Отговори
# 165
Ау, Рожденичка ли си имаме?  Heart Eyes
Гери, да си жива и здрава, миличка! Много здраве и късмет! И още повече подаръци!  Mr. Green  Hug   bouquet

# 166
Честит рожден ден, Гери! Бъди здрава и красива, бъди обичана и истински щастлива! Весел празник!  
   bouquet

# 167
  • София
Момичета, благодаря ви много за вниманието и пожеланията!

# 168
Гери, Честит празник и от мен! Жива и здрава да си!

Здравейте на всички!....дали изобщо някой ме помни?! Simple Smile.... Аз много работя и си имам час в седмицата когато ви чета, за да съм в течение на всичко, но не остава време да драсна два реда. Сега темпото е май по-спокойно и ето ме....
Моят Гого е най-непослушното дете. Няма миг спокойствие с него. Аз го виждам само вечер, а тази - направо ме скапа. Бабите са му купили едно супер китайско моторче, което издава неприятен и изнервящ звук и го кара всеки път, когато след работа направя опит да си отдъхна. Напоследък (от две седмици е явлението) иска да спи само с баща си. Много ми е странно желанието му. Той прекарва също толкова малко време с него, както и аз, но пък е страшно превързан към него....а аз така ревнувам Sad...Срещам много деца на възрастта на нашите бебоци и сравнявам развитието... Гого говори много малко, всъщност всичко разбира, но знае общо около 20 думи. Говорят ли вашите деца? ...и естествено хвърлям вината върху баба-бавачка- свекърва, която го отглежда. Струва ми се, че за навременното проговаряне има значение колко време отделяш за занимания - да разказваш приказки, да правиш опит за диалог...вместо да обикаляш всички детски градинки, само и само да не мрънка и да търсиш други бабки да си разказват за болести.........Много ми е тъжно, като си помисля колко рано си зарязох детенцето...на 10 месеца и ми се наложи да работя! ...няма как!
 Сега вече отивам да поспя...ще се включвам по-редовно!

# 169
  • София
Algara, благодаря ти!  Grinning Радвам се, че се включи, разбира се, че не сме те забравили. Ели от както тръгна пак на ясла, а аз на работа, като ме види вечер и почва да мрънка, да се тръшка и сърди и ме побърква. Така, че ми е познато.  Wink Не се притеснявай, че говори малко ще дойде момент, в който ще искаш малко да замълчи.  Simple Smile

# 170
  • Варна
Герииии, Честит Рожден Ден на патерици!
TadaБъди много здрава, щастлива, обичана и усмихната.  Tada

Алгара, не съм сигурна, че свекървати има вина за късното проговаряне на Гого. Ели ходи на ясла от година, а там отделят много време за приказки, песни и т.н. Не говори кой знае колко при това доста бебешки. Много думи ги изговаря само с последната сричка. Кака и на нейната възраст говореше вече като голямо дете. Всяко дете си има индивидуален темп на развитие.

# 171
Аничка, че свекърва ми е виновна за всичко неприятно случващо си е вярно...Simple Smile,. Тя просто е дежурен виновен! (никак не се обичаме)....А при Гого всичко е забавено - той проходи на 1г 3м, усмивки, гукане и всичко е назад....сега и проговарянето...но това не ме притеснява ни най-малко. Той си е жизнено дете. Но сравнявайки всичко това със себе си....- аз съм проходила на 9 м, а проговарянето на 1г. Мъжът ми също. Явно тези неща не са наследствени...
 Много слаба активност във форума....Всички сте по задачи!

# 172
  • welcome to the Jungle
Опалкааааа   bouquet,  Гери, да си жива и здрава!! Много щастие ти пожелавам с любимия Любо и прекрасната Ели! Много любов и разбирателство да царуват във вашия дом! А на теб ти пожелавам да бъдеш силно обичана и вечно усмихната!

Стискам палци и за операцията - да мине безболезнено, успешно и бързо да се възстановиш!

Мацки, мойто синче много драматично преживява първите дни в яслата. Сутрин не реве, но както ми го описват сестрите - доста е стресиран, миличкия. Но ще се борим. Нощно време проплаква, буди се, търси ни, през деня като го взема и ми плаче жално на рамото, а вечер преди лягане е супер изнервен, ама такъв, дето не го познавам чак.
В петък му биха ваксина Превенар и сега силно се надявам да пропускаме повечко от яслените сополи, особено касаещи упорития пневмокок.

Любослав също не говори особено много. НА етап е да борави с около 30 думички и да се опитва да повтаря почти всяка, която чуе, естествено от "лесните", - двусричкови, с повече гласни и звучни съгласни. Обаче пък иска сам да се храни и сам да се облича - нещо, което Оги още се ослушва да го прави самостоятелно, просто щото знае, че има кой да свърши тази работа вместо него  Whistling

# 173
Привет бамбини,
завърнахме се вчера от Венеция, много хубаво изкарахме. За 1ви път на къмпинг в модерна каравана, супер е за деца.
От днес и Емата е ученичка, но 1та седмица ходим заедно и стоим по 1-2 часа, следващата ще остава за няколко минути сама и постепенно се увеличава времето. Надявам се да свикне толкова лесно и безболезнено, колкоото и сестра й. Praynig Иначе ще ми е мъка.
Лъвице, що не пробваш комбинация за ясла от Баховите капки? Виж ми мненията, наскоро бях питала в темата за Цветолечението и мамите ми препоръчаха комбинация. Не съм давала още де...трябва да се наканя да й направя.
Ели, да патерици, но от сърце ти пожелавам да си жива и здрава!!!!  bouquet Всичко да мине леко с операцията!!!

# 174
  • Варна
Шоши, благородно ти завиждам! Венеция и Рим са ми градове-мечта, дано някой ден ги видя!
Тия капки за ясла ще ги потърся из темата, нали ни предстои...
Гале, съчувствам на мъничето. Като чета как в Германия първата седмица стоят с мамите и съвсем постепенно привикват, ми се ще направо да се местя  Crossing Arms. Сякаш живеем още в Соц-а!

Мойто Чудо се разприказва напоследък. "Мамо доди!" (мамо ела), "Мамо носи" (това ще рече вдигни ме да видя еди-какво-си  Laughing), "Ало дядо носи торта!" (превод - ало, дядо, донеси ми диня), "Дядо боти поща" (демек дядо работи на електронната поща  Laughing) и тем подобни. Цяла наука е да го разбереш понякога, но като му следя прогреса на научаване просто навързвам "думите" със ситуацията и опитвам да схвана за какво иде реч  Grinning

# 175
  • Варна
просто навързвам "думите" със ситуацията и опитвам да схвана за какво иде реч  Grinning

hahaha hahaha hahaha И аз така.

# 176
"Ало дядо носи торта!" (превод - ало, дядо, донеси ми диня),
  Joy направо ме уби  Joy Големи са бонбони тез малките на тази възраст.
Ние пък от днес сме със сополи. Супер гадно.  Sad Бях забравила какво е. Не сме имали такова чудо от зимата. Ама след седмица ще сме бомба  Peace
Гери, стискам палци и чакам да се похвалиш с успешна операция. Желая ти бързо възстановяване  Hug
Шоши, и аз съм истински впечатлена за яслата. А и не само за нея... Разкажи за къмпинга  Wink Пусни някоя снимчица
Лъвичке, дано Любанко да оцени "свободата" си в яслата и да не тъгува толкова за мама. Дано и ясленските болежки да ви отминат.
Щък, Косьо тръгна ли на ясла? Как му се отразява? Извинявай, че любопитствам, ама като знам колко си напатихте с тия болести...иска ми се да знам, че сега всичко е оки.

# 177
Опа!
И аз да драсна
Ходим на ясла,всичко е добре,като изключим кашлицата!Госпожите казаха,че щом мен не ме притеснява,че кашля няма проблем.Играе си там с другите деца и от време на време плаче.Знае.Мама доди еми
Като кихне някой или като кашля сам си вика или там на който е кихнал Диае
Банана е Биан
Балона Бион
И такива разни да не описвам всички,че нямам много време,тука по задачи бягам тия дни,а скоро се надявам и да имаме кола,ще ви се похваля.Лекинка и цунки на мъниците   bouquet

# 178
  • Варна
Аууу, Щък, ще се моторизирате значи! Ха дано успеем да се засичаме по-често по улиците шофирайки  Laughing
Дано бонбончо е все така здрав!

# 179
  • София
Здравейте, момичета!  Simple Smile
Операцията беше вчера, а от обяд съм си в къщи. В петък съм на превръзки, а след 10 дни ще ми свалят конците. Снощи едвам дремнах малко, но днес се чувствам подобри. Надявам се да не останат белези, ама ме съмнява, (като знам как от одраскано ми остава белег  :о:) ще трябва да се мажа с крем. Преди операцията се чудех, дали е наложително да я правя, но днес доктора каза, че едната вена е била запушена. Crazy Ели вчера ме е търсила, през нощта се е будила, а днес като ме видя я беше страх да ме гушне и само повтаряше, че не мога да ходя. Добре, че е майка ми, че много помага.

Благодаря за пожеланията!

Yoya, как ги борите сополите?
Щък, супер, че Косьо си играе с децата.
Шоши, дано Емма свикне бързо и е спокойна.
Гале, дано покрай батко си Любанко свикне по-бързо с яслата. Ваксината еднократно ли се слага и колко парички я взехте. И на мен ми се иска да сложим на Ели, заради пустите му вируси.
Algara, недей да сравняваш. Всеки човек е индивидуален. Кофти, че не се разбирате със свекърва ти. Дано не се отрази на детето.

Общи условия

Активация на акаунт