Отговори
# 240
Дубрутру  Grinning
Светли,това с чуждата чиния ми хареса.За боклуците,исках да кажа,солети,бисквити,милка или киндер.Дано малкия да не ти се разболее  Wink
"има е там в кухнята бе,тя ги крие"
Joy Joy hahaha
Голям майтап.
Ди,ох ако знаеш как искам и мен така да ме отменят ама пусто  Simple Smile

Така и така заговорихме за темата,така да споделя,не е лошо да си сменим заглавието,че нещо вече не е за море  Grinning
Някакви предложения!

# 241
  • София
Хихи страхотни сте.
Колкото пъти погледна различна тема, но никой не е писал вътре.

Верно ли по 50 страници ще е една тема. Ами хората пишат не дремят. Ние можем да си пуснем тема "Юнчета: януари - юни 2010 и ЧРД" И "Юнчета: юли - декември 2010 и ЧНГ" Joy

Определено от чуждата чиния е по- сладко, а да го вземеш от устата на татко - най- сладко. Но ако някой реши да яде от негавото чиния - война. Почва вече с егоистичните нотки.

Ели_ок2, всички деца на нашата площадка си идват гладни от яслата. И след това си дояждат с бисквити зрънчо и солети. Алекс ходи и си проси, защото аз не нося. Няма срамно, лошото е, че не са плодове. А това, че детето е наблюдателно е още по- хубаво. Аз може да съм забравила, че съм купила грозде, но Алекс знае какво има и си иска.
Да продъжа с детската площадка. Яд ме е, че си дояждат навън. И то защото не са полезни храни точно преди вечеря.
Ако има плод и бисквита, Алекс ще хапне плод. Но като няма постепенно се изкривяват и спират да хапват полезните неща.
За това и не оставам дълго на площадките. А и не само. Почват да се водят разни войни. А аз съм изнервен от гадната служебна ситуация човек. Не мога да понасям кудкудякане и надцакване, в по- добрия случай. А в по-лошия употреба да думи от типа "Гадна руска к..а" и " Затова децата ти ще станат наркомани" между две жени, предендиращи за интелект. Много грубо и много грозно. А децата навсички ни са там. И то защото не могат да си разделят площадката.

Мерси за споделянето за игрите и призовавам от време на време да пишете пак. Например Алекс научи марките на колите, сега учи флаговете. Това не е защото съм болна амбиция, а му беше интересно и питаше. И в двата случая стана по негова инициятива. Животните от книжките също. Ако имате идеи за смислени неща. Защото се е насочил на това е бтв, това е е мтел, все не смислени познания.

# 242
  • София
Колкото пъти погледна различна тема, но никой не е писал вътре.
Ами, написах едно после реших, че не ми хареса и го смених с друго.  Grinning

Верно ли по 50 страници ще е една тема. Ами хората пишат не дремят. Ние можем да си пуснем тема "Юнчета: януари - юни 2010 и ЧРД" И "Юнчета: юли - декември 2010 и ЧНГ" Joy
Joy Joy Joy

Наистина е много неприятно за дояждането на площадката, но и Ели го прави. При взимането изяжда един банан и после каквото види солети, зрънчо, бисквити и все иска. Мислила съм си след яслата да се прибира в къщи на яде, но е рано за вечеря (17:30ч.).

Не мога да понасям кудкудякане и надцакване, в по- добрия случай. А в по-лошия употреба да думи от типа "Гадна руска к..а" и " Затова децата ти ще станат наркомани" между две жени, предендиращи за интелект. Много грубо и много грозно. А децата навсички ни са там. И то защото не могат да си разделят площадката.
Shocked  ooooh! Засега на нашата площадка не е имало такива изцепки. Но понякога ме дразни голямата лудница.

Браво на Алекс за новите знания.  smile3501

Ди, радвам се, че сте добре.  Grinning

# 243
  • Пловдив
Привет мацки !
Да се включа и аз за яденето на "боклуците"... Мен също много ме  е яд като почнат да мъкнат по площадките зрънчо,солети, близалки  #Cussing out ама не всяко дете ги яде тези неща, т.е. не на всяко му позволяват. Вики естествено като не й се купуват такива неща, й са интересни и иска да си вземе. Чак срам ме хваща понякога, ще кажеш че гладна  я държа, като граби с пълни шепи..
Сега сме фенове на шоколадовите яйца, много им се радва. Хем играчката има, хем малко шоколадче, което си разделяме двете  Wink
Доста плодове яде, много обича. Гледам всеки ден да й давам. Не отказва. Лошото е, че свикна много да пие сокове, а те с фрашкани с консерванти и какво ли не #2gunfire почнах да й правя айрян, да заместим малко сокчетата. Харесва го. Таратора също.
Бисквити имам винаги в чантата, хрупа си ги с удовлствие  Peace
Та така..
Иначе манджите не ги пропуска /да чукна на дърво/ Хапва си всичко, какво  й се полага. Няма притенции..
Това е от мен ..
Останете си със здраве и лека нощ

# 244
  • Варна
Момичета, вчера преживях голям кошмар с Божи. Заспа следобед, отидох на работа и след час майка звъни: Събудил се след 1/2 час и рев та рев за мама, не може да го укроти. Хукнах към нас, докато се прибера още 1/2 час. Намерих ги ревящи двамата, той се вкопчи в мен. Опитах да го приспя, но не само че не успях, а продължи да плаче "мама, мама доди!" още час и половина  Shocked. Сякаш не разбираше, че съм до него, беше в нещо като шок, и аз не знам. Ту ме гушка, ту ме блъска, сякаш не съм мама. Майка ми ме пита имам ли успокоителни, в чудо се видяхме! Тя само ми опява как сме разбили психиката на детето с тая ясла. За моето психическо равновесие да не споменавам...
Сега съм на път да го спра. Поне докато се успокои. Аз на работа не мога да ходя, ако всеки следобед ще е така (и предните дни плачеше, но като ме видеше спираше). Ако трябва след 1-2 месеца пак ще го пуснем. Така или иначе сега има кой да го гледа.
Оплаках се, извинете ме, но съм още в стрес.

# 245
  • Варна
СветлиHug. Не знам какво да те посъветвам. Наистина труден период преживявате с Божи. Поговори с някой специалист от яслата, с хомеопат и ако трябва дори с детски психолог. Не знам дали спирането от ясла е решение. При следващо тръгване на детско заведение всичко това може да се повтори. Момичетата казаха хубави неща и за есенциите на Бах. Толкова ми се иска да има как да ви помогна  Hug Rolling Eyes. Знам какво ти е. Преживях го два пъти  Sad. Имаш подкрепата ми каквото и да решите  Peace.
Относно яденето на боклуци - ние от раничко ги научихме покрай кака. Вики от доста по-късна възраст започна с тях. Не мисля, че прекаляват. Друг шоколад освен детски на милка и кендер не им давам и то само по едно малко блокче. Плодове обичат много, особено Вики - търси си всеки ден, покрай нея и Ели яде.

# 246
  • София
Светли, ако можеш вземи си 1-2 седмици отпуска докато Божи посвикне. Лошото е, че бабата се предава и тя допълнително усложнява нещата, защото вместо да го успокои тя реве с него. Според мен ще е по-добре ако продължи да ходи. Водете го след закуска и го взимайте по-рано, така сутрин няма да е на големия рев когато водят всички, а като го взимате по рано няма да стои и да ви чака. Така май е най-добре докато се успокои напълно.
Асе, и Ели предпочита сокчетата, вода почти не иска да пие, като й предложа и пийва само 1-2 глъдки. Сега съм й купила гранулиран чай (плодов) и пие от него. Не е лош, а и ми излиза по-евтино.

# 247
  • София
Хайде по кафенце !

Къде сте всички?

# 248
Добро утро!Тъкмо изпих кафенцето вън,че хубаво препича слънце.Утре съм на работа вече свърши отпуската,но от една страна по-добре ,че съм се отпуснала нещо EmbarassedЗа напитките Стами пие всичко,и вода,сок,айрян,прясно мляко трябва да го пробвам вкъщи да пие чай.Поотпуска се все повече да говори,но някои думички пак по бебешки ги казва.Започнах да им давам и на двамата имуностимулатори,спрях се на тази схема:10 дни Респивакс,10 дни Есбиритокс и 10 дни някакви детски витамини,може да купя Марсианци.Та дано по-малко болести да има.
Гери,и ти ли си в отпуск?
Светли,съжалявам че малкия така реагира на яслата HugНе може ли нещо отпуска да ползваш?
В събота сме на детски рожден ден на две годишно и трябва да купувам подарък.Стами като влезе в магазин само коли купуваме,вашите момчета с какво играят?Трябва да вляза в някой магазин да поразгледам/но без моите момчета Wink/Хайде лек ден от мен!

# 249
Привет,
нещо не успявам да седна на компютъра за по-дълго. Имахме гости, а и времето е едно прекрасно тази есен и сме повече навън.
Емма се справя сравнително добре с яслата. Не протича чак толкова леко, както при сестра й, но мисля, че й харесва или поне ще й захаресва скоро Simple Smile
Светли, много съжалявам за вашите приключения, но мисля, че допускате една огромна грешка, като не заставате по-твърдо зад едно решение. Бабата се е предала, оттам като гледам и ти, а ти децата са прекрасни манипулатори, дори и на 2г! Иначе те разбирам прекрасно, и на мен ми се свива сърцето, като ми плаче или тъгуват децата, но още по-важно е да им се поставят някакви граници, да се вземе решение и да се следва...От друга страна съм наясно, имам и примери около мен, че супер контактни деца никога не заобичват детската градина...Дано при вас не е такъв случая  Hug Успех и ни дръж в течение!  bouquet

# 250
  • Варна
В събота сме на детски рожден ден на две годишно и трябва да купувам подарък.Стами като влезе в магазин само коли купуваме,вашите момчета с какво играят?Трябва да вляза в някой магазин да поразгледам/но без моите момчета Wink/Хайде лек ден от мен!
Най-добрата играчка от всички подарени се оказа това: http://www.toytownbg.com/index.php?toy=10.4.1716 има и други видове животни за тази възраст.

Шоши, браво на Емма. Аз засега спрях Божи. Още кашля. Снощи баща му се опита да го приспи, пак рев за мама с резултат повръщане. На яслата повръщаше почти всяка сутрин така. Май се получи така, че вместо да се откъсне от мен, се залепи още повече. И аз, и той се тормозим. Докато не намеря начин да му помогна да разбере нещата и да се успокои, няма да продължавам.

# 251
Здравейте!

Да се вкл. и аз по въпроса за детската градина.

Цеци почти като Божи се държа миналата седмица.Първия ден въобще не плака,но следвашите дни плака и като го оставях и като го взимах.В петък обаче като го взех не се разплака.Носа му потече още в петък и съответно хремав вчера не го пуснах на градина.Днес обаче направо си отиде вътре дори ми се стори,искаше да стои там.Все още го взимам на обяд.Там не им яде манджите.Той бобови култури не харесва.Днес им дали супа от кус-кус със сирене.... и грах и съответно не ги е накусил.Казаха ми,че не го насилили да ги яде,за което ги поздравих,защото ако го бяха насилили щеше да повърне.
За пампата сутрин го изпишквам и му слагам,за да съм сигурна,че няма да ходи напикан и мокър и да изтине.Обаче жените го слагат на гърнето днес му беше сух памперса.
Вода пие с удоволствие,сокове у нас не купуваме,пие айрян и чай .Давам му плодове , но е на моменти.Понякога ги яде друг път ги държи в устата.Кака му Ива го научи да яде всякакви глупости-знае ги кое какво е и си иска...бонбони,желета,близалки,чипсове.Сега откакто ги няма големите почти не се купуват такива неща и той съответно не ги яде,но пък все се намира някой да донесе "подарък" . Харесва му филийка с масло и мед.Понякога сл.обед му давам каша Слънчо.
Ще видим утре дали ще плаче и ще пиша.

Аз почнах работа.Опитвам се да свърша нещата за цял ден до обяд,но само се изнервям.Та това е от Пещера !

Да оздравяват малките сладури и ммм децата учат  куп ненужна информация,за теб може да не е полезно ,но на детето му е интересно точно това.Цецо не е по рисуването-някак няма търпение за това.Обаче за книжки умира.Даже Дядо и ряпа той се мъчи да я разказва .... "чете" с интонация.....много е забавно!!Също и косе-босе много му харесва.Опитва се да казва и по-дълги думи,а думата чизми въобще не може да я каже и се смеем двамата,като започне да се опитва да я каже.

Чао за сега от мен !

# 252
  • София
Да се оплача. Елена продължава да си е в къщи. Сега пък има разстройство и втори път се нааква в нощния памперс. Confused Много неприятно се е подсекла. Аз от 15-ти трябва да съм на работа, направо почвам да се чудя дали ще се оправи до тогава, все изниква нещо ...

Ди, болничен съм.

# 253
Добро утро!И Стами си е вкъщи по закона на всеобщата гадост свърши ми отпуската и той цъфна болен ConfusedСъс зачервено гърло,температура и сополи,и най-много ме е яд че не ще да си пие лекарствата.Как ли не го залъгвам,че ще има браво,че е герой дъра-бъра,а той не ще плюе,реве,бяга в другата стая.И във вода,и в сок съм слагала сиропчетата усеща го и не пие.До понеделник трябва да е здрав,че няма да има кой да го гледа.
Гери,някакъв вирус броди,половината общежитие  и малки и големи изкараха така с повръщане и разстройство.Бързичко да оздравява Ели Hug
Да отивам докато спи малкия да поошетам къщата,че все едно бомба паднала,а колко кестени има разпиляни навсякъде ooooh!Докато сме навън с това се занимава събира кестени и си ги носи вкъщи.Айде че се отплеснах,лек ден!

# 254
  • Варна
Гери,някакъв вирус броди,половината общежитие  и малки и големи изкараха така с повръщане и разстройство.Бързичко да оздравява Ели Hug

Потвърждавам. Вчера бях като парцал, но да чукна на дърво, днес съм по-добре. Горките деца сами се гледаха общо взето. Така и не излязоха цял ден, но днес ще си наваксат. Утре, живот и здраве, пращаме Вики в Априлци с баба и дядо. Иначе при нас нищо ново, гледаме си се вкъщи и се надяваме ремонтът да привърши бързо.
Гери, дано се оправя бързичко Еличка  Hug Peace.

Общи условия

Активация на акаунт