Гърция- 22

• 48 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Здравей и от мен!Преди да тръгнеш от България,обезателно си купи речници,защото тук са скъпи, а съответно и един разговорник.Не се притесняваи,няма човек,който да не се е научил.Добре дошла!!!
 Сега за ТЕВЕ, при мен като всяка първа пролет се увеличава,но нямам време да търся защо.       .

# 541
Привет и от мен! В началото ще ти е трудно, но ще свикнеш!
С готвенето определено най-лесния, бърз и препоръчителен, а и най- икономичен начин е да приготвяш сама храната на децата.
Децата ще свикнат по - бързо от теб!

# 542
Жанет, ти не си от бившото ТЕВЕ, а от бившото ТАЕ-ΤΣΑ (там за първия осигурителен клас, за 2009 пише 210,71 на месец, т.е 421,42 за 5 двумесечие....(ΤΑΕ - Ταμείο Εμπόρων) ΤΣΑ-на професионалните шофьори....
Явно съм това!  Blush Кой ти знае? Добре, че е счетоводителят, но той самият ми го казва като ТЕВЕ - явно за по-лесно...

Мади, аз така съм свикнала в Гърция да купувам хубаво (прясно) месо, кайма, риба и истински хляб (от фурна), че като отида при майка ми в БГ се чудя какво да давам на детето  Rolling Eyes  Ходих в 3 голями търговски вериги и... месото кафяво, няма избор (от коя част на животното искаш), прясното мляко е с годност 2012...  #Crazy Тук ми липсват едни неща, а в България други - няма пълно щастие!  Simple Smile
Освен паспорти и документи да не забравиш и имунизационния паспорт. Аз лично те съветвам и всички да си извадите европейска здравна карта от НЗОК. Безплатна е и става за 2 седмици. Трябват и снимки.

# 543
Здравейте Hug
Много благодаря на всяка една от вас за окуражаващите думи и съветите. Като ви чета, не ми се вижда чак толкова трудно, но нали е ново за мен...Simple Smile
Може би ще си взема пюрета за малкият за първите две седмици, докато успея да се огледам и малко да се осъзная, и ще се готви... Имам един месец до заминаването и ще видим до къде ще сме със захранването.
Мъжът ми е харесал къща, стискайте палци да ни устройва и да успее да я наеме.
Приятен ден на всички Hug

# 544
Добре дошла и от мен Мади. Успех на новото място! Може понякога да ти е трудно, но съм сигурна че ще се справиш, а и сте близо до България. Пиши за всичко, което те интересува.

Да попитам и аз пак за захранването, да си кажете мнението. Ние навършихме 5 месеца и педиатърката ми каза, че след две седмици трябва да започна да го захранвам. Обясни ми го така, да съм му купела Крема Ванилия, да му го давам с второто хранене за 15 дни в началото по 2-3 лъжички докато стигне до 150-200мл, след което Крема Ванилия минава за следобедно хранене, а на негово място започвам два дни ябълка, после круша, банан и портокал като след месец и половина детето ще яде и каша с месо. На една приятелка педиатърката и даде съвсем друга схема - първо ризалевро, после фрутокрема и след месец чак крема ванилия. На всичкото отгоре четох из разни гръцки форуми че в Крема Ванилия имало захар и не било препоръчително детето да го яде, а и моя е и недоносен и ми се струва прекалено рано и прекалено бързо това захранване с всичките тези храни да не говорим, че захар не бих му дала в никакъв случай.... та съм се зачудила какво да правя и дали не е време да си сменя педиатъра.

# 545
някой има ли впечатление за отров Лесбос Митилини и може ли да ги сподели?

# 546
.

Последна редакция: сб, 21 ное 2009, 19:43 от Asioula

# 547
Лесвос и Митилини са две имена на един и същ остров.
За съжаление нищо друго не знам за него, освен , че местните не обичат да плащат данък общ доход Simple Smile

# 548
  • Гърция
neky, аз захраних по препоръчания от твоя педиатър начин. Посочените количества обаче достигнахме след доста време Wink. До колкото си спомням в една част от кашите няма захар, но ти си ги провери. Аз давах нестле и в нея изрично пишеше без захар. На твое място бих споделила притесненията си по повод захранването с педиатъра си и след това бих предприела крайни мерки (смяната му).
Успех!

# 549
Здравей, колибке  Grinning Моят мъж е родом от Лесво, но не от столицата Митилини, а от Пломари /и, да, не обичаме да плащаме данъци  Mr. Green/. Какво по-точно те интересува? Ако искаш ми пиши на лични  Peace

# 550
Да попитам и аз пак за захранването...
Никога не съм предполагала, че ще забравя марката на оризовата каша, но ето, и това се случи! Ако желаеш ще отида до аптеката и ще проверя. Нашата докторка ни я препоръча, когато захранвах, като най-естествена и неподсладена на пазара. Кутията е картонена и непретенциозна и струва около 2 евро. Повечето доктори в БГ (и тук) препоръчват определени марки детски храни за бебета или добавки за бременни срещу процент. Нашата за мой късмет не е такава!
Това е и единственото нещо от пакетче или от кутия, което съм давала на моето дете (все още). Готвя у дома и предпочитам прясна храна, според сезона. Има и хубави био-пюрета, но съдържат много консерванти. Пресният сок от ябълка също е много добър - все пак в БГ го дават от 40 ден  Mr. Green
Ако се интересуваш от цялата схема, която ние ползвахме, за да съпоставиш различните и да си избереш - пиши ми на лични.

# 551
Да попитам и аз пак за захранването, да си кажете мнението.

Неки, от нашето захранване минаха 5 години, но...пак да си кажа (пък и с оглед на хранителните навици, които има сега)...Общо взето като концепция, нашата педиатърка е за дом приготвените пюрета, закуски...
Захраних я с настъргана ябълка, после круша. За един месец и кусур вече бях въвела и варен картоф и варен морков. Към средата на седмия месец вече й давах варен картоф и морков, тиквичка...с малко магданоз и зехтин (без сол или захар), всичко това пасирано. Беше доста вкусно..
Готови пюрета не съм давала, както и кремчета. Т.е не съм давала всеки ден. Имало е моменти (пътуване до България и не съм могла аз да си направя бурканче), когато съм купувала готови... Като цяло, малката, да е изконсумирала има няма 10 готови бурканчета...

Сега, и тя и брат й, си искат децата дом, сготвена храна. И салата, разбира се... Естествено, че има моменти, когато хапват я пица, я сандвич, но... не всеки ден.. И за двамата приготвям за училище дом закуска (кекс, баница, банички, солен кекс...)
Гърч е, съгласна съм... Но поне консумирането на  боклуци е ограничен... Mr. Green

# 552
Пожелавам на момичетата от Солун приятно прекарване днес!  bigdance2  И да не забравите да разкажете после как е минала първата ви форумска среща!Пък знае ли се,може и ние тук да се организираме някой ден! Wink

# 553
  • В подножието на планината
   Момичета, аз ви писах на лични за 22 . 11. (за срещата ) , но официално предложих 29 .11 (следващата неделя) ,за да имаме повече време да се организираме . Нали няма отишли на среща днес ? Надявам се ,че няма и ще се видим следващата неделя.
  Мисля ,от утре започва  ваксинацията в Гърция срещу новия грип . Някой ще се ваксинира ли?

# 554
  • там някъде...
Здравейте мили мами в Гърция  Hug

Аз не съм там, но имам доста роднини там и главно в Атина. И тъй като имам малки племенници , искам да ви попитам от къде си сваляте филми с гръцко аудио там ? Пробвах се да намеря нещо в нета, но не успях, и си мисля 4е вие можете да ми помогнете...Те обожават детски филм4ета, а зълва ми не е успяла да намери в нета...

Предварително ви благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт