Отговори
# 270
Здравейте ,момичета ,пиша рядко ,но ви чета редовно. И ние сме в отбора на болните ,за съжаление . Но ако ви разкажа какъв майтап бяхме при доки да се смееш ли да плачеш ли.Става ми вчера Диди сутринта с боен вик ,че я боли коремче и едни сълзи не е за разправяне (за пръв път ми го прави този номер) Обаждам се на педиатъра ни обяснявам ,че от предния ден тече нослето с воднисти сополи ,но днес ми се превива и въргаля на земята като ми казва ,че я боли корем ,но няма Т за щастие. И съответно тръгваме веднага на преглед. Преслуша я огледа всичко ,което може и я пита "Кажи сега теб къде и какво те боли аз ще видя коремчето " И мойта маймуна ама с възможно най жалостивия си глас казва" боли ме коремче и повръщам " Embarassed това за повръщането си го измисли и я поправям ,че не повръща,д-ра и натиска коремчето и пита "тук боли ли "и тя "да" и "къде другаде покажи ми " и нашата се хваща за дупето от което щях да падна ви казвам . Викам и аааа ама твойто коремче там ли е маме ,аз не знаех и тя със същия страдалчески тон" дааа" Д-ра каза ,че за него в момента няма проблем дяже се усъмни да не би да прави номера ,че не иска на ясла ,но няма как да е това ,че все още си се гледаме. Но каза да го държа в течение ако нещата се променят да се появи разтройство или Т и така и стана още след съня на обед бяхме с 39.3Т и разтройство. Подложи ни на диета ориз и картофи и ентерол ,аз се опитвам да и дам диетични работи ,а то мойто се тръшка за мръвка и луканка Crazy ,направо незнам как ще се оправим с това ядене.На всичкото отгоре ми се наложи за точно час да я оставя на баба и, и набутала на детето сок круша ,това направо ме разби и сега пак я сдъфках та незнам как ще я убеждавам от тук на татък да ми я гледа като ми се налага(това по повод моите репродуктивни проблеми)налага се все по-често да и я оставам за по малко. Ох много дълго стана  Embarassed ама като пиша рядко  уф. Ще пожелая от сърце и душа всички болнички дечица да оздравяват бързо и да не притесняват майчетата си. Асе ,мила първия път наистина тези високи Т са стряскащи,но няма място за тревога ако действаш навреме и адекватно (а ти го правиш),че то човек като се притесни и си ги мисли едни .... Диди досега рядко ми е вдигала Т под 39 ,винаги са в тавана както обичам да казвам  и винаги ми действа изненадващо и стряскащо ,та напълно те разбирам,но уви аз се владея в такива моменти за разлика от мъжа ми който вместо да се стегне тогава изпада в дива паника и ми идва в повече да мисля за малката ,да успокоявам и него. Целувки и гушки от мен за всички ви ,чета ви и преживявам и вашите тревоги по ясленски проблеми и болести ,но сега така ме е завъртяло колелото с мойте си проблеми ,че наистина нямам нерви да пиша.

# 271
  • Пловдив
Асе ,мила първия път наистина тези високи Т са стряскащи,но няма място за тревога ако действаш навреме и адекватно (а ти го правиш),че то човек като се притесни и си ги мисли едни .... Диди досега рядко ми е вдигала Т под 39 ,винаги са в тавана както обичам да казвам  и винаги ми действа изненадващо и стряскащо ,та напълно те разбирам,
Hug Hug
Охх не сме я да кажа, но днес сме по-добре. През нощта към към 4,00 ч. вдигна 38,6-7 С, дадох Нурофен и спадна. Беше се изпотила жестоко, всичко беше вода, косата й тя беше мокра. Бях заспала, добре че се събудих, та да я преоблека. Днес цял ден е живичка и не е вдигала за сега  Praynig Praynig Praynig Няма апетит, но не я насилвам. Чопка по нещо от време на време и това е Peace Надявам се да си възвърне апетита като са осафери повече  Praynig Hug
Лека вечер на всички ви   bouquet

# 272
  • София
Лусия, стискам палци Диди бързо да се оправи, а на теб пожелавам добри резултати и скоро да ни зарадваш с хубава новина.  Flowers Four Leaf Clover
Асе, дано тази нощ е спокойна и Вики не вдига Т.

# 273
Здравейте!
Нямам никакво време да чета.Само да споделя:Днес бях на лекции за пръв път без детенцето от 9 до 12(с пътуването до 13:30)Тя се е държала добре при баба си,обаче аз се пукнах от мъка.Добре,че повечето дни са ми по-късно лекциите и мога да си я взимам заедно с бабата,обаче имам още няколко пъти сутрин и незнам как ще издържа,пък не искам да я будя да пътува с мен.

На болните-бързо възстановяване! Hug

А как си ги пазите от болести?Нещо давате ли им?Нашата лекарка изписа някакъв сироп да й го давам ей така профилактично,обаче се оказа,че го няма по аптеките повече от година.
А към антибиотиците какво ви е отношението?С мъжа ми много се караме по този въпрос-само да чуе,че детето кашля и:"Абе,ти питай пак докторката дали не трябва антибиотик!" Close

# 274
  • Пловдив

Добро утро, днес кафето е от мен.
Аз да се похваля, да не чуе дявола... Вече второ денонощие не сме вдигали Т   Hug Praynig Praynig Продължавам хомеопатичните за гърлото и АБ... После на контролен... Дано е преминал гадния вирус  #2gunfire

# 275
Ето ме и мееееееееееен  Hug
Жалко за болничките,но тук чета някакви луди комбинаций хомеопатия и АБ едновременно.Абсолютно обезмисляне на хомеопатията,но докторя всякакви,аз съм доволна от нашата  Wink Ани  Mr. Green
Корема ,че е на дупето на малката не ме изненадва  Joy посмях си се хич да не е
Моя малкия казва,че има дупе и мамаааа и таааатиииии
и аз му казвам и бабабааааа,а той,ааааа не баба няма!
Баба купи дупи
 hahaha
А аз трябва да си купя чурка според детето защото те с татко си имали  Joy Laughing
И други весели случки,но много ме накефи една позната ми разказва за едно дететнце малко по малко от Косьо което говори като дърто,обяснявало на една кукла.Бебе сега ще те нахраня,после ти ще спинкаш,сега бебе ще ти дам биберон Ауууууу бебееееееее,кака се наака  Joy
тези деца са уникални в момента.

# 276
  • София
...
И други весели случки,но много ме накефи една позната ми разказва за едно дететнце малко по малко от Косьо което говори като дърто,обяснявало на една кукла.Бебе сега ще те нахраня,после ти ще спинкаш,сега бебе ще ти дам биберон Ауууууу бебееееееее,кака се наака  Joy
тези деца са уникални в момента.

smile3532

# 277
  • Пловдив
Жалко за болничките,но тук чета някакви луди комбинаций хомеопатия и АБ едновременно.Абсолютно обезмисляне на хомеопатията,но докторя всякакви,аз съм доволна от нашата  Wink
Не мога да дам линк към статията, че нещо не става, но ще си позволя да цитирам част от нея ...

"ХОМЕОПАТИЯ И АНТИБИОТИЦИ  
Отглеждането на детето е много трудно и отговорно занимание. За съжаление почти всичко се струпва на майката.....
И тъкмо всичко се успокоява до годинката и...................идват поводи за нови притесненея.
Детето започва да боледува често. Характерно за „новите” деца е, че това се случва след първата годинка.
Температура, упорита хрема , кашлица ....... това са част от симптомите, които не дават покой на майката.
Посещенията при лекаря зачестяват. Изписва се антибиотик след антибиотик.
....... В моята практика се стремя винаги да започвам лечението със симптоматични и хомеопатични препарати. Основание за това ми дава факта, че 90% от заболяванията при децата са вирусни а антибиотика не действа срещу тях.
За съжаление при неблагоприятно развитие на заболяването се налага да се изпиши антибиотик. Винаги обяснявам на майката за моят мотив за включването му, както и защо съм избрал съответния. В повечето случаи прилагането само на хомеопатични медикаменти помага. Предимството им е, че нямат странични ефекти, действат на целия организъм, а не подтиска само съответния симптом. Няма опасност от предозиране.
Нека да припомним, че хомеопатичните препарати се изготвят на базата на билки, животински продукти и минерали. При тяхното производство изходната суровина се разрежда многократно. Този процес се нарича динамизиране и при него многократно се зaсилва ефекта на медикамента. След заглавието на лекарството има числа – 5сн, 9 сн, 15 сн и 30 сн. Те показват степента на разреждане – колкото е по – голямо числото, толкова разреждането е по – голямо. Парадоксалното е, че ако уцелим медикамента за съответната болест, то колкото е по – разреден, толкова по – бърз , силен и траен ефект ще имаме.
В моята практика аз не абсолютизирам даден метод на лечение. Изписвам на детето това, което най – добре и трайно ще помогне и се съобразявам с най – малкия страничен ефект. ..... При други болести – хомеопатията има своите предимства и най –вече с ЛИПСАТА НА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ , които би трябва да са водещи при лечението на децата.
Много често ми задават въпроса, дали може да се приемат едновременно хомеопатични и алопатични/традиционни/ медикаменти. Повечето лекари – хомеопати отговарят отрицателно на този въпрос.
Аз съм за компромисния вариант...И да се върнем на заглавието на статията. Може ли да се съвместява антибиотик и хомеопатия? Категорично – ДА, ако имаме показания. Най – добрия пример за това е диагнозата - гнойна ангина. Тя винаги трябва да се лекува с антибиотик, защото много чест причинител на нея е стрептокока. Ако той не се излекува, има опасност да причини усложнения – засягане на ставите и сърцето. В хомеопатията имаме прекрасни препарати за лекуване на гнойна ангина. Прилагането им дава възможност да изберем възможно най – тесноспектърния антибиотик – напр. Оспен. По този начин защитаваме организма от страничните ефекти на по – широкоспектърните антибиотици /Клацид , Зинат и др./
Съчетанието на антибиотика с хомеопатия дава възможност не само за излекуването на болестта, но и за профилактика срещу следващи рецидиви. Тя се получава, като продължим даването на хомеопатията дълго време след оздравяването.

д-р МАРИО Янакиев "

# 278
Асе  Simple Smile друго исках да ти кажа,не че не може да се комбинира,а че при класическата хомеопатия е по разлино.Има "хомеопати" които изписват и АБ и хомеопатия и то не едно нещо ами 3-4 за гърлото това за хремата онова за кашлицата 3-то,а при класическият хомеопат се изписва само едно единствено нещо,след време може да се смени с друго,но интересното е,че не се кобинират по няколко хомеопатични ами само едно.Когато самоинициативно реших да лекувам разтройство и го секнах с ентерол и хидрасек след 2 дена детето беше със силна хрема,при обяснението ми какво съм направила,докторката ми се скара,че разтройството е естествен процес и че не е трябвало да се намесвам,защото по този начин пък е избила хремата и разни други неща мога да пиша,но за съжаление нямам много време.Пожелавам всичко да е наред и да не влезете в порочният кръг както беше станало при нас и всеки месец взимахем АБ.Цунки   bouquet надявам се да си ме разбрала какво искам да ти кажа  Grinning

# 279
  • Варна
Всички болнички бързо да оздравяват  Peace Hug!
Щък, само мога да съм щастлива, че сте намерили правилния доктор  Peace. Дано и занапред си така доволна. Посмях се от сърце като си представих малката госпожица - "майка". Наистина са голям майтап на тази възраст.
При  нас нищо ново. Много ми е гот да съм отпуска  Mr. Green. Хич не се и сещам за работа. За съжаление всяка отпуска има край  Rolling Eyes.
Ели все по-упорито говори, макар и по бебешки. Когато отново тръгне на ясла след ремонта ще ги шашне с приказки  Wink.

# 280
Аз не мога да се похваля от избор на личен лекар...така и не случих!!! Все питам, разпитвам при проблем, но за съжаление нямам под ръка професионалист... При всяко посещение при докторката на Гого изпадам в ужас. Последният път го водя за прием на Пентаксим (която предварително закупих), а тя ми каза, че не му се полага поредна доза. Кой не е броил правилно, не знам!? ... а истории с всичките ми джипки са безброй....много боклук в този бранш за жалост!
Аничка, кефи се до последно на отпуската!

# 281
  • София
Здравейте!
Ели от вчера пак е на ясла и се надявам всичко на е ок. Довечера съм на родителска среща. Доста ми е странно, защото ще ми е първата като родител.  Grinning

just_an_ODDalisque, давам БронхоВаксом по схема и се надявам да има ефект. Тази година давам за първи път. Мисля също на давам сега клеева тинктура.
Algara, ужасно е когато лекаря, на който разчиташ е некомпетентен или изостанал. Пожелавам ти на намерите Вашия доктор и да можеш да разчиташ на него на 100%.
Ани, лошо е като се отпуснеш и на мен хич не ми се тръгва на работа.  Wink
...Когато самоинициативно реших да лекувам разтройство и го секнах с ентерол и хидрасек след 2 дена детето беше със силна хрема,при обяснението ми какво съм направила,докторката ми се скара,че разтройството е естествен процес и че не е трябвало да се намесвам,защото по този начин пък е избила хремата и разни други неща мога да пиша,но за съжаление нямам много време...   bouquet надявам се да си ме разбрала какво искам да ти кажа  Grinning
Много интересно, за първи път чуват за това. Моля те, когато имаш повечко време сподели с нас.  Simple Smile

# 282
Гери  Hug ето малко време намирам  Grinning
Има много интересни неща изписани по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=414430.0Ето един линк към който има и препратки за други линкове в които много хубаво са написани някой неща.
Какво ми обясняваше докторката.Когато детето има хрема,тя трябва да се остави,а не да се секва с разни капки и други дяволи,най-много промивчица,ако съвсем не може да диша детето.При опит да спрем хремата процеса слиза надолу и все по надолу докато направи някой по сложен процес.За температурите.Всички знаем,че са естествена защита на организма.
При децата до 38.5 не се води за висока температура.След това започваме да даваме нурофен / панадол и трябва да внимаваме да не допускаме рязко сваляне на температурата.
Лятото направихме ангина, цяла седмица беше с много интересна температурна крива. Единственото нещо което давах на детето,беше редуването на панадол,нурофен и съответно едно хомеопатично,което конкретно си е изписано за детето. И без АБ стават нещата,но какво преживях аз  Shocked само аз си знам,а както и повечето от вас които са се сблъсквали с парцаливо дете с температура 39.5 и пищящо под хладката струя в банята.Идваше ми и и аз да пищя с него.Силно се надявам,че имунитета който той сам трябва да си изгради,вече е започнал да се изгражда.

# 283
  • Варна
Силно се надявам,че имунитета който той сам трябва да си изгради,вече е започнал да се изгражда.
Ей там е истината  Peace! Да оставим организма да се сбори. Иначе с илачета от първия ден нищо не постигаме, само временен ефект.

Аз профилактично давам клеева тинктура и Септилин. От вчера започнах рибено масло.

# 284

Момичета почерпете се за мое здраве!Днес пораствам още с една годинка! Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт