Гърция- 22

• 48 009
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • В подножието на планината

Цитат на: veselinap
Мами, от Солун, кажете как беше на срещата..... 
  Много добре си изкарахме на срещата и на мен времето ми мина неусетно. Надявам се да има и още срещи и с повече хора Grinning .Ако си кихала следобеда , да знаеш ,че е понеже natali.gric те  спомена на няколко пъти .

# 631
Елпидагриис според мен съпругът ти трябва да изкара справка за семейно състояние от КЕП /пистопиако икогенис катастасис/ на което да направи апостил и превод.
По отношение на ястието: казва се картофи лемонатес: слагат се пържолите и картофите в гастра/един съд като нашите иенските, но метален/, може и в тава, но в гастрата се задушават по особено вкусен начин.
Слагат се пържолите, картофите нарязани на парчета като за готвене и се поръсват с риган, сол, може да се добави малко чесън и се полива всичко със сока от 2 лимона, и вода /по желание може и черен пипер/. Аз го правя като заливам с сока от един лимон, един портокал и една лъжица горчица. Става много приятно на вкус.

# 632
Добро утро Hug
Ние тази или другата седмица заминаваме и сега съм в трескава подготовка на събитието. Най-нетърпелива е дъщеря ми - тя, за разлика от мен, изобщо не е притеснена Simple Smile
Купих си учебник по гръцки, но не ми остава много време за учене, все пак вече знам няколко думи и изрази...
Надявам се срещите ви да станат традиция, за да мога да се включа и аз в следващата солунска.
Много приятен ден на всички Hug

# 633
Елпидагриис според мен съпругът ти трябва да изкара справка за семейно състояние от КЕП /пистопиако икогенис катастасис/ на което да направи апостил и превод.
По отношение на ястието: казва се картофи лемонатес: слагат се пържолите и картофите в гастра/един съд като нашите иенските, но метален/, може и в тава, но в гастрата се задушават по особено вкусен начин.
Слагат се пържолите, картофите нарязани на парчета като за готвене и се поръсват с риган, сол, може да се добави малко чесън и се полива всичко със сока от 2 лимона, и вода /по желание може и черен пипер/. Аз го правя като заливам с сока от един лимон, един портокал и една лъжица горчица. Става много приятно на вкус.
zabravi olioto!

# 634
  • София
Toothfairy,
Много благодаря Hug А кога започват намаленията?

# 635
Добро утро Hug
Ние тази или другата седмица заминаваме и сега съм в трескава подготовка на събитието. Най-нетърпелива е дъщеря ми - тя, за разлика от мен, изобщо не е притеснена Simple Smile
Купих си учебник по гръцки, но не ми остава много време за учене, все пак вече знам няколко думи и изрази...
Надявам се срещите ви да станат традиция, за да мога да се включа и аз в следващата солунска.
Много приятен ден на всички Hug

Чакаме те!

# 636
Toothfairy,
Много благодаря Hug А кога започват намаленията?
mislia 4e ianuari mese4.

# 637
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИЯ ГОЛЯМ МАРТИ НА БЕБОРИНА!

ДА РАСТЕ ПОСЛУШНО И ЗДРАВО МОМЧЕНЦЕ И ДА СТАНЕ МНОООООГО ДОБЪР ЛЕКАР, ЗАЩОТО ВЧЕРА ТОВА СЕ РАЗБРА НА ПРОЩЪПУЛНИКА

newsm59 newsm59 newsm59 nbirthday nbirthday nbirthday newsm67 newsm67 newsm67  ura  ura  ura Tada Tada Tada newsm38 newsm38 newsm38

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 16:57 от maryloo

# 638
  • Гърция
Честит рожден ден, Марти! Беборина, да ти е жив и здрав юнака!

# 639
  • В подножието на планината
    ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА  МАРТИ !!!  ДА Е ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ МАЛКИЯ МЪЖ !!!     И ДА СТАНЕ МНОГО ДОБЪР ЛЕКАР , НО ПРЕДИ ВСИЧКО  ДОБЪР ЧОВЕК !!!
   bigdance2   newsm59 nbirthday newsm59 nbirthday  party023  party023  bigdance2

# 640
Честит рожден ден!
Да е здрав и щастлив!
Весел празник!

# 641
  • България
добро утро! да питам как е с работата в Солун?през кои сезон се намира по лесно?заплащането как е?от години мажа ми е по Гърция,но нищо постоянно.сега сме решили да се установим на едно място,защо не в Солун?дъщеряни на есен живот и здраве трябва да е предучилищна.искаме да учи в Гърция.на какво ниво е там образованието?лесно ли се адаптират там българските деца?ох имам хиляди въпроси. НЕ ПИТАИ СТАРИЛО А ПАТИЛО!     усмихнат ден ви желая!!!

# 642
пишете и в Митилини как е работата.

# 643
За работата не мога да кажа нищо, но пък образованието на всякъде в Гърция е еднакво лошо. Самата система им е такава. Нямат установени правила, всичко от краката за главата и обратно се учи. Децата са принудени да ходят на частни уроци по почти всички предмети, защото в училище нивото е много слабо и въобще порочна практика. В България не е цвете, но спрямо тукащната е направо чудесна. Да не говорим за предучилищните които са 4 часа - от 8 до 12 ч. Коя майка може да се хване на работа, ако няма баба която да помага или жена на която да плащаш да занимава детето след предучилищната.
Нека изразят мнение и другите майки, но като цяло моите наблюдения са такива.

# 644
добро утро! да питам как е с работата в Солун?през кои сезон се намира по лесно?заплащането как е?от години мажа ми е по Гърция,но нищо постоянно.сега сме решили да се установим на едно място,защо не в Солун?дъщеряни на есен живот и здраве трябва да е предучилищна.искаме да учи в Гърция.на какво ниво е там образованието?лесно ли се адаптират там българските деца?ох имам хиляди въпроси. НЕ ПИТАИ СТАРИЛО А ПАТИЛО!     усмихнат ден ви желая!!!

По принцип в момента започва да се усеща кризата.
Предучилищната е задължителна. За образованието тук, ферман мога за изпиша. Какво по-точно разбираш под "ниво на образованието"? Като цяло е много ограничено откъм световна литература, изкуство и история. Набиват им здраво в канчетата за Гърция, историята, литературата. Всичко останало е засегнато изключително повърхностно и отчасти......
По принцип децата се адаптират много лесно. И най-важното много по-лесно научават чуждия език.
Ми, хайде де, задай поне половината въпроси ... Whistling Whistling Whistling
шЪ ти отговориме...

Общи условия

Активация на акаунт