да ми се обяснява как нямам право на възражения и претенции (миналата уч.година една съседка си строви нервите и в крайна сметка се наслуша на описаните по-горе глупости, не взеха детето й), че всичко си е ОК и т.н.
Не исках да се докарам и аз до нейното състояние - безсъние, избухвания от безпомощност и накрая резултата е ясен. Записа детето в у-ще, което е в близост до работата й.
Както се казва здраве да е!
Нямах предвид точно вас с това за жилищата, а авторите на други постове Simple Smile Съжалявам да разбера, че няма адекватен контрол, дано не ми се налага лично да го изпитам.

# 830
  • София
Е аз не мога да разбера, ако едно училище е чак толкова корумпирано, защо напирате да сте там. За мене това е един голям парадокс. Какво ще научат такива хора детето ми?

Защото нивото на език, с което децата след седми клас излизат от там е много високо.В случая човек си спестява много пари за уроци и курсове.
Все пак всеки родител иска най-доброто за детето си - в случая това се води най-доброто у-ще в квартала.

# 831
  • София
Нивото е такова, че за по-малко от два месеца в 8. клас на ЕГ се изравняват с неучилите езика!

# 832
Ironic, разсмя ме.  Laughing

# 833
  • София
Аз не виждам смисъл да запиша детето си в гимназия със същия език, какъвто е учило в 20то, но... свят широк, хора всякакви.

# 834
  • София
Аз не виждам смисъл да запиша детето си в гимназия със същия език, какъвто е учило в 20то, но... свят широк, хора всякакви.
Далеч съм от подобни мисъл и действия! Моите деца са големи и минаха по друг път.
Просто коментирах поста за спестяването на пари за курсове и уроци и нивото, като посочих и други начини.
А че има доста деца от 20-то и 73-то, които продължават да учат НЕ в ЕГ е факт, а за мотивите за това мога само да гадая.

# 835

То има ли вече некорумпирани?!

Аз лично искам, защото това е най-близкото ми училище. Искам да стана сутринта, да хвана децата за ръце и да ги заведа пеша, на детска, на училище, с това сме съобразявали при покупка на жилище, да има детска, училище и ред други неща, но както Жужка писа, грешни са ми били сметките Confused

# 836
еsy, ако наистина сте в района на училището, защо се притесняваш. Доскоро живеехме до 20-то и идваха да канят децата ни да учат там. Без връзки.

# 837
Добре де, ама защо тогава са само няколко добри у-ща в София? Защо се налага да се тормозим, само защото сме си купили апартамент еди къде си, а виждаш ли ей онова там у-ще е ПО-ДОБРО,но не е за теб детенце, защото живееш в кв.А, а не в кв.Б?!?!? И аз искам за 2 мин да съм завела детето на у-ще, но повече искам да учи в добро у-ще. От толкова четене се изтормозих, и май това 73-то у-ще не е толкова добро, за което всички се зомбираме и буквално лелеем......
И ако е такава схемата с опичането, защо и на другите у-ща директорите не си седнат на задниците, да си стегнат персонала, да учат децата и при тях да има наплив? Какъв е проблема?Да участват в програми, да си правят ремонтите и да е всичко цивилизовано......

# 838
Моля да се върнете към заглавието, а именно, обсъждането на 20 и 22 у-ще.

Има теми за 73-то, има теми и за критериите за прием на първолаци.

# 839
Записвам се и за да следя,прочетох всички теми за двете училища,за тази година,някой знае ли кои учители ще поемат първи клас?

Общи условия

Активация на акаунт