Септемрви '09 - 35

• 12 459
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Пиши как сте, кърмите ли се? Пожелавам ти оттук натакък само хубави моменти!
Яденето ми е голям проблем с него. Изморява се и заспива, и трябва да го събуждаш, да му отваряш устата и да му слагаш да яде. На мен това не ми харесва изобщо. Според мен трябва да яде когато поиска, колкото поиска. Неонтоложката обаче, каза че не е правилно да го храня на всеки 3 часа - 5-10 минути максимум 15 на гърда и после адаптираното. То е едно специално за недоносени бебета и мирише на развалени яйца  Sick, на него обаче му харесва. Добре, че ще го пие само 1 месец, че е 14 евро кутийката и ми стига за 3-4 дни само.
В началото го бяхме пробвали само на кърма, но започна да му пада теглото. Аз покрай тревогите, млякото ми съвсем намаля. Ако го оставя на гърдата може и 2 часа да дърпа, все си изкарва по нещо, но определено не му стига.
Много е неспокоен вечер, все се превива и мрънка, имам чувството, че има газове.
Търсим добър педиатър, днес мъж ми има среща с една да поговорят и ако му хареса ще го заведем при нея. Близо ми е до вкъщи и ни я препоръчаха.
Това, което ме изморява много е храненето вечер. Яде 24часа на всеки три часа , 3, 6, 9, 12 и т.н. През нощта обаче го мързи да яде и хапва по-малко, съответно огладнява по-бързо. Днес ядохме в 12, после в 2, после между 4 и 5 на почивки, после в 8.

# 196
Anita, по-добре отиди на лекар да те видят. Стискам палци на всички мамчета за прегледите.

В родилното си бях взела един пакет с нещо като лигнин - около 70-80 см на около 40см квадратни парчета, нещо като памперса за възрастни. Постилаха ми едно на леглото, за да не цапам, а друго правех като превръзка и ми стигаше от пъпа, отзад до кръста. Беше много удобно, а и първия ден, когато не можех да ставам, след цезаровото сестрата много лесно го махаше.
В неделя ми дойде и първият цикъл след раждането. Не ме боли, но вчера сменях превръзките на всеки половин час. Днес понамаля и се надявам да спре до 2-3 дни.

За кръвното - 140 горна граница е височко и е хубаво консултация с лекар.

# 197
tchopar, стискам палци по-бързо да приключите с ремонтите.
hristy, честит ти племенник, да е жив и здрав.
Откъде ще ги купувате тези памперси, еднократни гащи и т.н., аз имам чувството, че  ще ме изгледат много странно ако питам в някоя аптека  Embarassed.
nahodkata , толкова добре те разбирам за ходенето на работа. Не можеш ли да си пуснеш отпуска последната седмица. Мен миналата като ходих все  ме питаха постоянно кога ми е последния ден.
TRINITI, права си, не съм го изживяла още, но така е, трябва да изживеем всеки миг пълноценно. И аз понякога се изкушавам да си казвам, айде бе , няма ли да дойде време, а след това си казвам,че настоящите мигове са безценни и няма закъде да се бърза.
anita29    Hug, кураж, малко остана.
неки, да повторя другите, ама много ви е сладък момъка Simple Smile. Да ви е жив и здрав и да се нагодите по-бързо един към друг.
Аз пък съм се изпълнила с ентусиазъм да свърша сто неща, отлагани вече от толкова време. Но да видим докъде ще ми стигне ентусиазма Wink.
И аз да се оплача, още си чакам поръчката от емпреса (от mothercare) и вече ми късат нервите. За предният им курс има толкова подробна информация, новият трябваше да е на 2 и нищо не пишат. Даже цяла нощ съм сънувала кошмари затова, искам да си получа най-накрая покупките, да видя какво имам и така да си правя по-натам планове какво да се купува.

# 198
Здравейте, мацки!  Grinning
Не съм чела нищо от събота насам, нямам кога.
От петък съм изселена при мама в Перник, че мъжът ми усилено прави освежителен ремонт вкъщи.
Ако мога да наваксам тия дни ще ви пиша  Mr. Green
Слънчев и не много задушен ден на всички!

# 199
Добро утро!

gorbi, благодаря за кафенцето!

Lipstick*, наистина е опасно с това кръвно. Аз не съм вдигала и не знам какво е чувството, но предполагам колко е неприятно. Дано хапчетата ти подействат бързо.  Praynig За албумчето - паролата си е същата, незнам защо ти дава грешка. Опитай отново!

Atrakcia, успех на консултацията!

Анита, ако болките продължават и днес, задължително потърси лекар. По-добре да те прегледа за всеки случай.

neky, малкия е невероятен сладур, пу-пу. А за кърменето - знам колко е трудно да се храни по такъв начин, аз минах през същото нещо с малката, но всичко ще се оправи с течение на времето. Просто той е още слабичък и няма толкова сили да суче продължително, затова заспива от умора. А това, че се превива сигурно е от коликите. Когато си намерите педиатър, задължително попитай какво можеш да даваш за коликите, че те са най-тежки за малките бебчета (а и за майките  Tired).

Ох като гледам как споделяте, че бременността ви е липсвала след раждането на бебчето - ами при мен нямаше нищо подобно. Напротив - когато родих, изпитах невероятно облекчение, че вече нямам корем, който постоянно да пазя да не ударя някъде, че вече нямам ужасните киселини, че вече не трябва да се тъпча с лекарства. Бях невероятно щастлива, че всичко е свършило и че вече започва същинската част - грижите за малкото същество. Затова сега пак съм нетърпелива, не обичам бременното си състояние и искам час по-скоро да приключи, за да си гушна малкото човече. Но няма как, ще изтърпя колкото ми остава, дано само всичко да мине благополучно до края.

# 200
  • Испания и Стара Загора
Аз говорих с мойта АГ и според нея тези болки и контракции са нормални в 9м.Нищо не ми изписа.А и тя сега излезе в отпуска и ми каза ,ако има нещо да ходя направо в спешното в града. Tired
За кръвното-винаги съм била с ниско ,но от 2 месеца насам започнах да вдигам редовно до 160/100.Според тукашните лекари било нормално кръвно за бременна.Но аз се обадих на моя АГ в България и той каза,че това кръвно е опасно.Изписа ми Допегит сутрин и вечер по половин таблетка.И така вече 2 месца си подържам нормално кръвно 110/60 или 120/70. Peace

# 201
Kiarra, Всичко се забравя след раждането Simple Smile Особено ако е било леко раждане, без усложнения - бременността някакси остава на заден план, все едно не я е имало. Аз като родих, се почувствах изведнъж много лека Simple Smile Тази ми бременност не е като първата, но пак е лека, въпреки малкото неудобства... Не мога да кажа, че ще ми липсва бременността де, колкото и спокойно да е минало и да минава всичко. Остава малко още Simple Smile   newsm10

# 202
ееее, забравих да питам: някой има ли контакти на АГ в Окръжна болница?

# 203
Здравейте и от мен Hug
Едвам успях да ви изчета и то не всичко Tired
За това няма да пиша на всеки по отделно,защото ще трябва да пиша цял ден Tired
neky добре дошли    bouquet Манос е голям сладур Grinning Желая от тук натам да расте здраво и безгрижно дете.
TRINITI,Nadina благодаря ви,че сте забелязали липсата ми Hug
Както казах на kiarra,не съм сърдита на никой,при августинките писах само веднъж за да поздравя една вече мама Simple Smile(тъй като с нея си пишехме)
Просто имам куп здравословни  проблеми и неискам да ви натоварвам с тях,а не мога да си събера мислите да пиша адекватно,но Stop въпреки всичко ще се опитам да не мисля за това и да се включвам по-честичо от тук до финала.
Иначе при мен секциото ще бъде в края на август и за това съм щастлива,че още малко ми остава,дано само всичко да е ок от тук натам и финала да е щастлива за мен и бебка PraynigЖелая го и на вас.
gingerina на мен пък в 33г.с. главичката на бебето отговаряще на 38г.с и 1 ден Rolling Eyes Вярно,че апаратурата не дава реални резултати,но чак пък толкова Rolling Eyes АГ каза,че нейното дете винаги вървяло с 3 седмици напред и да не се притеснявам,но аз не спиртам да мисля за това SadНо при теб разликата не е чак толкова голяма и се надявам да нямаш гестационен диабет Praynig
Иначе с покупките съм почти готова-остава ми само помпата за кърма и козметиката за бебето.
Миналата седмица взехме легълцето-ето това:
http://www.dizainbaby.com/bg/toninew.php (цвят череша) и един скрин
Ходих и на училище за бременни в ТК и на лекция за кърмене(беше много полезна)
А да ви питам някой неща:На вас краката подуват ли ви се?Аз съм със страшно подути крака,дори вече така се събуждам Rolling Eyes
А при секцио ще ми трябват ли такива еднократни гащи?
Хубав ден на всички Hug

# 204
Здравейте как сте? Аз нямам време да пиша напоследък...исках да ви питам разбрахтел и за нови цени в Св. СОфия/бивша Т.Киркова/ нормалното от 500 става 900 , а секцио 1200 лв, в сила от началото на август, да питам за другите болници знаете ли нещо?

# 205
Maliby, аз родих в 22:30, в 0:30ч са ме изкарали от операционната и до сутринта почти не помня нищо. Сутринта, когато сестарата дойде да ме измие, въпреки, че бях с това дето е като памперс бях цялата в кръв и дрехите ми също, така че ще ти е нужно нещо такова. Освен това първия ден не ставаш, или поне няколко часа и си с катетър, за да не ставаш до тоалетна и някой трябва да те сменя. Аз лично станах от леглото чак на втория ден. До токава бях и с катетър, и ме сменяха. На мен ми бяха нужни през първите два дни, а после имах по-малко кръв и ходех с обикновени превръзки. Според мен зависи колко кървиш

# 206
здравейте ,момичета.   Не  е ли късно последните  изследвания  да се правят в  37 г.с.    И   "ново 20" -при моя АГ   взимат освен  вагинален секрет и анален. 

а за подуването на краката ,мисля че си е индивидуално.Аз нося бебо много ниско и ми притиска вените,затова ми се надуват краката.

# 207
И   "ново 20" -при моя АГ   взимат освен  вагинален секрет и анален. 
Shocked  Shocked  Shocked

# 208
здравейте и от мен. аз тази сутрин станах с много голямо течение,и даже си помислих че сами изтекли водите моля ви обяснете ми какво чувствате като вече са ви изтекли водите,тези мами които вече са раждали.

моля ви

# 209
  bouquet neky значи ще се запася за всеки случай,а и май ще е по-удобно-нося и хвърлям Wink
fyrty моето бебе пък е високо,а стъпалата ми са страшно подути,едвам ходя Rolling Eyes
petenceto_20 аз не съм раждала и не мога да кажа,знам само,че течението е обилно и изглежда така все едно си се напишкала(с такава консистенция)Някъде четох,че за да се провери дали са води върху превръзката с течението се накапват няколко капки йод и ако се оцвети в зелено значи са води(но дали е вярно незнам)

Общи условия

Активация на акаунт