20 ОУ и 22 СОУ

• 120 325
  • 925
  •   1
Отговори
# 90
За 20-то - Освен предимство по местоживеене/за съседни на училището улици/ и брат/сестра в училището, миналата година имаха предимство децата изучаващи немски в ДГ"Малкият принц".
Сега не знам дали още е така.За 20-то напливън е в пъти по-голям отколкото за 22-ро.

В 22-ро има предимство само по местоживеене/за съседните на училището улици/.

И в двете училища няма организиран транспорт.

# 91
Само да вметна, че от тази година (от 8 март насам) в 22 СОУ са въведени задължителни униформи. За девойките са бежови плисирани поли (на кръста с ластик) на тъмно кафяви и червени линии-каре, бяла риза с яка и маншети в десена на полата, тъмно кафяво пуловерче без ръкави със златиста бродерия "22 СОУ Г.С.Раковски", а момчетата са със същата горна част на униформата с черен панталон. Чакаме да дойдат и кафяви вратовръзки. Не мога да кажа, кое училище е по-добро, защото личното ми мнение е, че сега няма нищо общо със старата слава което и да е училище. И освен от госпожата зависи и какъв ще е класът като цяло - миналата година дойдоха три деца от други училища в нашия клас - и трите с лоша дисциплина и непрекъснато пречат на останалите. Така в трети клас всички деца понижиха успеха си и дисциплината отиде по дяволите. Класната не може да ги гони или наказва ( по правилник) и всички останали  понасят негатива от проблемните деца. Плюс на училището е и басейнът в  двора  - без ангажимент на родителя за водене и взимане на плуване отделно от воденето до училище децата могат да спортуват.

# 92
Не помня споменах ли, че от 20-то също ползваме басейна на 22-ро безплатно. Близко е, удобно е и треньорът ни е много добър /даже ги научи да плуват, представяте ли си?! Laughing/.

А иначе и в нашето прехвалено у-ще дисциплината зависи изцяло от конкретния учител. В класа на баткото муха не бръмва, а при малкия..... ooooh! Има няколко бисерчета, които наричат госпожите с думи, дето не бих ги повторила и никой никакви мерки не взима по въпроса. А и нивото на знанията им е доста ниско /особено за претенциите на у-щето!/

# 93
Ако сега трябваше да избирам училище за първолаче, бих търсила възможно най-близо до училище. Като е втора смяна детето си разкъсвам деня да го водя на обяд (сутрин готвим домашни и учим в къщи)и ми остават 4 часа за да работя и да взема средното от градина преди каката ( иначе закъсняваме и стигаме до детската в 19.00). Съжалявам, че ми е толкова далеч от вкъщи и щерката няма как да отиде сама на училище или да се прибере, нищо, че вече е в 4 клас.

# 94
За 20 ОУ знае ли се освен г-жа Койчева и г-жа Буюклиева кои госпожи ще поемат тази година първи клас. Някакви отзиви за другите две учителки?

# 95
Мама съм на второкласник в 20 ОУ. Минавам само да споделя, че съм много доволна - при все чуждоезиковото обучение и по-голямото уж натоварване, нашият младеж е щастлив и доволен. Вече сам си учи думите по немски - сяда чинно и си ги пише.  Peace Даже по време на ваканция се е случвало да изпадне в умиление, кога пак ще са на училище  Shocked. И като каже "нашия клас ....", мед му капе от устата  Grinning. А принципно е по-скоро в графата палави отколкото кротки ...

Ето това е причината да съм впечатлена от училището и съответно от учителите, които карат детето ми да ходи с желание сутрин, да няма търпение да свърши ваканцията и са им създали атмосфера на приятелство  в класа Wink.

Апропо, аз също се колебах между 20, 22 и 120 - реших проблема като заведох бъдещия първокласник във всяко, за да си каже мнението. Сам си хареса 20 и ....  баща му спа 3 вечера в двора, за да го запишем там.

Успех на първолачетата!!!

# 96
В 20 ОУ в 1 клас се учи 14 или 15 часа седмично немски език /това включва по 2 часа всеки ден след обяд/. От 5 клас няма втори западен език, а СИП- немски.Това се отнася за 2-те паралелки с най-висок успех. .......

Здравейте
аз искам да попитам, при положение че учат по 2 часа немски след обяд до колко часа са в училище? По мои изчисления в първи клас трябва да са от сутринта до 14. или 15 часа с тези допълнителни часове. Тоест е задължително децата да са по цял ден на училище, не може да са до обяд.?

И също така имат ли английски като втори език или не?
Благодаря предварително за отговора   bouquet

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:01 от Lil

# 97
  • София
В първи клас децата следобед имат 2 часа самоподготовка и 2 часа западен език. Приключват в 16,30ч. Във втори клас самоподготовката /занималня/ не е задължителна.
Няма втори западен език.

# 98
В 20-то не се изучава английски език.
Има паралелки с немски и паралелки с френски език.
За заниманията след училище вече са писали.

# 99
  • Sofia
В 5 6 и 7 клас има паралелка с английски език.

# 100
Много благодаря за отговорите   bouquet

# 101
  • Sofia
Моля, да ме извините ако задавам повтарящ се въпро!

Искам да попитам дали във 20-то училище има предучилищна !?

# 102
Не ,в 20 то училище няма предучилищна

# 103
Нито във 22-ро има предучилищна.
Най-близките училища със предучилищта са 41-во и 47-мо.

# 104
  • Абсурдистан
41-во е много по-добро от 22-ро училище.

Общи условия

Активация на акаунт