Въпрос за стрептококи

• 20 374
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Не, не са правили. Имах доста големи проблеми с намирането изобщо на лекар, нашата е в отпуск, заместничката и също и в крайна сметка ни лекува педиатърка, която изобщо не познава детето. Правихме кръв и гърлен секрет, и двете си ги исках и си ги платих без направление, но това е без значение, важното е, че я няма лекарката и. При дъщеря ми положението е общо взето винаги едно и също - почва хрема и много бързо се влошава. За мой срам и ужас досега не сме успявали да овладеем положението с обикновените неща, а вярвай ми, винаги правим всичко, което е обичайно в такива случаи, след една седмица винаги стигаме да антибиотик. Под винаги имам предвид три пъти с този, една гнойна ангина зимата, още една през април и сега тази инфекция. Ама и това е много, защото на практика винаги като отиде сред деца и се случва това. Да не би пък да е нещо недоизлекувано? Какво е AST?
  А на твоята дъщеря когато са и намерили стрептококи тя болна ли беше? Защото ако не е, тогава разбира се че няма да пие антибиотик.

# 16
Правиха ли на детето Антистрептолизинов титър (AST)?
Резултатите от него са определящи за вида на лечението, не микробиологията.
На дъщеря ми също намериха стрептококи в гърлен секрет преди време, не е пила антибиотик.
Когато тръгна на градина моят син /предната година/и лепна след седмица бетахемолитичния стрептокок, лекувахме с антибиотик и месец след това пуснахме AST. Резултатът беше 2. Тогава леко се усъмних дали наистина е бил бетахемолитичен стрептокок, вярно че беше лекуван с антибиотик, но толкова скоро след боледуването да е толкова нисък титъра - практически 0, да не е оставил никакви следи?  newsm78
Затова бих искала да те попитам за още малко информация, ако знаеш де, по повод AST-то?

# 17
iris06, не беше болна, беше контактна с деца болни от скарлатина. Иначе Т и запушен нос може и да е вирус, затова се гледат тези нива, за да се знае със сигурност.

azira, по принцип знам, че пада много бавно и на мен ми се вижда бързо за 1 месец, но не съм лекар, за да кажа. А преди антибиотика колко беше?

# 18
Преди антибиотика не сме правили, трябваше ли?

# 19
Преди антибиотика не сме правили, трябваше ли?

Ами да. Ако е под 200, нямаше да ви изпишат АБ. А и после нали трябва да се следи пада ли ...

# 20
Странното в нашата здравна система е, че не получаваш информация от лекарите, а трябва да си я търсиш сам, от където можеш. Ако някой от лекарите дори само ми беше споменал, щях да го пусна това изследване, дори да е за моя сметка, но те не си хабят думите. За друг път ще знам. Но тогава, като се замисля, детето си беше с температура и изразено заболяване, не е като сега без клинични симптоми, така че едва ли щях да рискувам да не му давам изписания антибиотик.

# 21
Антистрептолизинов титър при всички ;и стрептококи се пуска.Аз доколото разбрах от прочетеното,само бета хемолитичните са опасни за ревматизма.Ние сме с стрептокок пневмониа,днес е 12 откакто капем каки.
Довечера сме на контролен и ще видя дали ще ни правят някакви изследвания и кога Peace

Общи условия

Активация на акаунт