По колко мляко пият децата ви?

• 10 268
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
Марти е на 10 месеца. Преди около месец отказа да пие АМ. По-скоро отказа да пие от шише. Така започнахме да се храним с лъжичка. Сутрин и вечер изяда по 200гр кисело мляко.

# 16
Пие по един-два пъти на ден 180-240мл АМ от шише с биберон. На 1.6г.прояде и кисело мляко. Давам от време на време между храненията, изяжда по-малко от половин кофичка на хранене. Харесва го само студено, извадено направо от хладилника, без плодове, бискивити и други работи в него. Прясно съм предлгала, но не харесва. Вкъщи ядем много сирене, на всяко ядене присъства на масата и детето много обича и постоянно си хапва.

# 17
До 1г10м кърма(естествено не знам по колко  Laughing ) и поне 200гр кисело мляко на ден + млечен десерт следобед и почти всяка сутрин млечна закуска.
От два месеца давам всеки ден  прясно мляко - 100 - 150 гр. от чаша или айрян(същото количество) + отново млечен десерт следобед и млечна закуска сутрин.
Много често и вечерята напоследък е кисело мляко(150-200 гр)
Винаги от обикновенна чаша,биберон не е ползвала никога.

# 18
До 11-тия месец кърма, после АМ по 500 мл. Кърмата беше близо литър, но като мина годинка детето, намалих количеството на млечната храна на 500 мл.
Предвид, че не приема никакви други млечни продукти, надявам се да е достатъчно.
Cега е на 1г и 10м.

# 19
до 13м кърма, количества колкото трябваше за възрастта
до 2,5 г 500-750 мл АМ ( в зависимост дали иска мляко и на обяд)
след това унищожава по 1 кофичка кисело мляко на ден Blush

# 20
  • София
АМ, колкото си поиска - различно, след годинка може прясно мляко, но ако е варено... и ако го хареса детето - аз лично мразя вкуса на варено мляко, а поне до 3 със сурово не смятам да рискувам (говоря за пастьоризирано, разбира се). Пие го все още от шише с биба.

# 21
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
На тази възраст сучеше кърма, незнам какво количество.
Прясно мляко пие от навършване на 1 година и 10 месеца.
Наистина прясно мляко се дава след годинка, но на първо време може да даваш АМ за деца над 1 година.

# 22
Въпросът ми е отправен към майки с опит с 1-, 2- и 3-годишни деца. По колко мляко пият/пиеха на съответната възраст?
Без значение какво мляко, АМ,кърма или прясно мляко. Моля само да уточните вида на млякото, което пият децата.
Дъщеря ми е на 11м. и пие по около 500-600 мл мляко (АМ) на ден. Може би като навърши 1г ще минем на 400мл.
А след годинката ме посъветваха да давам пясно мляко. Нямало смисъл вече от АМ, а и е по-евтино.
И от какво пият децата млякото, от бутилка с биберон, от чаша с накрайник или от обикновена чаша?

От възраст една година - обикновено прясно мляко.
Сутрин - чаша мляко със закуската. Около 200 гр.
След обед и вечер (преди лягане) - ако сама си поиска - пак една чаша.
Но пък набива зверски сирене.

# 23
  • Разград
Моят син пие всяка вечер от шише с биберон 250 мл. кисело мляко.  Peace

# 24
  • до една звездичка
200-220 мл. АМ всяка вечер и
200 гр. айрян на обяд.

# 25
От около година насам пие по 250 мл сутрин и вечер прясно мляко и по около 200 г кисело мляко на обед и следобед. Яде и пие много мляко. До година и 7-8 месеца пи АМ и го сменихме на прясно мляко, защото не и харесваше киселото, а прясно обожаваше.

# 26
Моите деца бяха на кърма до 10-месечни, след което, доколкото помня, среднодневно да са консумирали по 100-200 гр. кисело или прясно мляко. АМ не са вкусвали ни за миг, мляко от биберон не са пили също.

# 27
Моята дъщеря е на 1г.4м. почти и пие мляко сутрин на закуска с бискитки - около 200-250 мл. После след вечеря пие също - зависи ако е хапнала добре твърда храна, пие по-малко и обратното. Да речем най-много 200 мл. После има едно пиене на мляко към 23.00-24.00-01.00 часа, пие различно  всеки път, днеска например издумка почти 300 мл, както и сутрин към 5.00-6.00часа понякога, пак различно количество. Общо взето през нощта като ставам съм на автопилот Crazy и понякога изобщо не виждам в тъмното колко е изпила. Mr. Green
Мисля, че идва към 800мл.-1 литър Rolling Eyes

# 28
  • София
Сутрин изпиват по 250 мл прясно мляко, а следобед им давам по около 150 мл кисело с бисквити, или им приготвям някакъв десерт с прясно мляко. Гледам на ден да приемат по около 350 - 400 мл мляко.

# 29
  • Разград
Сутрин - 240-250 мл. кисело мляко
Вечер - 260-270 мл. кисело мляко

Общи условия

Активация на акаунт