Кухните - 26та тема

• 45 424
  • 360
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз мразя тези лайсни ooooh!..........,но какво да се прави ,пък и още нямало водобранна лайсна като плота и се примирих и с онези лъскави водобранни лайснииии страшно са грозни   #Cussing outно се уговорихме с майстора когато пуснат такава  да дойде да махне алуминиевата и да сложи с цвета на плота.Идва ми да се  #2gunfire

Извинявам се че нахълтвам така в темата Ви, но след моя скромен опит да кажа, че водобранните лайсни с цвета на плота не препоръчвам и то от собствен опит. Моята е точно с цвета на плота и където е керамичният плот на котлоните изгаря. Сега ще я сменям. А на всичкото отгоре това го знам и от човек занимаващ се направа на кухни, спални и прочие (мъжът ми е мебелист)че е по-добре да е водобранната лайсна алуминиева. Все пак си мисля, че за нашата кухня няма как да направи нещо не като хората Mr. Green.
Но аз нали съм инат и си държах точно на това лайсната да е с цвета на плота. Сега съжалявам.

Моята издържа 4 години. Смених я с нова преди няколко дни пак с цвета на плота.

Гери, моята е Аронска.

# 166
  • Абсурдистан
Гери, моята е Аронска.
Ей супер,
може ли подробности - може и на ЛС, да не разводняваме темата.

Кой модел е, колко струва, коректни ли бяха, къде да си насоча вниманието и да ги вкарам ли в правия път още със добър  ден или да им дам малко свободно. Ако дадеш и снимка - цена няма да имаш.

# 167
И аз мразя тези лайсни ooooh!..........,но какво да се прави ,пък и още нямало водобранна лайсна като плота и се примирих и с онези лъскави водобранни лайснииии страшно са грозни    #Cussing outно се уговорихме с майстора когато пуснат такава  да дойде да махне алуминиевата и да сложи с цвета на плота.Идва ми да се  #2gunfire
С цвета на плота не е особенно удачно решение, защото са пластмасови, ако толкова те дразни лъскавото има водобранни лайсни които са мат. Неприятното при тях е, че са на едни каналчета и трябва да се чистят с четка, но иначе са доста стилни.
Извинявам се че нахълтвам така в темата Ви, но след моя скромен опит да кажа, че водобранните лайсни с цвета на плота не препоръчвам и то от собствен опит. Моята е точно с цвета на плота и където е керамичният плот на котлоните изгаря. Сега ще я сменям. А на всичкото отгоре това го знам и от човек занимаващ се направа на кухни, спални и прочие (мъжът ми е мебелист)че е по-добре да е водобранната лайсна алуминиева. Все пак си мисля, че за нашата кухня няма как да направи нещо не като хората Mr. Green.
Но аз нали съм инат и си държах точно на това лайсната да е с цвета на плота. Сега съжалявам.
Е всеки греши, но друг път когато специалист в някоя област ти даде съвет, по-добре го послушай. Водобрана не е болка за умиране, не е много скъп и се сменя лесно.

# 168
  • София
Гери, снимки мога да пусна след седмица.
Модела беше "For Rose" (на Forte e, не на BRW), не се продава вече. Вратичките са ванилия, а корпуса, витринките, плота и водобраните бук. Имaха и разновидност  "For Lisa" той беше по-тъмно кафяво, може би череша, + ванилия.
Излезе всичко преди около почти 5 години 2000 лв. (единия шкаф докупихме по-късно, ние си го сглобихме):
 - шкафове долу: чекмеджета(40 см), за мивката(80 см) платихме и една страница, която сложиха от другата страна на пералнята(която не е за вграждане)
- шкафове горе (височина 87 см): 2*60 см, + 30 см + 50 см + витринка (хоризонтална) + по-нисък шкаф 80 см за над витринката + 2*60 в (3 бр. от тях за колкото височината на нормален шкаф) над котлоните и започващи по-високо, в тях може да се вгражда аспиратор.
– котлон 2ка: ЕуроЛукс (китайска марка на Фабер), работи още единствената ми забележка към него е, че бързата зона стана по-бавна от бавната.
- корито "Рондо" на Бланко.
- 15% за монтаж, без него не давах гаранция.

Малко ме забавиха, при платено и уточнено какво имат ми се обаждат 1 ден по-рано от обявения монтаж да ми предлагат горните шкафове от по 60 см 2 бр. да ги заменя с 4 бр. по 30 см, като разликата в цената да е за моя сметка не стига, че после ще се чудя какво да напъхам в тези малки кутийки. Отказах и чакахм е още 2 седмици..
Договорът им беше перфектен, 45 работни дни за доставка за забавяне дължаха някакви стотинки на ден

For Rose                                                                            For Lisa

# 169
  • Абсурдистан
Много ти благодаря Десем,
и аз знам че са малко идиоти, пък и съм имала допир с тях за детската,
но от началото като им дадеш мирно и някак потръгват по-добре нещата.

Иначе за 2000 лв си е без пари направо, това което си изброила.
Аз искам малко неща две тройка шкафчета и две двойка - горни. Едно за мивка и един двойка долен. Това е.
Има малко особеност с комина - там трябва да се направи хубаво и нищо повече.

# 170
  • Русе
Десем, супер изчерпателен отговор си дала, много благодаря и аз, понеже и ние харесваме мебелите на BRW, чудим се все пак между тях и нещо тип масив (зависи и от цената, че кухнята ще бъде сравнително голяма), искаме класическа кухня. Та имам само един допълнителен въпрос. Знаеш ли дали имат мебели, които достигат до тавана, височината ще бъде 2.55-2.60 и много ми се иска да няма място до тавана. Благодаря ти още веднъж.

# 171
Irenn, благодаря ти , че ми забеляза кухнята. Аз много си я харесвам. Не е още напълно готова и засега само майка живее там. Ние още не сме се преместили. С нетърпение чакам да започна да я използвам.

# 172
  • София
Meggysan, в нашия случай има около 20 см до тавана. Горните шкафове са по-високи от долните: 87 срещу 83 см. Сложиха ни един корниз (него забравих да спомена). На 2тата картинка се вижда височината и корниза - крайния шкаф. При мен всички са с тази височина всичко е равнено по-горе. И макар и открито аз използвам и това място. Там държа кутии с чаши (около 12 см високи), тави и като са в дъното не се забелязват.
Между другото като закачиха горните шкафове попитах колко мога да ги товаря (всъщност там са основните ми неща) и единия от майсторите се залюля хванал се за тях, за да ми демонстрира колко са здрави. Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 авг 2009, 16:29 от Desem

# 173
Девойки, на кое викате водобранни лайсни?! Да гледам кога и моие са за смяна, ако има де Embarassed Благодарско Hug

# 174
  • София
едно ъгълче между плота и стената

# 175
Между другото като закачиха горните шкафове попитах колко мога да ги товаря (всъщност там са основните ми неща) и единия от майсторите се залюля хванал се за тях, за да ми демонстрира колко са здрави. Simple Smile
[/quote]...но тук подробностите са особено важни! и за къде се беше хванал майстора, за дъното, или за страниците? хайде сега, знаем си номерата!... newsm78

# 176
едно ъгълче между плота и стената

Ааа мерсии, значи и аз имам като хората Mr. Green

# 177
  • Русе
Meggysan, в нашия случай има около 20 см до тавана. Горните шкафове са по-високи от долните: 87 срещу 83 см. Сложиха ни един корниз (него забравих да спомена). На 2тата картинка се вижда височината и корниза - крайния шкаф. При мен всички са с тази височина всичко е равнено по-горе. И макар и открито аз използвам и това място. Там държа кутии с чаши (около 12 см високи), тави и като са в дъното не се забелязват.

Десем, мерси много за информацията. И ние с  такъв профил отгоре ще правим кухнята, освен това и лунички ще слагаме отгоре, обаче много ниски са долните шкафове, ще трябва да проверя дали правят по-високи (95-100см), ако не ще трябва да се ориентираме към друг тип.

# 178
  • Абсурдистан
..... за мивката(80 см) платихме и една страница, която сложиха от другата страна на пералнята(която не е за вграждане)

Десем, а каква е тази страница.
От плота ли е направена и как стои.
Нещо не мога да си го представя, може ли да покажеш модел.

# 179
Пак да си задам въпраса:

Момичета, не съм писала при вас, но сега имам много кухненски въпрос и мисля, че е по-добре да го задам тук отколкото да правя нова тема Simple Smile

Ползвали ли сте от този вид кошчета и какво мислите за тях:

Аз много харесах иноксовия им вариянт, но още го нямат наличен, а и ще е твърде скъп за мен (пласмасовия е 54лв на промоция, та иноксовия сигурно ще е двойно, а аз искам две Embarassed)

В търсенето на идеалното кошче много ми помогнаха линковете, които сте дали в началото на темата, благодаря   bouquet

Извинете че се повтарям, но наистина имам нужда от съвет, а ми се струва че не видяхте питанката ми. Ще ми се да си ги взема утре, защото ми е невъзможно през седмицата, а до другия уикенд може и да свършат, че са доста намалени.

Общи условия

Активация на акаунт