Отговори
# 195
  • Пловдив

Честито и от мен на всички именници и именнички ! Бъдете здрави !
Ние сме ок. Като ви чета относно яслите и сърцето ми се свива  Sad Дано ви свикнат бързо дечицата, че си е голям стрес за тях. Аз моята Виктория ще я пусна живот и здраве направо на градина, та за сега нямам подобни на вашите притеснения   Praynig
Дано не се разболяват... че като знам какви родители има... хич не им дреме  #2gunfire
Аз съм още в отпуска, от ноември живот и здраве почвам сериозно работа  Grinning нямам търпение вече...
 Та така ..
Целувки на всички  Hug

# 196
  • welcome to the Jungle

Черпя ви от името на моите двама именници и благодаря за хубавите пожелания!

Краси, Кики, радвам се, да "ви видя" (щото рядко се засичаме)  Mr. Green. Краси, а аз ако знаеш през какви документални филми минах, докато извадя и на баткото и на дребното бележки за градини/ясли... #Cussing out Картони, бележки, изследвания + пренатоварена мед.сестра, отпускарка-докторка и  Rolling Eyes 6 ходения до кабинета да се взимат на "парче" бележките". ЛУДА СТАНАХ, та добре, че сестрите в градините не се направиха на много педантични та приеха децата и поетапно им донасях липсващи документи. А най-безумното е това, че всички заболявания, които се изследват за постъпване или просто започване на градина, са с латентни периоди и трудно 1 изследване би доказало нещо. Ама нейсе, Булгар, Булгар.

Ей, да се оплача, това с яслата се оказва трудна работа при нас. Любослав с всеки изминал ден все повече плаче там. Отива с бодра стъпка, не плачел на влизане ( според татко му, щото аз нямам сърце да го водя), обачеее  - като го взимам на обед, лелките с всеки изминал ден ми се оплакват, че все повече плачел... Sick. А , бройте, че го взимам ревящ винаги  Thinking.

Започвам с Бах...то се е видяло, но ще направя консултация с една близка, занимаваща се с това, която и направо ще ми ги забърка есенциите.
ВЕроятно и с Чамурлийска скоро ще се видя, няма как.

# 197
Честио на патерици   bouquet на именниците
Лъвице  Wink
Краси,голяма лудница при тебе,но пък като се замисля сигурно иначе би ти било скучно  Grinning
Успех с яслата,а и на останалите дечица които им предстои адаптация.Ние днес за сефте с радостна стъпка и целувка за мама се разделихме и малкия си влезе при Госпожите  Mr. Green пфу
Друго нямам да се похваля!Цунки и хубав ден ви желая   bouquet

# 198
  • Варна
Ние днес за сефте с радостна стъпка и целувка за мама се разделихме и малкия си влезе при Госпожите  Mr. Green пфу
Ей браво на малкия!

Ние днес пуснахме изследванията за яслата. Беше голям майтап събирането на всякакви 'биологични материали'  Mr. Green.
На взимането на кръв беше драма и половина, с рев викаше 'Мамо, мамоооо'  Laughing
Утре ще ни е първото пътуване с влак, че и за 3 часа и половина. Разказвам му от няколко дни и само повтаря за 'влак' и как ще ходи при 'баби' (така вика на прабаба си). Дано изтрае пътуването, в първа класа сме в голям общ вагон, поне ще може да се движи.

Весели почивни дни на всички!

# 199
Това с яслите се оказва сериозна работа...Много мислих кое е по-малкото зло: яслата или баба-бавачка? .... май са равностойни...Дали обаче в детската градина ще е по-лесно? Вероятно, травмата ще е по-малка... нямам никакъв опит.
Вашите бебоци мият ли си вече зъбите сами. Гого ме наблюдава всяка вечер как го правя и си иска аксесоарите(четката с пастата). Прави същите движение. В момента, в който му дам вода да плакне...и я гълта. Абсолютни неуспешни опити! При вас как е?

# 200
здравейте!!!
Алгара аз съм твърдо против за баба- бавачка.да ходи с децата  да свиква да се приспособява от малко.С бабата -бавачка какво ще се научи да гледа цял ден сериали и да говори за болести.От опит го знам-свекърва ми гледа малката един месец докато яслата беше в ремонт и се върнахме с развитието  с месеци назад.да не говорим ,че детето ми знае всички сериали и като се върна ми разказва как Мелек пила отровно или как чичкото се карал на лелята и то поименно. Crazyи ми вика болна съм дай да пия хапче........................превърнала се е в бабка моята Ивайла... Laughing
Вярно ,че в яслата се разболяват много...но няма начин докато изградят имунитет.А аз все мисля,че ко се пусне детето направо на градина ще е още по зле,защото е свикнало дотакава степен  с майка си ,че ще му е по трудно да се отдели от нея.Лично мое мнение.
а за зъбите и ние сме на същото положение,все гги мием гледа се колко са бели ...... Laughing

# 201
Здравейте всички!
От доста време не съм писала но откакто се върнахме от морето /края на август/ Младен е постоянно болен с почивка една седмица. Направо ще лудна.
А и аз започнах работа, та двамата със  свеки се гледаха тази седмица и той и прилага всякакви номера, направо е цирк, та как се прибера и тя си тръгва  Wink
Нямах време да ви изчета , та за това да попитам- Трапезица, как мина първия учебен ден на Гошко? /нали не се бъркам Thinking/

# 202
Моята въобще не е за ясла,даже догодина незнам как ще я пускам на градина.Ужасно е срамежлива и страхлива.На площадките гледа децата от страни,не се защитава като я бият,не смее да се заиграе с някое дете...
За зъбките,мие ги с четката,обаче предпочита аз да й ги мия.
И още нещо да попитам,много ще съм благодарна ако някой даде съвет:Дядо ми почина преди 2 дни.С малката често им ходехме на гости и тя много добре го помни и често говори за него.Как да й обясня,че вече го няма?

# 203
Дядо ми почина преди 2 дни.С малката често им ходехме на гости и тя много добре го помни и често говори за него.Как да й обясня,че вече го няма?

Моите искрени съболезнования  Sad
Моята баба също почина скоро  Cry . Тони така и не я опозна, а на Емил обяснихме, че когато хората много остареят ( в случая му говорихме за нормалния край на живота ) заспиват завинаги и отиват на небето. Избрахме малко по-компромисно обяснение, защото мъжът ми е атеист и не иска да прекаляваме с религиозното обяснение, но разбира се е достатъчно толерантен към вярващите по принцип и иска децата да знаят, но сами да направят избор...

# 204
  • София
just_an_ODDalisque, Кики моите съболезнования.  Flowers Rose Flowers Rose

just_an_ODDalisque, мисля, че което е предложила Кики е много добро решение. Дано малката тръгне безпроблемно на градина като му дойде времето, може пък да се приспособи по-бързо от "отворковците".  Wink

Да споделя. Ели е "хванала" някакъв вирус и от четвъртък е с отвратителна хрема, много е кисела и ме влудява. Хич, не слуша и не мога да си почивам като хората. В четвъртък като ми свалят конците не знам как ще се оправяме.  Confused Добре, че Любо помага, че майка ми също се разболя. Щом малката я "тръшне" тя е следващата.

# 205
  • Пловдив
just_an_ODDalisque, Кики моите съболезнования и от мен  Sad
И ние сме хремави и двете  Sick аз май съм по-зле даже. Дано се разминем само с това... Почнах веднага да давам Витамин С, Осцилококцинум, капки и днес е по-шен определено  Praynig
GERY80 дано се оправи и Ели че и теб да не тормози, да почиваш  Hug

# 206
Здравейте и от мен. Много време не съм писала и не съм чела , за което се извинявам , но просто нямам никакво време. 
Тед първия учебен ден на Гошко мина много добре , много му харесе в училище и се радва че няма да спи там и че ще го взимам на обед. Евгений тръгна на ясла  и то с голямо желание.
Това е от мен , пожелавам ви лек ден.

# 207
  • Варна
И аз да се разпиша, прибрахме се от пътуването и Божи вече е фен на влаковете  Laughing.

just_an_ODDalisque, Кики, съболезнования и от мен  Confused А за казването, май това с отиването на небето е най-популярно за тази възраст. Бях чувала и вариант, че човекът става звездичка и отива при другите звездички и вечер те гледа от небето и можеш да му махаш.

Трапезица, браво на децата ти! Дано в понеделник и моят син тръгне на ясла с желание  Praynig

# 208
Само надничам,драсвам и отивам да се занимавам с дребния.Иска да си кара колата по голо дупе!Кашля като магаре,но го лекуваме.
Съболезнования и от мен

Лека вечер утре повечко ще драсна   bouquet

# 209
just_an_ODDalisque, Кики, съжалявам за близките ви Cry
Честно казано не знам как точно може да се обясни смъртта на толкова малко дете... Thinking Не мисля, че е правилно да се казва, че дядо е заспал или подобно....При по-големи дечица може някакси да се обясни кръговрата на живота, но на 2годишните- едва ли...

Момичета, много съм доволна от Емма в яслата. Не е проляла капка сълза това дете, всеки ден ми казва чао, възпитателката я гушка и излизат на балкона, от там ми маха Heart Eyes Не знам, дали Бах или моята подготовка, но съм очарована. Дано да е така и занапред Praynig Сега стои по 3 часа, понеделник ще е повечко и сигурно от по-следващия понеделник ще си вече пълните часове от 8 до 14ч, като от 12 до 14 спят.

Общи условия

Активация на акаунт