Кухните - 26та тема

• 45 443
  • 360
  •   1
Отговори
# 90
Мили дами моля да помагате кой аспиратор да взема.Не мога да се оправя с тези кубатури и кое всъшност да гледам за мощност .На Тека има 3 показателя за мощност на Фабер само една ,която доста се различава от тази на Тека.Спряла съм се на тези два модела
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=729
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0001308&ca … D0%BE%D1%80%D0%B8
На единия мощността  при IAC 61591  700 куб.,а на другия по същия капацитет е 380 куб.м.Според вас кой модел ми е по-добрия вариянт за стая 22 кв.м
Тази мощност IAC 61591 380 куб.м не я гледай. На Евролукс аспиратора е с макс.мощност 700куб.м. , а на Тека - 900. По принцип нас ни "светнаха" как можем да разберем дали макс.мощност може да бъде и реална - като се отворят долу филтрите, ако са метални, значи всичко е ОК, но ако са пластмасови - няма да достига тази макс.мощност. Още веднъж - аз не съм експерт, а така ни казаха в един магазин, когато ние търсихме.

# 91
Максималната мощност никога не е реална. Тя се мери на изхода на абсорбатора, без прикачена тръба на отдушника. Тоест, никой абсорбатор не се използва така, а максималната мощност е рекламен трик.

# 92
Максималната мощност никога не е реална. Тя се мери на изхода на абсорбатора, без прикачена тръба на отдушника. Тоест, никой абсорбатор не се използва така, а максималната мощност е рекламен трик.
Е да де, това е ясно - никой уред не работи на макс, но  Naughty колкото е по- голяма максималната мощност толкова е по -голяма реалната, нали?! Колкото повече, толкова повече baby_neutral

П.С.Извинете за правописа, коригирах се Blush

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 10:49 от Chili

# 93
Е да де, това е ясно - никой уред не работи на макс, но  Naughty колкото е по голяма максималната мощност толкова е по голяма реалната, нали?! Колкото повече, толкова повече baby_neutral

Принципно е така.

# 94
  • Русе
mdr , моят абсорбатор е същия ,който си показала- Тека CNL 3000
Засега съм доволна,добре си върши работата Peace

# 95
този CNL 3000 е супер яко нещо, но да ви обърна внимание, че губите половината от обема на съдържащият шкаф. CNL 2002 със сигурност ще ви е напълно достатъчен, поискайте да го изпробвате в магазина ! Simple Smile

# 96
  • Русе
Вярно е това за обема,наистина е по-голям по размер. Peace

# 97
  • София
Моля ,кажете колко струва  и много ли е шумен ,мод.3000 или 2002.

# 98
  • софия
не помня цената, 2002 е много шумен. сравнявам със стария ми фабер, от който съм по-доволна.

# 99
  • Където е сърцето
sve,а ти за какво помещение го ползваш.По изчисления трябва да взема аспиратор който да преработва 560 куб. а ако този преработва 380 незнам как ще става така.Smile 2002 инокс е 275 лв,а 3000 е 359 лв.

# 100
  • София
даааа,а 3000 го дават по-безшумен -43dB,а това ,че филтрите са метални какво значи -алуминиеви или иноксови/тези ще могат да се мият в съдомиялна/

# 101
  • Русе
mdr , кухнята ми е около 11 кв.,но нямам врата,така че всъщност е много по-голямо помещението.На мен ми се струва доста шумен,но нямам база за сравнение.Филтрите ми изглеждат алуминиеви, а панелът е инокс и наистина не остават петна по него.

# 102
...е нали като се монтира в шкафа ще стане по-безшумен, а пък и къде ще намерите аспиратор на такава цена и с такива данни? шумът се получава като работи на MAX. ...бе важното е като пържиш риба да не мирише, и тва е!!! smile3503

# 103
момичета някоя има ли мелачка за отпадъци??
доволни ли сте и какво всъщност слагате в нея да преработва??

# 104
момичета някоя има ли мелачка за отпадъци??
доволни ли сте и какво всъщност слагате в нея да преработва??

Още нямам наблюдения върху моята боклукомелачка но ето някои мнения на момичетата от форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=394489.15

Общи условия

Активация на акаунт