Августинки 2009 - тема № 55

• 12 724
  • 306
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички майчета!  bouquetДа са им живи и здрави малките ангелчета
за Арниката:Аз ползвам хомеопатия от 5 години.В момента съм при д-р Маждракова(може би сте присъствали на нейна лекция към у-ще "9 месеца")довечера ще се чуя с нея, но това което знам е , че е добре да приемът да започне месец преди термина.Още нещо методът при хомеопатията е строго индивидуален и не съм сигурна, че препарата може да се приема от всеки.Мога да попитам и утре да ви кажа.

# 211
Честито на Дитка жива и здрава рожбичка да радва живота и.

# 212
Здравейте и честито на новите мами...още едно "ХЕПИ" бебе си имаме..сега е ред на Мо, май утре ще е..
Аз обикалях да си взимам изследванията и да търся кой да ми чуе тоновете,че моя лекар го няма..една гинеколожка ми каза..Ама какво е това запис на тонове,не съм чувала за такова нещо.. smile3511 smile3511 smile3511
Полудях, вярвайте ми и после като видях че на още едно място ми отказаха и се прибрах..с маршрутка, та ме и одруса едно хубаво и съм бясна отвсякъде...чак ме заболяха яйчниците ..какво ви занимавам, ама на кого да се оплача..
Това СУЕ ми е високо,това опасно ли е да питам.
Пожелавам ви спокоен и прохладен ден  Hug  bouquet

# 213
Ивуша в какви стойности ти е СУЕ-то? Лекарката ми обясни, че при бременни било нормално да е повишено. Аз онзи ден като ходих на запис на тонове се качих в едно такси при жена-шофьор, която ме раздруса по същия начин - имах чувството, че нарочно взима всички дупки.

# 214
Честито на всички майчета!  bouquetДа са им живи и здрави малките ангелчета

Цвети ти се изгуби да не ни изненадаш  Laughing
Леле Ивуша ти си любител на екстремни ситуации, аз не бих се качила в маршрутка в това положение никога, освен ако бебчо не реши да го пренося Wink

# 215
Здравейте августинки Hug Аз съм октомврийка, но издирвам едно мамче от съседния блок в Белите брези на Кюстендил. мисля, че е августинка, видях я няколко пъти от терасата, че е с голямо коремче и днес видях простряни много бебешки дрешки и пеленки Grinning Сигурно е родила или чака всеки момент съкровището Grinning Ако пише тук във форума нека ми пише на ЛС да се запознаем Grinning

Извинявам се, че не е съвсем по темичката ви Hug

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 17:11 от Adi84

# 216
Ами СУЕ - 70mm/h при реф ст-ти до 30. А що се отнася до маршрутката, ами малко преди това пък хванах такси и беше почти същото, явно вече в това състояние съм станала противник на всеки легнал полицай и всяка дупка.

# 217
  • София
Мо, забравих да ти го напиша снощи, но ти стискам палци всичко да мине по вода и живо и здраво бебенце. Италиана, и теб те мисля да знаеш, с пожелание за същото.
Еееееееееееее ,браво на мен, тя си траеше Тони кога и е секциото, аз и пиша, че и стискам палци, тя родила вече  Crazy. Да им е жив и здрав Мартинчо, много много да ги радва бебчо.

Честито и на мама Кики, да и е жива и здрава малката русалка.

Дидка, честит ти бебчо, жив и здрав и много много щастлив.

Добре дошли на новите мамита, хубаво, че се сещате да се включите. Леко раждане и здрави бебоци ви желая. Да вземат и останалите да се обадят, но може и като родят живот и здраве. Ще се постарая да ви добавя отпред, много моля, ако забравя някоя пишете ми на лични.

# 218
  • София
Мо писа, че днес я взимат в болницата, но кога и е секциото не знам.

Gemma, много ти благодаря за отговора. На мен Асето ми каза потенция 15, едно преди секциото, другото след, но ще я питам по-подробно. Къде го има?
Как разбираш, че са гъбички? Сърбеж, парене и т.н. ли? Най-добре питай като ходиш до Майчин дом като ходиш другиден.
Не ги мисли дрешките, все ще ги изглади някой. И аз имах някакви часове през изминалите дни и нощи дето ме болеше бая кръста, но като си полежа и ми поминава. А и чат пат менструални болки.

Драмбуе, питай я твоята хомеопатка, ако не е проблем за Арниката.

Joanna87, съгласна съм с теб. Пожелавам ти всичко да е наред, леко и спокойно раждане и живо и здраво бебенце ти желая.

Това на всички ни го желая от сърце  Hug

Dilyana, стискам палци вече да иска да излиза бебчо. Да ти мине леко и бебенце да е добре.

Красуна, Честит Рожден ден, да си жива и здрава и в най-скоро време най-хубавия подарък да получиш. Ти защо не пишеш? Вчера си мислех къде изчезна? Благодаря за подробното обяснение за Арника-та. Дали и аз мога така да го пия, както са ти го предписали. Понеже преди 2 години направих сепсис и сега следоперативния период много ме притеснява.

Мими, кога си на преглед?

Ивушке, може да отидеш в 1 АГ (екс Тина Киркова сиреч), да си платиш 10 лева и да ти направят запис на тоновете. Д-Р Царичкова е един голям образ, много мила жена, тя прави записите. Ако те интересува ще ти дам телефон на регистратурата, запазваш си час по телефона, в деня на записа минаваш първо през регистратурата, плащаш си (до 31-ви юли беше безплатно) и после в 106-ти кабинет с едно талонче отиваш. Тя докторката пита при кой доктор си, но винаги може да кажеш, че няма да плащаш за екип, примерно и че ходиш в болницата, защото твоя доктор е в отпуск.

Днес поставих рекорд по обикаляне, излязох в 9 и 30, сега се прибрах, обаче свърших сума ти нещо и сума ти нещо купих  Crazy
Първо на тонове и на тест за упойки. Сега приличам на наркоманка с тия чертички, оказа се, че към 2 препарата имам алергия (едната е за пълна упойка - пупу, да не се налага, другата е нещо за след операция). Ще пия някакъв препарат преди секциото.
Анестезиолог май няма да ми е този, с който знам, че си работи моя доки, но и този ми се видя симпатичен. Надявам се да е добър.

# 219
ivu6a рефертните стойности не се отнасят за бременни жени.Нормално е при някой да се повиши СУЕ-то, т.е физиологично е, а не патологично Peace

# 220
ЧЕСТИТО НА МАМА ИТАЛИАНА И ДИДКА!!! ЗДРАВИ И ПОСЛУШНИ БЕБОЦИ!!!
  newsm51 smile3525 newsm51

Славена, аз си взех превръзки за родилки, както е написала и Петенценто. Много са удобни и няма омазване. А за сутрешната визитация, имах парчета лигнин  Simple Smile

Абе мамчета, бодувате ли по цели нощи? Наш Бобко хич не спи през нощта  #Crazy Ставаме на понички с баща му. Само иска да ми е на циците и в леглото при нас, иначе ела да ни видиш  #Crazy  Crazy ooooh!

От снощи краката ми се подуха и глезените са ми колкото колената  Confused Някой да има представа от какво може да е?  newsm78 Педи ми каза да съм 2 дни на диета- кисело мляко, хляб и ябълки  Tired Rolling Eyes

Красуна, честит рожден ден! Здрава щастлива и много обичана!   newsm51

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 15:46 от dan4eto8008

# 221
  • Кърджали
Италиана и Дидка, честита Ви радост! Да са Ви живи и здрави малките съкровища!
Аз днес бях на преглед. И така, ако до четвъртък малкото ми инато маймунче не реши да излезе само, в четвъртък сутринта с багажа - в болницата да предизвикат раждането... Надявам се само малката да не чака до четвъртък...
Хм, и в петък баща ми си идва за малко от Германия, ще си види внучката...

# 222
  • София
Честити бебчета и много радост да носят на родителите си!  Hug

ЧРД на Красуна - скорошен прекрасен малък подарък - риткащ и гушкав!   bouquet

ivu6a не се притеснявай за тия стойности - при бременните винаги нещо излиза от рефернтните без да е проблемно.

dan4eto8008 за крачката подутите по-внимателно със солта общо взето - аз си мислех, че не ям много, ама напоследък доста ми отичат и ми препоръчаха варени картофи без нищо, по-нависоко да са и кисело мляко и безсолна извара (ако ти харесва това, че на мен ми е  Sick ) Резултатът е, че поне сутрин имам глезени  hahaha

# 223
  • Бургас
Ивуша, не знам колко е вярно , но моят гинеколог при който ходя на ЖК ми каза , че не е задължително записването на тоновете.....прави се ако имат някакви съмнения за нередности, малко ок. води, изобщо някакви проблеми ако има........
Въпреки всичко аз си мисля да поискам запис на тонове от лекарката с която съм се уговорила за раждането а и от месец и половина ходя в частният и кабинет на прегледи. Сега на 10-ти август съм на вагинален преглед и взимане на секрет и ще видим какво е положението Simple Smile

Дю, не съм писала до сега защото в начлото ми се виждаше много многолюден този форум , августовските бъдещи майчета бяха страшно много и се страхувах , че нямам това време да следя темата за да съм в час а и да пиша /между другото все още ходя на работа, но гледам повече офисна работа да върша и остава повече време за комп./. В последствие ми прави впечатление , че горе-долу се оформи един кръг от редовно списващи се и такива ,  които по-нарядко пишат Simple Smile ама някак си ми беше неудобно ей така да се изтипосам  newsm78......та така.....сега си разменихме ЛС с vesi 127, която живее близо до нас и през седмицата ще пием кафенце да се запознаем докато сме си още 2в1 , както казва тя Simple Smile
Познаваме се и лично с Жужка  с бебе Гери /вече/ от една среща на бременелки Simple Smile

Slavena80,  ще раждам тук в Бургас с д-р Лазарова. Тъй като живот и здраве ще раждам нормално а и ще ми е второ раждане , не ми се рискуваше да пътувам било до Сливен или Варна, когато дойде моментът Simple Smile А сега като гледам и какъв трафик има към Сливеееен , леле майко , ако тръгна за Сливен може и да родя на Петолъчката , както се казва  Mr. Green

# 224
Сънчо съм.
magare, това първо детенце ли ти е? Не помня още какво ми липсваше като инфо, виж моля те на първа страница, ако нещо трябва да коригирам/добавям.
Май и на другите две мами ми липсваха някакви данни, но имената ви и термините добавих.

Данче, не прекалявай с млякото, нито кисело, нито прясно. Като кърмиш е важно, за да не развие бебето алергия към белтъка на кравето мляко. Май беше максимум една кофичка кисело, но за прясното не помня. Ако искаш потърси инфо.

Общи условия

Активация на акаунт