Отговори
# 210
  • София
Шоши, радвам се, че Емма се чувства добре в яслата и е спокойна.
Щък, дано Косето бързо се оправи.
Светли, супер, че Божи е харесал пътуването с влак. Ели като пътува беше през нощта и почти през цялото време е спеше.
trapezica, браво на момчетата, че с радост ходят на училище и ясла.

В сряда ходихме до Токуда. Взеха на Ели кръв, пуснахме и гърлен и носен секрет. Резултата от кръвните изследвания е ок и за сега не се налага АБ, гърления секрет е чист, но в носа има изолирана бактерия и утре ще е готов резултата. От сряда слагаме капки в очите и носа, а днес след обед пак ще я заведа да видим лекарката какво ще каже. Много съм разочарована от личната лекарка на малката, предписа й едни капки за нос, от които не се излекува, а се влоши.

# 211
  • Варна
Шоши, браво на Емма! И аз от днес подкарах Бах, дано има същия ефект  Praynig

Щък, пиши как е Косе-Босе! Днес на люлките едно момиченце така се дереше като магаре, дано не е вирус.

Гери, важното е да знаете каква е причината и така да изписват лекарства, а не ей тъй, може би затова личната не е улучила цяра. Успех!

# 212
Благодаря за съветите.Все още нищо не съм й обяснила,ще я чакам да повдигне темата тя.

И ние изкарахме вируса,но вече сме добре.

# 213
Светли,за дрането като магаре,май има някой вирус,защото и аз чух вчера едно детенце в магазина по същият начин се дереше.Кашлицата на малкия попремина,почна да кърти което си е напредък.Температура не ми е вдигал и смятам,че ще се оправи до два дни.Щом почна да прави бели,значи е по добре  Wink
Гери, а с теб какво става не съм прочела.
just_an_ODDalisque, Кики, съжалявам за близките ви Cry
Честно казано не знам как точно може да се обясни смъртта на толкова малко дете... Thinking Не мисля, че е правилно да се казва, че дядо е заспал или подобно....При по-големи дечица може някакси да се обясни кръговрата на живота, но на 2годишните- едва ли...
Тук съм съгласна.Може да се намеси някоя приказна фея и да отведе починалия в някой вълшебен свят. Mr. Green знам ли  newsm78.Да не ми се налага скоро да обяснявам!Ади цунки и лекинка от мен   bouquet

# 214
  • София
Добър ден! Хайде по кафенце!

Щък, кой е най-дългия период през който Косьо е ходил на ясла без да боледува? Ами, за мен: на 14-ми ми оперираха левия крак от разширени вени, на 24-ти ми махнаха конците и съм си в къщи. Операцията ужким козметична, ама се оказа, че едната вена е била запушена, а и на доста места са ме кръцкали.

Хубав ден на всички, а болничките бързо да оздравяват.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2009, 10:16 от GERY80

# 215
Лошо за кръцканията,но предполагам,че е по добре сега  Wink работата
За боледуванията на Косето.От 1 до 4-ти ясла,после боледува и на 10 и 11 беше 14 до 16 и 18 на 23 също.Сега пак сме болни.Горе долу седмица на ясла седмица в къщи.Този месец му е рекорден с най-много посещения  Mr. Green

# 216
  • София, под Карлсон
Привет и от мен!
Минавам да чета от време на време, за писане не че не намирам време, ами по- скоро май няма нещо ново... Таях скрити надежди, че ще има уплътнения на групите  и ще ни приемат на ясла, но силно съм се заблуждавала. По всичко изглежда, че поне още година Иво ще се гледа с баба си и дядо си. Което от друга страна никак не ме притеснява, защото детето наистина изглежда щастливо, а те му дават толкова нещо от себе си, че и аз самата ходейки на работа няма как да му дам. Иво се развива доста бързо- най- вече в говорно отношение и хитруване  Wink Има за пример по- голямата си братовчедка и копира поведение от нея. След Макуин светкавицата, сега хитът е Спортакус. Много се радва и на костенучето Франклин- четем книжките за него, по- рядко филмчето. Вече прави опити да пее, но по- скоро рецитира, като на моменти се опитва да извива леко и се получава едно фалциране... Laughing Важното е, че има желание  Simple Smile
Иначе и той изкара някакъв вирус най- вероятно, с дълбока кашлица и сополи, без температура. Давах само Осцилококцинум и Проспан и със жестока борба капех в нослето по 1-2 на ден сребърна вода.
Ами поотчетох се надве- натри, лек ден на вас и всички болници (малки и големи) бързо да се оправят  Simple Smile

# 217
just_an_ODDalisque, Кики, съжалявам за близките ви Cry
Честно казано не знам как точно може да се обясни смъртта на толкова малко дете... Thinking Не мисля, че е правилно да се казва, че дядо е заспал или подобно....При по-големи дечица може някакси да се обясни кръговрата на живота, но на 2годишните- едва ли...

_ШоШи_ , аз написах, че имаме опит само с Емил, Тони нищо не разбра така или иначе. Емил обаче задаваше въпроси и разсъждаваше. По принцип смятам, че детето само показва кога му е необходимо и е готово за подобно обяснение, а родителите вземат решение как да му обяснят нещата.Хубаво е да се вземат информирани решения, нали затова си дискутираме тук...

# 218
  • Пловдив

Добро утро дами  Hug
Застудя времето и почнахме да нищим темата за болестите  Sick Вики още е сополива и покашля рядко... Дано премине скоро....
На всички ясленчета пожелавам бърза адаптация и без никакви болести   bouquet Hug

# 219
  • София
Здравейте.

Антибиограмата на бактерията в нослето на Ели ще е готова днес, защото пустата му гадина не реагира към препаратите, които са сложили първия път и заради това са добавили други. Е***и мутиралата бактерия, свекър ми каза, че скоро няма да реагира на нищо, защото се е привикнало към всички препарати.  ooooh! Иначе Ели е в настроение за пакости и въобще не слуша. Аз й се карам или обеднявам нещо, а тя ми прави физиономии и иска да ме целува. От къде на 2г. й го ражда акъла да ги прави тези неща. Не знам след 10г. (да сме живи и здрави) какви ще ги измисля.  Whistling

Blues, радвам се, че включи. Прави го по-честичко. Радвам се,  че малкия се чувства добре при баба и дядо.

# 220
  • Варна
Здравейте и успешна седмица!

Ние тръгнахме на ясла с много смесени чувства. Не знам кой от двама ни се оказа по-травмиран. Дечко отиде с желание да играе с децата, беше много спокоен, влезе без грам проблем. Това в 8.40. Трябвало да стои до 11, въпреки първоначалната информация, че първия ден е за един час. Аз обаче към 10 звъннах на лелята. Оказа се, че той по някое време усетил, че ме няма и ревнал. Водила го на терасата на пързалка, ама се успокоявал за кратко. Когато се обадих ме помоли да отида да го взема, защото се изпотил и не давал да го пипа да го преоблече  Shocked. Ето това не го бях предвидила. Та отидох, като ме видя ревна, аз едвам се удържах. Искаше да го нося и да ходим на люлките. Слязохме долу, едната група беше навън и той така се захласна по децата, топките и люлките, че сега не искаше да си ходи  Crazy. Едвам тръгнахме, че другите се дразнеха от мен и се сещаха за майките си.

Сега се чудя как да продължим. Утре трябва да иде за закуска. Щеше да е по-добре, ако излизаха навън да играят, ама то е чак след 10.30 явно и дотогава ще оревем света  ooooh!... и като се нагледах на сополите на другите деца, направо взех да съжалявам...

Наоплаках се, извинете за което  Blush

# 221
  • София
Ох, като ви чета ми се къса сърцето.
От друга страна, много ми е неприятно, че догодина няма да го приемат Алекс в градина.
А сумите за часните градини са неоправдано високи за мен. А много вероятно и непосилни,
ако нещата не тръгнат към подобряване  в най- скоро време.

Сега, когато времето почва да застудява и скоро ще прекарваме повечко време вътре.
То ясно, че на малчовците не им пука от студа, но на нас. Та ми се искаше да пообсъдим,
с какво ги занимавате вечер. Например Блус, каза, че четат книжки. Алекс, не иска да четем.
Макар вечер преди лягане да ги разглеждаме картинките и да се обогатява с нови думи и
подробности да се описват картинките. Песничките, само хей ръчички и то във неговия вариант:
" Хей ги ръчичките, хей ги ръчичките, мият лицето със сапун. или мият лицето и бузките."
Телевизията е добре да е пусната, но освен рекламите и то не всички, друго не го интересува.
"Брускети с домати, юбоб, юбов." И по добре де, колкото по късно по добре.

За около половин час може да реди релси или строител. Още малко да готви кубчета в някоя истинска тенджера.
Но остава още свободно време, а когато не е зает, почва да мисли за дребни пакости.
За това ви предлагам сега и през зимата, който когато измисли забавление, което е прието добре,
да споделя опит в тази насока. А може и да е нещо от яслите, с което ги занимават.

П.П. Сега се сетих не сте писали, как изкарахте по празниците?
Ние в началото на септември минахме Белоградчик и Магурата. Хита беше, че  в белоградчик " няма камъни", а " пещеричката мокра".
После разходка във Видин на " гоямата река" и "замъчето се мушкаме". На връщане се отказахме от Плевен, та Лом, Козлодуй.
Но не стигнахме до Радецки, че ремнтираха пътя, Околчица, Искърското дефиле и в къщи.
А по празниците се дигнахме един ден до Копривщица, да се поразходим по къщите.
Снимки няма, апарата се скапа, точно преди да тръгнем, няма пари за нов.
Или поне за такъв, какъвто си е мечтал любимият голям мъж.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2009, 16:11 от mmm_

# 222
  • Пловдив
Да се включа набързо относно забавленията  Hug. Виктория много обича да "рисува". Има пълна кутия с моливи и пастели, няколко блокчета и книжки за оцветяване. Доста дълго се заиграва с тях. Кара ме да й рисувам разни неща, а и тя самата си драска.. Интересно й е. Имаме си любим канал "Baby TV", с него може да изкараме и повече от час, но за мен е прекалено ....  и не оставям да гледа дълго време.   bouquet

# 223
Като ви чета за яслите се сещам да ви кажа, че днес като си взимах големия от детската градина и той ме води при едно тригодишно сладурче от 1-ва група да ми каже, че били станали приятели, а малкото ми казва: "Аз имам друга майка, която идва да ме взима"  Joy  Heart Eyes

# 224
  • Варна
Като ви чета за яслите се сещам да ви кажа, че днес като си взимах големия от детската градина и той ме води при едно тригодишно сладурче от 1-ва група да ми каже, че били станали приятели, а малкото ми казва: "Аз имам друга майка, която идва да ме взима"  Joy  Heart Eyes
Laughing сладур!

Аз днес и на работа не успях да ида, малкият едва заспа, събудил се след час, видял баба си и мен ме няма и рев та рев. Тя ми звъни след половин час, реве и тя и то, хукнах да ги успокоявам. Как ще я караме така не виждам  Tired

ммм, ние вечер играем. Освен игрите, които си писала, четем книжки за влакове, играем с една ферма с животни, ритаме надуваемите топки или някой балон, играем на криеница (това е любима игра), рисуваме (по-скоро гледаме как мама рисува).

Общи условия

Активация на акаунт