Кухните - 26та тема

• 45 346
  • 360
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
Здравейте,
Разгледах всички теми за кухнята и наистина има много хубави неща.
След 9 месеца ни предстой да се нанесем в нов апартамент.Но проблемът ми е че апартамента е маломерен тристаен.
Сега ми се е запалила главата как да сложа в едно помещени кухя и хол?Направо не ми го побира умът,защото е доста тесничко.
Може ли някой който се използвал от тези дизайнерските фирми да ми каже да ли е доволен.Искам да ми направят проект на това помещение и съответно после да ми изработят всичко това?Аз горе-долу знам какво искам,но тези фирми предлагат такива решения за който сигурно не съм се и сещала.
Благодаря предварително!!!

Какво ще рече маломерен тристаен. Ако искаш дай проект на апартамента да поразгледаме. Аз лично съм крайно против дизайнерите, но има много хора, които ги предпочитат. Има и теми за дизайнерите, ако искаш попрочети да се ориентираш.

# 241
Маломерен тристаен означава,че си има всички стай като на тристайният,но са с по-малка квадратура.По-късно ще скенирам скицата и ще я сложа.

# 242
  • Русе
Маломерен тристаен означава,че си има всички стай като на тристайният,но са с по-малка квадратура.По-късно ще скенирам скицата и ще я сложа.

ОК, давай и да мислим.

# 243

Това е скицата на апартамента и мен ме интересува само как да събера всичко в кухненският бокс който е с хол?

# 244
  • Русе

Това е скицата на апартамента и мен ме интересува само как да събера всичко в кухненският бокс който е с хол?

Да разбирам,че кухнята с хола е 4.15/4.74, така ли? Ако е така, определено ще стане доста трудно. Първото, което ми идва на акъла кухня на една стена, на тази до вратата, масата пак там, но наобратно, меката мебел става там, но пък къде ще сложите ТВ-то. Ще помисля пак. Има ли възможност за местене на водата?

# 245
  • Шумен
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnya.412488.14285509#
Стените в средата ще падат, остава само трегер отгоре. МЪжа ми обаче много иска барплот да оставим от стената, а аз се пъна, щото помещението не е голямо, а трябва да събера диван, който е наличен и е големичък и маса за хранене+ столове.
Та ето аз какви варианти съм нахвърлила, друг е въпроса с мъжа как ще се уговаряме.  Laughing Проектите са доста грозновати, но е важно да придобиете представа за разпределението. Дайте ми идеи още ако ви дойдат наум.   bouquet
http://kiva.snimka.bg/other/kuhnya.412488.14285238
Това ( http://kiva.snimka.bg/other/kuhnya.412488.14285238 ) е най-добрия вариант, но имам малко предложения :
- бара ако се махне ще има повече пространство; още повече, че имате трапезна маса точно до него и малко се обезсмисля
- уплътни максимално терасата; защо вместо късата стена не използваш дългата; така както са забити фурната и котлоните няма да ти е много удобно, особенно ако нямаш работен плот наоколо.
Това мога да ти препоръчам. Успех !

Благодаря ви момичета.
Аз също не виждам смисъл от този барплот, освен място да заема, но мъж ми държи да има. Мисля, че ще успея да го разубедя, но ще видим.  Mr. Green

Относно терасата, незнам дали би могло да стане. Вече я иззидаха и са я направили доста ниска 80 см., аз хем им казах 90-100 см., но като ни няма в града да контролираме така се получава.  ooooh! Но и честно казано не можах да организирам шкафовете там. След 2 седмици се прибирам и се заемам с къртене и правене. Ще видим какво ще стане.

# 246
dior, ето ти едно предложение набързо от мен - идеята ми е да се приобщи част от коридора (и без това е голям) към всекидневната. местата на къта с меката мебел и маса могат да се сменят - зависи от моделите - дали е пречат на видимостта към ТВто

# 247
Тук има интересни идеи, долу има и другите части Simple Smile
http://chrisbrown.log.bg/article.php?article_id=20972

# 248
adi_rz  Страхотна идея!!!Благодаря! Да найстина коридора е да тичаш с кон по него.
Аз съм се опитала да направя нещо като кухня там където съм сложила барплода ще има квадратна маса която си е вградена в кухнята.Но просто програмата на която я правих я нямаше затова въм сложила барплод.Това ще е масата за вечеря.На останалото празно място трябва да има малка холна секциика-точно на стената до кухнята.А от среща трябва да е мека мебел-диван ъгъл.Нещо такова си го представях аз до сега.Но за да имам прилична кухня където да побера цялата домакинска посуда ми трябват идей.В смисъл налис сега правят много практични шкафове и т.н.

# 249
  • Русе
Не лошо като идея, но тази микровълнова как се виждаш да я стигаш? Иначе ми харесва идеята да се намали коридора.

# 250
Микровълновата я виждам на стойка под шкавовете в ъгъла Wink

# 251
dior, радвам се, че ти допадна идеята ми
продължавам да я доразвивам - можеш да сложиш и един шкаф на отсрещната на кухненските шкафове стена - там можеш да държиш също посуда. а и микровълновата може да отиде там ако прецениш че ще ви е удобно (по-близо до масата за хранене)
препоръчвам ви да направите и шкафовете до тавана, за да спечелите още малко площ
ако наистина те притеснява че няма да имаш достатъчно място за кухненската посуда, мисля че си струва да помислите и над приобщаване на балкона, само в частта му пред кухнята (1/2 от него да влезе в стаята) - там може да стане прекрасен килер, с врати като на гардероб

# 252
Аз мислих да купим по-малък и нисък хладилник затова сложих микровълновата там,но тя може да се направи и вградена в някой шкаф.

# 253
Здравейте,момичета!Чета Ви отдавна и съм възхитена от съпричастността,която проявявате към съфорумците.Е,регистрирах се и аз.
Понеже и аз съм на ниво "идеен" проект-кухня се включвам в темата.
Към dior :чела съм,че печката /готварска/-ползващият не трябва да е с гръб към подхода на помещението.Позволява ли помещението да размениш местата на мивката и печката като спазваш принципа хладилник-плот-мивка-плот-печка-плот ?
А това "измъдрих" за моята кухня с хол/идея за разположение/.Програмката ALNO e много "бедничка",но това е само за ориентир.
Ще съм Ви благодарна за съвети.

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 20:46 от Анонимен

# 254
Dior, също може да помислиш да обединиш ползването на дивана и масата, както на снимката. Така ще може да спестиш доста място.

Общи условия

Активация на акаунт